ilyerik je napisal/-a:Zdravo, to sprašujem v imenu svojega tasta. V glavnem, želi kupiti novega golfa dizla z avtomatskim menjalnikom. Zanima ga dvoje:
1. ali je švohnejši model 1,6 TDI 77kW dovolj močan za bolj ali manj normalno vožnjo (kjer je sicer precej avtoceste) ali je bolje vzeti model 2,0 TDI s 103kW ?
2. kako se kaj obnesejo volkswagnovi avtomatski menjalniki ?
Hvala za odgovore.
simply je napisal/-a:Poudaril bi samo, da je cena menjave olja v DSG menjalniku na pooblaščencih pretirana.
Resda je olje drago, potrebuje se ga okoli 5,5l ampak 400EUR za spodnje.
http://www.mkv-gti.net/wiki/index.php?title=How_to_change_DSG_transmission_oil
ilyerik je napisal/-a:Ok, glede testne vožnje. Bil je že na eni testni in sicer z močnejšim motorjem, pravi pa, da bi vseeno raje vzel tistega s 77kW, če bi zadostoval, ker ne rabi ne vem kakšne moči. Bolj penzionistična vožnja. Ima pa planirano drugi teden še testno vožnjo s šibkejšim motorjem in se bo pač takrat odločil. Hvala za mnenja.
ilyerik je napisal/-a:Nevermind, 81 kilovatnega modela menda ni v ponudbi, sem šel tudi sedaj gledati cenike na www.volkswagen.si in ga res ni. Mogoče sem pa kaj spregledal. Mora pa biti avtomatski menjalnik, tukaj tast ne popušča, čeprav se mi zdi, da je po svoje škoda dolpačati skoraj 2000 € samo zaradi avtomatike. Ampak ok, njegov denar, njegova odločitev.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov