Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kretenko
Nov uporabnik

golf IV 1,9TDI

Napisal/-a kretenko To okt 13, 2009 9:58 pm

glede na to da kolega kupuje avto sem mu predlagal omenjeni avto.In sicer okrog letnika 99 in 00 zanima me kaj si mislite o tem da bi kupil 10 let starega golfa. Ali lahko pričakuje da bo avto kolikor toliko zanesljiv ali bo tako rekoč skoz na servisih?
vem da je odvisno na kaj zadeneš ampak tako na splošno me zanima ali se mu splača kupiti taki avto ali gre rajši na kaj mlajšega in na bencinarja?

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin To okt 13, 2009 10:08 pm

Sam sem kupil bencinarja 2002 pa imam samo eno manjšo težavo - ko je mrzlo ne morem odkleniti avta oz. bolj natančno voznikova vrata z daljinskim upravljalcem. S ključem pa lahko brez problema.
Kolega naj si vzame čas in pregleda golfe (če že kupuje le tega) in se temu resnično posveti. Naj ne kupi prvega, ki mu pride pod nos.
Lahko pa še napišeš koliko eur je na razpolago, kakšne kriterije ima, koliko km letno...

Uporabniški avatar
kretenko
Nov uporabnik

Napisal/-a kretenko To okt 13, 2009 10:16 pm

itak predn greš v nakup pregledaš mal več avtov kot sam enega,glede km jih nardi ful tak da najraje dizel, rajši 5 vrat kot tri na razpolago je mogoče kak evro več kot 4500€, sam sem že gledal golfe do 4500 in jih je nekaj čeprav mislim da se da tud še neki zglihat.
npr tegale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3206287&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3206788&show=1
pač bolj me zanimajo mnenja izkušnje glede dizlov golf 4
pač sam mislim da so te mašine zelo vzdržljive tudi po govoricah nekaterih ki sem jih slišal, ampak vseeno se mi zdi pretirano da bi 10 let star golf s prevožinimi 200k km zdržal še nekih 100k km
prosim za mnenja

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr okt 14, 2009 6:19 am

Če najde ohranjenega in vzdrževanega, potem mora delat še 200.000. Sam sem imel golfa IV, letnik 2002 (130PS), kupljen je bil pri 92k km, prodan pa pri 127k km (totalka :? ). Edini izredni strošek je bil menjava reglerja na alternatorju.

Po golfu sem pa kupil Audija A3 - isti motor kot v golfu (ga imam še danes). Ko sem ga kupil je imel 134k kilometrov, danes jih ima malo več kot 230.000. Delam servise na vsakih 15.000 (olje Aral 431) in avto normalno dela. Sicer je res da mi jo vsake toliko tudi zagode :P (menjava jermenice kompresorja klime pri cca. 150k kilometrih, menjava sklopke ter vztrajnika pri 180k kilometrih (to je šele drago da boli glava) ter odtrgan šponer alternatorja pri cca. 200k kilometrih - serviser reku da se to skoraj ne bi smelo zgodit (njegov drugi primer) - avtovleko je pa krila zavarovalnica :P
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr okt 14, 2009 6:38 am

Kot so že pomenili predhodniki, če najdeš lepo ohranjenega z narejenimi servisi nebi smelo biti nobenih večjih problemov.
Se pa seveda najdejo izjeme, ki so zje.... ko hudič.

Brat ima golfa karavana tdi z 250.00km in res na avtu je bilo res malo stvari, ki so se mu do sedaj pokvarile. V štirih letih in 130.00km, ki jih je prevozil z njim je šla zadnja ključavnica in nek senzor pri motorju. To pa je tudi vse. No res pa da servise dela redno na 15.000km.
Ne rečem, da se ne kvari ampak njemu delo super in je zelo zadovoljen z njim.

Želim mu uspešen nakup in naj vsaj par avtov pregleda preden se odloči za enega.

lp

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Sr okt 14, 2009 6:47 am

Jaz mam tud golf 4 l 2001 1,9tdi 90 KM, kupil pred tremi leti, avto dela brez problema sam servisi. Edino popravilo zadnji silni bloki. Ko sem ga kupil je imel čudežnih 60000 km 8) (mislim da jih je mel nekaj več, sam me ni motil, ker je bil dokaj ugoden takrat in pa dobr ohranjen) prevoženih sedaj jih ma 160000 km in še vedno dela k šus. Poraba pa nekje med 5,5 - 6 l/100km. 8)
Pa dobr nakup ti želim.
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr okt 14, 2009 8:00 am

če so kilometri vsaj kolikor toliko realni, bo avto še dolgo delal brez večjih težav, ko bo kolega kupoval, naj bo pozoren na motorni prostor, če vse izgleda kot je treba, da ni kak del koloteka drugačen odtenek barve, pa preverite stanje podvozja, rjavine, udarnine, če so vse plastike na mestu....
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Sr okt 14, 2009 12:21 pm

v 4 letih samo en izredni strošek,"ščetke na alternatorju" za 5000SIT, je pa bencinar 1.8...

Kot rečeno, treba se je podrobno posvetit avtomobilu pred nakupom.Je pa žal praksa taka da ima 70% rabljenih avtovomobilov nekaj za popravit...

;)
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Sr okt 14, 2009 12:31 pm

Moj je karavan letnik 2001 tdi 90km.Kupil sem ga ko je imel prevoženih 148 000km.prvi lastnik je do teh kilometrov menjal samo električni mehanizem sprednje leve šipe, jaz pa spono volanskega droga in sprednji ležaj na kolesu. sedaj imam prevoženih 270 000km, poraba olja je od menjave do menjave na 15 000km okrog pol litra.Poraba pa med 5-6 litrov.Sem zelo zadovoljen.
Zadnjič spremenil legendarac, dne Sr okt 14, 2009 6:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kretenko
Nov uporabnik

Napisal/-a kretenko Sr okt 14, 2009 3:44 pm

vsem hvala za odgovore upam da se bo prav odloču verjetno bo kr dolg trajal predn najde tistga tapravga

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Sr okt 14, 2009 5:39 pm

Golf 4 karavan, letnik 01, 1,9tdi. pri hiši že dobrih pet let. napake? Voznikovih vrat ne prepozna ko so odprta, posledično preglavice z zaklepanjemin odklepanjem avtomobila(Centralno, če s ključem). Enkrat je padla dol sovoznikova šipa. Bojda hiba golfov, ker imajo plastične nosilčke šipe. Preprosta menjava in nakup novih, novejših nosilčkov iz litine. Nenadno prenehanje delovanja turbine. Vse ok, samo eh konektorček na vrhu mašine pod plastiko bolj slab menda pri vseh golfih, potrebno samo malo potrkati po njem in turbina pridno puha naprej. Čisto ob nakupu je sicer bila še okvara motorčka za odpiranje prtljažnih vrat, vendar to je samo pri karavanu. Lepo zamenjano pod garancijo in deluje bp. Se pa avto uporablja za vse živo.
Se pa obrabrljenost dobro vidi na sprednjih ročkah vrat ki so prevlečene z nekakšno gumo. Pri nas je samo še svetleča plastika.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov