Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cayzi
Novinec

renault dizli

Napisal/-a cayzi To sep 01, 2009 11:54 am

Zdravo!

Sem pred nakupom enoprostorca kjer me je Renault z novim Grand Scenic zelo prepričal in sicer motor 1.9dci, 130km.

Zanima me kako je sedaj z kvaliteto dizel motorjev pri Renaultu glede na to da so nekaj let nazaj povzročali precej precej problemov: laguna, espace,..

Se je kvaliteta kaj izboljšala z novo generacijo modelov kot so Laguna, ki je že nekaj časa na cesti in so se mogoče že pokazale dejanske izboljšave, itd?

Hvala!

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 01, 2009 12:14 pm

moj je l.2004 pa dela vse ok..
mislim da so tam leta 2004 že vse porihtali.. ;)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To sep 01, 2009 12:33 pm

Že 2003 so bili v večini bp. Mi mamo megana 1.9dci 2003 letnik, pa ma 170kkm, pa nič večjih problemov z motorjem..

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To sep 01, 2009 1:27 pm

Imam že tretjo laguno;prva je bila 2.0 benzinar,druga toliko skritizirana 1.9 dci;meni je šla skoraj brez problema;bila je 2004,ko sem jo kupil je imela nekaj čez 10k km prevoženih,prodal sem je pri okoli 100k km;menjal sem edino naftno črpalko(tisto cenejšo)cena takrat 50k sit;sedaj imam leto dni 2.0dci laguno III;zaenkrat vse b.p in sem z avtom zelo zadovoljen.
Pri novem avtu nimaš kaj zgrešit;o rabljenih ne glede na znamko pa je toliko napisanega na kaj vse paziti...tako da uspešen nakup!

lp tdk

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii To sep 01, 2009 3:02 pm

tdk je napisal/-a:Imam že tretjo laguno;prva je bila 2.0 benzinar,druga toliko skritizirana 1.9 dci;meni je šla skoraj brez problema;bila je 2004,ko sem jo kupil je imela nekaj čez 10k km prevoženih,prodal sem je pri okoli 100k km;menjal sem edino naftno črpalko(tisto cenejšo)cena takrat 50k sit;sedaj imam leto dni 2.0dci laguno III;zaenkrat vse b.p in sem z avtom zelo zadovoljen.
Pri novem avtu nimaš kaj zgrešit;o rabljenih ne glede na znamko pa je toliko napisanega na kaj vse paziti...tako da uspešen nakup!

lp tdk

A nisi imel pri laguni 3 težave z avtomatiko klime??????? Baje noben ni znal porihtat, ker ni pokazalo napake.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To sep 01, 2009 5:27 pm

lumpii je napisal/-a:
A nisi imel pri laguni 3 težave z avtomatiko klime??????? Baje noben ni znal porihtat, ker ni pokazalo napake.

to pa ma res veze z motorjem...

drugače pa problemi s klimo se pojavlajo tudi pri raznih 2 leti starih audijih...

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To sep 01, 2009 5:33 pm

Težav mislim da ni več...so se Renoji kr popravl kar se tiče kvalitete sploh z novimi modeli.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To sep 01, 2009 6:57 pm

lumpii je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:Imam že tretjo laguno;prva je bila 2.0 benzinar,druga toliko skritizirana 1.9 dci;meni je šla skoraj brez problema;bila je 2004,ko sem jo kupil je imela nekaj čez 10k km prevoženih,prodal sem je pri okoli 100k km;menjal sem edino naftno črpalko(tisto cenejšo)cena takrat 50k sit;sedaj imam leto dni 2.0dci laguno III;zaenkrat vse b.p in sem z avtom zelo zadovoljen.

lp tdk

??????? od kje pa tebi to????

lp tdk

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 01, 2009 7:31 pm

okoli mene je po dvoriščih natanko deset renaultov in od tega je samo en bencinar ostali vsi dci-ji. modeli so twingo, clio, megane in laguna, letniki pa od 2002 do 2009.
pa se nobeden ne pritožuje nad kvaliteto le teh. mogoče imajo res srečo z njimi.

lp

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Sr sep 02, 2009 9:38 am

Jaz mam zloglasni 1.9 dCi v Laguni II Grandtour letnik 2001, prevoženih 145k km (realni) pa je bila pred 7k km menjana turbina, ampak zgolj zaradi previdnosti prejšnjega lastnika, pa drugih večjih stroškov, razen sitnic ni zaenkrat :)

Redni servisi na 15k km pa je to to, je pa res da sem jaz še skoraj pol avtomobila zamenjal, ker imam rad brezhiben avto, saj so bili vsi deli, ki so bili rahlo dotrajani preventivno zamenjani, razen panta vrat, to je bil največji strošek in sicer 32€ :con

"pol pa reč kej!" :EE
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr sep 02, 2009 9:59 am

hladni je napisal/-a:aja pa dvotakt olje na en tank baje, pa tankat na omv al pa mol, petrol mu škodi baje. Tak delajo tudi skoraj vsi pri nas ... :lol:

ti pa maš res primitivne :roll:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr sep 02, 2009 10:14 am

kolesar to je res. ni pa primitivno, ker vsi pravijo da koristi..

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr sep 02, 2009 10:19 am

...:::Team:::... je napisal/-a:Jaz mam zloglasni 1.9 dCi v Laguni II Grandtour letnik 2001, prevoženih 145k km (realni) pa je bila pred 7k km menjana turbina, ampak zgolj zaradi previdnosti prejšnjega lastnika, pa drugih večjih stroškov, razen sitnic ni zaenkrat :)

Redni servisi na 15k km pa je to to, je pa res da sem jaz še skoraj pol avtomobila zamenjal, ker imam rad brezhiben avto, saj so bili vsi deli, ki so bili rahlo dotrajani preventivno zamenjani, razen panta vrat, to je bil največji strošek in sicer 32€ :con

Da se turbina preventivno prej zamenja, haha, kakšni pacienti obstajajo. No sreča za tebe ane, ampak prejšnji lastnik je pa d****.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr sep 02, 2009 2:56 pm

hladni je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:aja pa dvotakt olje na en tank baje, pa tankat na omv al pa mol, petrol mu škodi baje. Tak delajo tudi skoraj vsi pri nas ... :lol:

Ja primitivne imam, torej je večina lastnikov dci tukaj pri nas primitivnih. Torej ti nisi daleč stran. :roll:

a zato TDI-ji tak kadijo, ko olje zram ulivate, zdej mi je pa jasn... :lol:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr sep 02, 2009 3:03 pm

sam si res smešen.. olje se dodaja nafti preventivno. sicer pa povprašaj kolege na renault forumu!
ps: me je sram in mi gre na živce da TDI tok kadi
ni pa kepo, da če ti zdej nekdo lepo napiše, da žališ druge znamke in obsojaš inteligenco določenih..

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr sep 02, 2009 3:05 pm

kolesar je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

Ja primitivne imam, torej je večina lastnikov dci tukaj pri nas primitivnih. Torej ti nisi daleč stran. :roll:

a zato TDI-ji tak kadijo, ko olje zram ulivate, zdej mi je pa jasn... :lol:

:lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr sep 02, 2009 3:51 pm

glede novih dizlov se nimaš kej sekirat. Imeli so določene tažave na začetku in bi bilo najboljš, da bi Renault dal novo oznako dizlov takrat, ko je odpravil napake. Sedaj pa večina naroda, kateri sploh niso imeli Renault a vpijejo dci-ji so za k***...
To sploh ni res - moj 1.5 dci - ima 170 kkm in je brez problemov. glede motorja je bila menjana ena ogrevalna svečka in to je to...

Glede na to, da ima trenutno Renault postati eden glavnih proizvajalcev kakovostnih vozil si brez skrbi. Zato ti glede renaultovega napredka prilagam ADAC-ovo poročilo okvar. Pa si oglej malo zadeve... ne glej mesta ampak vrednosti in scenic ima najnižjo v svojem razredu....:)

http://www.stern.de/auto/service/:ADAC- ... .html&cp=9

p.s. - veliko varnih kilometrov z novim Renaultom :)

lp

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr sep 02, 2009 3:57 pm

Od leta 2004 naprej so pošlihtani in so super!!

;)

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Sr sep 02, 2009 8:56 pm

dnovak24 je napisal/-a:
...:::Team:::... je napisal/-a:Jaz mam zloglasni 1.9 dCi v Laguni II Grandtour letnik 2001, prevoženih 145k km (realni) pa je bila pred 7k km menjana turbina, ampak zgolj zaradi previdnosti prejšnjega lastnika, pa drugih večjih stroškov, razen sitnic ni zaenkrat :)

Da se turbina preventivno prej zamenja, haha, kakšni pacienti obstajajo. No sreča za tebe ane, ampak prejšnji lastnik je pa d****.
Lastnik jo je dal pregledat in bi naj imela majhen luft, ampak nič pretresljivega, vendar jo je dal on vseeno zamenjat, ker je hotel imeti zanesljiv avtomobil, denar je bilo zadnje na kaj je pomislil, paše 2k km pred prodajo je naredil glavni servis 8)

Lucky me :P
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Sr sep 02, 2009 9:51 pm

radar je napisal/-a:
Glede na to, da ima trenutno Renault postati eden glavnih proizvajalcev kakovostnih vozil si brez skrbi. Zato ti glede renaultovega napredka prilagam ADAC-ovo poročilo okvar. Pa si oglej malo zadeve... ne glej mesta ampak vrednosti in scenic ima najnižjo v svojem razredu....:)

http://www.stern.de/auto/service/:ADAC- ... .html&cp=9

Saj tukaj mesta prav nič ne pomenijo kot neki ID zaporedja vozila , ni tako?

Pomembne so tiste številke - večja pomeni slabše predvidevam. No niti pa ne vem kaj pomeni cifra....11 okvar na 100 vozil??

Nisem vedel da ima s-max toliko problemov?!?!?! :shock: :shock: :shock:

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov