E=mc^2 je napisal/-a:Hyundai i30 je ok, a ima 1.6 crdi napako, da ni sklopljen s 6-stopenjskim menjalnikom, kar je neugodno za avtoceste....za ceno 20 tisočakov pa dobiš že klaso večji avto, tipa laguna, mazda 6, citroen c5...si razmišljal npr o kii magentis ali hyundai sonati...2.0crdi 136KM, ravno na meji razreda do 100kW za registracijo ter mislim, da pri KII še celo 5 let garancije
osebno: za ceno 20000 evrov bi izbral citroena c5
mihaing je napisal/-a:glede 6 prestave se povsem strijam. Avtomatik itak nima smisla ker prestavim v najvišjo prestave in tako ne prestavim vsaj 100km, tako da nebi tvegal nakupa z avtomatikom, ker bo vzdrževanje vozila pri taki relaciji ključnega pomena.
Audi a6 in BMW 5, dober nakup, samo vozila do cene katero mislim dati imajo že preko 100.000km. Ali je nakup smiselen?
P.S. sem pozabil omeniti da mi renaultov in pugijev ne ponujajte (osebni razlogi)
Energetik81 je napisal/-a:I30 2,0 CRDi ima tudi možnost 6-stopenjskega menjalnika. Prav tako vzami tempomat, vsaj jaz bi ga. Avtomatika po mojm za AC ne rabiš, pri 2,0 dizlu imaš lohk itak skoz v 6. prestavi, nastaviš 130km/h in se udobno in tiho peljš. Za 18k€ dobiš takega I30 v karavanski izvedbo s skoraj maksimalno opremo. Ali pa Sonata za dobrih 20k€, pa dobiš ornk potovalno limuzino, novo.
Vsekakor bi jaz rajši izbral to varianto, kot pa rabljenega BMW s 100kkm.
Matjazy je napisal/-a:mihaing je napisal/-a:glede 6 prestave se povsem strijam. Avtomatik itak nima smisla ker prestavim v najvišjo prestave in tako ne prestavim vsaj 100km, tako da nebi tvegal nakupa z avtomatikom, ker bo vzdrževanje vozila pri taki relaciji ključnega pomena.
Audi a6 in BMW 5, dober nakup, samo vozila do cene katero mislim dati imajo že preko 100.000km. Ali je nakup smiselen?
P.S. sem pozabil omeniti da mi renaultov in pugijev ne ponujajte (osebni razlogi)
100k km za avto (če ni ravno francoz) ni nič! Sploh za malce predstavnike malce višjih razredov.
Jerch_ je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2825721&show=1
iz tega boš šel ven bolj spočit kot not. ima ketno, vso opremo in porabo ni težko imeti enako kot v razredu insigne, lagune, passata itd.. ker motor je prva liga.
so pa stroški vzdrževanja višji. ampak bo avto čez 4 leta še vedno nekaj vreden. kupil bi ga pa zato, ker je delal v povprečju po 50.000km/na leto in sem prepričan, da je po 150.000km bolj iohranjen, kot lojtrniki po pol leta..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov