Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

2001 VW Passat

Napisal/-a zyg Sr avg 19, 2009 3:50 pm

Živjo!

Ima kdo slučajno kakšno dodatno informacijo o tem passatu:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3059279&show=1

Je že kdo kupoval pri omenjenem prodajalcu? Zanimam se za nakup pa poprej še vas vprašam :)

Hvala za ves info!
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr avg 19, 2009 4:25 pm

Na teh sedežih se boš nenormalno potil, pa tudi prah se močno zažre v njih - jih imamo v Bori. ;)
:cry:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr avg 19, 2009 4:29 pm

simply je napisal/-a:Na teh sedežih se boš nenormalno potil, pa tudi prah se močno zažre v njih - jih imamo v Bori. ;)

ima brat iste v golfu pa mu ni panike.
no sicer pa sto ljudi sto čudi.

uspešen nakup želim če bo avto v redu.
ti bo pa glede avta vedel več povedati kakšen primorec na forumu. če ga pozna seveda.

lp

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Sr avg 19, 2009 4:30 pm

simply je napisal/-a:Na teh sedežih se boš nenormalno potil, pa tudi prah se močno zažre v njih - jih imamo v Bori. ;)

Se strinjam, mi pa v A4.

Zakaj pa nebi gledal kaj takega, kot imas v avatarju? Smells like... R. :P
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Sr avg 19, 2009 4:41 pm

x2 js samo še čas iščem da si ga globinsko ščistim. drugače so pa udobni.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr avg 19, 2009 6:29 pm

predrag za to opremo
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Sr avg 19, 2009 9:09 pm

probaj najti z usnjenimi sedeži ..drgač pa passat karavan je 1A med karavani tega letnika(usaj zame)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr avg 19, 2009 10:24 pm

mam 2002 in vse ostalo enako razen 6. prestav in svetlo sive sedeže in notranjost. blago niti slučajno ni tako kot na slikah.. zgleda, da je bila med 2001 in 2002 zamenjano blago. bom vprašal malo kolege, kako je s to avtohišo..

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Napisal/-a zyg Če avg 20, 2009 9:15 am

kot v avatarju ja :) mokre sanje!

žal je trenutno dizel edina varjanta... gledam tud za v70 dizel, pa so nekako za moj žep še predragi... želje so nekako karavan s sanmi na strehi, dizel, tempomat, če passat pa še 6. prestava, 130KM in avtomatska klima...

predrag za to opremo? ubistvu je najcenejši ki si ga želim :) vsem cenejšim nekaj manjka... za zice pa tud nisem nevem kako zbirčen... če bi hotu udobno na ledru sedet bi verjetno za kako alfo pogledu... alfa romeo interier je pač alfa in omega za moje pojme :) čeprav je velik ostalih modelov kjer se tud čist lepo sedi za volanom...

se pravi nobenih izkušenj z avtohišo? mogoče ga grem jutri pogledat ker me res zanima :)

hvala za info!
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Če avg 20, 2009 11:20 am

zyg je napisal/-a:kot v avatarju ja :) mokre sanje!

žal je trenutno dizel edina varjanta... gledam tud za v70 dizel, pa so nekako za moj žep še predragi... želje so nekako karavan s sanmi na strehi, dizel, tempomat, če passat pa še 6. prestava, 130KM in avtomatska klima...

Ma V70 je majka med estate avti 8)

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Napisal/-a zyg Če avg 20, 2009 11:26 am

AudiBoy je napisal/-a:

Se ne bi mogu bolj strinjat! Ampak nažalost sta samo dve opciji - najt lepo ohranjeno ph.I V70 al pa imet dovolj keša za ph.II V70... zame druge opcije ni, na tako skrčenem volvo trgu rabljenih vozil kot je slovenija pa je tud prva skoraj nemogoča... zato pa je plan B!
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če avg 20, 2009 1:01 pm

ce jih pogledas mal na mobil de mas npr za 500€ vec ze kakega 4 motion zichajcung, navigacijo (v slo zal neuporabna),.... xenon
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Če avg 20, 2009 1:18 pm

zyg je napisal/-a:
AudiBoy je napisal/-a:

Se ne bi mogu bolj strinjat! Ampak nažalost sta samo dve opciji - najt lepo ohranjeno ph.I V70 al pa imet dovolj keša za ph.II V70... zame druge opcije ni, na tako skrčenem volvo trgu rabljenih vozil kot je slovenija pa je tud prva skoraj nemogoča... zato pa je plan B!

Koliko je tvoj limit?

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Napisal/-a zyg Če avg 20, 2009 1:47 pm

AudiBoy je napisal/-a:
zyg je napisal/-a:
AudiBoy je napisal/-a:

Koliko je tvoj limit?

6k€... samo ne takih da je loh pol 7,5k€ avto ker se res splača, limit je 5k€, če pa bi bil avto res kul, pol dam tud 6k... skratka po mojem občutku premalo za volva, vsaj novejšega... starega se tud nebi branu, samo imajo vsi ogromno kilometrino... sicer vem da pri vw in volvu to ne bi smel bit problem, ma vseeno imam raje 200k km kot pa 300+k km...
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Napisal/-a zyg Če avg 20, 2009 2:39 pm

stari, tnx za pomoč, ma mislm da nisi čist razumel, kaj iščem...

prvo, avtomatika tud pod razno nebi kupu... razn če bi kupoval f430 :)
drugo, noben od teh nima tempomata... brez tempomata ga ne kupim...
tretje, mora bit dizel, če gre za passata, ne sme bit 2,5 V6 150KM, ker ta mašina ni najboljša in tud na forumu je ogromno negativnih objav glede tega motorja

glede na to da je merilo tempomat je moj izbor dokaj ozek... vem pa, da je brez tempomata ogromno enih solidnih, če ne kar zelo dobrih passatov na trgu...

ampak vseeno hvala!

p.s.: mislim da nimam časa in volje za nakup v tujini :)
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če avg 20, 2009 2:41 pm

čisto za info.. 3BG passati (od 2001 dalje) imajo z motorjem 130konjev že v osnovno opremo vključen klimatronik.

pa še nekaj. sam nisem imel tempomata. davnega leta so mi ga nagnadno vgradili za 250eu. dvomim, da je dandanes dražjež...

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Napisal/-a zyg Če avg 20, 2009 2:49 pm

Jerch_ je napisal/-a:čisto za info.. 3BG passati (od 2001 dalje) imajo z motorjem 130konjev že v osnovno opremo vključen klimatronik.

pa še nekaj. sam nisem imel tempomata. davnega leta so mi ga nagnadno vgradili za 250eu. dvomim, da je dandanes dražjež...

sm opazu da ima večina klimatronik, kar je v bistvu super :)

za tempomat pa si mi dal odlično idejo! ravnokar sem klical na verovškovo, pravijo da je naknadna vgraditev 200eur, v primeru da je podvolanska napeljava že v avtomobilu, drugače je cena 500eur z delom vred. Ni slabo!
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če avg 20, 2009 2:54 pm

Vgradnja tempomata te pride do max. 150€. Upam da ne boš tako neumen in dal na pooblaščenca tempomat vgrajevat. Sam sem naknadno vgradil tempomat pri enem avtoelektričarju in plačal 130€ (če me spomin ne vara).
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Če avg 20, 2009 2:55 pm

V passata 3b diesel (tudi bencin od 1999) in vse 3bg - bistveno je da ima elektronski pedal gasa - ni nobem problem vgradit tempomata naknadno, tako da ti naj bo to zadnji kriterij pri izbiri avta ! Prej glej na vse drugo...

Jaz sem se tega lotil kar sam, če kupiš novo ročko in kabel je cca 70 €, če pa dobiš ročko s kakega razbitega pa še precej manj. Dela je res kar dosti, ampak izkušen mehanik mora imet v največ dveh urah zadevo končano, tako da moraš v najslabšem primeru priti skoz za cca 150 €.
No sam sem prišel skoz z 35 € + en popoldne dela, ker sem delal prvič in previdno. Sem pa mimogrede, ko je bil avto razkopan še marsikaj postoril.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov