Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

car100
Nov uporabnik

Renault Scenic Proti Toyoti Verso, Kaj kupiti?

Napisal/-a car100 Sr jul 01, 2009 9:17 am

Zanima me kateri avto se bi splačalo kupiti če izbiramo med Toyoti Verso in Renault Scenic (oba sta čisto sveža modela)!
Scenic stane 21.000€ z vso opremo (razen xsenon) in motor 1,5dci ki je zelo varčen! cca 6l dizla!
Toyota Verso stane 22.000€ in ima po mojem njenju boljši motor, oprijem vozila je boljši ima pa seveda nekaj manj opreme! Kot npr. navigacija, senzor za dež, zložljiva ogledala in podobno in bencinski motor1.8!
Na leto naredim 15.000km in zato se mi zdi da bi dizel nekoliko bolj varčeval z "nafto"! Scenic cca 6 -------Toyota cca 8l!
Avto bi imel za daljši rok približno 15 let (predvidevam)! Vem da je pri toyoti motor in podvozje boljše a scenic je pač full oprema kar tudi neki pomeni! Prisim za vaše mnenje ker se sam ne morem odločiti!
Zadnjič spremenil car100, dne Sr jul 01, 2009 9:23 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Sr jul 01, 2009 9:21 am

Ne scenica ne toyote ne boš imel 15 let, ker bota oba takrat v hudičevo klavrnem stanju. Nove toyote niso več kar so bile, renaulti pa... že itak ne. Sicer pa pri 15kkm letno avto najbrž komaj ogreješ. Pazi, da ne boš imel na dolgi rok z dizlom večjih stroškov.

car100
Nov uporabnik

Napisal/-a car100 Sr jul 01, 2009 9:25 am

Na toyoti so mi zatrdili da kao scenic ne zdrži toliko kot toyoto! in čez dolgi rok naj nebi bilo veliko stroškov! Ali kdo ve kako se kaj scenic obnese na daljši rok (1.5dci)!
Verjetno pa je toyota po kvaliteti toyota boljša vsaj motor, in podvozje, sklopka itd.
Tako da res ne vem kaj naj kupim!

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Sr jul 01, 2009 9:33 am

Seveda, na toyoti so najbolj merodajni za ocenejvanje ostalih znamk, ker jim itak ne boš pustil 22 jurjev... :evil:

Nove toyote so na žalost klumpi kot vsi ostali avtomobili. Dci motorji niso na hudo dobrem glasu, čeprav so 1.5dci že par let zelo dobri, potem ko so zrihtali začetne probleme. V 15 letih pa itak z vsakim dizlom pričakuj visoke stroške. Za takšen čas in kilometre bi jaz raje vzel bencinarja.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Renault Scenic Proti Toyoti Verso, Kaj kupiti?

Napisal/-a King1 Sr jul 01, 2009 10:23 am

car100 je napisal/-a:Zanima me kateri avto se bi splačalo kupiti če izbiramo med Toyoti Verso in Renault Scenic (oba sta čisto sveža modela)!
Scenic stane 21.000€ z vso opremo (razen xsenon) in motor 1,5dci ki je zelo varčen! cca 6l dizla!
Toyota Verso stane 22.000€ in ima po mojem njenju boljši motor, oprijem vozila je boljši ima pa seveda nekaj manj opreme! Kot npr. navigacija, senzor za dež, zložljiva ogledala in podobno in bencinski motor1.8!
Na leto naredim 15.000km in zato se mi zdi da bi dizel nekoliko bolj varčeval z "nafto"! Scenic cca 6 -------Toyota cca 8l!
Avto bi imel za daljši rok približno 15 let (predvidevam)! Vem da je pri toyoti motor in podvozje boljše a scenic je pač full oprema kar tudi neki pomeni! Prisim za vaše mnenje ker se sam ne morem odločiti!

scenic je nov model in vsaj leto bi jest počakal na porodne napake potem pa v nakup pa čeprav nisem nek ljubitelj renaultov. toyota pa verjetno ni slaba je vsaj preizkušena in nekaj časa že na tržišču.
zato gre moj glas vseeno renaultu.

p.s.pa avta verjetno ne boš imel 15.let, ker ne vem ker avto bo zdržal toliko let glede na vso tehniko ki jo imajo danes vsi. redko kakšen.

pa uspešen nakup želim.
lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr jul 01, 2009 10:40 am

madona ste eni cvetke. In zakaj naj ne bi avto zdržal 15 let, da vas slišim? kaj bi naj tako hudega crknalo na njem? Motor, ki bo imel dobrih 200k kilometrov? V tolikor kilometrih boš menjal 1x-2x amortizerje, ene 4x diske, pa gume, kak izpuh z katalizatorjem, pa druge malenkosti, mogoče še sklopko, večje okvare pa štej turbina pa mogoče kakšna elektronika.
Drugače pa če boš z avtom lepo ravnal, ti bo bre skrbi služil. PO cesti se furajo avti z krepko preko 300, 400k km, samo da ima folk na števcu čudežnih 100.000 :roll:
Osebno bi za 15000 km letno gledal za bencinarjen, dizel se ti ne splača, znajo biti večje okvare.
Če si vprašal v Toyoti, kater avto več zdrži, normalno da ti ne bojo rekli "ej, kupi Renaulta" :)
Osebno bi izbral Toyoto, ker je dosti bolj kvalitetna, bencinar, dosti manj elektronike, senzorjev in podobno, nima je vsak tretji, drugače pa mene ne moti manj opreme, oz. ima vse kar rabim. Čeprav mogoče ne bi bilo slabo razmislit o navigaciji, vprašanje kdaj ti pride prav čez kakšnih 5,10 let. ;) drugače pa sem se ravno včeraj menil s frendom je kupil navigacijo novo, za 250 eur, z opozarjanjem na radarje, tako da se da vse rešit :) Oblika pa seveda stvar okusa.

LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jul 01, 2009 10:45 am

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=70389&highlight=

tukaj si preber kake problemi so z toyotimi dizli, zlasti 2.2 tako da tega odsvetujem..

drugače pa so toyotini servisi hudičevo dragi, pa na dizlu je servisni interval na 10.000km, pri renaultu na 30.000 oz 1.leto..

poraba bencinarja bo vsaj 8,5 medtem ko pri sceniku- dci, lahko tudi pod 6 ;)

pa scenika dobiš že za 19.500€ (popust), pri toyoti pa verjamem da ne dajejo popustov..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2964041&show=1

jst ne vidim 5.000€ razlike med avtoma (če primerjam enaka -dizla)

car100
Nov uporabnik

Napisal/-a car100 Sr jul 01, 2009 11:59 am

Koliko mislite da bi se pojavilo na Scenicu več napak kot Toyoti ali bi bilo podobno! Kako se pa kaj 1.5dci pri scenicu obnese (turbina zdrži?

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 Sr jul 01, 2009 12:16 pm

novi Renaulti so bolj kvalitetni od toyot! Scenic velja za 1A v svojem razredu, zato ti ga toplo priporočam :D 1.5dCi so bili problematični ko so jih začel delat, zdaj so brez problema (ob normalni uporabi), vendar ti za tako kilometražo bolj priporočam 1.4TCe, ki je okol 1500€ cenejši, poraba bo okol 7-8 litrov. Aja, pojdi na testno vožnjo obeh.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jul 01, 2009 12:19 pm

King1, Toyota Verso je tud praktično sveža na tržišču, tako kot Scenic. Najbrž si zamešu s Corollo Verso, ki je predhodnica.
Slika

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Sr jul 01, 2009 12:25 pm

benf1 je napisal/-a:novi Renaulti so bolj kvalitetni od toyot! Scenic velja za 1A v svojem razredu, zato ti ga toplo priporočam :D 1.5dCi so bili problematični ko so jih začel delat, zdaj so brez problema (ob normalni uporabi), vendar ti za tako kilometražo bolj priporočam 1.4TCe, ki je okol 1500€ cenejši, poraba bo okol 7-8 litrov. Aja, pojdi na testno vožnjo obeh.

1.4TCe je načeloma prava izbira. Za razliko od dci-ja ima tudi ketno, kar poceni vzdrževanje. Je pa spet čisto nov in glede na izkušnje pri renaultu, kjer so prvih par let kupci poskusni zajčki pa spet ne vem kaj naj si mislim. Res je, da je zadnja leta renault glede zanesljivosti napredoval, toyota pa ravno obratno.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Renault Scenic Proti Toyoti Verso, Kaj kupiti?

Napisal/-a chan Sr jul 01, 2009 2:01 pm

car100 je napisal/-a:Zanima me kateri avto se bi splačalo kupiti če izbiramo med Toyoti Verso in Renault Scenic (oba sta čisto sveža modela)!

Preden se začne tekma v preferiranju ter prekomernemu hvalisanju lastnih znamk ter nedorečeni tekmi v pokvarljivosti oziroma nepokvarljivosti Toyote vs. Renaulta, je potrebno vedeti, da bo avtomobil zdržal toliko, kakor boš zanj skrbel. Če se izkaže pri enemu ali drugemu za kakšno hibo, je temu namenjena garancija.
Drugače pa gre za zelo sveža modela, pri katerih je boljše počakati kakšno leto z nakupom, da se pokažejo prvi znaki otroških bolezni. Velikokrat so najhvaležnejši nakupi modelov po faceliftu, kjer so odpravljene ne samo otroške bolezni temveč tudi kakšne ergonomske nedoslednosti. Govoriti o hibah obeh modelov je še zdaleč prezgodaj. Grobo rečeno (tudi glede statistik pokvarljivosti) je v prednosti Toyota.

Glede letne kilometrine je nakup dizla nesmiselen (razen, če bi šlo za enačenje cen). Tako bi pri Renaultu gledal za novega 1.4 TCI. Renaulti so opremsko bogatejši za dani denar, Toyota drži ceno (kar po 15 letih ne bo igralo bistvene vloge). Toyota je večja (razen, če ne gre za Grand Scenica), zato upoštevaj svoje prostorske želje.
Glej kje dobiš za dani denar več, servisne intervale ter njihovih cenah (o 10.000km servisnem intervalu pri dizel Toyotah prvič slišim!), stroških registracije. Na koncu naj te vodijo vtisi s testne vožnje, če je le možno po cesti, kjer se vsak dan voziš.

Za pomoč pa še primerjalni test kompaktnih enoprostorcev (tudi Scenic in Verso) :
http://www.autobild.de/artikel/vier-kom ... 15627.html

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr jul 01, 2009 2:27 pm

IcEm4n je napisal/-a:King1, Toyota Verso je tud praktično sveža na tržišču, tako kot Scenic. Najbrž si zamešu s Corollo Verso, ki je predhodnica.

ja se opravičujem sem zamenjal. ampak vseeno velike razlike pa ni med corollo verso in verso ali se pač motim?
lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jul 01, 2009 3:07 pm

car100 je napisal/-a:Koliko mislite da bi se pojavilo na Scenicu več napak kot Toyoti ali bi bilo podobno! Kako se pa kaj 1.5dci pri scenicu obnese (turbina zdrži?

glede napak, dans je vse isti k...

moj 1.5 dci ma 160.000km pa dela ko urca..

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Napisal/-a benf1 Sr jul 01, 2009 3:13 pm

frgo je napisal/-a:
benf1 je napisal/-a:novi Renaulti so bolj kvalitetni od toyot! Scenic velja za 1A v svojem razredu, zato ti ga toplo priporočam :D 1.5dCi so bili problematični ko so jih začel delat, zdaj so brez problema (ob normalni uporabi), vendar ti za tako kilometražo bolj priporočam 1.4TCe, ki je okol 1500€ cenejši, poraba bo okol 7-8 litrov. Aja, pojdi na testno vožnjo obeh.

1.4TCe je načeloma prava izbira. Za razliko od dci-ja ima tudi ketno, kar poceni vzdrževanje. Je pa spet čisto nov in glede na izkušnje pri renaultu, kjer so prvih par let kupci poskusni zajčki pa spet ne vem kaj naj si mislim. Res je, da je zadnja leta renault glede zanesljivosti napredoval, toyota pa ravno obratno.

1.4Tce je v osnovi Nissanov 1.4 motor. Renault ga je samo malenkostno predelal in mu dodal turbino tako da to ni povsem nov motor.

jerco
Nov uporabnik

Napisal/-a jerco Sr jul 01, 2009 3:14 pm

lp.

Tudi sam sem bil pred identično težavo in sem se odločil s pomočjo testnih voženj insicer za novega Grand Senica z 1,9 dCI motorjem 130km.
Nekako sem bil najbolj zadovoljen oz celo presenečen nad lego na cesti "ne smemo pozabiti, da govorimo o enoprostorcih", ni bilo nagibanja čez ovinke kot je to recimo problem pri C4 Picasso.
Avto enakomeno vleče v vseh prestavah in tudi moči ne zmanka kar tako. Probal sem tudi 1,4 TCE 130km, vendar je potrebno ta motor nekoliko bolj priganjati zaradi manšega navora motorja.

Toyoto Verso sem probal ampak me nekako ni prepričala.

J.

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Napisal/-a benf1 Sr jul 01, 2009 4:06 pm

hladni je napisal/-a:No kakorkoli je kvalitetna toyota in čeprav še za novega scenica ni statistik, bo moral reno krepko zavihat rokave, da dohiti toyoto, pa težave posameznikov gor ali dol!
Po testih se je verso malo boljše odtezala od scenica.
http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... 27609.html

nemški testi niso merodajni! poglej angleške:
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... ivals.html
tukaj je sicer Grand Scenic testiran...

car100
Nov uporabnik

Napisal/-a car100 Sr jul 01, 2009 7:29 pm

Odločil sem se za Toyoto verso 1.8 bencinski motor!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr jul 01, 2009 7:33 pm

kolesar je napisal/-a:http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=70389&highlight=

tukaj si preber kake problemi so z toyotimi dizli, zlasti 2.2 tako da tega odsvetujem..

drugače pa so toyotini servisi hudičevo dragi, pa na dizlu je servisni interval na 10.000km, pri renaultu na 30.000 oz 1.leto..

poraba bencinarja bo vsaj 8,5 medtem ko pri sceniku- dci, lahko tudi pod 6 ;)

pa scenika dobiš že za 19.500€ (popust), pri toyoti pa verjamem da ne dajejo popustov..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2964041&show=1

jst ne vidim 5.000€ razlike med avtoma (če primerjam enaka -dizla)

Kdo omenja dizla v Toyoti? Tip razmišlja o nakupu bencinarja, ne o dizlu! pa če ne veš, pri toyoti strošek turbine odpade, bencinar pač, tako da se zna hitro zglihat tisto porabo ;)

LP

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr jul 01, 2009 7:34 pm

car100 je napisal/-a:Odločil sem se za Toyoto verso 1.8 bencinski motor!

čestitam ob nakupu.
pa predstavitev tud pade a ne?
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov