Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AXi0N`
Novinec

Kraj: Maribor

BMW 320d - e90

Napisal/-a AXi0N` So maj 16, 2009 8:15 pm

Kupujem BMW serije 3, avtomatik in sem naletel na eno ponudbo.
Torej avto je 320d, letnik 2005.

Zanima me, tisti ki imate omenjen motor in avtomatik, kako se avto obnese, plusi in minusi. Je mogoče boljše pogledat za čem drugim?

Še to... glede na to da so cene serije 5 zelo ugodne, se bolj splača kupit serijo 5 ali ne?

Hvala ;)
LP, AXi0N`

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 17, 2009 7:21 am

nekaj malega o tem kaj paziti pri nakupu bmw serije 5 imaš tu:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

serija 3 e90 ima nekaj malenkosti za poštimati in sicer:
* bluetooth za povezavo z gsm-om
* Tyre Pressure Monitoring System - ni deloval vedno, ko je zaznal, da je v runflat gumi premalo pritiska
* od novembra 2007 so poročali o odpovedih turbin na 2.0d motorjih
* nekaj problemov je bilo z ročaji vrat, ki so poskrbela, da se vrata niso zaprla do konca
* zelo veliko problemov so imeli z temi runflat gumami ( bridgestone), saj naj bi pri hitrosti nekaj nad 180km/h leteli "koščki gume" kar je tudi povzročalo velike vibracije
* opozorilo za prtljažna vrata so je včasih vklopilo, ko si zapeljal čez ovire ( luknje itd...)

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne maj 17, 2009 10:47 am

Za moje pojme so pa to ze prevec nadlezne in velike napake.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne maj 17, 2009 11:49 am

Strarša vozita 318D z 140 konji in start&stop sistemom. Z njim sem prevozil nekaj stotnij kilometrov, tako da lahko zapišem nekaj kritik. Pozitivne stvari boš itak našel v vsaki avtomobilistični reviji.

Kot prvo so serijski sedeži relativno udobni (naši so v usnju),a to je vse. Nimajo skoraj nobenega bočnega oprijema in imajo le osnovne nastavitve. Testiraj še športne sedeže. Moti me tudi močan odsev plastike in lesa v steklu. Oranžna osvetlitev ni ne atraktivna ne najbolj prijetna za oči. Tudi klima ni najbolj učinkovita v zelo vročih dneh. In kot je Adis napisal, se vrata res težko zapirajo, jih moraš kar zaloputnit.

Glede kakovosti pa me moti škripanje plastike, ko primeš notranje ročaje na vratih (vseh štirih).

Drugače kakšnih tehničnih težav ali okvar še ni bilo.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne maj 17, 2009 12:02 pm

sam sem se tudi zanimal za to vozilo, ker je bilo namreč moje naslednje potencialno vozilo. namreč mislil sem, da je roba od BMW brezhibna, ko pa sem prebral tisti seznam napak zgoraj, vsebuje tudi kar zelo velike napake, mi je minilo do BMW :?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne maj 17, 2009 12:07 pm

to sploh niso velike napake, ampak malenkosti in te najbolj bolijo. Jaz bi raje videl da mi poči blok, zamenam in je gotovo, če te pa vsaka malenkost začne zajebavati pol pa pa konc :g:

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne maj 17, 2009 12:12 pm

Za mene turbina ni glih malenkost.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne maj 17, 2009 12:15 pm

mire je napisal/-a:Za mene turbina ni glih malenkost.

turbina je "relativna zadeva". tukaj gre za malenkosti, ki odločijo ali avto dejansko kupiš ali ne.

kot je @mihaing povedal, tudi jaz raje vidim, da mi crkne motor kot pa da se zezam z raznimi senzorji in ostalimi nepotrebnimi zadevami ( beri: moja bivša a6-ka in problemi povezani z njo).

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne maj 17, 2009 12:18 pm

No sem glih vprašal brata ker je avtomehanik in še ni slišal večjih problemov glede turbin zato sem to preslišal (morda je pa res, kdo ve?). Ogromne probleme imajo BMW z električnimi sedeži (nebi bil prvi primer če kakšen zgori)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne maj 17, 2009 12:23 pm

mihaing je napisal/-a:

No sem glih vprašal brata ker je avtomehanik in še ni slišal večjih problemov glede turbin zato sem to preslišal (morda je pa res, kdo ve?). Ogromne probleme imajo BMW z električnimi sedeži (nebi bil prvi primer če kakšen zgori)

no kar se turbine tiče je problem v "komunikaciji" računalnika z turbino.
je pa to bil kar velik problem v angliji. res pa je, da so vsi imeli popravila pod garancijo.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po maj 18, 2009 12:24 am

martin_krpan je napisal/-a:Kot prvo so serijski sedeži relativno udobni (naši so v usnju),a to je vse. Nimajo skoraj nobenega bočnega oprijema in imajo le osnovne nastavitve. Testiraj še športne sedeže. Moti me tudi močan odsev plastike in lesa v steklu. Oranžna osvetlitev ni ne atraktivna ne najbolj prijetna za oči. Tudi klima ni najbolj učinkovita v zelo vročih dneh. In kot je Adis napisal, se vrata res težko zapirajo, jih moraš kar zaloputnit..

Meni osebno pa serijski sedeži ne odgovarjajo preveč. Na daljših relacijah se v njih ne počutim preveč udobno. Ko sem kupoval e90-ko, v njej nisem želel športnih sedežev, ampak mi je sedaj žal.

Jaz sem imel tudi serijsko napako, da je voznikovo ogledalo samo spreminjalo kot, ko si avto ugasnil, ampak so mi jo na servisu odpravili pod garancijo.

S klimo sem sam relativno zadovoljen, všeč mi je "konfortna" klima, kjer nastavljaš inteziteto ventilacije, prezračevanje, ko je vozilo na parkirišču (ta funkcija v kombinaciji s sončno streho se mi v črnem avtu, ki je dlje časa parkiran na soncu zdi super stvar, saj se, ko prideš do avta vanj lahko b.p. usedeš in preživiš) ... Tudi toplotna izolacija se mi zdi kar dobra (sem že sedel v črnih avtih, ki so od strehe dobesedno sevali vročino), saj tu kakšnega sevanja vročine še nisem opazil.

I-drive mi je preprosto zakon in ga toplo priporočam.

Vrata se sicer zapirajo o.k., res pa je, da mi zvok, s katerim se zaprejo nikakor ni všeč. Bolj kot kakšemu volvotu, kjer lepo "plop"-nejo, so podobne yugotu, ki "plep"-nejo.

Pametno je vzeti tudi paket za kadilce, saj imaš sicer vtičnico precej nerodno postavljeno v naslonjalo za roke in vanj zaradi premalo prostora ne moreš dati vsakega polnilnika oz. vtikača.

Pa oranžna osvetlitev mi kar potegne, prav tako pa tudi ambientne lučke, ki jih je po mojem mnenju ravno prav, da jih opaziš, a te ne motijo.

Sicer sem pa z avtom zadovoljen in verjetno bi ga vzel še enkrat (a nujno s športnimi sedeži).
Licet volare si in tergo aquilae volat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov