AM je napisal/-a:Kr neki...
Če boš dobil dobro ohranjenega z dokaj malo prevoženimi, bi ga jaz na tvojem mestu takoj vzel.
Sam imam A4 karavana 99 letnik 1,6 bencinar in lahko rečem da se peljem kot gospod.
Sama oblika avomobila mi je ful všeč pa če ga še v črni barvi najdeš si zmagal. Ni lepšega za takšen denar.
Porabo imam 8 litrov in ker je velik avto je to čist normalno in razmeroma malo in se čist normalno vozim brez da bi kaj šparal. Vozim pa se nekje 30% avtocesta, 40% naselje in 30% mestna vožnja.
Sem že poizkušal vozit šparovno pa sem porabo spravil na 7,6 litra. Ampak nisem dolgo zdržal.
Doma imamo še Nissan primero 99 letnik 1,6 . Avto porabi enako pa še karavan ni, je tudi bolj zaspan v pospeških, pa ima 16 ventilov. Pa da o udobnosti sploh ne govorim.
Imamo še VW Polo letnik 01 , tukaj o pospeških ni možno primerjat ampak kar se tiče udobnosti spet en velik plus audiju.
Renault Laguna 02 letnik 1,9 diesel - velik plus udobju, stroški s samim avtomobilom pa ogromni in najbolj zadene 2 x potrebna menjava turbine v roku 5 let in spet je dišalo po menjavi ampak smo se ga nasrečo znebil pravočasno.
Pa na koncu še Hyundai Getz 08 letnik, pa lahko rečem da se je še v Polotu 01 lepše peljati kot v getzu.
Kot sopotnik sem se tudi že večkrat vozil z Mitsubishijem Pajero 07 letnik in lahko rečem da me je križ tako bolel da lahko rečem da je to eden najbolj neudobnih avtomobilov v katerem sem kdarkoli sedel. Še v Hyundai Pony-u letnik 91 ki je znan po odbijajočem podvozju se ne sedi tako slabo.
Drugače je doma še čisto nov Ford S-Max ampak tukaj ni primerjave ker le gre za veliko dražji avto in bi ga moral primerjat z novejšimi modeli.
Vseeno pa jaz osebno moje A4 ne menjam za nobeno drugo znamko avtomobila, le za kaj novejšega, ampak zaenkrat ne vidim nobene potrebe. Če kupuješ rabljen avto pa čeprav dražji od ostalih enakega letnika je audi le stopničko višje in povsem upravičuje svojo ceno.
Imam tudi kar nekaj mnenj še o ostalih znamkah od kolegov in od znancev in vem približno kaj dobiš .
Z audijem ti nebo žal. Tudi z 1,6 motorjem ne. Vejramem da se z 1,8T da lepo potegnit in lepo peljat, ampak če bi našel dobro ohranjenega 1,6 ni razloga da ga nebi vzel.
Pač to je samo moje mnenje in moje izkušnje. Moj naslednji bo definitivno brez dvoma spet Audi po možnosti z motorjem 1,6 ker imam slabe izkušnje z turbinami in 1,6 motor je res pohvale vreden kar se tiče pospeškov kot tudi vzdržljivosti.
ja audi se ne kvari tolk kot naprimer renault, ki ga imam doma.
čeprav so deli dražji za audija, je vseen vzdrževanje ceneje ker je manj popravil.
Ni gajba audi za 3000e, ker več niti ne stanejo, saj so stari.
Redno servisiranega audija a4 1,9tdi dobiš za 4.000€ kar mislim da je poceni, saj kar je blo za zamenjati, so verjetno zamenjali na servisu.