Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Allroad 2.5 TDI

Napisal/-a Pitu Ne avg 23, 2009 2:27 pm

Živjo.Zanima me če pozna gdo tega Allroada? -> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3078648&show=1

Cenovno je ugoden,menda ima vso potrjeno servisno knjigo in je baje bil pravkar opravljen servis. Bile so že menjane blazinice vzmetenja,ima pa nekaj prask,kar je letom primerno. Mučijo me edino kilometri,čeprav naj nebi smelo biti težav s temi motorji? Ali pač? Uglavnem zanima me vaše mnenje,saj kupujem Allroada,budget pa je tam nekje 12.000eur,čeprav bi rajši malo cenejšega,da ostane še za servis in podobne zadeve....

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne avg 23, 2009 4:04 pm

Ti stari 132kW 2.5 TDI so bili problematični, vedno je samo kritike slišat. Za razliko od novih 2.5 TDI 128 kW, za katere pa velja ravno nasprotno (gre namreč za polovico V10 5.0 TDI), vendar jih zaradi tovornjakarskega zvoka ne vgrajujejo v osebne avte, le v dostavnike in Touarega. 2.7 TDI, ki je nadosmestil 132 kW-atnega, pa ne vem če obstaja v A6 allroad teh letnikov, samo novejših, kolikor mi je znano.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne avg 23, 2009 4:26 pm

To je V6 ne pa R5 iz Volkswagnov.

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Napisal/-a maserati Ne avg 23, 2009 4:26 pm

Glede allroad-a nimam pojma vem samo to, da je to 7 let star prestižen avto na katerem gre lahko veliko stvari narobe. Močno bi ti priporočal, da si pogledaš tudi kaj takega, http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3062243&show=1 Odličen avto sicer bencin in ročni menjalnik, vendar to pomeni dve stvari manj, ki lahko gresta narobe. Tudi poraba je podobna allroad-u.

LP

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Ne avg 23, 2009 4:46 pm

Hja,stvar je v tem,da nabavljam izključno diesla,ter ubistvo je krog omejen na Audije in seveda njihov quattro sistem. Tega se zavedam da je avto že v letih in da tudi kilometrina ni majhna,ampak smo doslej doma imeli 3 audije,vsi quattro,ter vsi preko 300.000km in so lavfali brez problema. So pa bili seveda vsi bencinci. Sem pa sam mnenja,da če je avto redno servisiran,kilometrina ni bistvenega pomena.

Mi je pa ta star modela Allroada dosti lepši od navadne "šestice",zato se tudi nagibam k nakupu le tega....

Me pa še zanimajo kakšne druge slabosti? Baje gredo pri 200.000km + počasi v maloro odmične,te gumice za dvog podvozja znajo biti problem,ter seveda tiptronic če ni vzdrževan....

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne avg 23, 2009 4:49 pm

AudiFreak je napisal/-a:To je V6 ne pa R5 iz Volkswagnov.

Nisem nič pisal o R5 in V6, čeprav je ta V6 Volkswagnov tako kot vsi ostali, le z več kilovati, pisal sem o razliki med samimi temi 2.5 TDI motorji, in ravno ti iz AUDI-ja, 132 Kw V6, so znani po problemih in znajo delati visoke stroške.

Imajo pa Passati tudi 2.5 TDI motorje, ki pa niso R5, ampak enako V6 kot pri AUDI-ju, le z manj kW in najverjetneje isto problematični.

Tako da tak Allroad za sabo potegne veliko nepotrebnih stroškov, na kar je potrebno računati, sploh če se kupi najcenejši iz Avto.net-a, potem skoraj gotovo.

Vse kar je smotrn nakup je 1.9 TDI, ampak ta je žal brez 4x4.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne avg 23, 2009 5:04 pm

RENO911 2.5TDI s 110kw/150KM je tisti problematičen.. to ni isti motor kot ta s 132kw!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne avg 23, 2009 5:07 pm

Pitu je napisal/-a:Hja,stvar je v tem,da nabavljam izključno diesla,ter ubistvo je krog omejen na Audije in seveda njihov quattro sistem. Tega se zavedam da je avto že v letih in da tudi kilometrina ni majhna,ampak smo doslej doma imeli 3 audije,vsi quattro,ter vsi preko 300.000km in so lavfali brez problema. So pa bili seveda vsi bencinci. Sem pa sam mnenja,da če je avto redno servisiran,kilometrina ni bistvenega pomena.

Mi je pa ta star modela Allroada dosti lepši od navadne "šestice",zato se tudi nagibam k nakupu le tega....

Me pa še zanimajo kakšne druge slabosti? Baje gredo pri 200.000km + počasi v maloro odmične,te gumice za dvog podvozja znajo biti problem,ter seveda tiptronic če ni vzdrževan....

V glavnem so tile vagni za podjetne, da imajo stroške, za privat rabo niso glih prijetni :D Raje vzemi benz 2,7 :idea: ja pa tisi compresor stane okol 1250€ :D

http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=164392649
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=162988133
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=156173575 2002

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne avg 23, 2009 5:29 pm

Jerch_ je napisal/-a:RENO911 2.5TDI s 110kw/150KM je tisti problematičen.. to ni isti motor kot ta s 132kw!

x2 :tomidelej:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Ne avg 23, 2009 5:32 pm

Tudi varjante z uvozom sem imel v mislih,ampak če nato seštejem stroške me pride isto,kot če ga nabavim pri nas. Ampak sedaj res ni nobenega pametnega na netu,za takšen budget ki ga imam jaz.Pred časom,ko sem še opazoval te avte jih je bilo kar nekaj,vendar tedaj še ni bilo denarja :D Uglavnem,denar imam,ko pa pride na net kakšen pameten ga bom "zahaklal"....

Kar pa se tiče bencinca,je pa poraba previsoka.Glih iz tega razloga iščem diesla,saj enega požrešnega bencinca že imamo doma :)

PS:Torej pravite,da ta motor ni problematičen?

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Ne avg 23, 2009 5:38 pm

132kw niso problematični, problematični so 110kw, ker so ojnice šle v maloro. Nachbau se je dalo nabavit, ampak jih je doletela enaka usoda, torej je bilo potrebno nabaviti original, da se je napaka odpravila (govorim iz izkušenj kolega)

Ko sem jaz podobno motorizacijo kupoval, so mi močno odsvetovali 110kw/Tipronic, ker zna bit ogromen strošek s takim motorjem in menjalnikom. So pa znani Tiptronici, da ob nerednem vdrževanju lahko pride do okvar.

Osebno bi rajše kaj drugega, pa ročni menjalnik pri tako starem avtomobilu.

P.S: Prosim da se ne spotikate ob moje mnenje, ker je to le moje lastno mnenje in ne mnenje koga drugega ;)
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne avg 23, 2009 6:42 pm

RENO911 je napisal/-a:Ti stari 132kW 2.5 TDI so bili problematični, vedno je samo kritike slišat. Za razliko od novih 2.5 TDI 128 kW, za katere pa velja ravno nasprotno (gre namreč za polovico V10 5.0 TDI), vendar jih zaradi tovornjakarskega zvoka ne vgrajujejo v osebne avte, le v dostavnike in Touarega. 2.7 TDI, ki je nadosmestil 132 kW-atnega, pa ne vem če obstaja v A6 allroad teh letnikov, samo novejših, kolikor mi je znano.

mešaš ti malo jabolka in hruške a ne????

ne govori neumnosti!

ta allroad oz. ta serija je fenomenalna, tako udobje kot vozne lastnosti, sprobano :tomidelej:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne avg 23, 2009 6:47 pm

odmicne so ble problematicne ce se je vozilo z nizkimi obrati ker i blo dost pritiska olja in so se obrabile zarad premalo mazanja.
z vrecami(vzmetenje) je pa tut problem doskrat se posedejo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Ne avg 23, 2009 6:55 pm

Včeraj sem šel naprimer gledat enega,kateri je tudi na avto.net.Črn,cena pa cca.9.500eur. Superca avto,vse je bilo vredu,dokler nisem zapazil,da je bil avto pošprican,baje zaradi prask. No,kakorkoli,tudi če je bil le zaradi tega popravljen,to ni več original barva in vidim rajši,da je popraskan in udrt,kakor slabo popravljen....

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Ne avg 23, 2009 6:58 pm

mi mamo 2005 model pa je avto super! Edino mislim da malo ze turbina cvili! Drugace pa je avto zelo mocan ima veliko navora in mislim da ga lahko primerjas z terenci!

Drgace smo vlekli ivecota kombija ki ima 3,5t pom makadamski cesti navzgor ni blo nobenega problema!

Avto je udobn, ce je avtomatik prestavlja zelo vredu, res je malo glasn ampak kot celota zelo vredu!

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Ne avg 23, 2009 7:46 pm

el_diablo je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:RENO911 2.5TDI s 110kw/150KM je tisti problematičen.. to ni isti motor kot ta s 132kw!

x2 :tomidelej:

x3 110kw tdi so imeli te probleme, ki mislim da so bili že pri tem letniku odpravljeni

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne avg 23, 2009 8:40 pm

še kar se mehov tiče.. niso govorice ampak dobro poznam človeka, ki vozi tak avto in mu je pri 250.000km začel puščati eden od zadnjih mehov. to pa zgleda tako da, ko avto stoji na parkirišču dlje časa pade dol na tistem mestu. pa tudi med vožnjo po hitro voženi ovinkasti cesti se je začasno takoj po vožnji povesil, ker sistem ni bil sposoben ustvarajti sproti dovolj pritiska. menjava je bila okoli 800eu (ne me držat za besedo- nevem ali je vključeno delo itd). sicer pa zgleda avto po težkih 300.000km kot povprečen avto pri 100.000km. dvomim, da ravno jama brez dna kot je bilo zapisano v začetku.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Ne avg 23, 2009 8:43 pm

Sem pa gledal te povezave kar se Italijanskega trga tiče in me zanima kako se sploh nakup izvede.Verjetno potrebujem nekoga ki govori italijansko,pač treba se je zapeljat dol,pogledat,potem pa verjetno kakšne papirje uredit. Zanima me koliko je to cenovno,da uvozim avtomobil.Kakšne dajatve me čakajo?

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Ne avg 23, 2009 8:44 pm

Moje mnenje je da vzameš Subaru-ja in imaš skoraj garantirano nepotrebnih sroškov razen rednih servisov. Allroad je sicer fajn zadevca samo je problematična - Subaru pa velja za najbolj kvalitetno znamko nasploh in njihov flat engine ki pelje do pol miljona kilometrov in več brez samcatega problema generalk itd. Je praktično tudi ena najbolj zanesljiva,vzdržljiva mašina v osebnem vozilu prav tako pogon ki je kralj vseh 4 WD-jev... če te pa poraba matra pa uzameš bi-fuel in je stvar rešena. :D

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Ne avg 23, 2009 8:52 pm

Nisem značkar ampak smo doma imeli 3 Audije s quattro pogonom in sem trdo odločen za nakup Allroada. Subaru verjamem da je fina zadevca,ampak mi niti oblike ne potegnejo :?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov