Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bolfenk1
Nov uporabnik

Leasing - maksimalni polog

Napisal/-a bolfenk1 Po okt 26, 2009 6:32 pm

Torej, vprašanje je preprosto:

Kupujem nov avto in ponujajo mi nižjo ceno če ga vzamem na leasing, kakor če ga takoj v celoti plačam z gotovino (kao neka posebna leasing akcija).

Zdaj me pa zanima, koliko je lahko največ pologa? Gre namreč za to, da plačam čimmanj stroškov in obresti.
Gospa z leasing hiše mi je dejala, da gre največ 50%, ker drugače to ni več po zakonu in se ne smatra kot leasing ipd...
Zdi se mi pa malce čudno glede na to, da sem že marsikje videl ponudbe v stilu 80% polog, 20% na obroke.

Hvala za odgovore, vsaka informacija je dobrodošla.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po okt 26, 2009 6:45 pm

na kredit ne dajo popusta?
vem da reno je dal pred leti...

sicer pa izračunaj koliko bi preplačal avto z leasingom..pa vidiš če se ti ga splača na keš vzet..

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po okt 26, 2009 6:56 pm

Opel je krepko cenejši na leasing, pa četudi je 90 % polog.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po okt 26, 2009 8:18 pm

Pomoje, da je čist odvisno od leasing hiše. Jst sm pri sebi imel 80% polog - to je bil tud max.
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Leasing - maksimalni polog

Napisal/-a tristan01 To okt 27, 2009 12:57 pm

bolfenk1 je napisal/-a:Torej, vprašanje je preprosto:

Kupujem nov avto in ponujajo mi nižjo ceno če ga vzamem na leasing, kakor če ga takoj v celoti plačam z gotovino (kao neka posebna leasing akcija).

Zdaj me pa zanima, koliko je lahko največ pologa? Gre namreč za to, da plačam čimmanj stroškov in obresti.
Gospa z leasing hiše mi je dejala, da gre največ 50%, ker drugače to ni več po zakonu in se ne smatra kot leasing ipd...
Zdi se mi pa malce čudno glede na to, da sem že marsikje videl ponudbe v stilu 80% polog, 20% na obroke.

Hvala za odgovore, vsaka informacija je dobrodošla.

Preveri koliko popusta dobiš na račun lizinga, vzemi z max možnim pologom in takoj ko je možno izplačilo lizinga poplačaj še preostanek (predvidevam da imaš gotovino za celoten nakup). In se rešiš lizinga, ter vseh hecov v roku 3 mesecev, pa še 50% bonus dobiš na zavarovanje in kasko (večina lizing hiš nudi tudi to ugodnost). Preden se odločiš za to varianto pa dobro preveri kakšni so stroški predčasnega poplačila lizinga.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Leasing - maksimalni polog

Napisal/-a MatejW To okt 27, 2009 3:50 pm

tristan01 je napisal/-a:Preveri koliko popusta dobiš na račun lizinga, vzemi z max možnim pologom in takoj ko je možno izplačilo lizinga poplačaj še preostanek (predvidevam da imaš gotovino za celoten nakup). In se rešiš lizinga, ter vseh hecov v roku 3 mesecev, pa še 50% bonus dobiš na zavarovanje in kasko (večina lizing hiš nudi tudi to ugodnost). Preden se odločiš za to varianto pa dobro preveri kakšni so stroški predčasnega poplačila lizinga.

LP Tristan01

Das polog gor, pa gres na leasing hiso poravnat preostanek. Placat bos pac mogo se stroske. Pa si zracunaj kaj se ti bol splaca.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov