Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gilgames05
Nov uporabnik

Lancia Thesis, Cadillac Bls, Jaguar x-type??? Prosim pomoc??

Napisal/-a gilgames05 Sr avg 05, 2009 11:48 pm

Na zacetku bi se rad opravicil, ker mi je to prva objava na strani v bistvu nevem ce sem postavil temo pod pravi naslov ali ne, tako da prosim brez zamer in ce kaj ne stima, opravicilo z moje strani!

No da preidem k bistvu, kupujem avto zase sem student in iscem avto zase za udobno voznjo na malo dalse relacije, ker studiram v tujini mi je voznja sestavni del faksa voznje mam 700 km tako da sem v zacetku se odlocil da hocem imet limozino ki mi bo omogocila cim lagodnejse potovanje!
Ker doma enostavno ne upostevajo noben drug avto samo priznajo nemce sem se odlocil da si hocem kupit avto ki ne bo nemec in avto kateri je redek na cestah. Hocem avto katerega clovek ne vidi za vsakim "voglom" in ki je nekaj drugacen od nemskega monotona! V bistvu hocem malo eksoticen avtomobil od letnika 2006 naprej!
Na samem zacetku sem bil najbolj navdusem na Jaguarjem x-type zaradi lepega videza ne vsakdanjega izgleda in zaradi angleske kvalitete,vendar sem se z vsakim dnevom vse bolj odmikal od te ideje zaradi enormno dragih delov in slabe pokritosti glede servisa!
Kmalu za tem sem slucajno videl v Belgiji Cadillaca Bls in na prvi pogled sem mislil da sem nasel avto ki ga iscem, kmalu se je zacelo iskanje o informacijah in z dneva v dan me je zelja minevala! Slaba prodaja, ne prevec kvalitetna izdelava in podobnost z saabom so me odvrnile od tega avtomobila!
No in potem sem naenkrat zacel razmisljat o avtu ki me je pred par leti cist navduseval torej o Lancia Thesis, nevem sicer ce je se ta avto v modi in kako je avto zanesliv vendar se vse bolj in bolj nagibam k temu da je to TA PRAVA IZBIRA! Tako zaradi primernih cen, poceni delov ter NEVERJETNO VELIKO OPREME!!!

Rad bi vasa mnenja da mi malo pomagate glede teh avtov in da mi poveste kaj vi mislite o vsakem posebej prednosti in slabosti ali da mi date ideje se za kaksen drug avto...

Se v naprej zahvaljujem!
HVALA ZA POMOC!

gilgames
bolje ispasti glup, nega sa avijona

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če avg 06, 2009 12:05 am

Kot si sam ugotovil lancia thesis je pravi izbor.
Drugace avtomobil kar se tice ni bil nikoli v modi in avtomobili ki jih vidis redko na cesti niso nikoli v modi.Ker modo sestavlja vecina vsaj ce mene vprsasa(moda:kia ceed,opel astra gtc,..).
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če avg 06, 2009 12:20 am

Nevem, zadnjič sem pri serviserju gledal Thesisa in mi ni tako zelo lep avto... Sploh če bi mojo AR 159 postavil zraven... Je pa res da je redek avto.

Kaj pa Alfa 166 FL? Sicer ni tako huda kot 159, vsekakor pa spada med bolj udobne avtomobile. Pa tudi pogost ni.
Slika
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če avg 06, 2009 12:20 am

Cadillac BLS je v bistvu Saab 9-3 in je izdelan na švedskem. Torej ti lahko največ izkušenj s tem avtom povejo lastniki saaba. Drgač bi bila pa zame cadillac CTS boljša izbira, kot BLS. Vsekakor zgleda boljše od zunaj in znotraj. Z V6 3.6l motorjem in avtomatiko. Predvidevam, da bi bil z V8 6.2l motorjem že malo preveč ;) Sem pa itak prepričan, da cadillaca ne boš kupil!
O jaguarju in Lanci jaz pojma nimam. Se mi zdi pa jaguar fajn voz .

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če avg 06, 2009 12:45 am

Roke vstran od Jaguarja... Sam sem ga vozil cca pol leta, to je avto za penzionerje... Narejen je na osnovi Forda Mondea prejsnje generacije, in nikakor ni vreden svojega denarja. Notranjost je tipicna angleska, lesena, avto pa se ob bolj dinamicni voznji prevec nagiba.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 06, 2009 12:53 am

Jaguar je razred nižje od Thesisa, temu primerna je tudi vse kar v avtu najdeš.

O Theisisu ti na hitro lahko kaj povem. Verjetno kupuješ dizla, moj predlog, nujno 2.4 JTD s 175 konji, torej novejša izvedba s tehnologijo skupnega voda, kot pa 150 konjsa verzija.
Zakaj močnejša verzija? Thesis je kar težka limuzina, v bistvu že cilja v razred više, in rabi vsaj 170 konjev za spodobno premikanje, dizel pa pripomore pri premikanju te teže z navorom.

Še ena prednost tega motorja je, da so jih vgrajevali šele proti koncu leta 2003 oz. začetku 2004, takrat je avto dobil tudi nadgradnjo elektronike, saj je letnikom pred tem, rada nagajala, saj je avto skupek velikega števila računalnkov. Vsekakor pa e najlepši motor za ta avto 3.2 V6, ki je prava poezija za ušesa, saj gre za legendarni alfin "Busso" oz. Arese V6, nekoliko prilagojen Theissu, tako da ima več navora v spodnjih obratih.

Če hočeš letnik po 2006 boš videl, da avto ne bo niti tako zelo poceni, sploh kakšen lepši primerek, še vedno bo pa cenej kot enako stara E-klasa, ki se po ceni (nov avto) in velikosti lahko primerja s Thesisom.

Računaj pa da kakšni nepredvideni stroški za Thesisa še zdaleč niso poceni, kajti nov avto je stal nekje od 43.000 € pa do 70.000€, temu primerni so tudi rezervni deli, samo redni servisi niso nevem kako velik strošek. Zakaj so deli toliko dražji? Ker ima Thesis skoraj vse dele specifične in niso enaki nobenemu avtu pri Fiat grupi, še najbolj ji je podobna Alfa 166, mogoče pa še bolj Maserati QP, ki ima ergonomijo v kabini in nekaj delov enakih Thesisu.

Kot si že sam ugovotil sima Thesis ogromno opreme. Še lepše je pa to, da jih je večina kupila skoraj do konca opremljene, skoraj vsi so Emblema (višja stopnja opreme), in vsi imajo serijsko precej stvari, od xenona, do elektronsko krmiljenega podvozja imenovanega skyhook, el. nastavljivi sedeži, alcantara, izredno Bose ozvočenje, gretje sedežev, el. rolo za zadnje steklo in še in še. V še boljše opremljenih boš našel tudi masažo, prezračevanje, gretje, adaptivno nastavljanje prednjih in zadnjih sedežev. Potem je tu še ogromno malenkosti, katere so omenjene v dveh zajetnih knjigah z navodili. Skratka avto ima ogromno opreme, v kabini je praktično vse na elektriko, vse kar manjka je mogoče par stvari, ki jih v limzune vgrajujeujo šele zdaj.

Potem so tu materiali v notranjosti. Našel boš že omenjeno alkantaro ali vrhunsko pelle frau usnje, potem je tu še pravi mahagonijev les, in poliran magnezij.
Sama notranjost je itak prelepa in deluje zelo pomirjujoče, snovana je pa bila s pomočjo svetovno priznanega psihologa :).

Med menjalniki predlagam avtomatika, ker je avto prevelik oz. je malo nerodno če je ročni menjalnik v takem avtu.

Zdaj pa servisi. Šolanje mehanika v Italiji za Thesisa traja po leta, normalno, da Avto Triglav ni poslal nobenega mehanika na ta tečaj, ker se jim ne splača, teh 10 ali 20, ki se jih vozi ps Slo enostavno niso dovolj. Osnovne stvari so itak enake vsem avtom, in če je mehanik dober ni problem, problem je v tem, da je dobrih mehanikov za Alfe in Lancie v sloveniji skoraj enako nič. Problem nastane ko v avtu ne dela kakšna bolj kompleksna stvar, torej elektronika, ki pa je trn v peti vsem večjim limuzinam in imajo po večini vse enake simptome. Se prižge kakšna lučka - za elektronsko ročno, esp, asr, itd... ugasneš avto, vžgeš, pa lučka izgine, ali pa izgine kar med vožnjo. To se rado dogaja pri precej limuzinah višjega in luksuznega razreda, če ne celo pri vseh. Ob takšni zakomplicirani mreži računalnikov je pač to potrebno vzeti v zakup. Probaj najti dober pimerek in avto uvozi sam (v Slo se jih itak prodaja samo ene par, pa še ti so sumljivi) ali preko podjetja ki se s tem profesionalno bavi, ker lahko hitro naletiš na slab primerek, in boš potem imel samee probleme, kar je v bistvu pravilo za vse avte, ampak Thesisov je malo in je toliko bolj pomembno najti dober primerek.

Zdaj pa še k Alfi 166. Vsekakor super križarka, lepega izgleda, bolj športna od Thesisa (ki meri le na udobje, športnosti kaj dosti ne pozna). Naredili so jih tudi precej več, tako da so problemi z njo bolj znani, in mehaniki jih bolj poznajo. A Alfa je starejša in roko na srce, Thesis je enostavno boljši avtomobil, zato tudi dražji.

Moj dodaten predlog bi še bil Citroen C6, verjetno ena najolj udobnih limuzin na svetu, hidropnevmatika pač dela svoje. pravtako ekstravaganten, redek in poseben kot Thesis. Meni je dizajnersko Thesis precej bolj pri scru, saj ima neverjetno tekoče in mehke linije. Vizualno deluje precej daljši kot v resnici je, C6 pa je spet zelo odštekan in odpiljen avto. Skratka kaj ti bolj paše. V C6 imaše pe odličn 2.7 V6 dizel.

Vidim, da sem se kar razpisal. Ponavadi se ko je govora o Thesisu, mi je avto res pri srcu in potem roke kar tipkajo.

Moj glas gre med temi tremi definitvno k Thesisu saj ostala dva nimata kaj brskat zraven njega oz. nje :)

LP, pa lahko noč.

P.S. Oprostite, ampak sliko te prelepe notranjosti moram prilepit zraven :P

Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če avg 06, 2009 5:29 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3028622&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1045789&show=1 - tri leta starejši, več km pa skoraj 1xdražji....

.....prvi bi bil dobra izbira, če je res vse zamenjano kar piše, bi se moral kr en lep las vozit b.p.

P.S osebno bi pa tudi jaz raje alfo 166

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če avg 06, 2009 6:42 am

Uf, res fenomenalna notranjost. :shock:
Ne vem pa, zakaj me spominja na nemce :P

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če avg 06, 2009 7:11 am

Thesis, brez dvoma. Čisti luksus in ekstavaganca brez primere.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če avg 06, 2009 7:37 am

Zdaj šele vidim kaj je to, Thesis! Čeprav je redek ga jaz kar velikokrat vidim, ker ga ima nekdo v naši soseski. Sicer je spredaj malce hecen vendar še vedno zgleda veliko bolje, kot večina EU avtomobilov. Pravzaprav pade med tistih 5-6 dobro oblikivanih EU avtov zadnjih 100 let! :P Ampak, če ni avtomatik pol to izniči vse ostalo udobje!

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Če avg 06, 2009 7:56 am

V6 bencinski motor + avtomatski menjalnik pa mora bit thesis kar super voz.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če avg 06, 2009 8:00 am

brez dvoma thesis. pelji se pa boš videl o čem govorim. osebno sem sprobal 150hp pa se zelo dobro pelje, tako da to ni blem.
thesisa se je izredno bal mercedes, saj je dejansko boljši na vseh področjih.
v kolikor to kdo ne vrjame naj upraša mercedes prodajalca,saj sem tam osebno to izvedel. avto je narejen nadpovprečno, z najboljšimi materiali mahagonij, kevlar itd.. lancia je popušila proti MB samo zaradi katastrofalnega marketinga, v odličnost avta pa govorijo MB serviserji kar vemo kaj pomeni.
če boš kupil ta avto boš res luksuzen študent, kar je tudi prav, če si lahko privoščiš. poglej na netu, obstaja prou stran z lancia thesis nekaj takega.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če avg 06, 2009 8:22 am

Glede na potrebe ter racionalnost bi na tvojem mestu potisnil emocije malce na stran ter se izogibal omenjenim modelom. Nakup omenjene trojice je sicer cenovno mikaven zaradi velikega padca cen, po drugi strani pa prinaša strah pred tem, da te avto pusti ob nepravem trenutku na cedilu ter posledičnimi eventuelnimi zelo dragimi popravili. V omenjeni trojici je najbrž še najmanj problematičen ravno novejši model Cadillaca BLS, Thesis je bil prodajni hit samo v Italiji (model državne uprave), Jaguar pa je bil dokaj neuspešen ekskurz v nižje cenovne sfere.
Glede na študentski budget bi vseeno gledal po statistično manj problematičnih modelih, ki se kažejo v obliki raznih japonskih modelov. Za ekskluzivnost ter nemonotonost bi gledal primerke Lexusov (npr: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3009889&show=1), pa eventuelno iz ZDA uvoženih Acur ali kakšnih Infinitijev. Nenazadnje še kakšnega Hondinega Legenda (novejši model še drži zelo dobro ceno - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2678220&show=1).

Nenavadnost ter ekskluzivnost se lahko kaže tudi v kakšnem avantgardnem, kratkotrajnem Avantimu, meni favoriziranem mega udobnem C6, pr Jaguarju kakšnem starem S-Typu ( http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2650206&show=1 ) ali celo klasičnem XJ ter nenazadnje v kakšnem turbinskem Saabu, po možnosti v cabrio izvedbi.

Še ena dokaj zanimiva opcija, sicer v osnovi dokaj "nemška" - osnova je predprejšnji model zvezdinega E, kar ni nič slabega, občutki pa povsem ameriški: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3029529&show=1
Verjamem pa, da je možno dobiti tudi dokaj ugodnejše.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Če avg 06, 2009 9:06 am

Jaz bi definitivno vzel Hondo Legend, na drugo mesto dam Volvo S80. Novi Superb pa te verjetno nebi zanimal...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če avg 06, 2009 9:21 am

Vsi omenjeni avto so res kul in nekaj posebnega. Nobenemu ne manjka ničesar. Res pa je da kateri koli omenjeni avto, lahko začneš prodajati že leto dni prej. Mislim da prej prodaj forda mustanga kot pa kaj takega

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če avg 06, 2009 10:48 am

To je pa precej odvisno od študenta... 8)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če avg 06, 2009 10:52 am

M je napisal/-a:To je pa precej odvisno od študenta... 8)

oz. njegovih staršev.

vseeno ti pa želim uspešen nakup katerega koli avta in seveda veliko varnih kilometrov.
lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 06, 2009 11:36 am

lenivec je napisal/-a:
lizard je napisal/-a: torej novejša izvedba s tehnologijo skupnega voda,

vsi JTD-ji majo skupni vod. tudi 150 konjski, pa še 130 prej ga je mel. tak da ne zavajaj.
torej thesisa dizla bre skupnega voda nemoreš kupit ker ne obstaja.

Moja napaka. Vsekakor pa je 150 konjev premalo za spodobno vožnjo z 1,7 tone težko limuzino, če ne celo 1,8.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov