Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tommy80
Nov uporabnik

Nakup novega vozila - Bravo, Astra, I30

Napisal/-a tommy80 Sr dec 02, 2009 9:42 pm

Pozdrav!

Kupujem nov avto in se nikakor ne morem odločiti kaj bi bila najboljša odločitev. Iščem nekaj udobnega in uporabnega. Zdaj ali bencinar ali dizel se še nisem odločil, ker je vse odvisno od zadnje cene. Zelo me zanima Bravo.
In sicer kot prvi mi je v oko padel ta novi bencinski motor 1.4 T-Jet 16v 120 z opremo Dualogic Emotion. Ali pač Dualogic Dynamic oprema. Kako se obnese tale avto? Kako je s kvaliteto Fiatov zadnje čase? So kakšni splošno znani problemi? Notranjost mi sicer ne izgleda nič posebnega in imam občutek, da je Astra vseeno kvalitetnejša a zgleda obenem uporabnejša od Astrine.
Skratka zanima me splošno mnenje o Bravotu.

I30 sem sicer že sprobal pa ne vem no. Me nekako ni najbolj prepričal. Če ga primerjam z Fiat Bravotom. Je Bravo kvalitetnejši? Zaneslivejši? Udobnejši?

Nazadnje pa še Astra H katero sem pa tudi vozil a me odvrača od nakupa zelo slabo uporabna notranjost in pa tudi udobje ki ni tako udobno kot bi si želel. Še posebej na zadnji klopi ne in po slabih cestah. Notranjost mi je sicer lepša od obeh a uporabnost je pa že vprašljiva...

Prosim za pomoč. Kaj se vam zdi najbolj smiselna odločitev? Bravo, I30, Astra?
V poštev pa pridejo samo tej trije...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr dec 02, 2009 9:48 pm

astra pride prej al slej nova..

tommy80
Nov uporabnik

Napisal/-a tommy80 Sr dec 02, 2009 9:53 pm

kolesar je napisal/-a:astra pride prej al slej nova..

Ja vem, da bo 15 decembra tukaj. Sam kaj ko o cenah še nič ne vem...

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Sr dec 02, 2009 10:14 pm

Sam osebno bi brez premisleka vzel bravota. Kvaliteta fiata se je precej izboljšala (pa če prav po mojem skromenm mnenju ni bila nikoli tako slaba kot hočejo nekateri prikazati):) pa tudi nisem še slišal da bi bile z bravotom kakršne koli težave.
Motorji so prav tako dobri, to da pa so fiatovi dizli v samem vrhu pa vrjetno že veš.

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Sr dec 02, 2009 10:34 pm

Doma imamo bravota SPORT 1.4 t-jet z 150 km,avto je bil kupjen pred malo več kot 2 letoma in ima prevoženih mal čez 40.000 km do sedaj z njim nismo imel nobene težave.Edino wnb karbonska vlakna na armaturki smo hitro obribal,tako da jaz sigurno priporočam bravota ;)
Ferrari is scaled down version of God

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Sr dec 02, 2009 10:38 pm

Prve serije novih bravotov so imele en kup porodnih tezav,ampak mislim da ce bos novega vzel da nimas kaj zgresit ker se je sigurno vse postimalo. Pa se v garanciji je tak da vzami tisto kar ti je vsec.

Mislim da ce se nisi vozil 1.4 tjet da ga bos v trenutku vzljubil in vzel za svojega...fenomenalna masinca,pa se cipas ga lahko ko ti rata premalo
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr dec 02, 2009 11:50 pm

Hja kupit tistega, ki ti najbolj ustreza - testna vožnja. Jaz imam i30, dizla, pa sem prezadovoljen zaenkrat, pa še dobro sem prišel skozi ob nakupu. O kakovosti, zanesljivosti itd pa ti bo vsak pisal drugače. Vedno lahko naletiš na slab primerek, pa se boš z njim j... do onemoglosti. Če že gledaš i30, potem glej 1.6 CRDI s 115 KM..po mojem mnenju najbolj primerna mašina za ta avtomobil.

Sem pa tudi jaz pred nakupom gledal Opel Astro.. Ni napačen avtomobil. O Bravotu ne bi vedel kaj veliko povedati, nekateri hvalijo ta 1.4 T motor, poznam precej ljudi, ki so nad Fiati navdušeni, drugi spet nočejo niti slišati zanj..

:roll:

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Sr dec 02, 2009 11:56 pm

Pred mesecem dni sem kupil Bravota 1.4 T-Jet 120 Emotion. Zaenkrat ni še nič stran padlo, T-Jet je pa sploh zakon.

Mogoče še namig okoli cene: našega Bravota je trgovec par dni pred našim nakupom prijavil in takoj odjavil. Bojda to počnejo, da navidezno izpolnijo prodajne kvote. To bi lahko bil znak zate, da se da ceno še kaj bolj zbit od oglaševanih 2000 EUR popusta.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 03, 2009 7:09 am

GregorM je napisal/-a:Pred mesecem dni sem kupil Bravota 1.4 T-Jet 120 Emotion. Zaenkrat ni še nič stran padlo, T-Jet je pa sploh zakon.

Mogoče še namig okoli cene: našega Bravota je trgovec par dni pred našim nakupom prijavil in takoj odjavil. Bojda to počnejo, da navidezno izpolnijo prodajne kvote. To bi lahko bil znak zate, da se da ceno še kaj bolj zbit od oglaševanih 2000 EUR popusta.

To pa je pojem kvalitete.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Če dec 03, 2009 7:50 am

Če bi bilo govora o kakšnem našem berlingotu bi se sigurno našlo kaj, kar je odpadlo/odstopilo/se pokvarilo v prvem mesecu.
Sam ne se kregat :P

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če dec 03, 2009 9:08 am

Če gre sodit po mojem Grandeu - 50000 km, leto in pol...tudi zarnica še ni sla...nobenih crickov, nobenega ropotanja, avto je kot iz salona. Sicer pa ja, poskusi. Jaz osebno bi pocakal na Astro in potem primerjal. Kar se notranjosti tice (ki je bila meni osebno pri starem modelu edini vecji minus) so vsaj po slikah sodec naredili konkreten korak naprej...

LpF

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Če dec 03, 2009 9:20 am

jaz osebno bi raje vzel astro. ampak vzami tistega ki ti je najbolj udoben.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Če dec 03, 2009 9:34 am

imam bravota 1.4 t-jet 150 KM in sem super zadovoljen z njim. 40.000 km brez težav, res pa je, da moraš paziti tisti wannabe karbon na armaturki. tudi servisi so poceni, prvi je bil 150€, drugi pa 160€. poraba je tudi kar nizka za 150 KM bencinarja in sicer okoli 8-8,5 l/100km normalne vožnje.

drugače je pa meni tudi nova astra všeč, čeprav smatram ople bolj za kmečke vozove, ampak tale nova ima zalo všečno obliko, kvaliteta pa tudi nebi smela biti vprašljiva. kljub temu, da vemo da je opel skoraj propadel.

anyway, mislim, da ne boš ničesar zgrešil, če kupiš bravota. :tomidelej:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če dec 03, 2009 9:58 am

ban je napisal/-a:
GregorM je napisal/-a:Pred mesecem dni sem kupil Bravota 1.4 T-Jet 120 Emotion. Zaenkrat ni še nič stran padlo, T-Jet je pa sploh zakon.

na golfu 5 so sorodniku celo armaturo menjal....
neki je blo narobe... pač neka serija tko da zgleda da se vsem to zgodi...

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Če dec 03, 2009 12:27 pm

hladni je napisal/-a:

javi se čez 5 let, takrat boš relevanten. Al vi vsi kupujete avte za 3 leta? :roll:

Huda logika: najprej počakajmo da se trenutni model neha proizvajat, potem se pa lahko pogovarjamo o kvaliteti, ker bodo takrat naša mnenja relevantna. Če koga slučajno zanimajo modeli z majhnimi turbo bencinarji, ki se prodajajo kakšno leto, je pa b**** ali kaj? :roll: Želel sem pač povedat, da na našem Bravotu zaenkrat nisem opazil nobene tovarniške šlamparije.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Napisal/-a montezemolo Če dec 03, 2009 12:51 pm

hladni je napisal/-a:

javi se čez 5 let, takrat boš relevanten. Al vi vsi kupujete avte za 3 leta? :roll:

hladni, imel sem pa tudi golfa 2 jxd. super avto. imeli smo ga 10 let, 150.000 km, brez težav. priporočam nakup! :vrum

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Če dec 03, 2009 7:56 pm

ban je napisal/-a:

mislim da lahk take blesave komentarje držiš zase
Ferrari is scaled down version of God

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 03, 2009 8:13 pm

DeNalDo je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

mislim da lahk take blesave komentarje držiš zase

Kdo je blesav ne mislm razpravljat s tabo, verjetno si pa mislš kakšno je moje mnenje. Ampak, če napiše da ima avto že cel mesec in da je še vedno v enem kosu, to pol zame ni pojem kvalitete. A ni neki normalnga da avto zdrži en mesec, al so moji kriteriji in pričakovanja mogoče preveliki? Se prav da po treh mescih je neki normalnga, če ti šaltkebl v roki ostane? Ajde če bi napisal da ma avto že celih pet let, pol bi to še nekak razumel.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Napisal/-a montezemolo Pe dec 04, 2009 2:44 pm

hladni je napisal/-a:
montezemolo je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:

hladni, imel sem pa tudi golfa 2 jxd. super avto. imeli smo ga 10 let, 150.000 km, brez težav. priporočam nakup! :vrum

ja povedal si prav, ampak poante mojega posta pa nisi razumel in to je žalostno. Lahk pišeš cele eseje in nič ne spremeni dejstva, da se kvaliteta pokaže šele po 3,4 letih. IN TAKRAT SE PONAVADI, AVTO ŠE PROIZVAJA.
In če nekdo napiše, da po 1mes ali po 1 letu nima napak in misli, da vozi KVALITETEN avto je zame ...-. :jao: :atensn
in btw: poglej si avte, ki so takrat bli konkurenca golfu 2 in ti bo mogoče jasno kaj sem hotel povedat!

ok, sj razumem kaj hočeš povedati. jasno je, da ne moreš ocenjevati avta po 2 mesecih. ampak motijo me pa tisti, ki na podlagi preteklih modelov avtomatično aplicirajo svoja "spoznanja" na naslednje.

npr. fiat je slab, ker "sem imel pred 10 leti fiat bravota in se je skoz kvaril pa sosedu isto pa blablabla. imel sem pa tudi golfa in nisem imel težav z njim", pa take in podobne zgodbe.

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Pe dec 04, 2009 10:46 pm

Dajmo bit malo konstruktivni. Človek je eksplicitno vprašal, če ima kdo izkušnje z Astro, Bravotom ali i30 in dobi cel kup pametovanja na temo, kdo ima daljšega...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov