Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Enzo83
Nov uporabnik

Bravo Sport

Napisal/-a Enzo83 To nov 17, 2009 3:09 pm

Živjo!

Sem pred veliko odločitvijo (vsaj zame :) ), in sicer bi vprašal vse lastnike Brava Sport 1.4 T-Jet, in seveda ostale, ki vedo kaj o tem, kakšno imajo porabo?
Pregledal sem že kar nekaj slovenskih in tujih forumov na to temo, ampak vseeno me zanima, kakšna je vaša poraba pri normalni-vsakdanji vožnji. Moja vožnja bi bila večinoma po avtocesti ter tudi nekaj km regionalne ceste, kjer sicer ni semaforjev in ni veliko speljevanj. Razumem, da avto veliko pije, če ga goniš, ampak lahko se pa vozi tudi počasi. :P
Se vam zdi, da je razlika med porabo med 120 in 150 konjsko izvedenko taka, da bi se izplačalo kupiti 120 konjskega?

Vnaprej hvala za vaša mnenja.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Re: Bravo Sport

Napisal/-a montezemolo To nov 17, 2009 3:23 pm

Enzo83 je napisal/-a:Živjo!

Sem pred veliko odločitvijo (vsaj zame :) ), in sicer bi vprašal vse lastnike Brava Sport 1.4 T-Jet, in seveda ostale, ki vedo kaj o tem, kakšno imajo porabo?
Pregledal sem že kar nekaj slovenskih in tujih forumov na to temo, ampak vseeno me zanima, kakšna je vaša poraba pri normalni-vsakdanji vožnji. Moja vožnja bi bila večinoma po avtocesti ter tudi nekaj km regionalne ceste, kjer sicer ni semaforjev in ni veliko speljevanj. Razumem, da avto veliko pije, če ga goniš, ampak lahko se pa vozi tudi počasi. :P
Se vam zdi, da je razlika med porabo med 120 in 150 konjsko izvedenko taka, da bi se izplačalo kupiti 120 konjskega?

Vnaprej hvala za vaša mnenja.

sam imam T-Jeta, 150 KM, ni sport ampak je vseeno. porabo imam nekje 8,5 l/100km, večinoma mestna vožnja, krajše relacije.
za info: na avtocesti v 6. prestavi pri 130 km/h je poraba nekje 7,5l /100km po računalniku.

če boš vozil večinoma po avtocestah in regionalkah pa kolikor toliko varčno, ne boš presegel porabe 8 l/100km.

razlike med 120 KM in 150 KM praktično ni, le malce šibkejši motor, to je to.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To nov 17, 2009 6:16 pm

Razlike prakticno ne bo v porabi. Je pa 150 konjski precej zivahnejsi...
Z rezimom, ki si ga opisal dobrih 7,5 L na 100km. Problem je bolj v "glavi" ;)
Ker je avto odziven ze iz nizkih vrtljajev motorja, enostavno klice po tem, da ga pritisnes. Ob priganjanju pa so T-jeti dokaj zejni...

LpF

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 17, 2009 6:24 pm

a ni Bravo s Sport paketom samo v 150 konjski različici T-Jeta?
Slika

Enzo83
Nov uporabnik

Napisal/-a Enzo83 To nov 17, 2009 7:01 pm

IcEm4n je napisal/-a:a ni Bravo s Sport paketom samo v 150 konjski različici T-Jeta?

Ne, lahko se dobi tudi 120 konjskega, se doda Sport paket in nekaj dodatkov, vendar potem je cena skoraj enaka kot če v osnovi kupiš Sport 150 km.

Verjamem, da bom prvih nekaj tankov bencina takoj porabu :twisted:
Sedaj imam punto 1.2 in bo razlika v porabi kar precejšnja.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To nov 17, 2009 7:33 pm

Oče ima bravota 1.9 m-jet 150km sport maserati barava, 18" itd., mene je full bolj navdušil kot pa 150km t-jet. T-jeda 150km sem dobil za probo in sem imel na 20 kilometrov dobre 13l porabe, drugače ga vozi ena ženska, res da ima 90% kratkih relacij in ima malo več kot 9l porabe. Osebno mislim da je za bravota malo prešvoh 1.4 mašina ker je avto velik in predvsem težak zato kar dosti pije, pri puntotu je pa čisto druga pesem

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To nov 17, 2009 8:01 pm

Lahko pa še malček počakaš na Multiair.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To nov 17, 2009 8:15 pm

simply je napisal/-a:Lahko pa še malček počakaš na Multiair.

Alfa MiTo ima že dva modela z Multiair-om

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr nov 18, 2009 7:30 pm

Bravo pa še ne.

Enzo83
Nov uporabnik

Napisal/-a Enzo83 Če nov 26, 2009 10:14 pm

Sem nabavil.
Bravo Sport 150KM, Maserati modra.
Zdej pa samo upam na zmerno porabo. :?
Zaenkrat imam gor zimske gume Fulda Montero 3. Poraba 8,8L.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Če nov 26, 2009 10:56 pm

čestitke!

pokaži kako sliko

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Pe nov 27, 2009 1:09 am

Čestitke. Mi imamo Bravota 120 T-Jet slab mesec pri hiši in pije okoli 10l. Ga pa uporabljamo izključno za kratke vožnje po mestu. Zaenkrat vse OK.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Napisal/-a montezemolo Pe nov 27, 2009 8:15 am

kupil si najboljšo možno kombinacijo... tale modra je res ubijalska barva. :clapclap

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Pe nov 27, 2009 10:01 am

pskoda je napisal/-a:Oče ima bravota 1.9 m-jet 150km sport maserati barava, 18" itd., mene je full bolj navdušil kot pa 150km t-jet. T-jeda 150km sem dobil za probo in sem imel na 20 kilometrov dobre 13l porabe, drugače ga vozi ena ženska, res da ima 90% kratkih relacij in ima malo več kot 9l porabe. Osebno mislim da je za bravota malo prešvoh 1.4 mašina ker je avto velik in predvsem težak zato kar dosti pije, pri puntotu je pa čisto druga pesem

kaj pa ti kozle strelaš?

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Napisal/-a montezemolo Pe nov 27, 2009 10:27 am

Dauče je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Oče ima bravota 1.9 m-jet 150km sport maserati barava, 18" itd., mene je full bolj navdušil kot pa 150km t-jet. T-jeda 150km sem dobil za probo in sem imel na 20 kilometrov dobre 13l porabe, drugače ga vozi ena ženska, res da ima 90% kratkih relacij in ima malo več kot 9l porabe. Osebno mislim da je za bravota malo prešvoh 1.4 mašina ker je avto velik in predvsem težak zato kar dosti pije, pri puntotu je pa čisto druga pesem

kaj pa ti kozle strelaš?

mogoče je mislil star-jeta z 90 KM, ker tale 150 KM mi verjemi, da ni nič kaj "švoh". pa tudi sam imam večinoma mestno vožnjo pa mi porabi 8,5 l/100km.

pa še: kaj ima pa veze kubikatura mašine? važni so konji in pa masa avtomobila. ta avto ima turbino, čist tko...

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Pe nov 27, 2009 11:29 am

Enzo83 je napisal/-a:Sem nabavil.
Bravo Sport 150KM, Maserati modra.
Zdej pa samo upam na zmerno porabo. :?
Zaenkrat imam gor zimske gume Fulda Montero 3. Poraba 8,8L.

Super nakup, te vabim da ga predstaviš na fiat-klub forumu :D

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Pe nov 27, 2009 11:48 am

montezemolo je napisal/-a:
Dauče je napisal/-a:

kaj pa ti kozle strelaš?

mogoče je mislil star-jeta z 90 KM, ker tale 150 KM mi verjemi, da ni nič kaj "švoh". pa tudi sam imam večinoma mestno vožnjo pa mi porabi 8,5 l/100km.

pa še: kaj ima pa veze kubikatura mašine? važni so konji in pa masa avtomobila. ta avto ima turbino, čist tko...

Verjetno je res dobil za test kakšen ne-turbo 1.4 motor. Bravo z dizelskim motorjem je cca 5% težji od bencinskega in pri isti moči ni logike, da bi bil počasnejši. Jaz sem probal oba (sicer 120 KM variante) in mi je bil turbo bencinar bistveno bolj kultiviran.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe nov 27, 2009 1:55 pm

GregorM je napisal/-a:
Dauče je napisal/-a:

kaj pa ti kozle strelaš?

Verjetno je res dobil za test kakšen ne-turbo 1.4 motor. Bravo z dizelskim motorjem je cca 5% težji od bencinskega in pri isti moči ni logike, da bi bil počasnejši. Jaz sem probal oba (sicer 120 KM variante) in mi je bil turbo bencinar bistveno bolj kultiviran.

Kakšne imate eni, jaz sem tak avto vozil ko so komaj prišli v slovenijo in ja vozil sem t-jeta 150km, plus tega ima foter m-jeta 150km maserati barvo in skoraj vso opremo ki pa jih je zelo malo v sloveniji. Če gdo da t-jeta 150km mu dokažem porabo. Če pa ima gdo j***a gremo na en test m-jet prot t-jet pa boste vidl razliko

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Napisal/-a montezemolo Pe nov 27, 2009 2:24 pm

pskoda je napisal/-a:
GregorM je napisal/-a:
Dauče je napisal/-a:

kaj pa ti kozle strelaš?

Kakšne imate eni, jaz sem tak avto vozil ko so komaj prišli v slovenijo in ja vozil sem t-jeta 150km, plus tega ima foter m-jeta 150km maserati barvo in skoraj vso opremo ki pa jih je zelo malo v sloveniji. Če gdo da t-jeta 150km mu dokažem porabo. Če pa ima gdo j***a gremo na en test m-jet prot t-jet pa boste vidl razliko

ej, si brihten. JAZ mam t-jeta 150 KM in vem kakšna je poraba vem pa tudi da je možno da je poraba 13 l/100 km tako kot pri vsakemu avtomobilu, če ga tiščiš.

zdj ne vem, kaj hočeš povedat s tem, da bomo vidl razliko oz. katerega favoriziraš al bencinarja al dizla. tle maš tovarniške podatke za 150 KM (dvomim, da so kateregakoli favorizirali):

T-JET: 0-100 km/h: 8,5s
max hitrost: 212 km/h

M-JET: 0-100 km/h: 9,0 s
max. hitrost: 209 km/h

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe nov 27, 2009 3:07 pm

pskoda je napisal/-a:
GregorM je napisal/-a:
Dauče je napisal/-a:

kaj pa ti kozle strelaš?

ej, si brihten. JAZ mam t-jeta 150 KM in vem kakšna je poraba vem pa tudi da je možno da je poraba 13 l/100 km tako kot pri vsakemu avtomobilu, če ga tiščiš.

zdj ne vem, kaj hočeš povedat s tem, da bomo vidl razliko oz. katerega favoriziraš al bencinarja al dizla. tle maš tovarniške podatke za 150 KM (dvomim, da so kateregakoli favorizirali):

T-JET: 0-100 km/h: 8,5s
max hitrost: 212 km/h

M-JET: 0-100 km/h: 9,0 s
max. hitrost: 209 km/h

Lej jaz nič ne favoriziram in nisem rekel da t-jet žre 13l ampak sem ga dobil na 20km razdalji na takšno porabo, vem pa da pije okrog 9,5l kombinirane dokaj hitre vožnje. Podatki ki si jih ti navedel že držijo, samo ko to spraviš v prakso je pesem drugačna ker smo že sprobal in po moje je m-jet bolši zaradi navora ki pri taki teži avta kar dosti pomeni, pa podatek 0-100km/h ti nič ne pomeni po avtocesti. Jaz osebno sem pristaš bencinskih hlapov in nikol nisem imel dizla in nikol ga ne bom imel, ker užitki z bencinarjem so zame :woohoo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov