Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Stefi
Novinec

Hyundai iX35 vs VW Tiguan

Napisal/-a Stefi Sr nov 04, 2009 5:11 pm

Vem, da je morda prezgodaj soditi, saj iX35 še ni v prodaji, pa me vseeno zanima vaše mnenje o primerjavi teh dveh vozil.

Za katerega bi se odločili?

Lp, Stefi

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran Sr nov 04, 2009 7:50 pm

odvisno od cene ix35

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr nov 04, 2009 7:58 pm

Meni je Tiguan grd kot satan, sploh tisti s kljunastim odbijačem, pa ergonomija notri mi ne gre. Drugače pa ja dober, kot vsak VW. Za Hyundaia je še prezgodaj, bo pa nedvomno cenejši in nič slabši.

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 Če nov 05, 2009 1:31 am

Se strinjam z zgoraj napisanim. VW je postal ZELO precenjen!

Js bi se odločal med Hyundai iX35 in novo Kia Sorento (če bi bla v istem cenovnem rangu):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3126767&show=1

Drugače je pa na trg prišel tudi novi BMW X1 (za ceno še nisem nikjer nič zasledil):
http://www.bmw.si/si/sl/newvehicles/x1/ ... ction.html

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če nov 05, 2009 7:43 am

Jst bi raje Hyundaia kot VW-ja, ker tko kot so že napisal, slednji je velik precenjen, razlika v ceni pa bo tudi verjetno v prid Hyundaiu..

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Pe nov 06, 2009 11:49 am

Če že imaš takšno izbiro pol nedvomno Tiguan, boljši imidž, kvaliteta je po moje še vseeno boljša pri VW, poleg tega pa bo ta avto po nekaj letih dosti več vreden kot Hyundai. To so razlogi ki pretehtajo. Ne more se Hyundai primerjat v tem razdredu z VW pa reče kdo kaj hoče!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe nov 06, 2009 12:07 pm

ales3112 je napisal/-a:Če že imaš takšno izbiro pol nedvomno Tiguan, boljši imidž, kvaliteta je po moje še vseeno boljša pri VW, poleg tega pa bo ta avto po nekaj letih dosti več vreden kot Hyundai. To so razlogi ki pretehtajo. Ne more se Hyundai primerjat v tem razdredu z VW pa reče kdo kaj hoče!

@ales3112: ti bom probal nekaj lepo razložit: v Nemčiji recimo nimaš imidža če voziš VW, prej si revež kot nekdo z imidžem. Slovenclji imajo v glavah ta predsodek, da je samo Das Auto nekaj vreden in da ga lahko tako drago prodajo kot ga. Hyundai v tem razredu še kako močno konkurira VW, pa če ti je to všeč ali ne. Imata pa oba svoje + in - točke.... počakajmo na prve teste Hyundai-a preden se mu sodi.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe nov 06, 2009 12:52 pm

Kritik je napisal/-a:
ales3112 je napisal/-a:Če že imaš takšno izbiro pol nedvomno Tiguan, boljši imidž, kvaliteta je po moje še vseeno boljša pri VW, poleg tega pa bo ta avto po nekaj letih dosti več vreden kot Hyundai. To so razlogi ki pretehtajo. Ne more se Hyundai primerjat v tem razdredu z VW pa reče kdo kaj hoče!

@ales3112: ti bom probal nekaj lepo razložit: v Nemčiji recimo nimaš imidža če voziš VW, prej si revež kot nekdo z imidžem. Slovenclji imajo v glavah ta predsodek, da je samo Das Auto nekaj vreden in da ga lahko tako drago prodajo kot ga. Hyundai v tem razredu še kako močno konkurira VW, pa če ti je to všeč ali ne. Imata pa oba svoje + in - točke.... počakajmo na prve teste Hyundai-a preden se mu sodi.

Lp

Kakšen imidž imaš pa potem s Hyundaijem?! :shock: :lol:

Se pa strinjam, da bo za primerjavo potrebno počakati, da IX35 sploh pride v naše salone! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe nov 06, 2009 1:32 pm

Preden se tema razvije v nedokončano razpravljanje o večvrednosti oziroma manjvrednosti VW oz. Hyundai, nekaj opazk glede omenjenih modelov:
Zaradi razčiščevanja pojmov, sta omenjena modela vsekakor konkurenčna v razredu kompaktnih SUV (omenjeni Sorento je že za pol razreda višji rang).

IX35 je predvsem oblikovno zelo pozitivno presenečenje letošnjega leta v tem razredu. Po prvem ogledu in stiku z vozilom na sejmu v Frankfurtu se je pokazal, kot dovolj kakovostno sestavljeno vozilo ter prostornejše od predhodnika Tuscona. Razveseljuje širok sortiman dieselskih motorjev v razponu vse do 200km, opremska bogatost. Za razširjen vtis bo pač potrebno počakati na začetek prodaje in vtise z vožnje. Predvidevajoč bo njegova cena s primerljivo opremljenim Tiguanom različna v tisočih evrov.
Tiguan je racionalnen predstavnik razreda kompaktnih SUV, ki ne zbuja pretiranih emocij ob pogledu na karoserijske obline, notranjost pa tudi ni nek oblikovalski presežek (v tem rangu ga IX 35 pokosi do konca - subjektivno mnenje). Gre pa za korekten avtomobil, kjer je vse na svojem mestu ter z dovolj bogatim sortimanom motorja - gre le za "Golfa" svojega razreda.
Zadnje čase diha za ovratnik Tiguanu oblikovno (znotraj in zunaj) prepričljivejši češki Yeti, tudi s primernejšo ceno.

Osebno bi primerjal za podobno ceno (25.000€ - spodobno opremljen diesel) Yetija ter IX35. V rangu cene čez 30.000€, kamor spada Tiguan, pa je že drug nabor konkurenčnih vozil...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 06, 2009 6:43 pm

No saj si si že sam odgovoril, kupoval boš naslednje leto, pa še najverjetneje ne ti dve vozili, če si navdušen avtomobilist - boš sigurno kaj zamenjal. :D Tako je pri nas.

Drugače pa, da je pri ceni Kia vs. Golf razlike samo 2400 EUR me pa čudi. Sem mislil, da je več.

P.s. : Mene sam iX 35 v živo ni navdušil. Je eden od redkih avtomobilov, ki je na sliki dosti lepši od dejanskega stanja. Sicer pa je to moje subjektivno mnenje.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne nov 08, 2009 10:45 am

Po prvih najdenih slikah zgleda presenetljivo dobro, polj pa vidiš dejansko sliko iz ulice in tečeš na wc kozlat...

http://www.motor-talk.de/bilder/-hyunda ... 90871.html

Tiguan je mogoče (pre)drag, vendar čeprav mogoče nima v notranjosti tako "domiselnih" oblikovalskih potez kot ix35, je pa presenetljivo prostoren...na zadnjih sedežih tudi v večjih "terencih" ni toliko prostora za noge.
In če že gre za "golfa svojega razreda", je to zame v pozitivnem smislu. Izgled pa... tista "mestna" različica v črni barvi z malo večjo colažo zgleda solidno.

Sicer je pa za ta denar velika izbira...

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Ne nov 08, 2009 11:04 am

Tattoo- je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:

Lp

Kakšen imidž imaš pa potem s Hyundaijem?! :shock: :lol:

Se pa strinjam, da bo za primerjavo potrebno počakati, da IX35 sploh pride v naše salone! ;)

tocno tak ne sodi avto nekaj naprej! Glede tega sem za hyundai res da majo + in - a glede na ceno bo boljsi.

je pa tudi res da sem ze 10000x slisu od da kaj te vozil hindaja ipd... tako da to kot je ales3112 napiso.

lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne nov 08, 2009 3:26 pm

Po mojem mnenju je tale debata po moje ne more bit bolj zgrešena.
En avto je na trgu že kr nekaj časa in ne samo da so ga nekateri vozili ampak ga tudi imajo doma, in mogoče celo lahko VSAK SAM potegne zaključke o njem. Drugi pa se še prodaja ne pa so že vsi pametni kakšen je pa ga drugače kot na zaslonu nihče še videl ni.

Dejansko je edina smiselna debata komu je katera znamka bolj všeč ker primerjave med avtomobiloma razen slik NE MOREMO DELAT!!! :jy :bonk
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne nov 08, 2009 4:18 pm

tema zopet odklenjena in očiščena takšne in drugačne nesnage

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po nov 09, 2009 8:47 am

No evo, še malo reklamnega materijala... po slikah sodeč je notranjost kar ok, kakšen bo občutek, ko sediš notri.... bo treba pa še malo počakat :)

http://ix35.hyundai.si/

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po nov 09, 2009 9:21 am

Da ne bomo govorili na pamet ter na podlagi katalogov ter slikc z interneta: sam sem si ogledal na septemberskem salonu v Frankfurtu omenjeno novost s strani Hyundaja, ki je bila, meni nerazumljivo, na njihovem razstavnem prostoru potisnjena kar malce preveč sramežljivo na stran. Z velikim zanimanjem sem si ga ogledoval ter porabil kar nekaj časa na njihovem prostoru.
Mnenje je lahko pač subjektivno, kolikor vsakdo gleda povsem osebno na modele posameznih znamk (s preferiranjem posamezni znamki, etc). Najsi gre pri omenjenem modelu za designerski približek (kako radi to omenjamo pri Korejcih!) s silhuete Fordovi Kugi ter z zadkom Audijevemu Q5, je bilo skorajda enotno mnenje prisotnih, da je model oblikovno izjemno posrečen. Občutki v notranjosti pa so svetlobna leta pred predhodnikom Tusconom. Četudi je šlo na salonu za predserijski model, je ob pogledu na kvaliteto sestavljenih delov presenetljivo solidno sestavljen (kar itak ni več kritika novodobnih Korejcev).
Prestižnosti v modelu kupci naj ne iščejo (kar tudi ni cilj tovarne), gre pa za korekten model, ki ga bo najbrž "krasila" izjemno ugodna cena.

O Tiguanu je bilo napisano že premnogo, svoje povedo prodajne številke, ki pa so visoke predvsem v matični Nemčiji (podobnost z Golfom?). Osebno mnenje sem si ustvaril ob predstavitvi Tiguana na istem salonu v Frankfurtu, leta 2007, kjer me je omenjeni model pustil ravnodušnega, čeravno so se Nemci na domačem terenu potrudili s predstavitvijo (zelo bogato opremljeni modeli). Če potegnem vzorednico z letošnjim salonom, sem bil ob pogledu na IX35 definitivno bolj navdušen!

Zatorej me moti pametovanje posameznih uporabnikov foruma, ki delajo zaključke na podlagi zamaskiranih slikc z interneta! Moti me tudi koncept razmišljanja o superiornosti posameznih znamk, ne vedoč, da so razlike med posameznimi konkurenčnimi modeli minorne ter da odloča samo še preferiranje posamezni znački ter trenutni čustveni vzgib ob nakupu.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po nov 09, 2009 10:14 am

CHAN je napisal/-a:Moti me tudi koncept razmišljanja o superiornosti posameznih znamk, ne vedoč, da so razlike med posameznimi konkurenčnimi modeli minorne ter da odloča samo še preferiranje posamezni znački ter trenutni čustveni vzgib ob nakupu.

tako je, danes so si vsi ti avti zelo blizu in konec koncev je največja razlika le v okusu in mišljenju ljudi..

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po nov 09, 2009 10:51 am

jst bi pa koleosa predlagal zaradi ugodne cene, veliko opreme in na testu je premagal konkurente.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3268571&show=1

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po nov 09, 2009 11:08 am

tud kuga ne zgleda slabo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3121373&show=1

drugač pa honca cr-v je zakon...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2058519&show=1
decembra se je z full opremo prodajala še za manj...

drugač doskrat vozim novega rava4, pa so v 3 letih tolk stvati menjal da obup... :oops:

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Po nov 09, 2009 1:44 pm

ducky je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:Moti me tudi koncept razmišljanja o superiornosti posameznih znamk, ne vedoč, da so razlike med posameznimi konkurenčnimi modeli minorne ter da odloča samo še preferiranje posamezni znački ter trenutni čustveni vzgib ob nakupu.

tako je, danes so si vsi ti avti zelo blizu in konec koncev je največja razlika le v okusu in mišljenju ljudi..

Tukaj se strinjam z vama. Jaz sem o tem pisal iz vidika, kako se obnaša racionalen kupec. Dejstvo je, da je Tiguan bolj prestižen kot Hyundai in če potem gledamo iz vidika racionalnega kupca (da bo avtomobil čez nekaj let še nekaj vreden) potem je Tiguan v veliki prednosti in to so dejstva. O kvaliteti je brezpredmetno razpravljat ker so razlike res minimalne. Poleg tega dam roko v ogenj da se oba avtomobila super vozita, notranjost pa je tudi okus posameznika.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov