Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sabinchyka
Nov uporabnik

kako do avta??

Napisal/-a sabinchyka Ne avg 30, 2009 6:44 pm

lep pozdrav :) amm, mene pa nekaj zanima, pa vprašam vas ko se bolj spoznate na to kot pa jaz... in sicer je stvar taka...
stara sem 19 let, živim sama, študiram v mb, ko ne študiram delam preko šs... in ja, rabla bi avto... glede na to da nisem nikjer redno zaposlena (in tako nimam niti prilivov nobenih, ker mi plačajo na roko...), obstaja kaka možnost za nakup avtomobila?? :? mesečno zaslužim okrog 600 evrov, kar je pa definitivno premalo za nakup avta na gotovino... :(

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne avg 30, 2009 6:47 pm

Ti odsvetujem, da se že kot mlado dekle zapufaš zaradi avta. Za 2-3000€ se dobi že zelo dober in lep avto s klimo, primeren za študentko.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Ne avg 30, 2009 7:14 pm

Kolk maš našparan?
Zdaj že objavlam občasno

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne avg 30, 2009 7:17 pm

Na tvojem mestu bi vzel leto ali 2 rabljen avto B segmenta (velikostni razred punto/peugeot 207/clio/corsa/polo...) pri trgovcu, ki ti da garancijo ("levja priloznost" ali "weltauto" pri Porsche Slovenija).

Ker tistih nekaj tisocakov v kesu nimas, si zaradi nezaposlitve kreditno nesposobna, vzemi leasing. Si lepo splaniras prvi polog in potem mesecne obroke, ki ti odgovarjajo in je stvar resena.

Uporabniški avatar
uroš sojer
Nov uporabnik

Napisal/-a uroš sojer Ne avg 30, 2009 7:21 pm

Odgovor je kot na dlani.Mlada si še...najd si bogatega tipa. :twisted:
ne mi z dizlom baba

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne avg 30, 2009 7:23 pm

res nevem zakaj študentka rabi avto za 3000 euro z klimo?
glej, vse je odvisno od tebe koliko se želiš zakreditirat (če se sploh) kaj bi rada in kaj si lahko privoščiš.
Sam sem se več kot leto dni vozil z renault 5, predno sem si privoščil malo boljši avto, pa sem ga ravno tako žural, bil na morju,... v glavnem naredil sem dosti km z njo. Kupil sem jo za 150 euro, vzdrževanje takšnega avta pa je zelo poceni.
Za 300 -500 euro imaš dosti veliko bogato izbiro nakupa, je pa res da moraš malo ločit seme od plevela in se ne zaletet v prvi avto ki ga vidiš.
Gledaš lahko R5, R19, Citroen AX, proton, Daewoo Lanos, Nubira, Golf 2, Opel Vectra,Astra, .....

LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne avg 30, 2009 7:30 pm

Glede na to da nisi redno zaposlena, ti tudi jaz odsvetujem kakoršnokoli kreditiranje zaradi avtomobila, saj če prav zastopim rabiš samo prevozno sredstvo, ne pa 5X večje premoženje kot ga premoreš. Edino če ti je toliko do tega da "brez" denarja kupuješ "luksuz" Vse je v tvojih rokah, tu so pa samo mnenja ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne avg 30, 2009 7:31 pm

ghandaed je napisal/-a:Na tvojem mestu bi vzel leto ali 2 rabljen avto B segmenta (velikostni razred punto/peugeot 207/clio/corsa/polo...) pri trgovcu, ki ti da garancijo ("levja priloznost" ali "weltauto" pri Porsche Slovenija).

Ker tistih nekaj tisocakov v kesu nimas, si zaradi nezaposlitve kreditno nesposobna, vzemi leasing. Si lepo splaniras prvi polog in potem mesecne obroke, ki ti odgovarjajo in je stvar resena.

Dobro, a se hecaš? Prvo kot prvo je napisala da nima rednih dohodkov, torej kdo ji bo dal lizing ali kredit za skoraj nov avto? Četudi ima našparanih 6000€ (kar je ob dejstvu da živi sama in zaslužku 600€/mesec nemogoče), bi bila ena gromozanska neumnost jih zabit v avto, v študentskih letih.

Ob naštetih dejstvih, naj raje pozabi na avto, če ga res nujno nujno ne potrebuje.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne avg 30, 2009 7:36 pm

GiGi1985 je napisal/-a:res nevem zakaj študentka rabi avto za 3000 euro z klimo?

zakaj pa ne? Kaj si te tak nevoščljiv.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Ne avg 30, 2009 7:45 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:res nevem zakaj študentka rabi avto za 3000 euro z klimo?

zakaj pa ne? Kaj si te tak nevoščljiv.

:lol: :lol:

daleč od tega da sem nevoščljiv, samo nekateri imamo v življenju druge cilje kot imeti avto na kredit X let samo zato da sosedje obmolknejo in se prevažamo iz točke A v B. ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne avg 30, 2009 7:49 pm

hm,zakaj bi pa mogo imet drag avto zaradi sosedov? Res maš bistre izjave zaj tukaj. torej vsi ki imajo nove avte ali pa malce dražje,jih imajo zaradi drugih ljudi ? pa daj,zresni se. :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
bozickus
Nov uporabnik

Napisal/-a bozickus Ne avg 30, 2009 7:50 pm

Se strinjam!
Če RESNO potrebuješ avto, potem si ga kupi.
Sicer pa je nakup avta sfalena investicija.
Zakaj?
Ok. Avto treba registrirat, zavarovat, tankat, vzdrževat in ga tudi po pameti vozit.

Ena opcija:
Kakor je bilo omenjeno že nekje na začetku- nabav si tipa, ki ima in avto in keš.
Po možnosti tegale s Touranom. :)
Pač te bo vozal nekaj časa, svoje cekine pa špari.
Če se bo ljubezen obnesla, boš ti doštudirala, diplomirala, imela našparano in imela resno zvezo.

Druga opcija:
Če je res nuja, potlej si kupi nekaj iz Levje priložnosti ali pač, da je garancija eno leto.

Tretja opcija:
Če imate doma dva avta in je eden, recimo temu, odvečen, pojdi "v kompanijo" - da ga boš tankala, rihtala in ostalo, če ti ga posodijo/dajo v uporabo.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne avg 30, 2009 7:57 pm

kaj takega recimo
Priponke
XbXCr3hkXJn2SfQa.v.jpg

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Ne avg 30, 2009 8:03 pm

Madona kako ste vsi pametni tule res. Verjetno punci ni prioriteta klima, pa nevem kaj še vse, ampak čim cenejši avto, da se lahko pelje. In kaj ji bo klima, poletje gre proti koncu, verjetno išče avto za čez zimo, da ni treba pri minusu hodit nekam daleč?! Do drugega poletja pa lahko kaj našpara pa kupi avto z klimo.
Zadnjič spremenil GiGi1985, dne Ne avg 30, 2009 8:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne avg 30, 2009 8:06 pm

Lej ti lepo študiraj, šparaj denar, uživaj lajf brez kakršnihkoli finančnih obveznosti ker avto je kar nenasitna finančna zadeva, če pa rabiš kdaj prevoz iz MB do Slovenske Bistrice(Poljčane-Rogaška Slatina) v popoldanskem času pa te zapeljem brez težav. Če pa si res tako želiš avta pa je ti je najboljše svetoval GiGi1985. Malo se boš mogla pomatrat in potrudit da najdeš kaj dobrega pa vzemi koga zraven ki se spozna in bo.lp.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne avg 30, 2009 8:36 pm

GiGi1985: priporočam da svoje vedeževalske sposobnosti preizkusš v kšni oddaji na kanalu a al pa net tv.. iz njenga besedila ne razberm da hoče met čim cenejši avto brez klime, lihtok da je...
mogoče je to res, sam je pa hudo narobna predpostavkae - ker je študentka, ne sme met solidnega avta? če že dela pridno. ni pa vsem bistvo lajfa denar zapravt za žure pa to, pa da kej v avto tut namest za izpolnitev hedonskih užitkov.

nej pa avtorica pove kaj od avta pričakuje...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne avg 30, 2009 8:55 pm

Sepravi nekateri tukaj trdite: "Zapufaj" se za avtomobil, ki ima klimo,ABS, servo ITD.....
Noben pa ne pomisli, da če se punca zakreditira za (recimo) 3 leta.
Ali bo potem ko nebo več študentka, (in nebo več mogla delati preko Š.S.) takoj dobila službo, (tako ali drugačno) ali pa bo spet še ena tema na pop tv, ali svet na kanalu a, da so bankrotirali, in da so spet vsi drugi krivi, samo kreditijemalci NE :roll:
Pač moje mišljenje ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne avg 30, 2009 9:10 pm

Za 600 evrov boš pa že dobila en avto, ki ti bo lahko služil še par let.
npr.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3097841&show=1
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov