Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Honda Accord vs. Opel Insignia

Napisal/-a seat Sr dec 30, 2009 9:10 pm

Fantje danes sem šel malo po salonih in tudi na testno vožnjo žal samo z Hondo,ker Insignie ni bilo možno peljat,ker je niso imeli proste Hondo sem vozil v bencinski različici,ki je bila baje že čipana oz. je bil narjen nek remap in morm priznat,da avto leti solidno hitro za limuzino.Insignio sem žal samo gledal in pretipal a kot sem reku voziti mi je žal ni uspelo.Me pa zanima še drugo mnenje kaj si mislite med tema dvema modeloma kaj vzeti,če sploh kaj.
Insignia je tehnološko oz. elektronsko bolj nabita a me zanima zanesljivost te elektronike čez leto ali dve.Accord je že neki časa zunaj in mislim,da so porodne težave že odpravljene medtem ko je insignija komaj začela dihati z polnimi plučami.
Zdaj oblika je okus vsakega posameznika in morm rečt,da insignia nima slabe armaturne plošče a tudi Accord je notri lep in lepo izdelan.Kaj bi vi vzeli v mojem primeru.Cene so približno enake z tem,da sem pri accordu gledal opremo confort 2.0 157km pri insignii pa sem gledal 1.8 16V Edition 140hp.
Accord je malce močnejši a z tehnološkega vidika malo manj nabit kot insignia.
Zunanjost je tudi pri obeh lepa glede vožnje pa ju žal ne morem primerjat,ker sem vozil samo Accorda.Koliko je cena vzdrževanja sploh me to bolj zanima pri Insignii,ker je malo morje elektronike in če tu kj crkne.....
Kaj bi vi kupili??
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Honda Accord vs. Opel Insignia

Napisal/-a sašo5 Sr dec 30, 2009 9:17 pm

seat je napisal/-a:
opremo confort 2.0 157km

Kaj bi vi kupili??

to so serijski konji...govoriš o nekem remapu? koliko je potem konjev? ...(moral bi probat še tako brez remapa, ker mislim, da mal buče prodajajo, verjetno so malo "podrkali" navor in to je to......)

kaj kupit sprašuješ? :arrow: audija logično :-P.............seveda hec, da ne bi mislil kdo da kaj vsiljujem(pač vem zase) tako kot vem, da bi od teh dveh vsekakor kupil opla, vendar ne s tem 1.8 140ps motorjem..............turbota ali dizla.... pride edino v poštev...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr dec 30, 2009 9:23 pm

Ja 157hp je serijskih.No kolker sem malo gledal po forumih se da z hondata malo manipulirat z nastavitvami.Kot rečem kupil bi tko novega ne testnega.Pa remap gor ali dol.Grafa itaq nisem vidu :)
Se pa lih tko,da insignio kasneje tudi čipat,če bi bla potreba :)
Audi.... Ja audi mi je všeč sploh novi A4 samo mi nemci ne dišijo nekak pa čeprav so zanesljivi a so za moje pojme malo precenjeni pa brez zamer.Kregat se ne mislim,ker pač mamo vsi različne poglede na znamke.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Sr dec 30, 2009 9:24 pm

jst bi vzel insignio. Za moj okus je lepsa od accorda in kot si reku je bol nabita z elektroniko v notranjosti .. to je moje mnjenje.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 30, 2009 9:26 pm

seat je napisal/-a:Se pa lih tko,da insignio kasneje tudi čipat,če bi bla potreba :)

dal boš 500 eur za 5 konjev.......ne bit hecen..

PS. zakaj ne dizla 130 ali 160ps?.........ali če že bencin: 1.6 16v 180ps
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3061154&show=1
Zadnjič spremenil sašo5, dne Sr dec 30, 2009 9:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr dec 30, 2009 9:28 pm

jaz bi raje vzel acorda-kot si že sam napisal"dlje časa je že na trgu in so odpravli napake kar so jih pač že mele"
pač moje mnenje

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr dec 30, 2009 9:29 pm

Še en za A4 ;) ,no hecam se, moj glas gre k Hondi,Opel mi ni nikoli prišel do živega,da ne omenim bratove Corse,ki je sicer precej nižje v segmentu,sama polomija,kupil je novo. Težav ni bilo ne konca ne kraja,se mi kar smili kdor je kupil ta njegov avto
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Sr dec 30, 2009 9:41 pm

Ja no sej jst sm tudi potiho za Accorda,čeprav morm priznat,da tut Insignia ni slaba vsaj kolker sem gledal in sedel v njej.Edino kar me v kokpitu,če lahko tako rečem moti je malo morje enih gumbov.
Glede čipanja je blo bolj sarkazem kot ne a tut pri Accordu niso kaj veliko več pridobili kot 5KM,edino odzivnost lahko povečaš in pa premakneš mejo vtec-a.Pri turbo insignii bi z čipanjem dobil precej več pač turbina,če bi se odloču za ta razred.A s5 mormo mal gledat novi davek na izpuste.To sicer še nisem preveril.
No roko na srce Accord mi je všeč že zarad pregovorne zanesljivosti znamke kar za Opel ne mormo lih trdit.(hja pa smo s5 tam:Opel ima pač madež iz zgodovine in kogarkoli vprašaš,ki je imel Opla ne skače ravno v zrak zarad navdušenja.)
Ok,da smo si na jasnem ne blatim nobene znamke ali modela pač pišem iz opažanj.Ne mislim se kregat kateri je boljši,ker tudi Honda ima kakšno napako in tudi drugi jih imajo pa kaj potem sej zato je pa garancija.
No da gremo nazaj na temo Opel ima vrsto novih naprednjih tehnologij,ki so morm priznat na papirju precej zanimive kako je v praksi pa nevem.Honda slovi po kakovosti in vzdržljivosti a tut,če si čisti antitalent za avto ti tut tank lahko crkne zato o tem nebom razgljabljal kater je bolj zanesljiv ob primernem vzdrževanju mislim,da lahko vsak avto služi svojemu namenu in ni nepremičnina.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr dec 30, 2009 11:45 pm

Sej ima tudi Accord mariskatere igračke je pa res da je pač Insignia novejši avto in tukaj so razlike. Glede kvalitete nasplošno in motorjev pa verjetno veš da je Honda še vedno št 1 sicer statistiko malce pokvarijo angleške honde civic 8 itd.

Mimo grede Honda je največji proizvajalec različnih vrst motorjev na svetu :)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če dec 31, 2009 1:41 am

Sicer je kupovanje novega avta slaba investicija, a če že moramo zbirat med tema dvema, potem naj bo Honda.
Poglej za čem leto dve rabljenim, kaj takega da ima še garancijo...pa ne se preveč omejevat z znamkami, če boš gledal bencinarja se tudi od nemcev dobi kaj ugodnega v današnjih časih. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Če dec 31, 2009 1:41 am

Pred časom sem testiral Insignio 1.6 turbo in bil zelo zadovoljen s kultiviranostjo in kvaliteto notranjosti. Malo manj sem bil navdušen nad idejo, da bi za 2 KW presegel mejo za najvišji zavarovalni razred. Pri sports tourer varianti mi ni bilo jasno, kako ima lahko tako velik karavan tako malo prostora v prtljažniku. Dizelska varjanta se mi je zdela nadpovprečno glasna.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 31, 2009 8:12 am

Tudi sam sem opazil da je dizelska insignia precej glasna.

Honde še nisem vozil.

Drugače sem bil po testu insignie prav jezen. Ko sem šel na test sem bil dokaj navdušen, 20col, xenon, 160km. Mislil sem si, glej dober avto za zmerno ceno. Potem pa glasen motor - kot VWjev TDI, poka armatura kot pri Fiatu - če ne še bolj... Ali ne morejo narediti vsaj približek 2.0d iz BMWja, ter vsaj približno enak handling kot ga ima serija 5.

Bo treba počasi po bavarca - četudi malček rabljenega.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če dec 31, 2009 8:53 am

simply je napisal/-a:Ali ne morejo narediti vsaj približek 2.0d iz BMWja, ter vsaj približno enak handling kot ga ima serija 5.

A to je bilo retorično vprašanje?! =P BMW ni brez razloga kar nekaj tisočakov dražji...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Če dec 31, 2009 9:09 am

če spremljaš kaj honda forume boš ugotovil da so accordi dobesedno brez napak, zato ti toplo priporočam hondo čeprav vem da se je opel lepo pobral ampak tudi honda je začela grešit vendar poglej malo po forumih civic 8 gen poln napak o accordih niti ene teme nikjer!!

vso srečo pri izbiri!!
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če dec 31, 2009 9:23 am

jz če bi se moral že med tema dvema odločat bi vzel accorda. prvo kot prvo je zelo lep avto, insignia pa se mi zdi da postaja isti falus v limuzinskem razredu kot je ceed v nižjem. vsi samo rinejo insignia, insignia... bljah

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če dec 31, 2009 10:56 am

Kar se konkretne izbire med Accordom in Insignio tiče bi se jaz odločil za Accorda vendar obvezno z 2.2 i-CDTi dizelskim motorjem, saj bencinar za svojih skoraj 160 KM enostavno razočara! :cry: Bencinar sicer lepo in zvezno pospešuje, vendar hkrati zaradi malo navora (ki je na voljo šele zelo visoko) tudi zelo uspešno skriva, kakšna konjenica se skriva pod motornim pokrovom...dokler na testni vožnji nisem pogledal v prometno sem mislil da ima motor maksimalno kakšnih 120 KM! oops

Kar se pa voznih lastnosti tiče je pa Honda že pregovorno na zelo visokem nivoju...in enako je tudi v novem Accordu! Kombinacija podvozje / menjalnik / volan je v Accordu praktično idealna. Osebno me je motila le "posrednost" volana okoli sredinske lege (kot bi imel volan okoli sredinske lege zračnost :?: ). V primerjavi z Accordom je Insignia bolj "potovalni" avto, saj je volan veliko bolj posreden in nudi občutno manj povratnih informacij o dogajanju pod kolesi...hkrati pa je imela Insignia (vsaj testna s katero sem se vozil) mehkeje nastavljeno podvozje in je nos vozila pri malo močnejšem zaviranju dobesedno "potonil"...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če dec 31, 2009 11:00 am

Še en glas za Accorda. Insignia je sicer lep avto in vse ampak... Čez japonca ga ni. =P

V tem avtomobilskem razredu bi se jaz osebno odločal med Accordom in Mazdo 6. Najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Pogojno bi bili tu še Toyota Avensis ter nemci kot npr. Audi A4 ali BMW 3, ki pa so kot rečeno precenjeni.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če dec 31, 2009 11:34 am

aleshondas je napisal/-a:če spremljaš kaj honda forume boš ugotovil da so accordi dobesedno brez napak, zato ti toplo priporočam hondo čeprav vem da se je opel lepo pobral ampak tudi honda je začela grešit vendar poglej malo po forumih civic 8 gen poln napak o accordih niti ene teme nikjer!!

vso srečo pri izbiri!!

Ja no... recimo pri prejšnji gen. Accorda zafrkava centralno zaklepanje na primer( pri l.2006). :lol:
Moj predlog avtorju je, vzami obe vozili na testno vožnjo ( za kakšen dan ali dva) in potem primerjaj ( podatke na papriju in lastne ugotovitve). Servisno sta podprti obe znamki tako, da na tem področju ni večjih težav. Tudi z uveljavljanjem garancije ni večjih težav ( dokler se avto servisira redno in na pooblaščenem servisu).
Bi pa tudi jaz dodal Polo-tov predlog, Mazdo 6 ( z njo pa na žalost nimam niti najmanj izkušenj).
"this is so euro its asian" by Sam B.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če dec 31, 2009 11:53 am

seat je napisal/-a: Ja audi mi je všeč sploh novi A4 samo mi nemci ne dišijo nekak

Mogoče si spregledal, ampak Insignia je nemec...

seat je napisal/-a:Opel ima pač madež iz zgodovine in kogarkoli vprašaš,ki je imel Opla ne skače ravno v zrak zarad navdušenja

Jaz skačem v zrak od navdušenja. Mama ima trenutno že sedmo leto corso, ki se pelje odlično, v tem času pa ni imela niti ene okvare. Pred leti sem prodal astro s 350.000 km, pa razen rje ni bilo nobenih težav z njo, niti pri meni, niti pri prvem lastniku. Največ težav sem imel pa ravno s poševnookimi proizvajalci, ampak honde ni bilo med njimi.

Nobena ni slaba, jaz bi se odločil na podlagi preizkusne vožnje in seznama opreme, bo pa accord verjetno malo bolje držal ceno.

P.S.: Zdaj pa že nekaj časa ni nihče predlagal (malo so se izgleda potuhnili): kupi Ceed!!!
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če dec 31, 2009 12:45 pm

Ja Opel je nemec to maš praw in vem ampak z tem sem mel bolj v mislih VAG koncern.
Ceed odpade,ker je že malo preveč pogost in mi je postal odvraten praw zaradi njegove pogostosti.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov