Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

_BaNaNa_
Nov uporabnik

mnenje

Napisal/-a _BaNaNa_ Pe jun 19, 2009 1:08 am

ker sem po dolgem premišlanju in iskanju prišla do skoraj končne odločitve(98%) ;) bi prosla za mnenje..odločla sem se za golfa IV 1.9 TDI,letnik 2001, 100KM, 1 lastnik, servisna knjiga, 200000km, avtomatska klima, nikoli karamboliran ali sploh "rukjen",ima kakšem ris, to je za pričakovat,saj je avto le star 8 let..no in cena je 5000E...torej dobra kupčija ali ne? si še lahko premislim :D ;)

no kot p.s pa še:
oče mi je predlagal da je bv da si kupujem tak avto in mi prpelav nekega ppeugeot-a 98 letnik,bencinar 55KW,beli malo že rjav,brez klime in mi reko da je ta bolš(cena 1200E) ker pač sem še mlada..bla,bla,bla :D ...no vozla se bom pa vsak dan vsaj 90km..tak da :D :D

LP vsem :D

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe jun 19, 2009 7:48 am

No.. če si se že skoraj odločila potem sledi temu.... Čisto tako moje mnenje, nebi dal za 8 let star avto z 200.000 prvoženimi kilometri toliko denarja.. ampak to je pač moje mnenje. V primerjavi z pežojčkom je golf definitivno boljša izbira.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Re: mnenje

Napisal/-a juhica Pe jun 19, 2009 8:29 am

_BaNaNa_ je napisal/-a:ker sem po dolgem premišlanju in iskanju prišla do skoraj končne odločitve(98%) ;) bi prosla za mnenje..odločla sem se za golfa IV 1.9 TDI,letnik 2001, 100KM, 1 lastnik, servisna knjiga, 200000km, avtomatska klima, nikoli karamboliran ali sploh "rukjen",ima kakšem ris, to je za pričakovat,saj je avto le star 8 let..no in cena je 5000E...torej dobra kupčija ali ne? si še lahko premislim :D ;)

no kot p.s pa še:
oče mi je predlagal da je bv da si kupujem tak avto in mi prpelav nekega ppeugeot-a 98 letnik,bencinar 55KW,beli malo že rjav,brez klime in mi reko da je ta bolš(cena 1200E) ker pač sem še mlada..bla,bla,bla :D ...no vozla se bom pa vsak dan vsaj 90km..tak da :D :D

ce ti ni tezko dat 5k ojrov za osem let star avto z 200k kilometri pol kar. pomoje pa za ta denar dobis kvaliteten voz z manj kilometri in mlajsi. ampak ce bi se rada vozila v golfu pol kar. ampak za ta denar mora biti avto kot nov in z opravljenimi vsemi servisi...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Pe jun 19, 2009 8:42 am

Kritik je napisal/-a:No.. če si se že skoraj odločila potem sledi temu.... Čisto tako moje mnenje, nebi dal za 8 let star avto z 200.000 prvoženimi kilometri toliko denarja.. ampak to je pač moje mnenje. V primerjavi z pežojčkom je golf definitivno boljša izbira.

Lp

Golfi imajo pa res nenormalne cene! Za isto ceno sem kupil stilota jtd letnik 2005 z
66.000km in vso opremo. Nekaj sem prevozil tudi golfa, ima malo boljše materiale v notranjosti, pelje se pa ne nič boljše...
Za 5k imaš na netu polno ponudbe precej novejših avtov. Jaz osebno o takem golfu ne bi sploh razmišljal...
Lep dan!

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe jun 19, 2009 8:53 am

kot so že pred mano ugotovili, precenjen golf z manj opreme in bistveno več kilometri kot konkurenca, dobr premisli za ta denar se da dobiti kaj boljšega........če ti pa sede golf pol pa probi najt vsaj kaj cenejšega z manjšo kilomterino.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Pe jun 19, 2009 9:12 am

kot so že napisali nekateri uporabniki tudi jaz nebi dal toliko denarja za tak avto ,bi se odloču za kaj drugega mlajšega in manj km. !! mislim da se da za takšen denar dobit več kot pa bi ti nudil ta golf ,ki ti hodi po glavi :D
to je samo moje mnenje €€€ so tak tvoji !!!!!!!! pa veliko sreče pri nakupu avta 8) 8)

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: mnenje

Napisal/-a Doktor Pe jun 19, 2009 1:47 pm

_BaNaNa_ je napisal/-a:ker sem po dolgem premišlanju in iskanju prišla do skoraj končne odločitve(98%) ;) bi prosla za mnenje..odločla sem se za golfa IV 1.9 TDI,letnik 2001, 100KM, 1 lastnik, servisna knjiga, 200000km, avtomatska klima, nikoli karamboliran ali sploh "rukjen",ima kakšem ris, to je za pričakovat,saj je avto le star 8 let..no in cena je 5000E...torej dobra kupčija ali ne? si še lahko premislim :D ;)

no kot p.s pa še:

Osebno ne bi veliko razmišljal, ampak preprosto kupil - če drži zapisano o stanju vozila.

Za primerjavo : kolega je prodal letnik 1998, SDI agregat, osnovna oprema, 120.000 km v odličnem stanju (nekaramboliran, vzdrževan ... ) za 4.000 EUR.
Avto je brez enega samega oglasa (časopis, internet .. ), v nekaj dneh našel novega lastnika.

LP

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jun 19, 2009 2:02 pm

Imaš za tak dnar dosti mlajših avtov, s podobno opremo. Golfi so precenjeni.
Npr. 4-5 let stari, avtomatska klima, 1. lastnik itd:
Stilo
Elantra
Lacetti
In tako dalje. Imaš pa zraven še 100 komadov Cliotov vseh vrst če ti ustreza manjši.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jun 19, 2009 2:24 pm

če si ziher da ima golf realne km razmišljaš še naprej o njem...
pa velik servis bo treba na golfu naredit, bo še par 100€

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe jun 19, 2009 2:35 pm

Po teh nekaj odgovorih sklepam, da nihče od vas nima Golfa. Če se je dekle odločilo za ta avto bi ji lahko pomagali na drug način - se pravi od kod je avto, kdo je znani lastnik, če prodaja avtohiša, mogoče je kdo od forumašev iz njene bližine pa pozna kakšnega frenda ki bi to pregledal. Cene se oblikujejo glede na povpraševanje in ponudbo, zato govorit da so Golfi precenjeni je brez veze. Važno je samo v kakšnem stanju je vozilo. Dva identična avta z istimi km ni nujno da sta enako zmahana.... Ja ta golf v avatarju ima isti motor, sicer samo 114.000km pa eno leto mlajši, pa ga definitivno ne bi dal za manj denarja - ker je golf. Pred časom sem kupil tudi Yarisa 02l pa si poglejte na spletu kakšne so cene, ampak če ga hočeš pač plačaš.

lp pa brez hude krvi
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe jun 19, 2009 2:37 pm

kolesar je napisal/-a:če si ziher da ima golf realne km razmišljaš še naprej o njem...
pa velik servis bo treba na golfu naredit, bo še par 100€

..takšno pomoč sem imel v mislih, lani komplet z delom na fuš 320€

lp
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Pe jun 19, 2009 3:00 pm

če poznaš zgodovino avta in, da je biol redno vzdrževanje vreden toliko, samo slabost je seveda, ta veliki servis.

p.s. !00km? prvič slišim za ta motor a niso bili 90 km in 110 km, ter 115km?
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 19, 2009 3:17 pm

105KM najbrž
Slika

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Pe jun 19, 2009 3:34 pm

Moje mnenje je, da za ta dnar raje poglej k konkurenci, dobila boš mlajši in bolj opremljen avto. Sam defenitivno ne dam toliko za enega starega golfa.
Saj nimaš na izbiro samo golfa in tistega peugeota, poglej malce avto.net, sem prepričan da boš našla še kaj kar ti bo všeč. (Opel Astra, Opel Corsa, Fiat Punto, Fiat Stilo, Ford Fiesta,...)

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Pe jun 19, 2009 4:02 pm

no avto ima 101KM..tak vsaj v prometni piše :D ..gre se zato,da bom avto imela vsaj 5 verjetno tudi več let(zdaj se mi je ponudla priložnost+denar) pa glede na vse okoliščine sem pač prišla do sklepa da tisti 2 leti v starosti avtomobila nista tako odločilni pri kvaliteti.. no zgodovino avta dobro poznam,saj ga je imela mamina sestrična in sem ziher da je z njim vse vredu(pred kratkim zamenjan tudi akumulator) glede servisov pa male mam doma mojstre in vse potrebno,tak da me več k pa 100E ne bo prišo za vlke pa tut mamo poznanega mehanika ki je dokaj ugodn (400-500E).
vedno rada slišim še več mnenj, zato so vsa dobrodošla :D :D

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Pe jun 19, 2009 4:06 pm

:D sem pozabla dodat: v avtohiši so ga ocenli 4500E, jaz bom pa itak dobla še kak ojro popusta ;) :D :D

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jun 19, 2009 4:10 pm

Sam eni ste pa res zmagal no. Govorite kak si naj kupi mlajši avto z manj kilometri, svetujete pa nakup Peugeota 206, Polota za 6000 euro in podobno. Zagotovo se bo peljala boljše, udobneje, športnejše z Golfom kot z 206ko. :roll: Očitno tako ne marate VWja, da ga še od blizu pogledal niste, kaj šele se peljali z njim.
Mogoče je res avto precenjen, samo a ste se uprašal, kako bo cenjen, ko ga bo prodajala? Danes se prodajajo 20 let stari golfi 2 z dizel motorjem z ogromno km in nobene opreme po slabega jurja euro, prav tako bo imela štirka še vedno visoka ceno čez nekaj let. Za kak denar se bojo pa prodajali razni Lacetti, Elantre in podobna korejska vozila čez 5 let? Po par eurov, tako kot sedaj razni protoni, lanosi in podobno.

Tako, da če je punci avto všeč, zakaj pa ne, seveda če je avto ohranjen, drugače znajo biti stroški kar veliki. ;) Pa predno me kdo popljuva, naj povem, da ne vozim Golfa, samo nisem ozkogleden konj, in ne skritiziram vsega, kar ne stoji na mojem dvorišču.

LP

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jun 19, 2009 4:15 pm

pa daj no za tki denar si kupi rajši novejši avto ki pač ni vw ali pa si kupi pameti z tem golfom. moje mnene je da pogledaš za ta denar pri drugi znamki,kjer boš dobila novejši avto z manj kilometri.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Pe jun 19, 2009 4:27 pm

OFF T.

mam sam golfa 4. v skoraj 4 letih lastništva mi ni odpovedalo NIČ. (letnik 1998, 190000 prev.)

Samo tankanje, redni servisi!

Pri mojih kolegih je pesem popolnoma drugačna.
(naj še povem da je moj najstarejši z največ prevoženimi od spodaj naštetih)

-Opel astra bertone let. 2002 odpovedal rač. (1800€ škode)
-Renault clio let.2004 prev. 66.000 1.2 motor. Ima nekaj na elektroniki,prižigajo se mu neke lučke, odpovedala zavorna čeljust spredaj..odpoved benc črpalke.
-Fiat punto let. 2003, odpovedali brisalci, elektro servo volan, prerjavel sredisnki lonec ter zdanji, ter odpovedal plovček za bencin.
-VW lupo 2x odpovedal menjalnik
-Opel vectra letnik 2001 (garažirana od 1 dneva) popolnoma rjava.
-Alfa romeo 156 2003 JTDM odpoved turbine okoli 60000 km

torej,le nekaj primerov ki jih poznam , je pa seveda spet, vsak avtomobil je kot tombola. imaš srečo ali je pa nimaš. ;)

Se pa popolnoma strinjam da je cena golfov visoka, ni pa nič drugače če pogledate 3ko ali pa 2ko, kakšne cene imajo... potemtakem tudi logično zakaj ima 4ka takšno ceno.

Če se dolečne 2ke pordajajo za 2000€ letnik 1990
ter trojke za po 3500-4000€
nemore imeti 4ka nižje cene.

moje mnenje!

ON T.

Če je avtomobil OK in je vse tako kot treba, ga vzemi. Priporočam edino da bi se ustavila še prej pri kakšnem mehaniku , da pregleda stvar, predvsem turbino, in ti poda svoje strokovno mnenje!

želim uspešen nakup!

LP!
Zadnjič spremenil ezzy, dne Pe jun 19, 2009 4:33 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov