Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Ford Mustang

Napisal/-a seat Sr avg 26, 2009 4:31 pm

Fantje nekaj me zanima zj sem se nekako zaljubil v Mustang-a,ki je že od nekdaj moj dream car.Pa malo tko gledam po oglasih in neki jih je že v sloveniji.No seveda naj povem,da zj naum kr teku mustanga kupit me pa vseeno zanima kako je recimo z servisiranjem le tega pri nas.In pa kako je z deli ali se da dobit ali je čakalna doba dolga.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Re: Ford Mustang

Napisal/-a Falco_ Sr avg 26, 2009 4:56 pm

Najbolje da povprašaš GOOS-a ali pa hm,...pozabil kak nick ma, vem da je iz Chicaga.

;)
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr avg 26, 2009 5:06 pm

Pooblaščenega servisa v SLO NI!! Na pooblaščenih fordovih servisih pri nas komaj kdo ve kaj sploh je mustang!!
Jaz ti za servise lahko priporočam tegale mehanika: http://www.luckys-garage.si/

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr avg 26, 2009 7:50 pm

kateri model se ti dopade?

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0 nek malga je že blo govora
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr avg 26, 2009 8:20 pm

Všeč mi je re3cmo tole
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2977406&show=1
Ker drugače bi tko vzel SALEN mustanga samo je predrag.
Ma tko me zanima kako je z samimi deli,servisi in nasplošno....
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Sr avg 26, 2009 8:34 pm

Deli niso noben problem. Prvič so dosti cenejši kot za primerljive EU avte, drugič maš pa še full izbire od stock replacement do performace in race delov. Kar češ, vse dobiš.

Če boš kdaj kej rabil, zrihtamo vse v zelo kratkem času.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr avg 26, 2009 8:58 pm

tale 200 konjski se mi zdi da je malo prevec len. kolega ma 305 konjev in je kar zanimivo ga vozit, je zadovoljen z njim. kaj takega po moje bi bilo ok... http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lqx1zdwyq4ao :D

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr avg 26, 2009 9:08 pm

Tale bel je fenomenalen čeprav bi raje mel rumenega.
Kako pa so kaj teli motorji in to ma pogon na zadnja koleca,če se ne motim.Mi lahko kdo mal razloži tele HEMI motorje.Čedalje bolj se nagibam k takmule avtu,ker tole je rajc.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr avg 26, 2009 9:14 pm

kaj pa ta?

a ta bi bil dost dobr?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2964530&show=1

:P :P :P

lp

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Sr avg 26, 2009 9:25 pm

HEMIja pa v fordu neboš najdu :P
BTW a je v SLO naprodaj kak delujoč star (60' ali zgodnja 70') small block V8 (ni pomembno ali je Chevy, MOPAR ali Ford) ?
Slika

Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr avg 26, 2009 9:25 pm

Teli novi so preveč plastik-fantastik. Vsaj na zunaj...
Kaj takega bi pa že šlo (moje mokre sanje :-P )

Mustang 1965 Fastback
Slika

Mustang Boss 302 1969
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr avg 26, 2009 11:26 pm

HEMI je chryslerjev motor! Kot je 8ak napisal ga v Fordu ne boš našel, no razen, če naletiš na kakšno predelavo. Kaj pa te zanima glede hemi motorja??
Mustang ima pogon zadaj, kot se za avto, ki želi biti vsaj malo športen tudi spodobi. Res je tudi kar je _furby_ rekel, da 4.0l motor z 200KM ni bogvekaj. Če si želiš podivjan avto, ki lima in mu ne zmanjka moči potem ti bo teh 200KM hitro premalo!! V tem primeru je bolje, da iščeš mustange z V8 motorjem.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če avg 27, 2009 1:40 am

Mogoče bo tole zdej malo čudno slišat (sploh od človeka, ki vozi mlinček za kavo), ampak. Će boš vzel mustanga vzami V8, da bo avto vsaj šel imenu podobno.

Sem si pa zadnič na hitro (no sem bolj bulil od navdušenja) ogledal tistega saleena zgoraj pri GTC avto. Avto, ko ga vidiš pred sabo zgleda :shock: vau, gume so 20 col in so še vedno krofi, črna barva ga naredi še večjega.
Zraven je bil ferrari 430 in je proti mustangu zgledal kot clio proti Q7.

Avto je iz italije, ga je pa vozil lastnik GTC avta, na hitro je zgledal lepo ohranjen in nič lisast. Če je bil poškodovan nevem, ga pa ziher ni noben šparal, tudi trgovci ne. Edino grill je pa čisto preveč plastik fantastik. samo bi prebolel pri takem avtu.
Slika

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če avg 27, 2009 2:16 am

King1 je napisal/-a:kaj pa ta?

a ta bi bil dost dobr?

lp

JZ je napisal/-a:Malo kot zanimivost - čez vikend sem ravno čakal na boljšo polovico na parkirnem prostoru v BTC-ju in malce opazoval delovanje podjetja Avto cesar d.o.o., to je tista avtohiša, ki se nahaja nasproti BTC-ja na Letališki cesti. Možakarji so očitno sanirali parkirni prostor, pa je bilo potrebno preparkirati vsa vozila iz bližnjega makadama nazaj, tri vozila višjega cenovnega razreda (Modena, Saleen in BMW6) pa so bila parkirana neposredno ob ograji tako da jih je bilo potrebno samo prepeljati skozi vrata parkirišča ter parkirati najbližje vhodu. Vozili znamke Ferrari in BMW sta bila skrbno vžgani in lepo počasi preparkirani, najbolj pa mi je bilo všeč ko je prodajalec z pripomočkom za akumulator (ker je očitno vozilo že dalj časa na enem in istem mestu parkirano se je akumulator izpraznil) pristopil do vozila FORD mustang Saleen (glej http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2964530&show=1 ), ga priključil na kable nato pa vžgal tako da je parkrat na polno pritisnil na plin. Nato se je vsedel v avto ter na parkirišču naredil še ene tri kroge okoli njegove osi, in ves čas močno pritiskal na plin tako da je močno sikalo iz motorja. Glede na zvok bi rekel da ima vozilo kompresor ali turbino kateri verjetno zelo prija da jo na mrzlo obračajo v polno. Vsaka čast podjetju da na vozilo da garancijo, ker takšen avto dolgo ne bo delal.

link do teme http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=420

Lp ;)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če avg 27, 2009 3:44 pm

Nevem kje enkrat sem zasledil nekega Mustanga z hemi motorjem in ker na žalost ameriško sceno šele spoznavam oz. jo imam željo spoznat me zanima vse.Mustang so tudi moje mokre sanje in to že od nekdaj sploh ko avto vidiš v real se ti kr kocine dvignejo.No vsekakor me najboj zanima stroški vzdrževanja in pri tem imam najprej v mislih samo servisiranje....... in kako so ti avti nasploh vzdržljivi,ker zadnje kar hočem je,da imam avto,ki bo več ali manj nepremičnina.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če avg 27, 2009 4:07 pm

prijavi se na kak ameriški forum,tam so bl domači kar se teh avtov tiče.tle boš težko kaj koristnega zvedu.

http://mustangforums.com/

jst tle dost spremljam.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če avg 27, 2009 5:25 pm

seat je napisal/-a:Nevem kje enkrat sem zasledil nekega Mustanga z hemi motorjem

Kot že rečeno je hemi chryslerjev motor. Prvič so ga ponudili na trgu leta 53' v takratnem new yorkerju. Fora je v glavah motorja, ki imajo hemisferično (kupolasto obliko) obliko. Če vidiš hemi motor pri Chevyju je to zagotovo predelava pri fordu pa ni nujno saj je stari fordov flathead in semi-hemi motor narejen na podoben princip, kot chryslerjev HEMI. In za forda danes lahko dodatno kupiš hemi glave in zmontiraš na mustanga npr. Serijsko pa ford že dolgo ne izdeluje več avtomobilov z hemi motorji.

seat je napisal/-a: na žalost ameriško sceno šele spoznavam oz. jo imam željo spoznat me zanima vse.Mustang so tudi moje mokre sanje in to že od nekdaj sploh ko avto vidiš v real se ti kr kocine dvignejo.No vsekakor me najboj zanima stroški vzdrževanja in pri tem imam najprej v mislih samo servisiranje....... in kako so ti avti nasploh vzdržljivi,ker zadnje kar hočem je,da imam avto,ki bo več ali manj nepremičnina.

Mogoče ti lahko kdo kaj pove tudi našem forumu : http://v8clubforum.mojforum.si/

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Če avg 27, 2009 5:48 pm

8AK je napisal/-a:HEMIja pa v fordu neboš najdu :P
BTW a je v SLO naprodaj kak delujoč star (60' ali zgodnja 70') small block V8 (ni pomembno ali je Chevy, MOPAR ali Ford) ?

Itak da je. Kaj te pa zanima?

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Če avg 27, 2009 6:51 pm

Kje!? :woohoo in za koliko?

Lahko na ZS.
Slika

Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če avg 27, 2009 6:57 pm

=ZiAn= je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:kaj pa ta?

a ta bi bil dost dobr?

lp

JZ je napisal/-a:Malo kot zanimivost - čez vikend sem ravno čakal na boljšo polovico na parkirnem prostoru v BTC-ju in malce opazoval delovanje podjetja Avto cesar d.o.o., to je tista avtohiša, ki se nahaja nasproti BTC-ja na Letališki cesti. Možakarji so očitno sanirali parkirni prostor, pa je bilo potrebno preparkirati vsa vozila iz bližnjega makadama nazaj, tri vozila višjega cenovnega razreda (Modena, Saleen in BMW6) pa so bila parkirana neposredno ob ograji tako da jih je bilo potrebno samo prepeljati skozi vrata parkirišča ter parkirati najbližje vhodu. Vozili znamke Ferrari in BMW sta bila skrbno vžgani in lepo počasi preparkirani, najbolj pa mi je bilo všeč ko je prodajalec z pripomočkom za akumulator (ker je očitno vozilo že dalj časa na enem in istem mestu parkirano se je akumulator izpraznil) pristopil do vozila FORD mustang Saleen (glej http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2964530&show=1 ), ga priključil na kable nato pa vžgal tako da je parkrat na polno pritisnil na plin. Nato se je vsedel v avto ter na parkirišču naredil še ene tri kroge okoli njegove osi, in ves čas močno pritiskal na plin tako da je močno sikalo iz motorja. Glede na zvok bi rekel da ima vozilo kompresor ali turbino kateri verjetno zelo prija da jo na mrzlo obračajo v polno. Vsaka čast podjetju da na vozilo da garancijo, ker takšen avto dolgo ne bo delal.

link do teme http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=420

Lp ;)

vem za to temo zato pa sem pokazal jezik. link je bil prilepljen za šalo.
zelo zelo dobro pa poznam tudi lastnika gtc-ja in sem že v eni temi povedal par krepkih čez njega.

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov