Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Renault scenic 1.6?

Napisal/-a soso Pe okt 16, 2009 2:08 pm

Kakšna je poraba pri teh motorjih 1.6 , 90 KM ? So vredu in zdržljivi motorji? Na kaj je treba bit pozoren pri tem avtu , pri modelu letnik 97 - 98 ? V glavnem čim več me zanima glede tega avta?
Hvala
Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe okt 16, 2009 2:54 pm

poraba je za ta motor in avto zelo skromna, nekje 6 -7 litrov, govorim iz lastnih izkušenj, sem imel najprej ta motor v meganu coupeju, in sem bi prepričan da je takšna poraba zaradi majhnega in lahkega avta, potem pa sem kupil kasneje scenica 98 in tudi zelo ugodna poraba. drugače pa vzdržljiv motor,... kot vsi ostali, če ga merkaš ne bo nobenih problemov, če pa si konj, si pač konj,.....
hibe teh scenikov so; katalizator, izpušni kolektorji so radi pokali, vodila stekel prednjih vrat so problematična (1 vodilo stane 100 eur novo, rabljene težko najdeš, veliko povpraševanje :D ), ležaji in zglobi, za kakšne druge težave pa nevem. S tem da so to potencialne okvare, ne pa tudi nujne, ko enkrat to pošlihtaš ni problemov. Ajaa, pa tudi osvetlitev srednje konzole armature rada crkne kdaj pa kdaj, ampak je to 2 eura stroška in 10 min dela. :) glede na to da gledaš skoraj 12 let stare avte zna biti problem tudi rja, dobro preglej robove in pragove ter podvozje. ;)

uspešen nakup, LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe okt 16, 2009 5:12 pm

Hvala za odg. V bistvu ne iščem lepega in hudo ohranjenega avta, važen mi je motor in poraba, ter seveda cena in mislim ,da je scenic ravno to kar iščem. Uporabljal bi ga za drugi avto v službene namene ,ker mi je corsa postala premajhna in iščem nekaj večjega

LP
AH NI NAM LAHKO!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov