Napisal/-a DejcV Po jul 27, 2009 11:25 pm
Pri nas bi lahko rekel imamo celo oba avtomobila. Jaz oz. moja družina imamo tourana (cross, 1.9tdi), kot vozilo za potrebe družinskega podjetja (od žene in njenih staršev), pa je pri hiši še corolla verso (1.6 bencin, oprema terra), vendar ne naj najnovejši model.
Večinoma bi se strinjal s predhodnikom, predvsem pa bi poudaril, da gre pri corolli resnično za precej manjši prtljažnik, predvsem je plitkejši, nima namreč stopničke in tudi sicer se začne nekoliko višje od nivoja sedežev.
Pri touranu se sedežev ne podira ampak izgradi (manj kot minuto dela po sedežu), osebno mislim, da je to bolje kot podiranje. Takrat ko prostor rabim ga zares dobim, predvsem je v višino več prostora.
Kar se tiče podvozja je touran vsekakor trši, vendar k temu morda tudi nekoliko pripomorejo gume, ki so trenutno nameščene, višine le 45.
Corolla bi bila vsekakor mehkejša, touran je morda nekoliko pretrd za ta tip avtomobila (družinski).
Glede opreme mislim, da sta tam tam, vendar ne mislim za konkretno "naše" avtomobile. V konkretnem primeru je touran bolje opremljen.
Za vozit je meni ljubši touran, ženi corolla, vendar priznava da se kot sopotnica bolje počuti v touranu, nekako bolj zihr.
Materiali so v touranu kvalitetnejši, tudi če gledamo npr. corollo z boljšo opremo. Toyota je res zanesljiva, mislim da je zdaj pri hiši skoraj 3 leta in ni bilo nobenih težav. Touran samo 4 mesece in brez težav.
Skratka, mislim da v nobenem primeru ne moreš zgrešiti, sploh če ceniš uporabnost. Vendar če je večkrat potreben velik prtljažnik...