Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kimbo
Nov uporabnik

Testna vožnja

Napisal/-a kimbo Sr okt 28, 2009 7:32 pm

Pozdravljeni že nekaj časa se odločam za nakup manjšega avtomobila ranga "RS"..Klical že veliko avtohiš,vendar nihče npče nič slišati o testni vožnji takega avta!

Zanimam se za cliota rs, corso ops, lahko pa tudi kakšen golf gti.
Tako, da če mi lahko kdo pomaga, oz. kako priti do kakšne probne vožnje bom zelo vesel:)

Lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr okt 28, 2009 8:29 pm

Nevem celotne zgodbe, ....ampak če si resen kupec, potem se boš osebno oglasil v AH, pogledal avto, se pogovarjal o ceni,....potem pa zahteval testno vožnjo. Če tega ne odobrijo jih pošlji veš kam pa jih vprašaj, če mislijo, da boš kupil mačka v žaklju! Še nikoli v življenju nisem kupil avta berz testne vožnje, samo tako boš videl, kako se avto obnaša, zavore, sklopka, menjalnik......
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr okt 28, 2009 8:43 pm

Z testno vožnjo ne boš nič pogruntal, ker je med temi avtomobili tako majhna razlika da je brez veze pa še skos ti pod prste gleda kaj delaš, razen če maš veze potem je drugač. Ti glej katera oblika ti je bolj všeč, kaj si želiš. Vedet moraš samo da je registracija kar draga, pa da boš vsak teden na bencinski, če se boš hotel kaj vozit, gume so po 15kkm hin, itd

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 29, 2009 7:54 am

pskoda je napisal/-a:Z testno vožnjo ne boš nič pogruntal, ker je med temi avtomobili tako majhna razlika da je brez veze

Tole je pa ena od večjih buč, kar sem jih prebral zadnje čase. Če so avtomobili podobne velikosti in moči, še ne pomeni, da so podobni tudi po karakterju.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Če okt 29, 2009 8:30 am

Poglej, tak avto ne dajo kar "vsakemu". Ker so to praviloma dražji avtomobili jim cena takoj zelo pade, ko "postanejo" testni. Jaz recimo nebi nikoli kupil testnega RS-sa saj je jasno, kako je bil avto vožen...

Pojdi do trgovca, probaj delovati čimbolj zainteresirano pa mu reci naj on najprej pelje en krog potem pa še ti, seveda da bo on zraven. Pa čim več ga sprašuj o morebitnih pogojih financiranja pa kdaj bi bil avto dobavljiv pa tako naprej...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če okt 29, 2009 9:02 am

tudi jest sem bil prepričanja, da ni možno dobiti avtomobilov tega ranga na test, ampak, če se le osebno oglasiš in pokažeš neko resnost za nakup, potem pomoje ni panike, da ga kje ne dobiš na test, treba je samo probat na čim več koncih in ni hudič, da se kje nebi našel prodajalec, ki bi mel kakšnega od takih vozil na voljo za test, seveda pa drži tudi, da se prodajalci otepajo takih "kupcev", ki so se prišli samo gonit z avtom in nimajo popolnoma nobenega namena kupit avto..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

kimbo
Nov uporabnik

Napisal/-a kimbo Če okt 29, 2009 4:10 pm

Hvala vsem za odgovore :D ..sam sem mnenja, da noben avto ni enak, je pa res da je razlika med omenjenimi avti majhna....Sej je enostavno.če avta nebodo hoteli posoditi na testno vožnjo ga pač nebom kupil pri njih :D

Lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe okt 30, 2009 12:17 am

M je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Z testno vožnjo ne boš nič pogruntal, ker je med temi avtomobili tako majhna razlika da je brez veze

Tole je pa ena od večjih buč, kar sem jih prebral zadnje čase. Če so avtomobili podobne velikosti in moči, še ne pomeni, da so podobni tudi po karakterju.

Ali ti nočeš razumet ali pa drkaš, jaz sem rekel da ne bo pogruntal nobene razlike med temi avtomobili, ker ga bo skos gledal pod prsti kaj počne, če hočeš koliko toliko ocenit avto ga moraš imet vsaj nekaj ur in to sam, pa še to ni dost ker ne pozna avtomobilov in tudi polovico njihove zmožnosti ne bo mogel sprobat, ker če tak avto ne obladaš si hitro kje v grabnu, buče pa ti prodajaš, ker ne veš kako to gre in ko boš kakšnega kupil se pa oglas
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov