LaKet je napisal/-a:Prosim za pomoc. Kupujem rabljen avto, pa se ne morem odlociti med zgoraj navedenimi znamkami. Iscem letnik po 2003, max budget 8.000. Trenutno sem lastnica astre II, nad katero sem bila navdusena, doker nisem postala mamica. Moje "zahteve" za novi stari avto so naslednje: izklopljivi airbagi na sovoznikovem sedezu (moja astrica tega ne zmore, tako da sem svojo kricacko prisiljena vozit zadaj), dokaj velik pritljaznik z ne previsokim robom (transport vozicka) (o karavanu naceloma ne razmisljam), klima, airbagi in tudi sicer max kar se da dobit od opreme. Npr. všeč mi je renaultova varianta "keyless go", sem pa slisala, da je pritljaznik zelo neprakticen, ker ima visok rob. Menda imajo Peugoeti "švoh" mašine? So Opli odpravili hibo glede izklopa airbaga? Kako pa je s porabo in siceršnjim vzdrževanjem? Kakšno mnenje, izkušnje? Hvala....
LaKet je napisal/-a:Torej se to da urediti tako, da ko vozim dete izklopim airbag, ko pa vozim koga drugega ga pa lahko vklopim nazaj? Moj mehanikar mi je namrec razlozil zadevo tako, da se airbag sicer da fizicno izklopit, samo ga potem sama ne morem vklopit nazaj kadarkoli bi rada.. Nekako ne vidim fore, da imam avto z nevemkolkimi airbagi, da bo ja varen, potem pa jih dam za stalno izklopit.
LaKet je napisal/-a:Prosim za pomoc. Kupujem rabljen avto, pa se ne morem odlociti med zgoraj navedenimi znamkami. Iscem letnik po 2003, max budget 8.000. Trenutno sem lastnica astre II, nad katero sem bila navdusena, doker nisem postala mamica. Moje "zahteve" za novi stari avto so naslednje: izklopljivi airbagi na sovoznikovem sedezu (moja astrica tega ne zmore, tako da sem svojo kricacko prisiljena vozit zadaj), dokaj velik pritljaznik z ne previsokim robom (transport vozicka) (o karavanu naceloma ne razmisljam), klima, airbagi in tudi sicer max kar se da dobit od opreme. Npr. všeč mi je renaultova varianta "keyless go", sem pa slisala, da je pritljaznik zelo neprakticen, ker ima visok rob. Menda imajo Peugoeti "švoh" mašine? So Opli odpravili hibo glede izklopa airbaga? Kako pa je s porabo in siceršnjim vzdrževanjem? Kakšno mnenje, izkušnje? Hvala....
LaKet je napisal/-a:haha.. ja no, da more bit vsaj 2.0, da se da normalno prehitevat, pa da ne umre v vrhniski klanec... sej pravim, to so govorice, nisem se imela peugeota... mi je pa to nekako potrdil tudi kolega, ki dela na peugeotu, da so malo zaspali na razvoju motorjev v primerjavi s konkurenco..
Energetik81 je napisal/-a:In zakaj ne karavana? Načeloma imajo glih karavani zadaj ravno površino brez roba pa še velik prtljažnik za voziček.
Aja, glede vrhniškega klanca - s Polotom 60KM se nas je 5 peljalo gor 130km/h brez problemov. Je včasih treba tudi zavrteti mašinco v višje obrate in do konca pritisniti stopalko, pa gre tudi s "švoh" avti v klanec. Ampak kot opažam folk tiši v klanec s pol gasa v peti prestavi in potem jamra, da avto nikamor ne gre...
Prokarjon je napisal/-a:Tole ste se kar s problemom pelal... brez zamere...
LaKet je napisal/-a:hvala za informacije.. karavana in enoprostorca sem nekako izkljucila, ker enoprostorca ze imamo (Scenica, ki ga za dnevne potrebe uporablja moz). Tole pa kupujem zase: za v sluzbo, v vrtec, trgovine, do babice... delam malo km 10.000-15.000 letno, tko da poraba ni glih ne vem kolk pomembna, bi si pa "privoscila" malo udobja (no vsaj klimo, ker mi trenutno dete zakuha se preden jo zapnem v avtosedez) in seveda bi dala poudarek na varnosti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov