WiiiD je napisal/-a:Sam sem lastnik Astre G 1.8 16V.. nekih vlkih težav ti motorji nimajo.. kvečjemu kakšen senzor odmične gredi zna crknit.. glede porabe je pri meni tak da je nekje od 8 pa tam do 10l.. če vzameš vectro je fajn da je vsaj 1.8 mašina not saj je za dobrih 200 kg težja od astre.. To pa je spet odvisno kake sorte voznik si
Poraba olja je odvisna od očuvanosti mašine (prejšnjih lastnikov).. meni ne pije nekaj dosti olja (trenutno je števec kilometrine na 164000).. na 15000 km mi je popil 2dl 5W30 olja..
Vzdrževanje 1.4 in 1.6 mašine je nekoliko cenejše.. saj ima 1.8 dražje dele.. (npr. termostat je enkrat dražji kot pri 1.4 in 1.6)
Če so vsaj malo vzdrževane te mašince ne bi smelo biti problemov z njimi..
LP
Mad je napisal/-a:Imel 2.0 i motor in je pil lokalno nekje med 7.9 in 9 litri ... na dolge tudi 7.6 ! razen dražje registracije ne vidim pri 1.8 nobene prednosti ... 20XEV je bil eden najprožnejših in najekonomičnejših motorjev kar sem jih kdaj vozil ... in za 100 KW ali 136 km neverjetno hiter !
Mad je napisal/-a:Imel 2.0 i motor in je pil lokalno nekje med 7.9 in 9 litri ... na dolge tudi 7.6 ! razen dražje registracije ne vidim pri 1.8 nobene prednosti ... 20XEV je bil eden najprožnejših in najekonomičnejših motorjev kar sem jih kdaj vozil ... in za 100 KW ali 136 km neverjetno hiter !
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov