car100 je napisal/-a:Zanima me kateri avto se bi splačalo kupiti če izbiramo med Toyoti Verso in Renault Scenic (oba sta čisto sveža modela)!
Scenic stane 21.000€ z vso opremo (razen xsenon) in motor 1,5dci ki je zelo varčen! cca 6l dizla!
Toyota Verso stane 22.000€ in ima po mojem njenju boljši motor, oprijem vozila je boljši ima pa seveda nekaj manj opreme! Kot npr. navigacija, senzor za dež, zložljiva ogledala in podobno in bencinski motor1.8!
Na leto naredim 15.000km in zato se mi zdi da bi dizel nekoliko bolj varčeval z "nafto"! Scenic cca 6 -------Toyota cca 8l!
Avto bi imel za daljši rok približno 15 let (predvidevam)! Vem da je pri toyoti motor in podvozje boljše a scenic je pač full oprema kar tudi neki pomeni! Prisim za vaše mnenje ker se sam ne morem odločiti!
benf1 je napisal/-a:novi Renaulti so bolj kvalitetni od toyot! Scenic velja za 1A v svojem razredu, zato ti ga toplo priporočam1.5dCi so bili problematični ko so jih začel delat, zdaj so brez problema (ob normalni uporabi), vendar ti za tako kilometražo bolj priporočam 1.4TCe, ki je okol 1500€ cenejši, poraba bo okol 7-8 litrov. Aja, pojdi na testno vožnjo obeh.
car100 je napisal/-a:Zanima me kateri avto se bi splačalo kupiti če izbiramo med Toyoti Verso in Renault Scenic (oba sta čisto sveža modela)!
Scenic stane 21.000€ z vso opremo (razen xsenon) in motor 1,5dci ki je zelo varčen! cca 6l dizla!
Toyota Verso stane 22.000€ in ima po mojem njenju boljši motor, oprijem vozila je boljši ima pa seveda nekaj manj opreme! Kot npr. navigacija, senzor za dež, zložljiva ogledala in podobno in bencinski motor1.8!
Na leto naredim 15.000km in zato se mi zdi da bi dizel nekoliko bolj varčeval z "nafto"! Scenic cca 6 -------Toyota cca 8l!
Avto bi imel za daljši rok približno 15 let (predvidevam)! Vem da je pri toyoti motor in podvozje boljše a scenic je pač full oprema kar tudi neki pomeni! Prisim za vaše mnenje ker se sam ne morem odločiti!
frgo je napisal/-a:benf1 je napisal/-a:novi Renaulti so bolj kvalitetni od toyot! Scenic velja za 1A v svojem razredu, zato ti ga toplo priporočam1.5dCi so bili problematični ko so jih začel delat, zdaj so brez problema (ob normalni uporabi), vendar ti za tako kilometražo bolj priporočam 1.4TCe, ki je okol 1500€ cenejši, poraba bo okol 7-8 litrov. Aja, pojdi na testno vožnjo obeh.
1.4TCe je načeloma prava izbira. Za razliko od dci-ja ima tudi ketno, kar poceni vzdrževanje. Je pa spet čisto nov in glede na izkušnje pri renaultu, kjer so prvih par let kupci poskusni zajčki pa spet ne vem kaj naj si mislim. Res je, da je zadnja leta renault glede zanesljivosti napredoval, toyota pa ravno obratno.
hladni je napisal/-a:No kakorkoli je kvalitetna toyota in čeprav še za novega scenica ni statistik, bo moral reno krepko zavihat rokave, da dohiti toyoto, pa težave posameznikov gor ali dol!
Po testih se je verso malo boljše odtezala od scenica.
http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... 27609.html
kolesar je napisal/-a:http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=70389&highlight=
tukaj si preber kake problemi so z toyotimi dizli, zlasti 2.2 tako da tega odsvetujem..
drugače pa so toyotini servisi hudičevo dragi, pa na dizlu je servisni interval na 10.000km, pri renaultu na 30.000 oz 1.leto..
poraba bencinarja bo vsaj 8,5 medtem ko pri sceniku- dci, lahko tudi pod 6![]()
pa scenika dobiš že za 19.500€ (popust), pri toyoti pa verjamem da ne dajejo popustov..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2964041&show=1
jst ne vidim 5.000€ razlike med avtoma (če primerjam enaka -dizla)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov