Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

video prispevek o nakupu rabljenega vozila

Napisal/-a [Psyho] Sr okt 28, 2009 8:31 pm

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr okt 28, 2009 10:46 pm

Nikoli ne bi kupil uvoženega avtomobila. Razlogov je več:
- Ne moreš preveriti zgodovine vozila.
- Avtomobili so v večini zgonjeni in kilometri prevrteni.
- Avtomobili so slabo ohranjeni.
- Če želiš kupiti ohranjen avtomobil in ga primerjaš z rabljenim iz Slovenije, ni skorajda nič cenejši.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr okt 28, 2009 11:52 pm

kiki13
tvoje tolmačenje ni povsem na mestum kajti izpade, kod da so samo slovenska vozila ohranjena ostala pa kot si napisal zgonjena. Malo poglej kako se vozi pri nas in verjemi, da marsikatero vozilo nebi maral, četudi mi ga dajo zastonj. Števce pa ponavadi previjajo kar naši prodajalci, ne pa v tujini.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če okt 29, 2009 12:03 am

vozila iz tujine imajo po večini kvalitetnejšo opremo... ;)

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Če okt 29, 2009 12:07 am

Če kupuješ v tujini auto prek vez da maš sorodnika al kokr kol da pozna folk ti zrihta auto privat ful dobr za mau dnarja, če pa greš kupovt prek švercera bo valda gledu na zaslužek bo uzeu zgonjenga ful poceni pa velik opreme mal ga bo ušminku spoleru in valda kilometre zvrteu in pol boš meu u kurcu auto in neboš zadovoljen :P

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Če okt 29, 2009 1:06 am

Dj Big je napisal/-a:Če kupuješ v tujini auto prek vez da maš sorodnika al kokr kol da pozna folk ti zrihta auto privat ful dobr za mau dnarja, če pa greš kupovt prek švercera bo valda gledu na zaslužek bo uzeu zgonjenga ful poceni pa velik opreme mal ga bo ušminku spoleru in valda kilometre zvrteu in pol boš meu u kurcu auto in neboš zadovoljen :P

če to dela 10% "švercerjev", še nerabiš posploševat da pa zdaj vsi to delajo...

zadnje čase tu gor kr vse posplošujete. nekdo sliši da pa zdaj je en dobil slab avto, pa že tu gor pišejo kak iz tujine bla bla bla.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 29, 2009 5:14 am

Senad je napisal/-a:če to dela 10% "švercerjev", še nerabiš posploševat da pa zdaj vsi to delajo...

99% pa res in bomo rekli "dilerjev" ne švercerjev....

Senad primer: gremo v Nemčijo, Italijo, Belgijo ipd. poiskat npr Mercedesa E letnika 2007 in pri vseh avtohišah imamo takšne s cca 50-70t km ki stane 25.000 eur in take s cca150-200t km ki stanejo cca 18.000 eur (ker bom vzel rec. dva in sem že pri tej AH kdaj prej kupil avto, bo še ceneje......in sedaj se vživi v vlogo dilerja(švercerja) in si skalkuliraj katerega boš kupil, da ti bo kaj ostalo oz. boš naredil vsaj 20% rvc-ja, po odbitih stroških...........(teh. knj. in blal,bla bla je najmanjši problem)

konkreten primer avta:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2729081&show=1

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če okt 29, 2009 7:31 am

Super prispevek!

Kiki, ti pa si precej brcnil v temo... :? Če imaš takšno mnenje, pač kupuj nove avte, nihče te ne sili.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če okt 29, 2009 8:01 am

Že na začetku prispevka sem si svoje mislil, ko je rekel napovedovalec, da je prodajalce recesija prizadela - če bi jih tako zelo prizadela, bi se nehali s tem ukvarjati.
Povrhu vsega pa dvomim, da bi prodajali uvožene avtomobile, če na njih ne bi mastno služili. Sam še zmeraj raje kupim slovenski avto z preverljivo zgodovino pa četudi z manj opreme.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če okt 29, 2009 8:22 am

kiki13 je napisal/-a:Nikoli ne bi kupil uvoženega avtomobila. Razlogov je več:
- Če želiš kupiti ohranjen avtomobil in ga primerjaš z rabljenim iz Slovenije, ni skorajda nič cenejši.

tukej si pa čist vse narobe napisal....sicer pa, a se ti ne zdi , če bi veljala tvoja, da ne bi bilo toliko uvoženih avtomobilov v sloveniji, sicer so vmes tudi šrot avti, konec koncev je pa tvoj tudi iz uvoza pa ne veš....jaz imam z uvozom dobre izkušnje..
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če okt 29, 2009 8:27 am

ja in glih pri gtc-ju so delal "reklamo" hahaha, pejte mal pogledat avtomobile tja in boste videli kako ma "lepe" in super avtomobile z resnično realnimi kilometri :lol: in pravimi servisnimi knjižicami............jest sm si tam ogledal že ene 6 avtomobilov, za katere je oglas obljubljal odlično ohranjenost in oh in sploh, resnica je popolnoma drugačna...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če okt 29, 2009 10:01 am

xsara, če pa dajo 12 mes. garancijo, pa tudi ne more biti šrot no. Ne vem, ti si jih videl, jaz ne, zato kaj več ne morem rečti...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če okt 29, 2009 10:34 am

no kokr sem jest vidu imajo tam cca 100 avtomobilov in od tega jih je imelo mogoče ene 10 garancijo in ja tistih deset je bilo res dobrih tako po izgledu kot tudi po ceni......(beri dragih), sicer ne mislim pluvat po prodajalcu, ampak sam ne bi kupil avtomobila tam, pa čeprav tudi sam kupujem rabljene avtomobile, raje mal več dam in najdem slovenskega z pravimi kilometri in pravo knjižico katero se da tudi preveriti pri pooblaščenem servisu...........drži pa tudi da tak avto je težko najti in ponavadi so cene navite v nebo, ampak vseeno pa vsaj približno veš kaj boš kupil-moje mnenje.......pri teh dilerjih pa se ve 90% prodajanih vozil je zgoljufanih, pa ne posplošujem, ampak pri večini je sigurno tako.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če okt 29, 2009 10:36 am

sem enakega mišljenja!!!

sem imel megana uvoženega iz italije in nevem če še sploh kdaj kupim uvoženega!Itak pa pol ga nisem mogo prodat ker vsak ko je že poklical mi je zatežil v prvem stavku če je avto uvožen in ko sem reko da je, so vsi skoraj prekinli pa zgubili zanimanje. tako da sem zaradi tega ga dal zelo pod ceno samo da sem se ga rešo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če okt 29, 2009 11:40 am

meni tale tema oz. "prispevek" malo smrdi... in pri gtc-ju so naredili reklamo oz. lahko, da so si jo kar sami naredili in objavili na net, kar me nebi čudilo.

kar se tiče ohranjenosti vozil doma oz. v tujino pa no comment.

velika večina prodajalcev je izkoristila "recesijo" in nekaterim gre posel veliko bolje kot pred tem zaradi porasti leasing hiš oz. povečanja števila leasing pogodb, kar je bilo kakšno leto ali dve velik tabu med kupci, češ leasing je "blejk"

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če okt 29, 2009 11:46 am

Patrik_A3 je napisal/-a:

sem enakega mišljenja!!!

sem imel megana uvoženega iz italije in nevem če še sploh kdaj kupim uvoženega!Itak pa pol ga nisem mogo prodat ker vsak ko je že poklical mi je zatežil v prvem stavku če je avto uvožen in ko sem reko da je, so vsi skoraj prekinli pa zgubili zanimanje. tako da sem zaradi tega ga dal zelo pod ceno samo da sem se ga rešo.

Ravno zaradi tega pa ne bi kupil "poceni" avta iz tujine zato, da bi ga potem klmalu prodal naprej (ne vem ali si imel z njim kakšne težave?!). Sam sem iskal avto v razredu Audi A8 in niti približno v Sloveniji ne dobiš kaj takega, kot v Nemčiji. Je škoda debatirati. Tako da sem odločen, ko bom, si kupim avto tam - direkt oz. brez posrednikov (dajo ti tudi garancijo, ne glede na izvor kupca, se pravi ni pomembno al si švaba ali si šiptar). Takšen avto pač imaš potem več let. Kot sem rekel - avto nižjega razreda ne bi nikoli kupoval v tujini, še manj pa uvoženega (ni takšne razlike v ceni).

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Če okt 29, 2009 1:44 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:

sem enakega mišljenja!!!

X2, Kot sm prej povedu slovenski auto je zakon. Edino v primeru da poznaš koga v naprimer nemčiji pa da dobiš privat auto direkt od določene osebe to ja, kar se pa tiče teh švercerjev itak da te usi zajebejo kaj mislte od kje pa furajo tanove X5,Q7 zihr zato k so pošteni :lol: :roll:

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če okt 29, 2009 1:47 pm

od kje pa oni dobijo avto ? A vaše avtomobile so v SLO natisnili ? :lol:
fantje tud v tujini so dobri avtobomili brez skrbi.
Če pa greš do "najjačega" švercerja po avtomobil pa si sam kriv.

Ponavadi si greš sam iskat avtomobil v tujino in veš kak je situacija. Preko posrednikov res ne moreš imet poceni, dober, zelo ohranjen avtomobil. Logično, da vsak posrednik išče ceneje in da bi na avtu čimveč zaslužil.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če okt 29, 2009 2:00 pm

Meni avto, ki je bil pripeljan iz Italije, deluje odlicno!

- Kilometre se da preveriti, ni dileme. Ce ne drugace, naredis servis takoj po nakupu.
- Zgodovino tudi, za mojega sem ugotovil, da je prejsnji lastnik bil direktor ene firme v italiji.
- Ohranjenost - kot nov, nic polomljeno, ena praskica na odbijacu

Ne dam ga. Konec.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če okt 29, 2009 2:26 pm

Evo, primer Audiboya.

V življenju se stvari nikoli ne sme posplosevati. Je pa treba dobro premisliti in pustiti odprtih cim vec opcij. Tudi sam bi raje kupil od soseda. Problem pri nas je, da nimas taksnega soseda, zal :cry:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov