marko01 je napisal/-a:/miha je napisal/-a:Za ta denar raje ne kupit dizla...razn če ga misliš imet eno leto.
Lahko kako utemeljiš to ??
/miha je napisal/-a:marko01 je napisal/-a:/miha je napisal/-a:Za ta denar raje ne kupit dizla...razn če ga misliš imet eno leto.
Lahko kako utemeljiš to ??
Lahko ja...
Če gledaš dizle za recimo 4000€ imajo že kar lepo število km. Enako slabo ohranjen bencinar bo precej cenejši, recimo 1500€. Recimo, da ima bencinar porabo 8L/100km, dizel pa 6L/100km. Za to razliko v ceni se lahko z bencinarjem voziš (pri trenutnih cenah bencina) cca 60.000km. Torej se bo luke18 vozil 3leta predno se mu bo splačal dizel. Nato pa se bo moral še več voziti, da bo z njim dejansko kaj privarčeval. Če upoštevaš še to, da se bencinarju ne more pokavrit turbina in ''tlači nafto'' naprava oz. ''bosch pumpa'', se mi zdi, da se v temu cenovnemu razredu bencinar nekako bolj ugoden nakup.
Zakaj sem reku eno leto? Mogoče sem bil malo prehiter...ampak v tistem momentu sem imel v mislih to, da pač imajo dizli za ta denar dokaj veliko km in je že velika možnost kakšnih dragih napak.
Ne me tepst ker sem paranoičen glede dizlov. Mimogrede...doma imamo same dizle...berlingotu pri 170.000km že kar lepo žvižga turbina...upam, da bo še en čas zdržala.
Pa še to...
Ja vem, da turbina ne crkne kar tako... vendar pa vem tudi, da so dizli kar občutljive živalce na stil in dolžino vožnje, slednje je težko ugotoviti pri rabljenem.
luke18 je napisal/-a:/miha je napisal/-a:Za ta denar raje ne kupit dizla...razn če ga misliš imet eno leto.
Ja pa ga pač bom. Sej je isto sranje bencinar al pa dizl, vsi majo veliko km. Sicer zdej mam Golfa 1.4 pa mi kar vredu dela, tako da pomojm ene par mesece ga bom še mel.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov