take19 je napisal/-a:Pri nas se zanimamo za nakup rabljene Opel Merive. In sicer bencinar.
Ali ima kdo izkušnje z njo in ali je 1,4 dovolj?
Hvala
Čisto odvisno za kaj jo boš imel in kje boš preživel večino kilometrov (mesto, relacije, AC). Po podatkih je v pospeševanju "bolj" malo razlike med 1.4 in 1.6 bencinarjem. V mestu se 1.4 izkaže za bolj živega ker ima krajše prestavno razmerje, se pa pomanjkanje navora pozna pri "naloženem" avtomobilu oziroma pri pospeševanjih kjer je treba večkrat prestaviti v nižjo prestavo. Oba motorja uporabljata TwinPort tehniko zato sta v primerjavi s ostalimi motorji (konkurenca) bolj "zaspana" oziroma jih je treba malo bolj priganjat. je pa 1.4 motor bolj varčen.
V Nemčiji se približno 55% kupcev odloči za 1.6 motor (to je bila tudi moja izbira ko sem se odločil za nakup).
Sam imam revijo s priporočilom o nakupu Merive ( v nemščini) glede opreme in motorjev, če te zanima se javi. Lahko ti naredim kopije (oziroma za modele po prenovi l.2006 imam pdf datoteko)
Težav načeloma pri bencincih ni. Pri starejših modelih se pojavlja "ropot" izpod sprednje obese. Zadevo so reševali pod "kulanco", nekaj problemov pa se pojavlja (Nemčija) s zaščito vrat (spodnji rob, kjer je nanešena nekakšna "masa"). Drugih "strašnih" problemov (pred nakupom sem se malo pozanimal) ni bilo zaslediti, dobro se je odrezala na TUV reportu.
Skratka v 2,5 letih odkar jo imam "null problemo" in upam da bo tako tudi v naprej