Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Novi kia cee'd

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne sep 20, 2009 8:19 am

Pozdravljeni vsi skupaj,

prosim za nasvet. Zadnjih nekaj let sem vozila renaulta megana, ki sem ga recimo temu podedovala po mami. Sedaj kupujem prvi lastni avtomobil, v mislih imam kio cee'd. Všeč mi je zaradi številnih razlogov. Ima dolgo garancijo, kar je za človeka z zaposlitvijo za določen čas zelo pomembno - nepričakovanih stroškov ne maram. Po tej plati se mi zdi rešitev s 7-letnim jamstvom na vso pogonsko mehaniko izvrstna rešitev. Pravijo tudi, da je dober in se lepo pelje. Za povrh mi je lokalni prodajalec omenil, da bo še pred koncem meseca zapeljal v salone novi oziroma prenovljeni cee'd. Kaj menite? Hvala za vse odgovore in priporočila.
:D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne sep 20, 2009 8:33 am

o ceedu je že veliko napisanega - ne boš falila
je pa dejstvo, da niti ni tako zelo poceni- SW je od Megana s podobno opremo cenejši za cca 700 eur (pri navadni različici je stanje podobno) s tem da je megane vsaj za moje pojme veliko boljši- se opazi da je pololnoma nov
V city parku imajo raztavljena oba- in ko si je punca ogledovala meganaje bila navdušena
nakar vidiva ceeda pa je izjavila da je dolgočasen (pa ji je v osnovi všeč, saj ga ima stric
uglavnem večjih napak naj Ceedi nebi imeli
dober nakup ti želim
lp

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne sep 20, 2009 8:48 am

Kar se tiče cee'da, ima nekaj napak, so pa vse "znosne" in verjamem, da so jih na novem, ki je prišel večino odpravili.

Očitno pa ti je trgovec pozabil omeniti, da bo cena novega cee'da par stotakov višja, kot je zdaj. Če nisi preveč zahtevna ti priporočam, da se odpraviš v salon Kia, saj je na zalogi še nekaj "starih" modelov, ki imajo dodaten popust 1000€. Če pa se ti ne gre toliko za ceno si oglej novega.
Poleg tega ti priporočam, da stopiš do Toyote, če se ne motim imajo zdaj velike popuste za Aurisa cca. 12K€

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne sep 20, 2009 8:50 am

Meni osebno je ceed dosti lepši kot megane. Samo da bi pa moral 7 let stari avtomobil na pooblaščeni servis voziti, da ne izgubim garancije :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne sep 20, 2009 9:04 am

lancia hf je napisal/-a:Meni osebno je ceed dosti lepši kot megane. Samo da bi pa moral 7 let stari avtomobil na pooblaščeni servis voziti, da ne izgubim garancije :?

tukaj bi se strinjal s teboj.

lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne sep 20, 2009 9:09 am

lancia hf je napisal/-a:Meni osebno je ceed dosti lepši kot megane. Samo da bi pa moral 7 let stari avtomobil na pooblaščeni servis voziti, da ne izgubim garancije :?

Pa pravijo nije težko kad se mora ;) Ali pa Megane na vsake 3000km na izredna popravila po potečeni garanciji :idea: :?: :!: Ni mišljeno od firme pač na rabo vozila .

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne sep 20, 2009 10:07 am

hja, sej ti ni treba ;) ... sam s tem se odpoveš garanciji. Ampak ste pa hecni eni, vbsi bi radi neko superduper garancijo a noben pa ne bi na redne servise vozil h pooblaščencem. Hja ne gre to tko, žal. Pač za dolgo garancijo nekaj dodatno plačuješ in servisi glede na ceno celega novega avta niso tolk zlo dragi. Sploh če pomislim kolk stane kako nepredvideno popravilo.

Drugače je pa Ceed en zelo hvaležen avto in sigurno ne boš falila če si ga omisliš. Glede na to, da je eden najbolje prodajanih avtomobilov v Slo si lahko sigurna, da toliko ljudi pa se ni nategnilo.

Sej se najdejo kake napake ampak nič kritičnega, sicer si pa več lahko pogledaš na forumu od kie http://kia.rula.net/

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne sep 20, 2009 11:09 am

BBoss je napisal/-a:

hja, sej ti ni treba ;) ... sam s tem se odpoveš garanciji. Ampak ste pa hecni eni, vbsi bi radi neko superduper garancijo a noben pa ne bi na redne servise vozil h pooblaščencem. Hja ne gre to tko, žal. Pač za dolgo garancijo nekaj dodatno plačuješ.....

Maš prav, samo jaz bol mislim da zaradi 7 letne garancije, zmečeš evrčke še za skoraj pol novega avtomobila. :?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne sep 20, 2009 11:52 am

Kako mislite, da bi vam Kia lahko upoštevala garancijo tudi, če niso servisi kakovostno zagotovljeni ali spolh zagotovljeni, jaz lahk dobim žig in podpis na nekaterih servisih, brez, da bi mi avto niti od daleč pogledali. Po taki logiki, bi lahko doma mal Zvezde nalil, pol, ko pa rikne bi ti morali upoštevati garancijo???
Poleg tega ne vem, če ste si ogledali pri ostalih znamkah koliko vas stane podaljšanje garancije?!? Na Meganu, ko sem kupoval je imal 2leti, za 4 leta ali 80.000km garancije si moral doplačati 400€, podobno je pri 308ko (le da izbiraš km ali leta),za praktično nič. Seveda tudi pri njih garancije ne upoštevajo, če niso servisi opravljen pri njih.
Ker pa kia brezplačno ponuja 7let je to škandal in vas hočejo samo nasankati. Ja servisirajte ga dve leti pri Kiji, naprej pa doma in problem je rešen, imeli boste 2leti garancije kakor si želite.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne sep 20, 2009 11:56 am

Sej pa ni znamke ki bi upostevala garancijo, ce nebi bli servisi nareti na pooblascenem servisu...
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne sep 20, 2009 11:57 am

Ivan36 je napisal/-a:Pa pravijo nije težko kad se mora ;) Ali pa Megane na vsake 3000km na izredna popravila po potečeni garanciji :idea: :?: :!: Ni mišljeno od firme pač na rabo vozila .

Torej si lastiš megana 3. generacije in veš kako in kaj? Mimogrede, punca sprašuje o cee'd-u. Bolj kot ne me zanima ta 7-letna garancija. 7 let jamstva ponujajo na motor in menjalnik? Ker to meni osebno nima nekega pomena; šteje mi le splošna garancija...

@Ceed Zanimivo, dva tedna nazaj je bila garancija za doplačilo 100€; leto in pol nazaj pa so jo podarili. Res pa je, da gre v obeh primerih za renault financiranje.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne sep 20, 2009 12:00 pm

lancia hf je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

hja, sej ti ni treba ;) ... sam s tem se odpoveš garanciji. Ampak ste pa hecni eni, vbsi bi radi neko superduper garancijo a noben pa ne bi na redne servise vozil h pooblaščencem. Hja ne gre to tko, žal. Pač za dolgo garancijo nekaj dodatno plačuješ.....

Maš prav, samo jaz bol mislim da zaradi 7 letne garancije, zmečeš evrčke še za skoraj pol novega avtomobila. :?

Precej pretiravaš... če je redni servis na 20.000km cca 300€ (sem vzel zgornjo cifro - ponavadi je manj). V sedmih letih to pomeni 6 servisov saj na zadnjega ti ni treba it, ker pol itak ni več garancije. to je na 1.800€. Neuradno bi te pa servis prišel recimo pol ceneje. Se pravi, da si v sedmih letih "preplačal" cca 900€ ali drugače povedano 10€ na mesec. To je tolk majhen znesek proti vsem stroškom, ki jih mamo z avtom, da sploh ne vem zakaj tolk haloja okrog tega.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Ne sep 20, 2009 12:00 pm

odprti clio je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Pa pravijo nije težko kad se mora ;) Ali pa Megane na vsake 3000km na izredna popravila po potečeni garanciji :idea: :?: :!: Ni mišljeno od firme pač na rabo vozila .

Torej si lastiš megana 3. generacije in veš kako in kaj? Mimogrede, punca sprašuje o cee'd-u. Bolj kot ne me zanima ta 7-letna garancija. 7 let jamstva ponujajo na motor in menjalnik? Ker to meni osebno nima nekega pomena; šteje mi le splošna garancija...

@Ceed Zanimivo, dva tedna nazaj je bila garancija za doplačilo 100€; leto in pol nazaj pa so jo podarili. Res pa je, da gre v obeh primerih za renault financiranje.

Splosna garancija je pa 5let...
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne sep 20, 2009 12:06 pm

MatejW je napisal/-a:Splosna garancija je pa 5let...

No no, to me je zanimal; to je pa že spodobna garancija. Osebno gledam megana; nekak sta mi konkurenta bravo in cee'd (mogoče ni razvidno iz postov). Sm pa vajn francozov, si govorim da bo treba menjat, sam se mi kr ne gre... K ta garancija na motor in menjalnik; pač pazim kako delam z avtom, tak da me za bencinski agregat in ročni menjalnik ne skrbi pretirano.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Ne sep 20, 2009 12:09 pm

7 let garancije je samo na določene dele motorja! itd.
bos vidu/la k bo kej crklno al pa kr koli, k je treba kej reklamerat pa se bodo na vse mozne načine zgovarjal! en izmed takih odgovorov je tudi, da velja garancija pri določenih deli na določeno število prevoženih km, neglede na 7 let garancije!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne sep 20, 2009 12:16 pm

BBoss je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

Precej pretiravaš... če je redni servis na 20.000km cca 300€ (sem vzel zgornjo cifro - ponavadi je manj). V sedmih letih to pomeni 6 servisov saj na zadnjega ti ni treba it, ker pol itak ni več garancije. to je na 1.800€. Neuradno bi te pa servis prišel recimo pol ceneje. Se pravi, da si v sedmih letih "preplačal" cca 900€ ali drugače povedano 10€ na mesec. To je tolk majhen znesek proti vsem stroškom, ki jih mamo z avtom, da sploh ne vem zakaj tolk haloja okrog tega.

Noja saj se mi je zdelo, da boš napisal samo čisto gole servise, zdaj pa glede na to, da je avtomobil potrošni material, prištej še vse izredne servise, ki se ti lahko pripetijo in ti servis ne priznava garancije, ker najdejo 1000 in en izgovor da je bilo narejeno po vaši krivdi.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne sep 20, 2009 12:45 pm

lancia hf je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

Noja saj se mi je zdelo, da boš napisal samo čisto gole servise, zdaj pa glede na to, da je avtomobil potrošni material, prištej še vse izredne servise, ki se ti lahko pripetijo in ti servis ne priznava garancije, ker najdejo 1000 in en izgovor da je bilo narejeno po vaši krivdi.

Že že sam če ti ga ne priznajo v garanciji (kar jih zelo hitro prepričam z odvetnikom, da jih bo ceneje prišlo če ga ;) ) imaš še vedno opcijo, da servisiraš izven pooblaščene servisne mreže. Razen rednih servisov ne morejo ugotoviti kje je avto servisiran seveda ob predpogoju, da ti ga ne servisira kak šalabajzer.

Tko, da izredno servisiranje ne moreš štet kot strošek za ohranjanje garancije ;)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Ne sep 20, 2009 12:48 pm

207sport je napisal/-a:7 let garancije je samo na določene dele motorja! itd.
bos vidu/la k bo kej crklno al pa kr koli, k je treba kej reklamerat pa se bodo na vse mozne načine zgovarjal! en izmed takih odgovorov je tudi, da velja garancija pri določenih deli na določeno število prevoženih km, neglede na 7 let garancije!

Mislim da 150k km...
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne sep 20, 2009 12:57 pm

BBoss je napisal/-a:
Že že sam če ti ga ne priznajo v garanciji (kar jih zelo hitro prepričam z odvetnikom, da jih bo ceneje prišlo če ga ;) )

Noja to so spet stvari določenih oseb, ki se neznajo drugače zmenit kot z odvetnokom.
PS: Take stvari me spominjajo kot na otroka, ki ne dobi lizike, in začne jokati :lol:

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Ne sep 20, 2009 1:04 pm

MatejW je napisal/-a:
207sport je napisal/-a:7 let garancije je samo na določene dele motorja! itd.

Mislim da 150k km...

to glih ne vem kok! pa si 100% da na vse dele? sklopka itd...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov