Vajda je napisal/-a:Živijo!
Kupujem svoj prvi avto. Avto bom vozila predvsem po avtocesti 150 km na dan, kar znese blizu 40000km letno. Rada bi varen, varčen in meni udoben avto, sopotnikov (razen mogoče enega) v večini ne bom imela. Avto nameravam po 3, 4 letih prodati.
Upoštevajoč omejen budget, sta v igri dva nova avtomobila:
clio expression 1,5 dizel (70 KM), s petimi vrati
ali corsa 1,3 dizel enjoy (75 KM) s tremi vrati (s petimi je za ta denar ne dobim)
Corsa je 700 e dražja (ampak še znotraj budgeta), dobim pa 8 let garancije oz. do 150000km ter 8 let osnovni kasko zastonj, clio pa ima garancijo 2 leti ali do 80000km oz. z doplačilom 100e 4 leta.
Clio ima dve zračni blazini več, je bolj pregleden, manj porabi (4,5 corsa pa 6) ter ima 5 vrat, kar je moja preferenca, Corsa pa je znotraj bolj udobna, ima bolj trpežen pleh ter nasplošno je meni precej lepši (sicer sta pa oba avtomobila iste barve), lahko izbiram med 17 in 15 paličnimi feltnami.
Nagibam se h corsi, zanima pa me, kaj bi vi izbrali (corse še nisem vozila, clia pa sem in je bil fajn) oziroma ali je mogoče reči, kateri avto je boljši?
mihaing je napisal/-a:Za vsakodnevno vožnjo po avtocesti ni primerno nobeno tako vozilo. Razlogi:
- premajhna moč (morda tudi kubikaža), ker boš na avtocesti morala take mašine skoraj terati da se kam premakne,
- za prehitevanja potrebuješ močan motor
- potrebna 6 prestava za tišje delovanje motorja, manjše porabe,...
- vsakodnevno preživeti na avtocesti z tako malima in neidobnima avtomobiloma ni prijetno
- in še milijon razlogov
Poglej raje za kakšno rabljeno limuzino, recimo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2996299&show=1
Poraba ni nič manjša a vožnja primerno udobnejša,....
Vajda je napisal/-a:Hvala za vaša mnenja, prosila pa bi vas, da se držite teme in mi podate raje kako informacijo o cliu ali corsi.
V igri pa so bile sicer tudi rabljene limuzine, vendar ker pri vseh nategatorjih ne veš ali dobiš kaj poštenega ali ne, pa garancije ni, hiter padec vrednosti avtomobila, ter moje zelo slabe izkušnje s parkiranjem, obračanjem, garažiranjem velikih avtomobilov, so pretehtale v prid novemu manjšemu.
Torej clio, corsa, kakšne so vaše izkušnje, mnenja?
lenivec je napisal/-a:corsa 1.3 75 bo na AC pri 130 spila preveč, isto clio. pa še preglasno bo
raje glej avto z 1.9 dizlom ali 2.0. maš na zalogi 2x več moči. poraba bo ista bol bo udobn itd itd itd. aja sam valda bo rablen.
zaj pa odločitev tvoja al nov avto ki ima pol majn opreme, je majn udobn in neprimern za AC al pa leto do dve star avto z več opreme in več udobja in boljšo vožnjo po AC.
recimo če greš iz cliota na megana al pa iz corse na astro... pa če vzameš 1-2 leto staro (kar je še vedno lahko kot novo če nimaš kompleksov da more bit avto nov) dobiš za isti dnar 10x več avta
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov