Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kateri avto bi kupili ?

VW Touran
48
66%
Toyota Corolla Verso
25
34%

Skupaj glasov : 73

Jagr
Nov uporabnik

VW Touran ali Toyota Corolla Verso

Napisal/-a Jagr To jul 21, 2009 8:42 am

Za katerega bi se odločili ? Denimo cca 3-4 leta stari...

+ kateri od naštetih ima večji prtljažnik (kje se da to preveriti) ?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To jul 21, 2009 1:17 pm

Benzinc, dizel?

Toyota Corolla Verso: osnovna prostornina: 397 - 667 l, povečana prostornina: 1563 l
http://www.siol.net/Avtomoto/Testi/Avto ... _D-4D.aspx

Volkswagen Touran: osnovna prostornina: 695 l (za petimi sedeži); povečana prostornina: 1989 l (za prednjima sedežema)
http://www.siol.net/Avtomoto/Testi/Avto ... G_DPF.aspx

Jaz osebno bi se odločil za Toyoto - zaradi zanesljivosti.

Poglej si to temo. Touran je po zanesljivosti pristal na zadnjem (32) mestu.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 31#1189131

Vir:
http://www.autobild.de/artikel/dauertes ... 58765.html

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To jul 21, 2009 1:32 pm

Definitivno za Japonca :) :D

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To jul 21, 2009 1:40 pm

Tourana 100%. 2 prijatelja imam s Touranoma, oba 1.9 TDI, en DSG, drugi pa rocni in ga nemoreta prehvalit
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx To jul 21, 2009 1:53 pm

VW Touran in ne pomislim na drugega, ker mi je res 1A.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To jul 21, 2009 1:58 pm

Vsekakor Toyota. Pregovorno zanesljivejša, nasplošno korak pred vw.

skerjanc
Nov uporabnik

Napisal/-a skerjanc To jul 21, 2009 2:13 pm

VW Touran 100% nimaš kaj zgrešit 8)

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 To jul 21, 2009 2:23 pm

Ko sem se vsedu v torrana sem mislu da na kamnu sedim.Če hodiš na daljše vožnje je bolša toyota tudi po zaneslivosti nimaš kej zgrešeit.

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi To jul 21, 2009 2:24 pm

Toyota valda! več opreme, večja zanesljivost! itd itd!

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To jul 21, 2009 2:30 pm

Fiatfan je napisal/-a:Vsekakor Toyota. Pregovorno zanesljivejša, nasplošno korak pred vw.

nazaj v kletko.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jul 21, 2009 2:43 pm

Poglej še za kakšnim Fiatom Ulysse ... hec.

Probaj oba, čeravno 1.9 TDI po vzdržljivosti prekaša konkurenco. Touran je prostornejši, pač kot kocka. :)

Vso srečo.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jul 21, 2009 3:11 pm

touran se mi bolj dopade.

res pa je da sta oba dobra in razlike so majhne zato probaj oba in boš videl kaj ti bolj ustreza.
uspešno pri nakupu ti želim.
lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jul 21, 2009 9:41 pm

Take avte se verjetno kupuje zaradi prostora, ki pa ga ima dosedanji corolla verso kriminalno malo (glede na konkurenco), vsaj kolikor sem gledal pred časom v salonu. Touran je glede prostora vsaj en razred (če ne dva) nad prejšnjo corollo verso.

Vozil sem sicer le tourana (od toyote pa aurisa). Če je glede vožnje tudi med versom in touranom taka razlika kot med golfom V in aurisom, tudi tukaj brez rezerve bolj priporočam tourana.

Če bi rad preveril prtljažnik, najbolje da greš z metrom v roki v salone. Pri VW sicer mislim da celo pišejo dimenzije v brošuri o tehničnih podatkih. Pojdi pogledat na volkswagen.si
Za toyoto ne vem , če to napišejo v brošurah (ker me toyota ne zanima).

Še enkrat ti pa povem, da je definitivno prtljažnik neprimerno večji v touranu.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

rokoS
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a rokoS To jul 21, 2009 10:13 pm

Ko sem pred letom in pol sam kupoval avto sem tudi razmišljal o teh dveh. Čeprav sem po slabi izkušnji z evropskimi znamkami in po izredno dobri z mazdo rekel, da evropskega avta ne kupim več, sem se na koncu odločil za tourana. Čeprav mi je bila corolla izredno všeč, meje razočarala prostornost. Prtljažnik je precej majhen glede na to, da gre za enoprostorca pa tudi potniška kabina je precej kompaktna.
Glede trdnosti podvozja pri touranu bi rekel, da je to stvar osebnega okusa. Od vseh enoprostorcev, ki sem jih preizkusil mi je bila lega na cesti najbolj všeč pri touranu, ker se kabina ne nagiba preveč. Je pa res da je lahko na trenutke malce trdo vse skupaj.
Moram pa reči, da bi se sam odločil za S-maxa, ki je bil takrat v ožjem izboru vendar je bilo potrebno čakati nanj 6 ali več mesecev, kar pa v mojem primeru ni bilo sprejemljivo. Poleg izredne prostornosti je bila tudi vožnja izredno prijetna.
Če kopuješ avto zaradi otroka še mogoče eno opozorilo. V kolikor nameravaš dati notri otroški sedež moraš paziti ker ima touran v dnu na zadnjih sedežih predale, zaradi česar ne smeš uporabljati otroških sedežov, ki imajo dodatno roko za stabilizacijo (roemer safefix plus), ki so najbolje prestali preizkusne trke. Če bi sam to vedel v času nakupa se nebi odločil za tourana.
Glede tega, da ima toyota več opreme pa definitivno ni res. Ko sem sam kupoval sem za manj denarja dobil bistveno več opreme pri touranu.

LP
Rok

DejcV
Nov uporabnik

Napisal/-a DejcV Po jul 27, 2009 11:25 pm

Pri nas bi lahko rekel imamo celo oba avtomobila. Jaz oz. moja družina imamo tourana (cross, 1.9tdi), kot vozilo za potrebe družinskega podjetja (od žene in njenih staršev), pa je pri hiši še corolla verso (1.6 bencin, oprema terra), vendar ne naj najnovejši model.
Večinoma bi se strinjal s predhodnikom, predvsem pa bi poudaril, da gre pri corolli resnično za precej manjši prtljažnik, predvsem je plitkejši, nima namreč stopničke in tudi sicer se začne nekoliko višje od nivoja sedežev.
Pri touranu se sedežev ne podira ampak izgradi (manj kot minuto dela po sedežu), osebno mislim, da je to bolje kot podiranje. Takrat ko prostor rabim ga zares dobim, predvsem je v višino več prostora.
Kar se tiče podvozja je touran vsekakor trši, vendar k temu morda tudi nekoliko pripomorejo gume, ki so trenutno nameščene, višine le 45.
Corolla bi bila vsekakor mehkejša, touran je morda nekoliko pretrd za ta tip avtomobila (družinski).
Glede opreme mislim, da sta tam tam, vendar ne mislim za konkretno "naše" avtomobile. V konkretnem primeru je touran bolje opremljen.
Za vozit je meni ljubši touran, ženi corolla, vendar priznava da se kot sopotnica bolje počuti v touranu, nekako bolj zihr.
Materiali so v touranu kvalitetnejši, tudi če gledamo npr. corollo z boljšo opremo. Toyota je res zanesljiva, mislim da je zdaj pri hiši skoraj 3 leta in ni bilo nobenih težav. Touran samo 4 mesece in brez težav.
Skratka, mislim da v nobenem primeru ne moreš zgrešiti, sploh če ceniš uporabnost. Vendar če je večkrat potreben velik prtljažnik...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jul 28, 2009 7:32 am

Če je prioriteta pri nakupu prtljažnik, potem jaz ne bi gledal nobenega od teh dveh, niti nobenega drugega konkurenta kot npr. Scenic, C-Max ipd. Ozrl bi se za večjimi enoprostorci ali še bolje, za karavani.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
DrSaso
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a DrSaso To jul 28, 2009 7:58 am

rokoS je napisal/-a:Če kopuješ avto zaradi otroka še mogoče eno opozorilo. V kolikor nameravaš dati notri otroški sedež moraš paziti ker ima touran v dnu na zadnjih sedežih predale, zaradi česar ne smeš uporabljati otroških sedežov, ki imajo dodatno roko za stabilizacijo (roemer safefix plus), ki so najbolje prestali preizkusne trke. Če bi sam to vedel v času nakupa se nebi odločil za tourana.
LP
Rok

Gelde sedeža ima roemer model safefix TT, ki nima "roke" ampak vrv katero zapneš za sedežem.

LP,
Sašo
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx To jul 28, 2009 10:20 am

definitivno tourana... lasi si ga uporabnik patrik_a3 ki je prej nonstop menjaval avte( brez zamere) in je nad tem baje navdušen.. tako da za več informacij vprašaj njega
Slika
Slika
Slika
Slika

detektivATH
Nov uporabnik

Re: VW Touran ali Toyota Corolla Verso

Napisal/-a detektivATH Po avg 29, 2011 8:33 am

Lep pozdrav vsem skupaj..
Jaz imam tudi težave glede odločitve kateri avto bi vzel..
Ali tourana ali corollo..
Z punco imava sina starega 2 in pol,pa čez leto ali dve načrtujeva še enega..
Pa me zanima kateri avto bi bil bolj primeren za družinski avto,za izlete in pa tudi za vsakdanje vožnje (vrtec,trgovina..)
Najlepša hvala..
Lep dan še naprej..
Aleš

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: VW Touran ali Toyota Corolla Verso

Napisal/-a MBtouran Sr sep 07, 2011 7:06 pm

Osebno ti lahko povem, da sem z Touranom izredno zadovoljen. Mašinca TSI pa je pravi cukrček, v nizkih obratih lepo vleče in je zelo poskočna. Po mestu mi trenutno pije 10-11 litrov pa ne gledam da menjujem pod 2.000 obrati. Edino kar bi morda pri dveh otrocih lahko zmotilo je prtljažni, še posebej če voziš otroški voziček bi potem znalo biti premalo prostora. Ne vem pa če je v Versotu več prostora. Morda pogledaš še za kakšnim Superbom ali Sharanom.

Na kakršna koli vprašanja v vezi z Touranom ti z veseljem odgovorim.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov