Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Damo
Nov uporabnik

Primerjava Audi A4 in BMW 3 (l. 2006)

Napisal/-a Damo Pe avg 21, 2009 1:29 pm

Pozdravljeni!

Zanima me, kaj priporočate izmed teh 2 modelov, ki sta si po moje zelo podobna (cena, kvaliteta, ...). Iskal sem po arhivu in nikjer nisem našel te primerjave.

Zanimata me predvsem modela (l. 2006), kot so mašina, vozne lastnosti, itd.:
A4 1.9 TDI (85 kW)
318d (90 kW)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe avg 21, 2009 1:33 pm

Mislim da sta si tako zelo podobna, da lahko samo se znamko izberes.
Morda je po zmogljivostih malenkost boljsi BMW.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Pe avg 21, 2009 1:46 pm

Med njima me najbolj zanima zanesljivost mašine in elektronike. Mislim da so tu lahko največji stroški.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe avg 21, 2009 2:01 pm

Zdravo

Glede na to, da sta avtomobila na podobnem nivoju glede kvalitete, je vse odvisno od tega kateri ti je bolj vsec. Jaz sem se vozil z obema in moram povedat, da me je zelo navdusil zadnji pogon. Peljal sem se v cipani 318d, ki ima 140-150KM. Zakon!

Lp,
D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ Pe avg 21, 2009 2:11 pm

Meni se zdi 1.9 TDI v A4 očitno prehrupen, drugače je pa to preverjen motor, tko da nekih večjih težav ob pravilnem vzdrževanju in ravnanju z motorjem ne bi smel imeti.

Glede BMW-ja bom pa tko reku, peljal 320d, pa me ni prepričal, ne zaradi performanc, ampak glede notranjosti in vožnje. Nisem pričakoval tako trdega avta, sploh kar se tiče menjalnika. Zdej če ti je všeč da ti bo rit odnašal vsakič k ga boš mal prtisnu, pol uzami BWM-ja.

Sam bi raje pogledal za kakšnim A4 2.0 TDI letnik 2007, ki so že imeli odpravljene probleme z glavami motorjev, ampak izbira je tvoja.

LP, LaKi
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe avg 21, 2009 2:24 pm

Pozdrav,

To te zanima novo ali rabljeno ? Sicer pa ni preveč bitno, moje mnenje pa;
kar se tiče samih motorjev, lahko brez ovir rečem, da sta oba zelo dobra, TDi so itak že 10 let na trgu skoraj isti, zanesljivi, edino kar me tukaj dost moti je, da so precej glasni, tudi v audiju, ki je srednji razred se jih dost sliši vnotranjost. Tudi BMWji zelo dobri in v teh letnikih že izpiljeni
Elektronika je čista loterija povsod. Če maš srečo dela, če pa ne, pa lahk rikne pri Audiju ali bemflu.
kar se pa ostalega tiče sta pa ista, malenkosti crkujejo povsod, turbina, diski, sklopka, vse je odvisno od vzdrževanja, če nisi konj, ti bo vse služilo kot mora, če pa si konj, potem pa ti ni "spasa" pri nobenem avtu.
Kar se pa zadnjega pogona tiče pa ni strahu, sploh pa ne pri 318d, ker ni toliko moči, da bi lahko zadnji par lahko plesal. Pa tudi elektronika reši vse namesto tebe, tako da avto ostane miren v ovinku ali speljevanju. Če pa želiš, pa seveda lahko izključiš DSC... :twisted:

LP

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Pe avg 21, 2009 2:43 pm

Zanima me za rabljen avto letnik nekje 2006.
Torej med njima ni bistvene razlike pravite.
Bo pa potem edin kriterij dobiti čim bolje ohranjenega in opremljenega.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe avg 21, 2009 7:13 pm

Z vzdrževanjem oz. servisiranjem boš ceneje prišel skozi pri BMW-ju,saj so deli za vag oz. audi-je med dražjimi.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov