Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

E36 ali laguna?

Napisal/-a (Ales) Ne jun 28, 2009 9:14 pm

Lep pozdrav,
sedaj po enoletni uporabi starševskih avtomobilov načrtujem nakup svojega.
V naslednji mesec bi znal imeti blizu 1,5k€.
Gledal sem BMW E36 1.6 mogoče tudi ta švoh 1.8 mašino, ali pa laguno 1.8.
Sedaj me pa zanima kako je kaj s porabo, cena za rezervne dele je gotovo kar enaka.
Pa koliko se kakšna zadeva približno kvari.
Hvala
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

dms
Novinec

Napisal/-a dms Ne jun 28, 2009 9:34 pm

Evo,en iskren odgovor. Za 1.5K € boš težko dobil lepega bmw-ja,da se ti ne bo kvaril. Sicer ni ne mogoče,sam moraš imeti pa fejst srečno roko. Je pa res,da tudi za lepo in očuvano laguno moraš imeti lepo roko. Ker,moraš razumeti,da so ti avti počasi že odsluženi. Mislim,vse je odvisno kako se z avtom ravna in koliko se je vanj vlagalo. Iščeš zadnji ali prednji pogon? Za laguno ti iz prve roke povem. Pije mi 8-8.5.Ni važno kako vozim.Lahko gonim do jaja ali umirjeno.Poraba je tam tam. Razen ful relacije 300+ km,pol zna tud na 7,ampak to je že preteravanje z počasno vožnjo. Do zdaj sem menjal prednje fedre(pa sem še amortizerje,ko glih menjam),pečko gretja, redni servisi(že dvakrat velki)+zadnji diski in ploščice,zajla ročne zavore.Drugače pa nič.Mislim da še dvakrat žarnico. To kar se tiče motorja in bremz. Se pa ta moja laguna kar ubada z rjo na pragovih,tko da v kratkem moram še to zamenjat,pa sedeže če dobim.Pol moram pa spet kak sekret za rihtat kupit. :D
Drugače,za bmw konkretnih info o okvarah nimam,ker ga še nisem imel,sem pa slišal da ima e36 ventilacijo bolj za jokat. No to bodo že lastniki povedal,drugače ti pa obisk bmw-foruma ne gine.
Najprej se odloči,a hočeš prednji pogon al zadnji.Potem,ali imaš rad da je avto bolj mehak za vozit ali bolj trd.Potem pa koliko daš na opremo. Pri renaultu dobiš kar nekaj,pri bmw za ta dnar. Boš prej kako 5 e34 dobil lepo kot e36. No toliko od mene.Sam pomagam,brez zamere in krega.

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Ne jun 28, 2009 9:37 pm

MAm laguno 1.8 pa ma prevoženga prek 200k km, pa avto dela vredi, samo vsake 10k km spije 1l olja. Drugače pa je poraba od 8 litrov pa do 10.5, odvisno od načina vožnje. Boš pa prej najdu dobro ohranjeno laguno ko pa bmw 3, čeporu je bmw veliko bolši glede kvalitete izdelave.
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Napisal/-a (Ales) Ne jun 28, 2009 10:03 pm

Tako za začetek,
doma imamo Hyundai accenta letnik 2000, tako da veliko slabše (po kvaliteti izdelave in filigu v vožnji in o količini opreme) ne morm pričakovat.
Osebno bi raje BMWja (pač BMW je le BMW), trenutno sta 2 lepa na avto.netu.
Drugače pa imam raje trši avto (tudi mislim da je BMW bolj zame, samo spet to kar ste rekli, da se dobi bolj ohranjena laguna kot BMW za tak denar).
Koliko pa kaj držijo mašine od BMWjev, ker vsi imajo nekaj čez 200k km. Bi zdržalo še ene 100k? Bi pa naredil takoj veliki servis in ostale drobnarije, da je potem (če je vse po sreči, nekaj časa mir).
Hvala
got k-jet? Slika

dms
Novinec

Napisal/-a dms Ne jun 28, 2009 10:19 pm

Mislim,da če dobiš vzdrževan avto ti 300-400K km ne gine,sam se bojim da je to misija nemogoče.Ok,pa reč,Bmw je zakon. :D
Lej,sem šel avto.net pogledat,pa mi nobena trojka do letnika ´97 ni dvignila srčnega utripa,tko da ne vem kje maš ti celo dve lepe. No,ko boš kupoval,najprej poglej kako dolgo ga ima lastnik.Če je lastnik mesec,dva,tri je z avto skor 100% kaj narobe.Potem maš pa izgovore,sem kupil za punco,pa sva šla narazen al pa kake take.Še enkrat ponovim,če ti bo karkoli sumljivega na ogledu,pa če bo prodajalec še toliko zatrjeval,da to ni nič,ne kupit. Bolje da nimaš nič,kot strošek. Mi smo omego kupil,pa smo bili s tremi mehankarji,ki so izučeni serviserji,pa tu znani v Lj.,pa smo kupil za 2K € stroška. :D
Pač,se zgodi. ;)
Uglavnem,dobro kupi.Toliko od mene v tvoji temi.Lp,srečno. ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: E36 ali laguna?

Napisal/-a tristan01 Po jun 29, 2009 8:12 am

(Ales) je napisal/-a:Lep pozdrav,
sedaj po enoletni uporabi starševskih avtomobilov načrtujem nakup svojega.
V naslednji mesec bi znal imeti blizu 1,5k€.
Gledal sem BMW E36 1.6 mogoče tudi ta švoh 1.8 mašino, ali pa laguno 1.8.
Sedaj me pa zanima kako je kaj s porabo, cena za rezervne dele je gotovo kar enaka.
Pa koliko se kakšna zadeva približno kvari.
Hvala

Tudi sam sem bil pred kratkim v podobni dilemi. Razmišljal sem o BMW za majhen denar in prišel do spoznanja da je to zgodba ki nima srečnega konca. Ena dva sem šel gledat, v glavnem je vse precej zdelano in v slabem stanju. Če kupuješ trojko raje daj zanjo 3.000 EUR, pa boš imel avtomobil kot se spodobi. V tem rangu jih je nekaj dobrih na ponudbi. Predvsem pa vzemi vsaj 318iS ali 320. 316 in 318 sta enostavno preslabotna motorja. Pri porabi ne boš nič prihranil. Osebno bi izbral 320, ker je to šestvaljnik, ima verigo in ogromno navora v primerjavi z 316 ali 318. 318iS je tudi dobra izbira, vendar potrebuje malce več priganjanja kot 320. Če kupuješ toliko star avtomobil preveri kako je vzdrževan in ali je zgodovina poznana, da ne boš po nakupu v avto vložil še nekajkratnikvrednosti v popravila.

Pa veliko sreče pri nakupu.

LP Tristan01

PS: Ne zaleti se v nakup, če nisi 100% prerpičan kaj kupuješ
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

bolfenk1
Nov uporabnik

Napisal/-a bolfenk1 Po jun 29, 2009 9:53 am

(Ales) je napisal/-a:Osebno bi raje BMWja (pač BMW je le BMW), trenutno sta 2 lepa na avto.netu.
Drugače pa imam raje trši avto (tudi mislim da je BMW bolj zame, samo spet to kar ste rekli, da se dobi bolj ohranjena laguna kot BMW za tak denar).
Koliko pa kaj držijo mašine od BMWjev, ker vsi imajo nekaj čez 200k km. Bi zdržalo še ene 100k? Bi pa naredil takoj veliki servis in ostale drobnarije, da je potem (če je vse po sreči, nekaj časa mir).
Hvala

Te mašine, če so primerno vzdrževane, bodo zdržale preko 500k km.
V 15ih letih uporabe E36 318i ni crknilo praktično nič večjega, motor ne pije skoraj nič olja, tudi vzdrževanje sploh ni drago - seveda avta ne voziš na pooblaščeni servis, ampak si najdeš kakšnega dobrega mehanika. Poraba okrog 8 - 8.5 l pri mešani vožnji. Edino kar je, da te avte že počasi najeda rja.

Je pa res, da 316i in 318i nista avta za dirkanje, tako da če hočeš avto za hitro in športno vožnjo, bi vsekakor moral vzeti močnejši motor.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jun 29, 2009 10:48 am

glej, nikoli nisem zagovarjal renoja, vendar v tem primeru bi raje izbral laguno.
Ker bmw za tak denar ni nikakršen, popolnoma brez opreme, pa da lahko rečeš js imam bmw je pa bolano.
kolikor sem slišal imajo lagune 1.8 8v praktično neuničjiv motor, tako da raje izberi laguno.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Po jun 29, 2009 11:07 am

Fiatfan je napisal/-a:glej, nikoli nisem zagovarjal renoja, vendar v tem primeru bi raje izbral laguno.
Ker bmw za tak denar ni nikakršen, popolnoma brez opreme, pa da lahko rečeš js imam bmw je pa bolano.
kolikor sem slišal imajo lagune 1.8 8v praktično neuničjiv motor, tako da raje izberi laguno.

Ja,jest mam tak motor,pa mam zdaj 300K km prevoženih,pa mam izpušne pline na tehničnem vse na zelenem,je nažigu gas,da bi mu mal podmazu,pa je samo :shock: jest pa :lol: .

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po jun 29, 2009 12:23 pm

dms je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:glej, nikoli nisem zagovarjal renoja, vendar v tem primeru bi raje izbral laguno.

Ja,jest mam tak motor,pa mam zdaj 300K km prevoženih,pa mam izpušne pline na tehničnem vse na zelenem,je nažigu gas,da bi mu mal podmazu,pa je samo :shock: jest pa :lol: .

hehe, js tud mam na bravotu use na zelenem pa je isto mislu da bo nevem kaj naredu če ga bo nažigu pa ni mogu nč :lol:

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Po jun 29, 2009 6:45 pm

Nobene reklame za noben avto ne bom delal.Povem lahko le to,da sem pred dobre pol leta kupil laguno,sicer 1.6 z takrat 223.000 km,redno servisirana od 1 lastnika in mi za zdaj ni nič žal.Prevozil sem cca 8000km,zamenjal eno vžigalno tuljavo,ploščice,olje in filtre-skratka z avtom sem res zadovoljen.Za ta dnar in to opremo veliko avta.Aja-letnik 2001,karavan-če bo v naprej tako,mi res ni žal nakupa.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jun 29, 2009 8:08 pm

za tak denar raje renault laguno!
uspešno pri nakupu ti želim.
lp

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Napisal/-a (Ales) Po jun 29, 2009 8:14 pm

Hvala za vso pomoč. Čez 1 mesec bom šel malo okol pogledat (pač vsakih mal pa se bom pomoje najlažje odločil).
Še 1krat hvala za pomoč
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
Di4b|o^
Novinec

Kraj: Maribor [ okolica ]

Napisal/-a Di4b|o^ Po jun 29, 2009 8:20 pm

Imel sem e36 325. Priporočam da vzameš vsaj 320,saj so načeloma R6 motorji bolj vzdržljivi in mogoče malo majn občutljivi na NEservisiranje. Moj je mel prevoženih 260k km ( pa mogoče še več ) in še vedno gre mašina dalje,čeprav sem avto razbil. 1.6 in 1.8 sta morda preslabotni,1.8 mislim da ima tudi probleme z dročniki ( ne me držat za besedo ) R6 motorji,so uglajeni, ne rabiš preganjat da se kam premakne, je pa 2.0 morda malo lena vsaj po določenem času uporabe. :lol: Kot je nekdo omenil glede ventilacije,je klima v e36 res bolj boga. Če ima stari plin, pa hladi kot zmrzovalnik.

Za 1500€ ne boš dobil popolnega primerka. Kakšno e36 pa iščeš? Z klimo,brez? Limo,coupe? Super duper primerka ne moreš dobit,lahko pa solidnega z malo sreče. Laguna pa je pomojem mnenju pravo nasprotje,pač bolj komfort/komot. Za tak denar boš prej našel lepo laguno,kot e36 po mojem mnenju.

Vem za eno 320 za cca 800€,brez klime,morda kakšen mehurček,notranjost lepo ohranjena,motor baje teče lepo in mirno.

Vem pa tudi za eno 320 coupe za cca 3000€,super ohranjeno,vzdrževano..

Piši na PM če želiš izvedeti kaj več ali pa poglej malo po BMW forumu. :D

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Napisal/-a (Ales) Po jun 29, 2009 8:41 pm

Načeloma iščem limuzino. Več kot 1.8 nebi zaradi registracije (študent, mladi voznik, itd.)
Vem da je laguna bolj komfort, bolj mehka itd. Prav zaradi tega mi je E36 bolj všeč, hkrati so mi pa BMW eni lepših avtomobilov.
Trenutno še ni denarja da bi kaj kupoval, ker moram počakati še na plačo in potem še eno.
Avto bom servisiral potem redno in sem pripravljen vanj vložiti tudi kakšen evro dodatno, vendar pa nimam časa da bi dodatno šparal in kupil boljšega, ker se mi začne faks čez 3 mesece in takrat moram imeti avto pred hišo in pripravljen na vožnjo.
P.S. se bom prijavil na BMW forum.
Hvala
got k-jet? Slika

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po jun 29, 2009 11:01 pm

Khm, potem se moraš prijaviti še na Renault forum...

Nisem pristaš Renaulta, BMW mi bolj diši, vendar bi pri tej izbiri izbral Laguno. Precej lažje boš dobil dobro ohranjeno, kar je najpomembnejši faktor pri nakupu rabljenega vozila, poleg tega pa je imela Laguna v svojem času eno boljših ocen po Euro NCAP, E36 pa eno slabših v svojem razredu. Kar se tiče tekočih stroškov sta tam-tam, je pa Laguna prostornejša. Skratka, Laguna je po mojem precej racionalnejši nakup.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To jun 30, 2009 8:42 am

(Ales) je napisal/-a:Načeloma iščem limuzino. Več kot 1.8 nebi zaradi registracije (študent, mladi voznik, itd.)
Vem da je laguna bolj komfort, bolj mehka itd. Prav zaradi tega mi je E36 bolj všeč, hkrati so mi pa BMW eni lepših avtomobilov.
Trenutno še ni denarja da bi kaj kupoval, ker moram počakati še na plačo in potem še eno.
Avto bom servisiral potem redno in sem pripravljen vanj vložiti tudi kakšen evro dodatno, vendar pa nimam časa da bi dodatno šparal in kupil boljšega, ker se mi začne faks čez 3 mesece in takrat moram imeti avto pred hišo in pripravljen na vožnjo.
P.S. se bom prijavil na BMW forum.
Hvala

V tem primeru, bi si osebno nabavil kakšnega "malčka" - nizka nabavna cena + vzdrževanje.
V času lastništva "napraskaš" dodaten denar oz povečaš proračun in iščeš dober primerek LAGUNE oz "trojke".

LP

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads To jun 30, 2009 10:30 am

tukaj bo laguna bolši nakup.
sam sem tudi gledal lagune, in so kar dobro ohranjene, dobijo se pa za nizke pare.

motor pa mora biti 1.8.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jun 30, 2009 10:35 am

nisem pristaš renaulta, vendar priporočam laguno.

bemfe se vse zjebane, a laguno lahko dobiš dobro...

je pa 1.8 zelo ok mašina

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Napisal/-a (Ales) To jun 30, 2009 10:38 am

Sem malo okol spraševal tiste ki poznajo koga ki imajo kakšnega od teh avtomobilov in so vsi priporočali Laguno. Tudi po internetu so nad 1k€ že zelo lepi primerki (na slikah), tako da bolj verjetno bom potem laguno kupil, samo kakšnega BMWja bom šel pa še vseeno gledat :D
hvala vam res za pomoč
got k-jet? Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov