Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

On
Novinec

Audi S3_ 02-03

Napisal/-a On Pe dec 04, 2009 4:37 pm

Pozdravljeni,

Prijatelj se zanima za nakup zgoraj omenjenega avta (facelift in pa 165 KW, mislim da je isti motor v TT-ju??). Gleda jih predvsem na nemških straneh pa ga zanimajo VAŠE izkušnje.

Kar se tiče porabe in registracije ve točno kaj ga čaka, zanima ga pa predvsem:

Pomankljivosti?
Napake?
Na kaj biti pozoren ob nakupu?
Kako se na splošno obnese motor in pogon?

Skratka vsaka informacija je dobrodošla

Gledal je enega z 270.000 Km in je bil od 1 lastnika, servisna,... Avto je tip top in je bolj ohranjen od kakega z 100.000 Km... Kaj priporočate?

Drugega vozila NE gleda in ga alternative tudi ne zanimajo...

Lep pozdrav

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe dec 04, 2009 5:01 pm

Ajej, če ga misli met pri mehaniku parkiranega. 270k bi bilo dovolj že za 1.6 ne pa tega S3, ki je navit do amena, pa vrjetno tud lastnik ni kupil S3, da ga vozi kot ded. Tako, da je po mojem ta S3 za vprisat v Guinnessa, da je prišel do take kilometraže.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe dec 04, 2009 5:45 pm

to je pa res že kar kilometrina,no če ga je čuval in redno šraufal,tudi to ne bi smela biti ovira,ampak jaz osebno raje ne bi,je pa cena verjetno nekaj nižja kot pri ostalih istega letnika :?:
CARPE IMPREZAM

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe dec 04, 2009 6:04 pm

Verjetno bo Mito povedal kaj vec, pa vseeno...

1.8 T ima ogromno potenicala in tole je dalec od navitega do amena. Tudi to, da gre za hot hatch ne pove nicesar o tem kdo in kako ga je vozil...Faceliftan S3 z VVT motorjem je bil delan kolikor vem do 2003, tako, da so to zadnji letniki.

Sicer pa ja, 270K je zelo huda cifra za te sorte avto. Moje osebno mnenje je = prste stran. Cetudi je napol zastonj, se ti zna zgodit, da bos moral v avto vlozit hudica in pol, preden se bos lahko z njim vozil, kot se z njim vozi...in S3 ni poceni, ko pride do izrednega servisa. Vsekakor preveri kako je z zgodovino. Avtomobilov tega segmenta, ki so imeli za sabo 2+ lastnika bi se izogibal na siroko...

LpF

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Pe dec 04, 2009 6:21 pm

Ceed je napisal/-a:Ajej, če ga misli met pri mehaniku parkiranega. 270k bi bilo dovolj že za 1.6 ne pa tega S3, ki je navit do amena, pa vrjetno tud lastnik ni kupil S3, da ga vozi kot ded. Tako, da je po mojem ta S3 za vprisat v Guinnessa, da je prišel do take kilometraže.

Pa ti prebereš kaj napišeš? 1.8t delajo tudi 500.00+ ob pravilni uporabi, turbina ni zaropotala, se je menjal ležaj, takoj ko se je zaćel oglašat, to je bilo pri 420.000 km.

S3, ima nazivno moč pri 5900 rpm...Tako da ne klobasaj takih neumnosti.

Mogoče je 270.000 res malo veliko za nakup, odvisno tudi o dnadaljnih načrtov z avtom.

http://www.autoscout24.de/List.aspx?vis ... ice&zipc=D
RiDe hArD

On
Novinec

Napisal/-a On Pe dec 04, 2009 6:26 pm

Avto je 7mesec 2003 in če gledamo je star slabih 7 let kar pomeni, da je letno delal cca 38K Km, kar je veliko. Avto je veliko vožen po AC in na daljše relacije in ker je hotel MAX opremo in Quattro pogon je kupil S3

Avto je od prvega lastnika in potrjeno servisno knjižico, bilo pa je že kar nekaj delov menjanih (Trurbina, sklopka, vztrajnik in redni servisi), Čudežno ima za vse te dele račune in celo DELE, mislim halo :) :)

Kaj se tiče notranjosti : Je skor kot nova, usnje na sedežu je skor neopazno obrabljeno, volan in menjalnik tudi...

Avto stane 11 K Eur, kar lahko primerjam recimo z enim ki ima recimo 100 K Km ampak neve kakšen je ???

MOJE MNENJE JE, DA BOLJŠE KUPIT TEGA, KOT PA ENEGA Z 100K Km?

Rabil bi samo mnenje glede avta in recimo kaj naj bo pozoren pri nakupu, ok karoserija ni problem,ampak drugo...

LP

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 04, 2009 6:37 pm

On je napisal/-a:Avto stane 11 K Eur, kar lahko primerjam recimo z enim ki ima recimo 100 K Km ampak neve kakšen je ???

Za ta denar v Nemčiji zihr najdeš še kakšnega s poštimano zgodovino in 100.000km ;)

Sam čas si je treba vzet pa poiskat.

Sama mašina bo ob pravilni uporabi in rednem servisiranju nardila 500.000+km, drugo kar je obvezno za pregledat je haldex, če je bilo redno olje menjano!

Pa še nekaj, praviš da ima račune od delov?!?!?!
ČE je avto servisiran na pooblaščenem servisu, pol bi moral imet samo račune od servisov (delo+ deli), ne pa vse posebej (razen če je sam nabavljal, po možnosti kakšne ponaredke)
Morda bo kdo rekel, da sem preveč natančen, ampak izkušnje delajo svoje.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe dec 04, 2009 6:44 pm

Ce je tak motor, kot v TT-ju - 1.8T 225km moram povedat, da to dobro potegne... Na 100 si takoj. :)
[size=75]Volvo. For life.[/size]

On
Novinec

Napisal/-a On Pe dec 04, 2009 7:08 pm

Vse ima v sklopu servisa ( Servisna+računi), samo ni mi jasno, kdo mu je stare dele dal zraven ?? ;)

Mu povem klede heldexa, naj bo pozoren na to...

Ja najde se vozilo ki ima 100K km ampak nikjer ni našel take zgodovine avtomobila, zato je v dvomih, sicer pa je tudi varianta da si premisli, ker je bol ziheraš :)

Vseeno sem reku, da bom vprašal kakšnega uporabnika za mnenje oz izkušnje...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 04, 2009 7:49 pm

On je napisal/-a:Vse ima v sklopu servisa ( Servisna+računi), samo ni mi jasno, kdo mu je stare dele dal zraven ?? ;)

Sej ko greš na servis te vprašajo a hočeš stare dele vzet al jih pustiš pri njih.

Glede zgodovnine je pa lahko še en problem. Si že slišal za "predobro da bi bilo res".

Ker praviš da je avto iz Nemčije, sklepam, da ga ni videl ampak ve samo kar mu je lastnik povedal. Nočem nobenega spravljat v slabo voljo ampak redko najdeš iskrenega lastnika, ki ti bo vse povedal po pravici.

On
Novinec

Napisal/-a On So dec 05, 2009 6:07 pm

Ja vem, da je rizičen nakup takšnega avta samo :)

A ima morda kdo od uporabnikov S3??

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So dec 05, 2009 6:25 pm

On je napisal/-a:Ja vem, da je rizičen nakup takšnega avta samo :)

jih je nekaj, ja...

vprašaj tudi tukaj...

http://www.team-audi.si

On
Novinec

Napisal/-a On So dec 05, 2009 6:52 pm

snikerson je napisal/-a:
On je napisal/-a:Ja vem, da je rizičen nakup takšnega avta samo :)

jih je nekaj, ja...

vprašaj tudi tukaj...

http://www.team-audi.si

HVALA, Vsaka informacija izredno dobrodošla...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Ne dec 06, 2009 11:56 am

Eto lastnika S3-ja... jaz sem iskal S3.ja... takega kot ga išče tvoj kolega.. in ga našel... FL, star motor (AMK), 1.lastnik, nezaleten , SLOVENSKI in pa 120 000 km ... ostale neumnosti (uvoženi, rahlo karambolirani) me ne zanimajo, ker je težko imeti pregled nad zgodovino.. pa pustimo malenkosti... :)

avto je drag za vzdrževanje, glavni servis je znašal 1000€ na pooblaščenem servisu (ker je pač sedaj vse potrjeno notri in naj bo tako še naprej).Potem so tu razne cevkice, kakšen ventil, senzorčki, ni da ni.. Poraba lepe vožnje je med 9 in 11 l ... mojega mal j**e ESP (se trudijo najti napakico). Ampak ... toliko kot me ESP spravlja ob živce je vožnja čisti užitek. Je glasen, trd, ampak igračka... 4 x 4 pogon je sicer haldex, amapk zadevo opravlja odlično. In vedeti je potrebno da pri tok starem vozilu je boje stvari menjati preventivno kot pa čakat da kaj odpade... Osebno ga ne prodam razne če kdo prinese lep kupček denarja. :) Kar pa v podalpski deželici kjer bi vsi imeli napol zastojn, ne gre... :)

lp

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Ne dec 06, 2009 12:47 pm

In vedeti je potrebno da pri tok starem vozilu je boje stvari menjati preventivno kot pa čakat da kaj odpade...

Se popolnoma strinjam, pri takih letnikih je preventiva zlata vredna, v poprečju se znesek giblje med200-250eur, na 6 mesečni ravni recimo, če pa bo frend razmišljal še o tuningu, bo teh preventivnih stvari za zamenjat, še malo več...
RiDe hArD
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov