Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Vajda
Nov uporabnik

clio expression 1,5 dizel ali corsa 1,3 dizel enjoy

Napisal/-a Vajda So avg 15, 2009 9:31 am

Živijo!
Kupujem svoj prvi avto. Avto bom vozila predvsem po avtocesti 150 km na dan, kar znese blizu 40000km letno. Rada bi varen, varčen in meni udoben avto, sopotnikov (razen mogoče enega) v večini ne bom imela. Avto nameravam po 3, 4 letih prodati.

Upoštevajoč omejen budget, sta v igri dva nova avtomobila:
clio expression 1,5 dizel (70 KM), s petimi vrati
ali corsa 1,3 dizel enjoy (75 KM) s tremi vrati (s petimi je za ta denar ne dobim)

Corsa je 700 e dražja (ampak še znotraj budgeta), dobim pa 8 let garancije oz. do 150000km ter 8 let osnovni kasko zastonj, clio pa ima garancijo 2 leti ali do 80000km oz. z doplačilom 100e 4 leta.

Clio ima dve zračni blazini več, je bolj pregleden, manj porabi (4,5 corsa pa 6) ter ima 5 vrat, kar je moja preferenca, Corsa pa je znotraj bolj udobna, ima bolj trpežen pleh ter nasplošno je meni precej lepši (sicer sta pa oba avtomobila iste barve), lahko izbiram med 17 in 15 paličnimi feltnami.

Nagibam se h corsi, zanima pa me, kaj bi vi izbrali (corse še nisem vozila, clia pa sem in je bil fajn) oziroma ali je mogoče reči, kateri avto je boljši?

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak So avg 15, 2009 9:37 am

Draga Vajda, zakaj dopuščaš, da ti drugi izbirajo avto. Nobeden od omenjenih ni slab. Vozi se z obema, izprobaj, primerjaj, računaj in boš videla kateri je zate bolj ugoden.
Pri meni bi odtehtala odločitev glede petih vrat zaradi spoštovanja do sopotnikov, ki jim ne privoščim plezanja in vlačenja do zadnjih sedešev, sploh če pomisliš o kakšnem debelejšem sorodniku.
Pričakuj cel kup butastih predlogov, ki te bojo samo še dodatno zavedli.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: clio expression 1,5 dizel ali corsa 1,3 dizel enjoy

Napisal/-a Blinder So avg 15, 2009 9:38 am

Vajda je napisal/-a:Živijo!
Kupujem svoj prvi avto. Avto bom vozila predvsem po avtocesti 150 km na dan, kar znese blizu 40000km letno. Rada bi varen, varčen in meni udoben avto, sopotnikov (razen mogoče enega) v večini ne bom imela. Avto nameravam po 3, 4 letih prodati.

Upoštevajoč omejen budget, sta v igri dva nova avtomobila:
clio expression 1,5 dizel (70 KM), s petimi vrati
ali corsa 1,3 dizel enjoy (75 KM) s tremi vrati (s petimi je za ta denar ne dobim)

Corsa je 700 e dražja (ampak še znotraj budgeta), dobim pa 8 let garancije oz. do 150000km ter 8 let osnovni kasko zastonj, clio pa ima garancijo 2 leti ali do 80000km oz. z doplačilom 100e 4 leta.

Clio ima dve zračni blazini več, je bolj pregleden, manj porabi (4,5 corsa pa 6) ter ima 5 vrat, kar je moja preferenca, Corsa pa je znotraj bolj udobna, ima bolj trpežen pleh ter nasplošno je meni precej lepši (sicer sta pa oba avtomobila iste barve), lahko izbiram med 17 in 15 paličnimi feltnami.

Nagibam se h corsi, zanima pa me, kaj bi vi izbrali (corse še nisem vozila, clia pa sem in je bil fajn) oziroma ali je mogoče reči, kateri avto je boljši?

Provaj jih pa boš vidla kateri se ti boljše pelje. Drugače razlika med 4.5 in 6 litri je kar 33% več. Razlika v porabi med temi dvemi je minimalna in niti se ne ve v prid katerega.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So avg 15, 2009 9:42 am

Za vsakodnevno vožnjo po avtocesti ni primerno nobeno tako vozilo. Razlogi:
- premajhna moč (morda tudi kubikaža), ker boš na avtocesti morala take mašine skoraj terati da se kam premakne,
- za prehitevanja potrebuješ močan motor
- potrebna 6 prestava za tišje delovanje motorja, manjše porabe,...
- vsakodnevno preživeti na avtocesti z tako malima in neidobnima avtomobiloma ni prijetno
- in še milijon razlogov

Poglej raje za kakšno rabljeno limuzino, recimo

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2996299&show=1

Poraba ni nič manjša a vožnja primerno udobnejša,....

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 So avg 15, 2009 9:51 am

mihaing je napisal/-a:Za vsakodnevno vožnjo po avtocesti ni primerno nobeno tako vozilo. Razlogi:
- premajhna moč (morda tudi kubikaža), ker boš na avtocesti morala take mašine skoraj terati da se kam premakne,
- za prehitevanja potrebuješ močan motor
- potrebna 6 prestava za tišje delovanje motorja, manjše porabe,...
- vsakodnevno preživeti na avtocesti z tako malima in neidobnima avtomobiloma ni prijetno
- in še milijon razlogov

Poglej raje za kakšno rabljeno limuzino, recimo

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2996299&show=1

Poraba ni nič manjša a vožnja primerno udobnejša,....

se popolnoma strinjam! Za avtocesto takšni malčki niso bogve kaj, pa trpi hrbtenica pa vse v takšnih jajčkah.

Vajda
Nov uporabnik

Napisal/-a Vajda So avg 15, 2009 10:00 am

Hvala za vaša mnenja, prosila pa bi vas, da se držite teme in mi podate raje kako informacijo o cliu ali corsi.

V igri pa so bile sicer tudi rabljene limuzine, vendar ker pri vseh nategatorjih ne veš ali dobiš kaj poštenega ali ne, pa garancije ni, hiter padec vrednosti avtomobila, ter moje zelo slabe izkušnje s parkiranjem, obračanjem, garažiranjem velikih avtomobilov, so pretehtale v prid novemu manjšemu.

Torej clio, corsa, kakšne so vaše izkušnje, mnenja?

rini
Novinec

Napisal/-a rini So avg 15, 2009 10:11 am

Jaz imam Cliota bencinarja in je kar OK. Z dizli pa imajo velike probleme.

Če bi se odloču za dizla, bi 100% vzel Corso, pa če se ne motim ima motor od fiata.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So avg 15, 2009 10:14 am

Kliko € pa bi ti dal za ta avto? Pomoje dobiš tudi kakega Kio Ceeda(mogoče Pro) podoben dnar je pa to že avto proti onima dvema.lp.

Vajda
Nov uporabnik

Napisal/-a Vajda So avg 15, 2009 10:17 am

To sta avtomobila v posebnih akcijah (zaloga, posebni načini financiranja, poznanstva), in sicer do 11000e. Čez to mejo ne morem it, ker sem jo že tako zvišala iz 8000 e. LP

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing So avg 15, 2009 10:21 am

Vajda je napisal/-a:Hvala za vaša mnenja, prosila pa bi vas, da se držite teme in mi podate raje kako informacijo o cliu ali corsi.

V igri pa so bile sicer tudi rabljene limuzine, vendar ker pri vseh nategatorjih ne veš ali dobiš kaj poštenega ali ne, pa garancije ni, hiter padec vrednosti avtomobila, ter moje zelo slabe izkušnje s parkiranjem, obračanjem, garažiranjem velikih avtomobilov, so pretehtale v prid novemu manjšemu.

Torej clio, corsa, kakšne so vaše izkušnje, mnenja?

HM. Ja če ti tako odgovarja potem OK. Imel sem corso prejšnje generacije 1.7cdti in je bila super. Ampak za regionalne ceste. Poraba 6l

Clio. Zaradi slabih izkušenj tako mene kot mojih znancev in sorodnikov odsvetujem. (samo moje mnenje)

Sedaj pa da nekaj pojasnim na tvoj post:
- garancijo se da brez problema dobiti tudi na rabljeno vozilo (če je preko trgovine)
- rabljeno vozilo bo izgubilo zelo malo v primerjavi če sedaj kupiš novega, upam da ti je to samoumevno
- garancija pri renualtu ti ne pomaga, če jo boš izkoristila v dveh letih, kaj pa potem?
- garancija pri oplu 8 let velja če na servise voziš samo tam ko ga tudi kupiš (dragi in pogosti servisi)
- in če še neveš recimo citroen c5 velja za zelo, čene celo trenutno najbolj udobno vozili v EU. Probaj ga če se upaš :lol:
- in še enkrat: prešfoh motorja za vsakodnevno vožnjo po avtocesti

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing So avg 15, 2009 10:34 am

lenivec je napisal/-a:corsa 1.3 75 bo na AC pri 130 spila preveč, isto clio. pa še preglasno bo
raje glej avto z 1.9 dizlom ali 2.0. maš na zalogi 2x več moči. poraba bo ista bol bo udobn itd itd itd. aja sam valda bo rablen.

zaj pa odločitev tvoja al nov avto ki ima pol majn opreme, je majn udobn in neprimern za AC al pa leto do dve star avto z več opreme in več udobja in boljšo vožnjo po AC.

recimo če greš iz cliota na megana al pa iz corse na astro... pa če vzameš 1-2 leto staro (kar je še vedno lahko kot novo če nimaš kompleksov da more bit avto nov) dobiš za isti dnar 10x več avta

2x

Po domače: tiste porabe ki jih vidiš v trgovini na papirjih lahko pozabiš, ker tako šfoh mašino dobesedno preganjaš in poraba bo pri obeh krepko preko 6ali 7l. Razen če voziš 90km/h.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So avg 15, 2009 10:34 am

predlagam ti, da ima avto tempomat in pa 15 colska platišča. Vseeno bo avto bolj udoben in cena gum je občutno nižja.
Če parkiraš na ozkih parkiriščih vzami 5 vraten avto, ker je lažji izstopit, probaj pa peljati oba in na podlagi tega izberi. Motorja sta oba že dosti dolgo v prodaji, da so vse težave odpravili, pa tudi avta sama sta tu nekje.
LP Rok

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So avg 15, 2009 11:14 am

Če si se odločila za novega naj bo nov. ;)

Tisti osnovni kasko za 8 let me malo bega - namreč kaj je vključeno vanj! :?: :?: :?:

Clio je 1.5, corsa 1.3. Z novimi dC-iji ni več problemov, tudi CDTI je neproblematičen.

Če pogledamo golo udobje - kolikor ga avtomobil tega razreda lahko ima - menim, da bo Clio udobnejši od Corse - pač France vs. DE. Hkrati tudi 17 colska platišča občutno znižajo udobje.

Torej, sam bi izbral Corso, ker je pač trša, ima zanimiv zaslon potovalnega računalnika, izdelava notranjosti je boljša...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So avg 15, 2009 11:26 am

Kaj sploh razmišljaš, če boš dobila 8 let garancije? Se pravi če narediš 40kkm letno je vse do skoraj 4 leta starosti avta vse zastoj kar crkne razen servisov ki so na 30kkm ali več ker ne vem kako je z dizli. Svetujem ti, da vzemeš nov avto ne pa kakšen večji, starejši avto, ker glede varnost imata oba tako clio kot corsa 5 vezdic

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So avg 15, 2009 11:27 am

Močno dvomim, da dobiš 8 let garancije na avtomobil. Pri Kii dobiš 5+2, torej 5 let splošne + 2 leti garancije na motor in menjalnik.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing So avg 15, 2009 11:38 am

simply je napisal/-a:Močno dvomim, da dobiš 8 let garancije na avtomobil. Pri Kii dobiš 5+2, torej 5 let splošne + 2 leti garancije na motor in menjalnik.

Če kupiš pri avtotehnivis fiata ali opla dobiš 8 letno garancijo na motor,menjalnik, diferencial, samo pod pogojem da servisiraš avto pri njih.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So avg 15, 2009 11:44 am

Tukaj pa pridejo veze in poznanstva zelo prav

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing So avg 15, 2009 11:46 am

lenivec je napisal/-a:in v tem primeru za servise zdevaš 3x več kot bi drugače pri kakem popoldancu :D
crknlo bo pa itak v standardni garanciji če bo.

2x

taka komerciala.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov