Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Dve laguni

Napisal/-a mirkec Po dec 07, 2009 2:09 pm

Ima kod kakšne informacije o teh dveh lagunah?
Kateri motor se mi bolj splača : 1.6 ali 1.8 ?
Hvala in pozdrav.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3347369&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3343542&show=1

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po dec 07, 2009 2:53 pm

1.6 res zgleda malce švoh.Samo kok pa je v praksi razlike meb 1.6 in 1.8?Tistih 10 konjev pomojem ni taka huda razlika.Edino navor mogoče..
Najbolš a oba pelješ pa da vidiš.
Znajo biti pa tile 1.6 kar žejni(govorim za
Megane II)..sploh v Laguni k je mau večja pa težja.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Po dec 07, 2009 3:40 pm

1.6 16v motor sem imel v bivšem meganu. Letno povprečje sem imel 6,7, avtocesta 130km/h 6,5, hitrost in pospeški zelo dobri. Razlika v teži med staim meganom in novo laguno je......predvidevam, da manj kot 100 kg, kar pomeni, da je motor dovolj močan za tak avto. !.8 je precej bolj požrešen.
Renojev 1.6 16v spada med odliče motorje, poraba pa med najnižjimi.

LP

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po dec 07, 2009 5:00 pm

Od Avto Jurij samo beži stran.

Sem nekaj leti prodajal Astro, s prevoženimi 350.000 km. Zadnje obrobe ne da so bile zarjavele, ampak jih ni več bilo. V pragovih so bile 20 cm velike luknje, motor bi lahko bil bolj zdrav. Bil sem 2 lastnik, avto je bil pri prvem lastniku po rahlem karabomolu sicer brezhibno popravljen, servisne jasno, da ni bilo, pri 350.000 km.

No, avto je porihtal in ga dal na net. Je bila pač Astra tako specifična, da se jo je brez dvoma spoznalo. Letnik, model (ki ga takrat še ni bilo naprodaj v SLO), oprema, kolesni pokrovi, skratka brez dvoma moja.

Iz 200.000 takratnih SIT mu je cena zrasla na nekih 600.000 SIT, čudežno je postal odlično ohranjen, nekaramboliran, od 1. lastnika, servisna se je od nekod pojavila, kilometri pa: 140.000!!! Skratka, pravi poštenjak, samo 210.000 je zavrtel nazaj!

Od tega je sicer že več kot 5 let in dopuščam možnost, da se je od takrat kaj spremenilo, ampak jaz tja tudi blizu ne pridem.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po dec 07, 2009 5:04 pm

M je napisal/-a:Od Avto Jurij samo beži stran.

Sem nekaj leti prodajal Astro, s prevoženimi 350.000 km. Zadnje obrobe ne da so bile zarjavele, ampak jih ni več bilo. V pragovih so bile 20 cm velike luknje, motor bi lahko bil bolj zdrav. Bil sem 2 lastnik, avto je bil pri prvem lastniku po rahlem karabomolu sicer brezhibno popravljen, servisne jasno, da ni bilo, pri 350.000 km.

No, avto je porihtal in ga dal na net. Je bila pač Astra tako specifična, da se jo je brez dvoma spoznalo. Letnik, model (ki ga takrat še ni bilo naprodaj v SLO), oprema, kolesni pokrovi, skratka brez dvoma moja.

Iz 200.000 takratnih SIT mu je cena zrasla na nekih 600.000 SIT, čudežno je postal odlično ohranjen, nekaramboliran, od 1. lastnika, servisna se je od nekod pojavila, kilometri pa: 140.000!!! Skratka, pravi poštenjak, samo 210.000 je zavrtel nazaj!

Od tega je sicer že več kot 5 let in dopuščam možnost, da se je od takrat kaj spremenilo, ampak jaz tja tudi blizu ne pridem.

Uff. A si kaj naredil glede tega?

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po dec 07, 2009 5:10 pm

Nisem. Imam občutek, da te pooblaščene osebe še danes v takšnem primeru ne jemljejo resno, kaj šele pred 5 leti.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec Po dec 07, 2009 5:43 pm

M je napisal/-a:Od Avto Jurij samo beži stran.

Saj sem tudi sam skeptičen glede nakupa pri posrednikih.Veliko rajši kupujem iz prve roke, da vidim, kje domuje avto, kako ima lastnik doma, kar ti tudi nekaj pove. Dal sem jo kot primer , ker ima motor 1.8 , druga pa 1.6.
Pozdrav.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po dec 07, 2009 6:07 pm

No, zdaj pa moraš vzeti 1.6 mašino. :D
(Če kdo ne razume: 1.8 so prodali ;) )

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec Po dec 07, 2009 6:28 pm

BBS je napisal/-a:No, zdaj pa moraš vzeti 1.6 mašino. :D

Ma sej, dober avto hitr gre v promet.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po dec 07, 2009 7:14 pm

mirkec je napisal/-a:

Zelo daleč od resnice!

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Po dec 07, 2009 8:23 pm

Tudi sam imam slabo izkušnjo z Avto Jurij. Enkrat šel gledat enega C-Maxa, po telefonu vse super oh in sploh, odlično ohranjen, servisna, realni kilometri, ni da ni.

V realnosti pa: "jogurt" na zamašku za nalivanje olja, avto vžgal šele po 5-10 sekundah verglanja, voda v prtljažniku ... "nikoli karamboliran" pa je pomenilo razbit zadaj. V prtljažniku sem našel še kovinske opilke v barvi avtomobila, po besedah prodajalca sicer "samo smeti, verjetno še od prejšnjega lastnika."

Avto je kao bil od starejšega gospoda, direktorja ene firme iz Celja, na njegovo žalost pa prodajalec ni vedel, da to firmo poznam in da zadnjih nekaj let nima direktorja, temveč direktorico.

In še en hinavski trik. Takoj, ko sem prišel tja, je prodajalec rekel, da je avto že rezerviran (meni pa pritisk na 200, menda nisem zastonj delal 100 kilometrov). Nato pa je "pojasnil", da ga je nekdo sicer že rezerviral, a da še ni položil are, zato ga proda meni, če se takoj odločim zanj in položim aro. Mislim, da je hotel prodajalec samo narediti časovni pressing name, da bi se čim hitreje odločil za avto oz. da ne bi še kaj cincal in se pogajal za ceno.

Skratka, Avto Jurij (namenoma boldam zaradi iskalnikov) vsem močno odsvetujem! Glede na mojo izkušnjo so nateguni prve klase.

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec To dec 08, 2009 10:13 am

M je napisal/-a:
mirkec je napisal/-a:

Zelo daleč od resnice!

Vem, sem pozabil dodat smeškota.
Tu jo pa še prodajajo