Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

take19
Nov uporabnik

Opel Meriva-nakup

Napisal/-a take19 So avg 01, 2009 9:30 am

Pri nas se zanimamo za nakup rabljene Opel Merive. In sicer bencinar.
Ali ima kdo izkušnje z njo in ali je 1,4 dovolj?

Hvala

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Re: Opel Meriva-nakup

Napisal/-a Fiat007 So avg 01, 2009 9:38 am

take19 je napisal/-a:Pri nas se zanimamo za nakup rabljene Opel Merive. In sicer bencinar.

Hvala

Priporočam ti vsaj 1.6 bencinarja. Še ta je v določenih primerih malenkost preslaboten. V Merivah je še vedno 1.6 16V motor (stari motor) 105KM, ki je nekje optimalna rešitev za to vozilo.
Drugače pa je preizkušen avto, oblikovni zastarel tako zunaj kot znotraj. Je pa izredno prostoren, zelo flkesibilna je zadnja klop ki se podre in naredi prostor popolnoma raven.
Preglednost je kar OK, poraba pri 1.4 bo kar nekje okoli 8L, pri 1.6 motorju pa od pol litra do litra manj.

Potrebuješ še kakšen konreten podatek?

take19
Nov uporabnik

Napisal/-a take19 So avg 01, 2009 2:36 pm

Fiat007 hvala za hiter odgovor.
Zanimajo me predvsem tehnične slabosti, če so?
Opel mi ni najbolj znan. Do sedaj Hyundai, brez problema.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So avg 01, 2009 3:39 pm

1.4 je že res kr mal preslaboten za tako težo avta, tako da je 1.6 s 105 konji boljša zadeva.
Slika

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg To avg 04, 2009 1:59 pm

1.6 16V je optimalen glede moči in tudi porabe, jo ima sestra. Prostora veliko, problemov pa čisto nobenih.

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Re: Opel Meriva-nakup

Napisal/-a audi-fan To avg 04, 2009 7:30 pm

take19 je napisal/-a:Pri nas se zanimamo za nakup rabljene Opel Merive. In sicer bencinar.

Hvala

Čisto odvisno za kaj jo boš imel in kje boš preživel večino kilometrov (mesto, relacije, AC). Po podatkih je v pospeševanju "bolj" malo razlike med 1.4 in 1.6 bencinarjem. V mestu se 1.4 izkaže za bolj živega ker ima krajše prestavno razmerje, se pa pomanjkanje navora pozna pri "naloženem" avtomobilu oziroma pri pospeševanjih kjer je treba večkrat prestaviti v nižjo prestavo. Oba motorja uporabljata TwinPort tehniko zato sta v primerjavi s ostalimi motorji (konkurenca) bolj "zaspana" oziroma jih je treba malo bolj priganjat. je pa 1.4 motor bolj varčen.
V Nemčiji se približno 55% kupcev odloči za 1.6 motor (to je bila tudi moja izbira ko sem se odločil za nakup).
Sam imam revijo s priporočilom o nakupu Merive ( v nemščini) glede opreme in motorjev, če te zanima se javi. Lahko ti naredim kopije (oziroma za modele po prenovi l.2006 imam pdf datoteko)
Težav načeloma pri bencincih ni. Pri starejših modelih se pojavlja "ropot" izpod sprednje obese. Zadevo so reševali pod "kulanco", nekaj problemov pa se pojavlja (Nemčija) s zaščito vrat (spodnji rob, kjer je nanešena nekakšna "masa"). Drugih "strašnih" problemov (pred nakupom sem se malo pozanimal) ni bilo zaslediti, dobro se je odrezala na TUV reportu.
Skratka v 2,5 letih odkar jo imam "null problemo" in upam da bo tako tudi v naprej :D

take19
Nov uporabnik

Napisal/-a take19 So avg 08, 2009 9:31 am

Vaši nasveti mi bojo kar v pomoč.
Verjetno se bomo odločili za 1,6, čeprav je izbire malo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov