Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Poppy
Nov uporabnik

Scenic ali Picasso

Napisal/-a Poppy Po jun 01, 2009 9:15 am

Odločamo se za nakup rabljenega avtomobila do 4000€. Zaenkrat sta v ožji izbor prišla Renault Scenic in Citroen Picasso (Xara?, C4?).
Glede na to, da so letniki (za ta denar) okoli 99, 2000, me zanima kako je z obiski servisev, kakšne hibe imata, itd..

Hvala!

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Po jun 01, 2009 3:16 pm

Pomojem boš težko našel dobrega Scenica ali Picasso-ja za takšen denar.Če ti finančne zmožnosti dovoljujejo,dodaj še kakšen euro in poglej za malo novejšimi letniki...
Ampak to je samo moje mnenje....

Poppy
Nov uporabnik

Napisal/-a Poppy To jun 02, 2009 11:51 am

Picasso-jev za ta denar ni veliko, so od 4500€ naprej. Kako je pa s Scenic-i? Res ni nobenega spodobnega (da bi delal vsaj 5-6 let) za tak denar?
Kaj pa drugače priporočate? Clio,Peugeot odpadeta (malo premajhna).

Hvala!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jun 02, 2009 12:13 pm

Kaj pa reje kakega karavana, recimo škoda octavia.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2851786&show=1

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To jun 02, 2009 4:33 pm

Pozdrav,

Osebno sem si lastil že obadva, scenica in picassa. Na splošno je Picasso za odtenek dražji kot scenic, če seveda primerjaš isti letnik in približno isto stanje obeh.
Avta sta podobnih dimezij, gume so podobne, višina sedeža je podobna, v glavnem na kratko sta to dokaj podobna avta. Scenic je kar mehkejši kot picasso, tudi sedeži so bolj udobni,ima pa zato Picasso bolj "trdno" vožnjo čez ovinke, manj nagibanja čez ovinke.
Daje picasso občutek večjega vozila, sploh armatura je narejena tako, da se zdi da je avto spredaj precej daljši kot v resnici. Tako, da sprva se je treba tega navadit. Scenic ima tudi več odlagalnih mest in predalov (pod sedeži, pod nogami,....)
renault ima zelo preprosto odstranljive zadnje sedeže, vsak od treh je posebej, kar je praktično. Za picassa se žal res ne spomnem več kako ima narejeno.
Nekih posebnih večjih hib nimata, za Picaasa pravijo, da imajo težave z menjalniki, moj jih sicer ni imel, tako da mislim, da ni neke panike nasplošno.
Je pa Picasso tišji , sploh pri vožnji na avtocesti.
Aja, kar se pa servisov tiče pa ne boste odkrili tople vode, diski in ploščice, olje in količina, cena materiala so podobne, pač nekje je nekaj dražje, drugje pa druga, pa se "zgliha" :lol:
Upam, da sem ti kaj pomagal, če te še kaj zanima, vprašaj.

P.S. če te interesira, je naprodaj Scenic 2001, več na PM.

LP

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Sr jun 03, 2009 9:39 am

Poppy je napisal/-a:Picasso-jev za ta denar ni veliko, so od 4500€ naprej. Kako je pa s Scenic-i? Res ni nobenega spodobnega (da bi delal vsaj 5-6 let) za tak denar?
Kaj pa drugače priporočate? Clio,Peugeot odpadeta (malo premajhna).

Hvala!

Osebno bi med "tvojimi" izbral SCENIC, najraje bencinarja 1,6 16V.

Od ostalega : karavan razreda GOLF oz PASSAT.

LP

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov