Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Prvi avto - 2300€

Napisal/-a scmoky Če maj 14, 2009 6:20 pm

Pozdrav
Torej kupujem svoj prvi avto. Rad bi da nebi bila neka vlka krava, neka zmerna registracija, solidni km, ter nekaj opreme...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2710997&show=1
Zanima me za tale avto če mogoče kdo ve kako je z njim ali pa pozna lastnika.
Ker če bi bil ok, bi ga takoj kupil...

Gledal sem tudi neke twingece vendar se proti takšni raketi ne morejo primerjati...
Aja rad bi da bi bila vsaj malo uživanška mašina.

Hvala za odgovore

Oprostite prosim če lahko prestavite v Kupovanje aavtomibla

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če maj 14, 2009 6:25 pm

Ta se prodaja že en čas.
Sem se vozil velikokrat s takšnim (ne s tem na linku).
Drugače je pa avto prava mala raketa - lahko in majhno. Gre presneto dobro.
Če je vse ok z avtam si je potrebno vozilo ogledati (zunanjost, motor,...).

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če maj 14, 2009 6:26 pm

človek jaz ti povem samo nekaj: malo pameti v glavo in ne pametuj z nekimi "raketami" da te ne bom videl kasneje na 24ur.

Brez zamere samo takim kot si ti, bi dal avto z max 500ccm ker so izkušnje zlata vredne. Tudi sam sem bil nekoč tako brihten in razbil tri avte dokler me ni spametovalo.

Kup si polota 1.0 in bo toto

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 14, 2009 6:31 pm

mihaing je napisal/-a:človek jaz ti povem samo nekaj: malo pameti v glavo in ne pametuj z nekimi "raketami" da te ne bom videl kasneje na 24ur.

Brez zamere samo takim kot si ti, bi dal avto z max 500ccm ker so izkušnje zlata vredne. Tudi sam sem bil nekoč tako brihten in razbil tri avte dokler me ni spametovalo.

a z polotom 1.0 pa se nebo mogo peljat tam kjer je omejitev 50.... 100 ali pa tam kjer je 70.... 130 km/h?

joj ste eni res blesavi glede vaših učiteljskih sklepov. Naj si človek kupi to kar mu srce poželi in finance omogočajo...
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če maj 14, 2009 6:37 pm

Itak ne prodajat buč o omejitvi moči itd.. Če je glava uredu ni panike..

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Če maj 14, 2009 6:47 pm

Ok, za vožnjo, vozim v naseljih strogo po predpisih... Na avtcesti pičim do 160km/h ker je kazen samo 100€...
Tak da pamet je...

Mene zanima če je avtek vredu? Ker je super 1.6 ne pade v višji rang, pa kilovati so tudi v vredu rangu?
Kaj pa moram pri teh avtih pazit?

Lahko daste tudi kakšen drug predlog. Samo čez 1.8 nebi rad imel. pa čez 100kw.... Ker te je že registracija draga. 306 rally? Ne najdem nič pametnega , al pa ibiza malo bolj športna izvedba... Torej nek ne 1.2 al pa 1.0 mašina ko je zabetonirana v csto in nikam ne gre.

Hvala za odgovore.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če maj 14, 2009 6:50 pm

Priporočam ti fiat bravota, če bi rad mal večji "dirkalnik" potem 2.0 ght(147hp), samo je poraba kar velika pa registracija tud. nabavi si 1.6 pa bo.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če maj 14, 2009 6:52 pm

moj predlog

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2803513&show=1

imel, letelo ko hudič, presenetlijo vzdržljiv, pa seveda na koncu tudi razbil. Drugače je avto res dober

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če maj 14, 2009 7:52 pm

mihaing je napisal/-a:človek jaz ti povem samo nekaj: malo pameti v glavo in ne pametuj z nekimi "raketami" da te ne bom videl kasneje na 24ur.

No no, 1.4 pa res, še posebej če ima klimo. Z 1.0 bo sam živce zgubil in iz obupa v kak prepad zapeljal. :lol:

Moje mnenje glede tega Saxoja...pomoje ga lastnik ni šparal, in zna bit enmal zjahan.

Glede Alfe...zgleda vredu in ohranjena/očuvana...ampak to je samo iz slik, čist možno da je zjahana in jo je sam temeljito spucal. :) Tko da podroben ogled obvezen. Tip sicer trdi da so km realni, sam ni pa servisne knjige, kar bi mene osebno enmal motilo. Pa mislim da je tudi cena še kr visoka.

scmoky je napisal/-a:Ok, za vožnjo, vozim v naseljih strogo po predpisih... Na avtcesti pičim do 160km/h ker je kazen samo 100€...
Tak da pamet je...

Sej nočem neke kregarije al kej takega...sam, to zame ni pamet. :roll: Vožnja preko omejitev z argumentom, da je "kazen samo xxx€" zame ne odraža nobene pameti.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če maj 14, 2009 8:02 pm

Daedalus je napisal/-a:
scmoky je napisal/-a:Ok, za vožnjo, vozim v naseljih strogo po predpisih... Na avtcesti pičim do 160km/h ker je kazen samo 100€...
Tak da pamet je...

Sej nočem neke kregarije al kej takega...sam, to zame ni pamet. :roll: Vožnja preko omejitev z argumentom, da je "kazen samo xxx€" zame ne odraža nobene pameti.

x2
Slika

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Če maj 14, 2009 8:09 pm

Moja potovalna hitrost je 140-150km/h... Pa se morem še vedno nonstop umikat na desni pas... Pa seveda je po avtocesti tudi varno peljat z več kot 130km/h

Ja Saxo grem v soboto po vsej verjetnosti pogledat v LJ...

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Če maj 14, 2009 8:20 pm

No vsak ima svoje mnenje glede "novo pečenih" voznikov, moje mnenje je
bolje 100+ konjev,ko gre človek prehitevat,da je takoj mimo drugega, ne pa da se preganjajo z 1.2 motorji in prehitevajo celo večnost, ter z tem ogrožajo sebe in druge!

Kot je bilo po poročilih zadje čase, razbijali so se samo z kantami ki negrejo nikamor :lol:
Tak da, tako kot je že nekdo napisal, kar ti srce poželi, ter finance dopuščajo...

mogoče kaj takega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2802777&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2766917&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2825813&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2847189&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2787768&show=1

Če pa še ti finance dopuščajo da bi še dal malo "več" za avto, pa pomoje boljšega avtomobila za ta denar ne dobiš kot tega na spodnjem linku:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2847479&show=1

Moj oče ima focus mk 1 z 1.6,(sem pihnil audia z 2.0 motorjem 118KM),2.0 zetec gre še 1x boljše, ima najboljše podvozje v svojem razredu, govorim iz izkušenj.Focus je serijsko tako stabilen na cesti kot moj golf 4 z 18kami pa 225 gumo,bilstein amortizerji ter eibach vzmetmi....:roll:

Želim uspešen nakup! naprej pa po pameti ;)
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Če maj 14, 2009 8:41 pm

zadn link ki ga je dal ezzy se zelo splača, če je z avtom vse vredu.

z zavarovanjem si še vedno pod 100kw, registracija ti pa tut nebi smela predstavlati večji problem kr ni tok ogromno velik....odločitev je pa tvoja

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Če maj 14, 2009 8:57 pm

Huh lep avtek. Samo nevem ne Saxo ga piči...
Super je da pade pod 100kw. če je 2l mašina ni toliko dražje. Samo finančnega ministra moram ''obrnit''

Bom videl, če bom lahko nakrampal tolko. Kaj servisa pa na tem avtu ni bilo nič? to bi že mogo bit vlki servis. ker 155k km ni malo

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Re: Prvi avto - 2300€

Napisal/-a pugi405 Če maj 14, 2009 8:57 pm

scmoky je napisal/-a:Pozdrav
Torej kupujem svoj prvi avto. Rad bi da nebi bila neka vlka krava, neka zmerna registracija, solidni km, ter nekaj opreme...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2710997&show=1
Zanima me za tale avto če mogoče kdo ve kako je z njim ali pa pozna lastnika.
Ker če bi bil ok, bi ga takoj kupil...

Gledal sem tudi neke twingece vendar se proti takšni raketi ne morejo primerjati...
Aja rad bi da bi bila vsaj malo uživanška mašina.

Hvala za odgovore

Oprostite prosim če lahko prestavite v Kupovanje aavtomibla

Če se znaš obvladat, če boš avto servisiral tako kot se spada in glede na splošno stanje v katerem se nahaja (da ni zmatran) go for it! :-P
Jst bi šel tak avto kupit, če bi mel nabranih vsaj 3k EUR (računam še morebitna popravila itd).

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Če maj 14, 2009 9:11 pm

scmoky je napisal/-a:Huh lep avtek. Samo nevem ne Saxo ga piči...
Super je da pade pod 100kw. če je 2l mašina ni toliko dražje. Samo finančnega ministra moram ''obrnit''

Bom videl, če bom lahko nakrampal tolko. Kaj servisa pa na tem avtu ni bilo nič? to bi že mogo bit vlki servis. ker 155k km ni malo

Močno dvomim, da bi bil saxo hitrejiši... niso to hondini 1.6 vti motorji...

Verjemi pa, da se pri atmosfercih litraža motorja zelo pozna predvsem navor naredi svoje!

Za servise pa zgleda da treba poklicat pa vprašat!

Lp!
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če maj 14, 2009 9:23 pm

scmoky je napisal/-a:Huh lep avtek. Samo nevem ne Saxo ga piči...

Mislim, da bi bil naslednji veliki servis čez kkšno leto pa nekaj...odvisno koliko se voziš. Če se motim, naj me kdo popravi. Sicer pa naj bi imela vozila, ki se prodajajo v avtohišah, opravljen servis pred prodajo.

Drugače pa se gre na ogled vozila z namenom, da se ugotovi več, kot lahko ugotoviš iz oglasa. Če ne drugega, vsaj pokličeš...dvomim da grizejo v živo, kaj šele čez slušalko.

In če imaš možnost nabrat dovolj € za Focusa, in ČE je vredu (servis, ohranjen, nič zaleten itd.), bi te po kepi če na koncu vzameš Saxoja! :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov