Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

liki
Nov uporabnik

Mnenja o Peugeot 307 HDi?

Napisal/-a liki To okt 13, 2009 6:21 pm

Zdravo usem skupaj!

Sem tik pred odločitvijo o nakupu rabljenega avtomobila in sicer gre za Peugeota 307 1.6 HDi, letnik 2006. Zanimajo me predvsem vaše izkušnje s tem avtomobilom. Koliko je ta motor vzdržljiv (80Kw) in ali so imeli ti modeli kakšno serijko napako.

Vsem se že naprej zahvaljujem za odgovor.

Lp

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To okt 13, 2009 7:13 pm

Obvezno se pozanimaj kako je bilo s servisi. Poznam dva, ki jima je obema sel jermen (oba kupila rabljen 1.6 HDi). Lahko da je zgolj nakljucje, previdnost pa ne skodi...

Sicer pa, avto s tem motorjem je zelo zelo podhranjen (sploh varianta SW) - samo v vednost...

LpF

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To okt 13, 2009 7:24 pm

Udoben in všečen na pogled, serijskih napak, kolikor vem, ni bilo, razen da zna zafrkavati FAP. Servise pa je tako ali tako potrebno preveriti pri vseh rabljenih vozilih, še posebaj, če ima avto že nad 100.000km se splača narediti kar velik servis (jermeni itd.). Če ni skrivnost, katerega pa gledaš?

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 To okt 13, 2009 7:26 pm

Motorji so načeloma dobri, so pa zelo leni. Nekako sm mel občutek, da ko sm ga vozil da ne da od sebe teh cca 100 konjev kolk ima.

liki
Nov uporabnik

Napisal/-a liki To okt 13, 2009 8:38 pm

No gre za avto, ki ni na avto.net, je pa od enega iz okolice in ga prodaja ker kupuje novega 308, kao da menja avto vsake 3 leta. Ima pa avto 50.000 km, tako da glede tega je super. Kar zadeva podhranjenosti, pa avto kupujem za sestro tako da je 109 konjev več kot preveč :) Sicer pa mene osbeno pri tem avtu moti, da se sedi previsoko ter da ima menjalnik netočne ter dolge hode prestavne ročice, sicer je pa zelo udoben. Zanima me še kako je elektroniko ter tipali raznih senzorjev za dež, pomnike stekel itd. Zasledil sem namreč, da pri teh stvareh pri Peugeotu niso ravno za zgled.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To okt 13, 2009 10:15 pm

jaz sem sicer vozil 3008 s tem motorjem 80kw, 6 prestav in moram rect da me je pozitivno presenetil. pa drugace osebno ne maram dizlov. zelo uglajen motor, prijeten za voznjo, moci za normalne razmere povsem dovolj, pa je 3008 kar tezji avtomobil kot 307.

Glede same 307 pa... je res da ima kao pol visoko zgradbo karoserije, enim je vsec visji polozaj sedenja, spet drugim ne. glede na to, da gledas faceliftano varianto - po letniku 2005, nebi smel imet problemov z zanesljivostjo. 307 letnik 07, ki jo imamo doma deluje super, brez kakrsnih koli tezav. je pa res, da je bolj nezen avto kot npr. moja elantra, ki zdrzi konkretno zlorabljanje po zanic cestah itd.
Dezni senzor je povsem uporabna zadeva dejansko dezuje. Odpove pa v megli.

Ce pa primerjam 307 in Megana prejsnje generacije - z obema sem prevozil kar nekaj 1000 km, mi je peugeot kot avto malo boljsi, bolj premisljen v detajlih in manj klumpast nekako.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To okt 13, 2009 10:50 pm

@liki, predvidevam, da si to že probal vendar vseeno. Upam da si spustil sedež, ker je nastavljiv po višini (velika ročka je na levi strani, vendar jo nekateri vseeno zgrešijo) ;)

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Sr okt 14, 2009 5:05 am

Imel sem novega 307, pri prodaji pa sem ugotovill, da me je pooblaščen prodajalec nategnil, in da so bila vrata zamenjana(nov avtomobil). Ok, to ni pomenbno.
Vozil sem ga tri leta, nato pa prodal prijateljici, ker ji je bil všeč. In ravno po prodaji so zacele na dan hoditi napake. Stopil se ji je konektor na prednjih lučeh, tako, da je sedaj ena luč zamegljena, potrgale so se žice ročne zavore... Servis pri 60000 jo je prišel preko 400€.
Kupil sem focusa, toda pežoja vozim pogosto in lahko povem, da je razlika v sestavi in vožnji gromozanska. Je pa res, da motor od 307 lepo vžge, da ni glasen, lepo pospešuje za to moč (110KM). Zmeraj je bil redno servisiran.
V plus mu štejem prostornost in obliko, ki še ni toliko zaostala.

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Pe okt 16, 2009 12:14 pm

Glede na to, da je 2006 že 5 let bil v izdelavi se glede zanesljivosti nimaš kaj bat. Sem vozil že kar nekaj avtomobilov vendar se mi v 307 ne zdi da bi sedel kaj višje kot pri ostalih. Je pa avto izjemno dobro zvočno izoliran (verjetno najboljše v svojem razredu) in pa ful udoben.

rajc123
Novinec

Re:

Napisal/-a rajc123 So jun 09, 2012 2:09 pm

svetilnik je napisal/-a:Imel sem novega 307, pri prodaji pa sem ugotovill, da me je pooblaščen prodajalec nategnil, in da so bila vrata zamenjana(nov avtomobil). Ok, to ni pomenbno.
Vozil sem ga tri leta, nato pa prodal prijateljici, ker ji je bil všeč. In ravno po prodaji so zacele na dan hoditi napake. Stopil se ji je konektor na prednjih lučeh, tako, da je sedaj ena luč zamegljena, potrgale so se žice ročne zavore... Servis pri 60000 jo je prišel preko 400€.
Kupil sem focusa, toda pežoja vozim pogosto in lahko povem, da je razlika v sestavi in vožnji gromozanska. Je pa res, da motor od 307 lepo vžge, da ni glasen, lepo pospešuje za to moč (110KM). Zmeraj je bil redno servisiran.
V plus mu štejem prostornost in obliko, ki še ni toliko zaostala.

tudi sam se odlocam med 307 in focusom katerega bi ti priporocil (je pa dosti razlike v ceni 307 je cenejsi za 1000€)

mišek
Uporabnik

Re: Mnenja o Peugeot 307 HDi?

Napisal/-a mišek Po jun 11, 2012 4:14 pm

Jaz imam 307 letnik 2006, samo da je bencinar 1.6.
Avto je drugače dober, bencinar pije 7 litrov, čez poletje okrog 6,8.
Je višja karoserija, najprej je mal bol ne pregleden, ne vidiš prednjega dela, tudi če stegneš vrat :), obračalni krog ima kar velik.
Menjalnik ne blesti najbol, dostikrat moraš popravljat da dobiš v rikverc, od začetka mi je tudi parkrat zaškrtal. V prvo gre včasih pošteno na trdo (pozimi, zdaj je kar vredu). Od začetka malo rabiš tudi, da se navadiš prestavljanja v peto. Nenatančen menjalnik, ko nis navajen ti ga kr v tretjo potegne, ko ugotoviš kako moraš potem je vredu.
Podiranje zadnje klopi niso najbolje skonstruirali. Če hočeš hrbtni del čisto dol podret, da imaš ravno s prtljažnikom, moraš sedalni del postavit pokončno za hrbet prednjih sedežev - če hočeš to naredit, moraš prednje sedeže pošteno pomaknit naprej in potem sediš spredaj kot v konzervi (velik sem 180cm, če bi bil večji se še niti tako peljat ne morš). Ko vozim recimo bicikl v avtu, potem zložim sedalni del položno navzgor in prisloniš hrbtni del, potem se da spredaj normalno sedet, pa ni dodatnih del s kakimi vzglavniki ipd. Kar se podiranja zadnje klopi tiče, je to za mene velik minus. Ko podreš klop, se mora spredaj še normalno sedet, ne pa to. Oz., da bi moral sedalni del ven pobrat, to pa potem spet nikamor ne sodi, tiste sedeže ven pipat, pa nosit nekje po garaži.

Udobnost v vožnji pa je, to pa res, avtomatska klima je 2 conska, super dela. Bencinar se zelo hitro segreje, tudi pozimi ni problema.
Kar se moči tiče, bencinskih 109 konjev je zadost, ne vidim, da neb bilo dizelskih. Bencinarja, če pritisneš pošteno gre, končna je pa 190.

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Re: Mnenja o Peugeot 307 HDi?

Napisal/-a M-jack To sep 09, 2014 6:39 pm

Živjo,

ker sem lih našel tole temo si jo bom malo sposodil, da obrišem malo praha iz nje. Zanima me če kdo ve koliko bi prišel glavni servis na 120k km in kaj vse bi se moralo zamenjati? Na avtohišo še nisem klical, vendar ga tja tudi nisem nameraval peljati, razen če bo res majhna razlika v ceni.

Hvala

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Clancy in 17 gostov