Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Izvoz in uvoz avtomobila

Napisal/-a Biskvitek Sr maj 20, 2009 3:10 pm

Pozdravljeni, mene pa zanima kako je z izvozom vozila v tujino, recimo da bi jaz hotel prodati svoj avto v srbijo, kakšni so postopki in koliko to pride stroškovno, vem da švercerji na veliko vozijo avtomobile v države juge, samo mene konkretno zanima kakšen je postopek korak za korakom in koliko to košta. aja pa če še kdo mogoče ve kako je z uvozom oldtimerja v slovenijo, imam enega ogledanega sedaj pa ne vem kako gre to naprej.

Za vse odgovore vnaprej hvala
Slika

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Sr maj 20, 2009 6:00 pm

Za uvoz bi se pa jaz obrnil raje na kakšno firmo, kot pa da urejaš sam če še tega nisi...

http://www.imperas.si/

Za izvoz bi pa tudi mene zanimalo, če nas kdo razsvetli :lol:
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 Če maj 21, 2009 7:43 am

Delam že več kot 25 let v mednarodni špediciji in tu pa tam tudi napravimo kak izvoz vozila v tujino.
Kaj se potrebuje? Kupopr. pogodbo, račun na novega lastnika v tujini, seveda netto ceno, brez davka, prom. dovoljenje (odjavljewno), novo prom. dovoljenje z preizk. tablicami ter začet car. izvozni postopek.
Simpl ko pasulj, vse skupaj pa stane cca 30 Euros.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Če maj 21, 2009 4:09 pm

ezzy je napisal/-a:Za uvoz bi se pa jaz obrnil raje na kakšno firmo, kot pa da urejaš sam če še tega nisi...

http://www.imperas.si/

Za izvoz bi pa tudi mene zanimalo, če nas kdo razsvetli :lol:
za uvoz ne rabis neke posrednike skor isti postopek kot izvoz s tem da svetujem,da naj bo avto registriran in se z pooblastilom pripeljes lepo domov pol pa na notranji carinski enoti jst recimo v Ce vse lepo porihtas.
...ne smem kar želim...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov