Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Dodge NITRO

Napisal/-a seat Pe jul 31, 2009 8:50 am

Fantje malo gledam tegale Nitra in na videz je avto zelo mogočen in robusten in sploh ko tole zadevo zagledaš na cesti strahzbujajoč :)
Kako se obnesejo tile motorji sploh turbodizli in.če je morebiti kakšen lastnik tuki gor kako se avto obnaša na cesti,ker sem mal v dvomih glede same cene in kvalitete.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe jul 31, 2009 9:12 am

Naredi slednje: pejdi v salon, se vsedi v avto in nikoli več ne boš hotel slišati za ta avto. Grše in cenene notranjsoti mislim da ne moreš doboti niti pri dacii.

Enako je bilo pri meni ko je bil kandidat ko sem kupoval terenca. In ja zgleda robusten, plastike pa toliko da ga gre večino na reciklažo in ne staro železo

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe jul 31, 2009 9:38 am

Notranjost je res boga in plastika slabša kot jogurtov lonček, ampak vožnja z njim se meni zdi super. Stalni pogon zadaj, poskočen, dokaj okreten, mogoče malo glasen ampak vzameš v zakup da imaš pač "kamion" tako po izgledu kot zvoku ;)
Bi rekel za ta denar cca30k € dobiš nekaj posebnega in nevsakdanjega pri nas.

Mogoče še koga zanima, da sta dragala Nitro 2.8crd in Bmw 330d (oba nova) in ga je Nitro nesel v pospešku? Ne verjameš če ne vidiš, res :)

lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jul 31, 2009 9:39 am

Lastnik Nitra:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... a7f068d439

Najboljše, da njega vprašaš.

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Pe jul 31, 2009 10:11 am

@mihaing: to je SUV
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Pe jul 31, 2009 10:35 am

shaggx je napisal/-a:@mihaing: to je SUV

Me ne :o . Saj imam SUV tudi sam. Samo raje ne obremenjujem nekatere z kraticami ker 95% ljudi nima pojma kaj to pomeni.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jul 31, 2009 10:43 am

Mogoče je užitnejša terenska alternativa v obliki Nitrovega dvojčka - Cherokeeja, zaradi dodanega reduktorja prepričlivejšega na terenu. Cestne performanse pa so menda (po testih sodeč) pri obeh podpovprečne. Na hitro si ogledujoč je notranjost obeh res plastično pusta, najbrža pa na dolgi rok trpežna.
Zaradi nedavne krize ter udarcem po ameriški avtomobilski industriji pa sta najbrž postala tudi cenovno dokaj ugodna.

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Pe jul 31, 2009 10:43 am

eentox je napisal/-a:Mogoče še koga zanima, da sta dragala Nitro 2.8crd in Bmw 330d (oba nova) in ga je Nitro nesel v pospešku? Ne verjameš če ne vidiš, res Smile

Dobra zgodbica ja:

Nitro 2.8 CRD 0-100 kmh ..... 11,5 sekund
BMW 330d .... 6,7 sekund

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe jul 31, 2009 10:53 am

No če mi bo danes zneslo grem zadevo pogledat v salon.Pišuka pa ravno armaturka mi dela pr največ avtih problem,ker velik dam na razgibano armaturko in kvalitetne materiale.Bomo vidli upam,da mi uspe izborit si testno vožnjo.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 31, 2009 12:20 pm

goranTNT je napisal/-a:
eentox je napisal/-a:Mogoče še koga zanima, da sta dragala Nitro 2.8crd in Bmw 330d (oba nova) in ga je Nitro nesel v pospešku? Ne verjameš če ne vidiš, res Smile

Dobra zgodbica ja:

BMW 330d .... 6,7 sekund

jeep commander 2X 5.7V8 5,3 sekunde na peščeni podlagi (na pesku).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe jul 31, 2009 12:35 pm

goranTNT je napisal/-a:

Dobra zgodbica ja:

BMW 330d .... 6,7 sekund

Lej brigajo mene podatki na papirju, mogoče je bil voznik Bmw tako slab, ampak pri avtomatikih pa gas do podna ni hude razlike v voznikih...
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Pe jul 31, 2009 12:36 pm

suzuki ignis 1.3(navaden iz trgovine)............11.1sekunde!
Pol bi še jst celo tega NITRO-ja nesel :P
Pa še 15.000eur(razlike v novih avtomobilih)bi prišparal oz.imaš doživljensko zalogo PIVA!!!! :P

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Pe jul 31, 2009 1:01 pm

seat je napisal/-a:No če mi bo danes zneslo grem zadevo pogledat v salon.Pišuka pa ravno armaturka mi dela pr največ avtih problem,ker velik dam na razgibano armaturko in kvalitetne materiale.Bomo vidli upam,da mi uspe izborit si testno vožnjo.

No enako je bilo pri meni, in resnično je zadeva v notranjsti pod vsekakršnim nivojem. Res pa je da ima zelo zadovoljive terenske sposobnosti, vendar mislim da ne boš imel sreče da bi zadevo sprobal še po svoje ker prodajalci vsaj v BTC-ju ne dajo več vozila na probno prez njihove prisotnosti.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe jul 31, 2009 1:01 pm

eentox je napisal/-a:Notranjost je res boga in plastika slabša kot jogurtov lonček, ampak vožnja z njim se meni zdi super. Stalni pogon zadaj, poskočen, dokaj okreten, mogoče malo glasen ampak vzameš v zakup da imaš pač "kamion" tako po izgledu kot zvoku ;)
Bi rekel za ta denar cca30k € dobiš nekaj posebnega in nevsakdanjega pri nas.

Mogoče še koga zanima, da sta dragala Nitro 2.8crd in Bmw 330d (oba nova) in ga je Nitro nesel v pospešku? Ne verjameš če ne vidiš, res :)

lp

Mogoče je pa voznik bmwa nekaj časa vozil rikverc, preden se je podal za nitrom.
Ker sicer je tole bull.

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Pe jul 31, 2009 2:00 pm

nebivedu je napisal/-a:jeep commander 2X 5.7V8 5,3 sekunde na peščeni podlagi (na pesku).

In kako ma to sedaj veze tukaj? Jaz sem le dal podatke za te avtomobile ki jih je on tako brilijantno primerjal. Sedaj lahko pisemo tukaj se o M3 ali pa Bugattiju. Res imate brezvezne.

eentox je napisal/-a:Lej brigajo mene podatki na papirju, mogoče je bil voznik Bmw tako slab, ampak pri avtomatikih pa gas do podna ni hude razlike v voznikih...

Brigajo te podatki :lol: . Podatki ti povejo realno stanje. Razlika je OGROMNA in tu sploh ni debate. Dejte malo premislit kaj sploh pisete. Ves v realnem svetu se zgodi da tudi lupo prehiti Bugattija ko voznik le tega sele speljuje oz ko se recimo pogovarja po mobitelu. Pa se to teli podatki so za Nitro z rocnim menjalnikom, avtomatik je priblizno isti oz se pocasnejsi.

Avta si nista ne po razredu ne po ceni ne po performansah blizu. Tako da lahko prenehate z nerealnimi primerjavami. Mah kaj pa pricakovat, to je ze standard tukaj na forumu. Vse se strese v eno velko skledo.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe jul 31, 2009 3:29 pm

Ok nevem kaj mate za pisat ker avto je hitrejši sej to nisem vprašal!!
Men dol visi,če je M3 hitrejši ali ni mene najbolj zanima kako se ti avtomobili obnesejo kakšni so stroški in kaj lahko pričakujem.Zj spraševat v salonu je nekaj tkole pa zveš velik bolj realno sliko.Tudi če katere lastnike vprašam bodo ta avto kovali v zvezde tko pa sm pač vprašal tuki,ker velik ljudi velik ve.Hvala tistemu,ki mi je dal link od lastnika,ker morm priznat sem že iskal pa sm zgleda zabluzil nekje pa ni blo rezultatov

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jul 31, 2009 4:03 pm

Meni je nitro kul... Že zaradi tega ker je drugačen. In prav razveselim se ga ko ga vidim na cesti ker ga vidiš na 3 kilometre. Prijatelj ia Dodge Calibra pa je plasika sicer na amaturki prisotna, ruži pa nič pa še hitro se navadiš. Pa le če gledaš pri drugih znamkah to ''lepo'' amaturko pošteno plačaš! Idi pelji pa boš videl.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov