Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Mnenja-kaj je z njim narobe??

Napisal/-a folcer Po avg 10, 2009 5:33 pm

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje glede [url=http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2978836&show=1[url]tegale[/url] avtomobila? Zanimajo me mnenja zakaj se avto ne proda, ker je že zelo dolgo časa gor, medtem ko se nekateri podobno karambolirani kamlu prodajo?

Torej kaj bi bilo lahko narobe??

Upam, da ne bo lastnik tega avta jezen, če bo slučajno prebral to temo ;)

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Po avg 10, 2009 5:36 pm

sdi..spredaj je kar fajn dobil :?

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Po avg 10, 2009 5:42 pm

gaši je napisal/-a:sdi..spredaj je kar fajn dobil :?

potem verjetno cena??

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po avg 10, 2009 5:42 pm

Sem imel tudi sam prav identične poškodbe (druga znamka) ampak ne po moji krivdi (85 letnik za volanom z neveljavno vozniško) in cena popravila je bila nekaj čez 4000€. Seveda imam kasko.
Aja, žarometi so celi ja, ampak je verjetno kakšnih par nosilcev potrgano - tako, da to preveri!
Zakaj se ne proda... enostavno se večini ljudem ne da ubadat s tem, da kupijo karamboliran avto in da potem porpavljajo sami; lahko tudi zato, ker je SDI...

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Po avg 10, 2009 5:45 pm

nevermind je napisal/-a:Sem imel tudi sam prav identične poškodbe (druga znamka) ampak ne po moji krivdi (85 letnik za volanom z neveljavno vozniško) in cena popravila je bila nekaj čez 4000€. Seveda imam kasko.
Aja, žarometi so celi ja, ampak je verjetno kakšnih par nosilcev potrgano - tako, da to preveri!
Zakaj se ne proda... enostavno se večini ljudem ne da ubadat s tem, da kupijo karamboliran avto in da potem porpavljajo sami; lahko tudi zato, ker je SDI...

Sej na koncu verjetno ne bi pršu velik cenej skoz, kot pa če bi nekaramboliranega kupil

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Po avg 10, 2009 5:49 pm

Bolše kupit nekaramboliranega..ti več živcev ostane.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po avg 10, 2009 5:51 pm

Za to ceno, ki bi se popravil vozilo - recimo 4000€, bi prišel na ceno nekaramboliranega TDI-ja s podobnimi kilometri in močnejšim motorjem. Enostavno se ne splača. Samo za delo je bilo nekaj čez 1000€ računano (v mojem primeru). Zdej če znaš sam vse popravit - pobarvat... je drugo.

Recimo to > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3051166&show=1

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Po avg 10, 2009 5:56 pm

nevermind je napisal/-a:Za to ceno, ki bi se popravil vozilo - recimo 4000€, bi prišel na ceno nekaramboliranega TDI-ja s podobnimi kilometri in močnejšim motorjem. Enostavno se ne splača. Samo za delo je bilo nekaj čez 1000€ računano (v mojem primeru). Zdej če znaš sam vse popravit - pobarvat... je drugo.

Popravljal bi ga sam, vse tut barval, pa mogoče bi še dele lahko dobil bolj poceni ;) , ampak mu nekako ne zaupam, ker je že dolgo gor...

Tule je še eden [url=http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2828867&show=1[url]nekaramboliran[/url], ki pa je pravtako že lep čas gor

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po avg 10, 2009 6:00 pm

Če že nisi 100% se lahko zmeniš s prodajalcem in peljeta vozilo na najbližji AMZS in ti ga celega pregledajo od zavor, klime, elektronike pa do motorja in dajo vse na papir tako, da veš na čemu si. Cena je pa nekje 60-70 €, nevem točno.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po avg 10, 2009 6:11 pm

dejansko se ne izplača, avto je star 5 let, bele barve, slaba oprema, potrebno opraviti veliki servis,....
Udarjen je kar močno, odbijač, pokrov motorja, vezna, luči, oba kilerja, zaščita karterja, obroba meglenk, zapiralo pokrova motorja, nosilci odbijača, optika,.... odvisno kako je tudi z nosilci motorja.... v glavnem tale računica je močno vprašljiva, je pa tak avto treba "v nulo" zrihtat, če ga hočeš še kdaj prodat, ker drugače ga nihče ne povoha več.

LP

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Po avg 10, 2009 6:20 pm

GiGi1985 je napisal/-a:dejansko se ne izplača, avto je star 5 let, bele barve, slaba oprema, potrebno opraviti veliki servis,....
Udarjen je kar močno, odbijač, pokrov motorja, vezna, luči, oba kilerja, zaščita karterja, obroba meglenk, zapiralo pokrova motorja, nosilci odbijača, optika,.... odvisno kako je tudi z nosilci motorja.... v glavnem tale računica je močno vprašljiva, je pa tak avto treba "v nulo" zrihtat, če ga hočeš še kdaj prodat, ker drugače ga nihče ne povoha več.

LP

se popolnoma strinjam, sploh s tem, da ga morš v nulo zrihtat, ker to je pač avto, ne pa neka stara škatla, ki ni važno, če tam pa tam mal več lufta med robovi itd. :lol:

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po avg 10, 2009 6:23 pm

mašina je lena, avto je star, airbagi so v kurcu, če ne bi se odprli, škode zna bit velik: odbijač, mreže,maska,vezna,prečnik, oba blatnika sta zategnjena,kiler,hladilnik klime, havba, in še marsikaj, to kar sem naštel so le glavne stvari...

pa še šarkija ma na strehi :lol:

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Po avg 10, 2009 6:29 pm

Čedalje bolj sem prepričan, da se res bolj splača za tak denar kupit kašnega golfa IV, res da je kakšno leto ali dve starejši, vendar kaj mu pa manjka ;)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po avg 10, 2009 6:45 pm

kolikor je videt je potrgal tud nisolice motorje, ker zgleda da je mašino kar precej dvignilo. Vprašanja je ali res pri taki poškodbi niso bili sproženi tudi nekateri airbagi in so sedaj samo prazne škatle..

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Po avg 10, 2009 6:48 pm

Pomoje bi se airbagi moral sprožit, vem pa ne?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po avg 10, 2009 8:13 pm

če odklopiš računalnik za airbag se ne sprožijo ;)
je pa avto predrag, zato se tudi ne proda.
menjat moreš luči, vezno, odbijač, haubo, hladilnike pa mogoče še kako malenkost, ki se ne vidi na slikah. Motor je na mestu, edino okrasna plastika je sneta.
LP Rok

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Po avg 10, 2009 8:13 pm

folcer je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Za to ceno, ki bi se popravil vozilo - recimo 4000€, bi prišel na ceno nekaramboliranega TDI-ja s podobnimi kilometri in močnejšim motorjem. Enostavno se ne splača. Samo za delo je bilo nekaj čez 1000€ računano (v mojem primeru). Zdej če znaš sam vse popravit - pobarvat... je drugo.

Popravljal bi ga sam, vse tut barval, pa mogoče bi še dele lahko dobil bolj poceni ;) , ampak mu nekako ne zaupam, ker je že dolgo gor...

Tule je še eden [url=http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2828867&show=1[url]nekaramboliran[/url], ki pa je pravtako že lep čas gor

ta izgleda odlično, če rabiš takoj kupit, seveda prej pregled na amzs. ljudi odvrača 200 tisoč prevoženih km, osnovna oprema, bel, tri vraten...ipd

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po avg 10, 2009 9:01 pm

golf 5 SDI

ležerno je moderno :lol:

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po avg 10, 2009 10:48 pm

Po mojem se ne prodata ravno zato, ker kdor da toliko za avto, si običajno želi kaj vsaj malo bolj živahnega kot SDI. Daš za avto 6k€ pa si pol hiter kot golf2D. Al pa še tolko ne.

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer To avg 11, 2009 7:41 am

Matjazy je napisal/-a:Po mojem se ne prodata ravno zato, ker kdor da toliko za avto, si običajno želi kaj vsaj malo bolj živahnega kot SDI. Daš za avto 6k€ pa si pol hiter kot golf2D. Al pa še tolko ne.

mal bolj verjetno gre kot pa II golf :lol: ...ampak prehitevaš pa zlo težko in za tiste, ki se velik vozijo ni SDI, takih je pa danes precej in tudi tu bi lahko iskali vzrok za neprodajo teh dveh, ker verjetno vsak, ki kupuje avto bo vsaj 90 konjskega TDI-ja vzel??
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov