Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

popcek
Nov uporabnik

Renault Megane Grandtour 1.6 16V Sport Way

Napisal/-a popcek Če okt 01, 2009 7:22 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3119897&show=1

A pozna kdo zgodovino tega avtomobila? So kaksne posebne "caka", na katere je treba biti pozoren pri tem letniku in mašini? Avto sem si ogledal vceraj, naredil z njim testno voznjo in moram reci, da sem z ohranjenjostjo zelo zadovoljen.
Avto je imel narejne 3 redne servise (bom danes se preveril pri Reanaultu), cca na 30k km-jev. Po nakupu bi naredil veliki servis. Cudi me samo, da je bil servis vedno narejen na drugem servisu. Pri pregledu, sem ugotovil samo, da ima malo pocen in popravljen sprednji desni kolotek (cisto spodaj) (plastika pac). Drugih poskodb na avtu ni bilo (ali pa jih nisem opzail, sem si pa vzel cas in avto doboro pregledal, na zeljo so mi ga tudi dvignili na dvigalu, da sem si ga ogledal tudi spodaj, vse OK) Cena, mi je kar zanimiva, dodali naj bi mi se 4 nove zimske gume (obstojece so letne in ze zelo zlizane) Po dolgem premisleku, sem se odlocil za bencinarja (dnevno delam cca 30km-jev v eno smer, od tega jih je 10 voznja v guzvi :roll:. Avto naj bi imel v uporabi se cca 5 let.

Vnaprej hvala za vase mnenje.

Lp Rok

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Če okt 01, 2009 7:31 am

Cena se mi zdi previsoka. Jaz ti prodam mojo xsaro karavan 1.6 16v l.2005 z 67t km za dobrih 6oooeur. Najdeš jo na avto.netu je temno modre barve.
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 01, 2009 7:49 am

Cena je mogoče res malo visoka, glede na to, da bo zadeva vsak čas stara 5 let, nove so pa ob izteku proizvodnje prodajali za nekih 12.000 €?

Ampak Xsaro pa težko enakovredno primerjaš. Upoštevajoč dejstvo, da gre po zasnovi za celo generacijo starejši avto, v tej primerjavi ni prav konkurenčna.

popcek
Nov uporabnik

Napisal/-a popcek Če okt 01, 2009 8:20 am

Hvala za ponudbo xare(dober avto).

Sam pa sem se odlocil za 1.6 16V Megana, jih je pa na trgu zelo malo, za spodobno ceno. V pogodbi komisar-prodajalec sem videl, da naj bi pejsen lastnik dobil 7000€. Komisar tako pobere 600€. Za ceno dobim 7600€ dobim 4 nove zimske gume ali pa mi ceno spustijo za 250€. Je to se vedno drago?

Uporabniški avatar
Dr. _MAXXI_
Nov uporabnik

Kraj: O-bala

Napisal/-a Dr. _MAXXI_ Če okt 01, 2009 8:51 am

Hej.

Glede avta ti ne morem svetovat. Ti pa lahko glede avtohiše. Sam sem pri njih dobre dve leti nazaj kupu scenica, od prvega lastnika, ki ga je pri njih kupil in pol dal notri ter vsel novega. Je letnik 99, bil z 88k km in skoraj kot nov. Vzeli so si 600€ provizije, stem da so mi poštrihali en blatnik, ker je bil malo podrajsan (starejši gospod) in porihtali še par malenkosti, tudi kasneje ko sem avto že odpeljal. Zanj sem dal nekje med 500-800€ več kot je bila nekako povprečna cena na avtonetu in iskat sem ga šel iz obale. Iz strani avtohiše sem imel zelo korekten odnos zato če je avto tipi topi raje dej par 100€ več in bo vsaj to-to.
Lp,
Matej

Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če okt 01, 2009 10:52 am

res ni dosti bencinarjev na trgu, vseeno se mi zdi precej drag...

tale je novejši, bolša oprema, pa še na plin predelan, pa se lahka zagotovo za enako ceno dogovoriš.. ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3109939&show=1

je pa mal smešo da so dizli ceneje...
jst bi dizla uzel...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3032781&show=1

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Če okt 01, 2009 10:55 am

Toti 2.0 16V so taki drek, da brezveze, ker žere 10 litrov normalne vožnje pa še nikam ne gre.......in ja, govorim iz izkušenj ;)
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če okt 01, 2009 11:08 am

kolesar je napisal/-a:
jst bi dizla uzel...

pa daj kolesar, kaj stalno ljudem mečeš avte od te nategunske hiše TPV? :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če okt 01, 2009 12:03 pm

hejho je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
jst bi dizla uzel...

sigurn bol ziher nakup kot pa pri enem dilerčku ki ti za pol nazaj obrne kilometre in ti prodaja kot zlato..

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če okt 01, 2009 12:45 pm

kolesar je napisal/-a:
hejho je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
jst bi dizla uzel...

sigurn bol ziher nakup kot pa pri enem dilerčku ki ti za pol nazaj obrne kilometre in ti prodaja kot zlato..

ja ne mi reč.... kaj pa tpv dela? isto kot "ta dečko". se najde precej bolj poštenih prodajalcev, ne vem kje ti najdeš ene največjih nategunov in ljudem še to priporočaš :roll: :roll: :roll: :idea:

weta
Novinec

Napisal/-a weta Če okt 01, 2009 1:48 pm

avto s preverjenim poreklom, prikazanim in preverjenim realnim stanjem, od prvega lastnika...je zagotovo vreden precej več kot enak avto iz uvoza ali leasinga od kdo ve kje. če je kupec pripravljen več plačat je pa od njega odvisno. lahko bo tudi avto sumljivih korenin odličen, lahko pa hitro boli glava.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če okt 01, 2009 1:56 pm

lol dajete linke od uvoženih meganov. pa ne moreš primerjat slovenskega pa zgonjenega uvoženega. itak da je slovenski dražji,ker folk da malo več na te avte kot pa one jajce ki imajo kilometre da te glava peče.

bi pa na tvojem mestu pogledal za meganom z dynamiqe lux opremo,ker ima več opreme kot pa tale.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če okt 01, 2009 2:08 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:lol dajete linke od uvoženih meganov. pa ne moreš primerjat slovenskega pa zgonjenega uvoženega. itak da je slovenski dražji,ker folk da malo več na te avte kot pa one jajce ki imajo kilometre da te glava peče.

bi pa na tvojem mestu pogledal za meganom z dynamiqe lux opremo,ker ima več opreme kot pa tale.

Tudi slocenci niso ne vem kaj....ne sparajo vsi avtomobila. To, ce je slovenski in ima malo kilometrov in narejene servise se ne pomeni d ni bil povsod porajsan, pa d ni zgonjen. Malo ljudi ful pazi na avte.
V tujini kar dobro merkajo na avte. Zelo dober avto dobis, ce poznas koga, ki uvaza. Ni problem v tujini dobit dober avto-problem je pri slo svercerju dobit dober tuji avto. Ce neb on kupu zgonjenega, popraskanega, potem tud on neb profitiral. Tudi v tujini imajo dobri avto dobro ceno.
Se vedno verjamem, da v tujini dobis boljsi in pravi avto-samo pravega cloveka tudi.
Lp
:)

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Če okt 01, 2009 3:51 pm

No meni se zdi cena za tak avto malo previsoka, glede na to da je bencinar :D Recimo jaz sem kupil, dober teden nazaj, podobnega megana, motor 1,6 16V, oprema sportway, letnik isti kot ta ki je v oglasu, od prve lastnice, redno servisiran, manj kilometrov,nikoli karamboliran, kupljen v Sloveniji. U glavnem avto res lepo ohranjen in vse :D Za avto sem odštel dobrih 1700€ manj kot je ta v tvojem oglasu.

Sicer pa, če se ti avto dopade go for it :D Mogoče zna ponagajat loputa za kroženje zraka v kabini, vsaj tako je tudi meni malo ponagajala, ampak sem popravil :D Stane pa tam okoli 60€, na uradnem servisu.

LP

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 01, 2009 5:18 pm

na avto.netu so objavljene želje predajalcev, ki mnogokrat nimajo nič skupnega s tržno ceno...

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Če okt 01, 2009 5:25 pm

M je napisal/-a:Cena je mogoče res malo visoka, glede na to, da bo zadeva vsak čas stara 5 let, nove so pa ob izteku proizvodnje prodajali za nekih 12.000 €?

Ampak Xsaro pa težko enakovredno primerjaš. Upoštevajoč dejstvo, da gre po zasnovi za celo generacijo starejši avto, v tej primerjavi ni prav konkurenčna.

Ni ravno cela generacija...megan je iz leta 99-00, xsara 98, ta faceliftana iz 01....tak da...mah saj ni važno.
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če okt 01, 2009 5:33 pm

Takrat so ravno faceliftali prvega megana, tako da ja, xsara je generacijo zadaj.

Xsara je sicer prišla ven 1997, leto za prvim meganom in 5 let pred tem, ki ga tukaj gledamo. Cela generacija, niti približno primerljiva avtomobila.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Če okt 01, 2009 8:24 pm

Sam sem pred slabim letom kupil megana 1.6 16V od 1. lastnika, 60 kkm prevoženih, servisna knjiga, oprema dynamic lux, avto res super ohranjen, zraven dobil še zimske gume na jeklenih platiščih ter celoletno cestnino. Kupil privat. Avto je letnik 2005/11, torej je star pol leta manj, pa računaj da je bil ob nakupu star točno tri leta. Zanj sem dal 8000€.
Torej je cena verjetno malo previsoka.

Ampak je vseeno boljše, da kupiš avto, ki ga lahko preveriš in je slovenski, kot pa zgonjenega uvoženega.

Če pa si res siguren, da so ga vzeli noter za 7000€, tebi pa ga dajo za 7600€ z gumami, pa menim, da boš (ob predpostavki, da je z avtom vse ok) naredil dobro kupčijo.
Vseeno še poskušaj malo handlati.

Pa uspešen nakup ti želim!

popcek
Nov uporabnik

Napisal/-a popcek Če okt 01, 2009 10:17 pm

hvala za vasa mnenja ....
avto je imel opravljene 3 servise pri pooblascenih servisih ....Kaj je bilo menjano in stevilo realnih kilometrov zvem jutri zjutraj, mi bo kolega preveril pri cisto drugem Reanult Servisu (stevika sasije naj bi zadoscala za vpogled v bazo. je to dovolj korektno? dvomim da bi vsakdo lahko saril po renaultovi bazi in spreminjal podatke za nazaj).Se pravi predzadnij servis je bil narejen ob cca 60.000kmjih, zadnji pa je bil narejen pri prodajalcu (90.000) (tudi ce ni bil, bom itaq servis opravil sam po nakupu, olje svece filtre .....) Ce vse stima, tako kot je zapisano v servisni knjigi ga kupim (glede cene se nismo rekli zadnje). Odlocitev je padla. Upam, da bo to to :?

popcek
Nov uporabnik

Napisal/-a popcek Če okt 01, 2009 10:22 pm

mihhec je napisal/-a:No meni se zdi cena za tak avto malo previsoka, glede na to da je bencinar :D Recimo jaz sem kupil, dober teden nazaj, podobnega megana, motor 1,6 16V, oprema sportway, letnik isti kot ta ki je v oglasu, od prve lastnice, redno servisiran, manj kilometrov,nikoli karamboliran, kupljen v Sloveniji. U glavnem avto res lepo ohranjen in vse :D Za avto sem odštel dobrih 1700€ manj kot je ta v tvojem oglasu.

Sicer pa, če se ti avto dopade go for it :D Mogoče zna ponagajat loputa za kroženje zraka v kabini, vsaj tako je tudi meni malo ponagajala, ampak sem popravil :D Stane pa tam okoli 60€, na uradnem servisu.

LP

A je bil prodajalec/ka iz Kranja?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov