Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

ASP jesenice

Napisal/-a alfaromeo155 So jan 02, 2010 8:40 pm

v omenjini avtohisi sem kupil rabljen avto na katerega so mi tudi dali nekaj mesecev garancije ki pa so jo ze po poti domov ko so nehali delati brisalci ko sem jih poklical po telefonu kaksen problem imam povedali da to nesteje pozneje ko so se zacele tezave z motorjem in se je odkrilo da je prevrten stevec za cca 300,000 po zagotovilu mehanika tako da pazite ko kopujete avto pri njih in tudi ko vam ponudijo na poloznice dobro preracunajte in boste videli da se ne izplaca je drugje ugodneje

lp
love alfa

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jan 02, 2010 8:47 pm

asp lesce je podruznica tko da se tm vrjetno isto dogaja.
zakaj vata ne vrnes nazaj ce ste ugotovil da so zbil kilometre za 300.000 km
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie So jan 02, 2010 8:55 pm

za 300.000 so ti zbil kilometre ? hajoj to nemors verjet ..

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: ASP jesenice

Napisal/-a MacTron So jan 02, 2010 9:01 pm

@alfaromeo155: Mene pa tu nekaj bolj statisticnega zanima in sicer s koliko kilometri pa
s/ste kupili vozilo? Namrec, tu se lahko opazi marsikaj kar je za letnico (preobrabljeno).

Previdevam, da to:

alfaromeo155 - 13 dec 2009 je napisal/-a:mitsibushi carisma 1.6 letnik 06
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Po jan 04, 2010 6:46 pm

ja prav imas kupil sem carismo 1,6 letnik 03 s katero sem zelo zadovoljen razen lucke ki se priziga pa se zato je resitev tankam na omw pa ne gori nevem zakaj ampak tako je . kupil sem jo zaradi 4 mesecnega iskanja drugega motorja sedaj jo pa imam ker super dela poleg enega japonca ki ga tudi ze imam 11 let brez okvar to je prvi nemec ki sem ga kupil tdi ob nakupu je bil avto zelo lepo ohranjen kar se tice volana stopalk prestavne rocke ter zunanjosti in voznje nisem opazil kakih napak in tudi cena je bila nekoliko visja od drugih .
na kaksni podlagi pa bi lahko vrnil avto

lp
love alfa

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po jan 04, 2010 7:38 pm

čakaj, kaj je zdaj prvi nemec? kakšno ločilo več tu in tam ne škodi.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 To jan 05, 2010 3:42 pm

ja prvi nemski avto saj je kocern wolksvagn v sodelovanju z fordom izdeloval indenticen avto z wv motorjem in podvozjem razen znacke ni bilo razlike sharan , alhambra , galaxy
lp
love alfa

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To jan 05, 2010 5:11 pm

ni mi šlo v račun, ker si govoril o carismi in hkrati o nemcu... ;)
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved To jan 05, 2010 6:00 pm

Hja, to je meni malo čudno. Pri katerem serviserju ste to ugotovili, pooblaščenem ali pri nekomu kar tako na oko? 300.000 je kar konkretna cifra, ki se že "pozna" na avtu.
Par 10kkm prevertenih po videzu težko ugotoviš, ampak 300kkm?! :shock:

Pa če so dali garancijo, so ti verjetno tudi obrazložili oz. si vprašal kaj zajema?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr jan 06, 2010 6:08 pm

@alfaromeo155: Uredu, sepravi ne gre za Mitsubishi Carismo l.2006, pac pa iz besedila
razbrano (kolikor se da razbrati) gre za VW Sharan letnik?... in se vedno zgornji
statisticni podatek ...koliko kilometrov je bilo ob nakupu? se vedno ni odgovora na to.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr jan 06, 2010 8:00 pm

MacTron je napisal/-a:@alfaromeo155: Uredu, sepravi ne gre za Mitsubishi Carismo l.2006, pac pa iz besedila
razbrano (kolikor se da razbrati) gre za VW Sharan letnik?... in se vedno zgornji
statisticni podatek ...koliko kilometrov je bilo ob nakupu? se vedno ni odgovora na to.

Se strinjam. Vse skupaj napisano brez glave in repa. Če bi uporabljal veliko začetnico in ločila, bi bilo razumevanje boljše.
Zgleda, da še sam točno ne ve kaj ima...

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Sr jan 06, 2010 8:14 pm

ce bi bil vseved kar seveda nisem bi vedel kaj sem kupil ampak na sreco sedaj poznam vse sklope motorja in avta je pa res da sem avto kupil dokaj nahitro in kupljen je bil z 180,000 km letnik 00 tdi in notranjost in zunanjost kot iz skatlce je pa model ford galaxy ki je sedaj temeljito obnovljen in upam da bom sedaj srecen lastnik kar se tice pogodbe nisem dal poudarka ker si nisem niti predstavljal da bo tak problem . kar se tice mehanika mi ga uzdrzuje mehanik ki ze dolga leta popravlja samo wv in ima dela cez glavo tud sam imam o njem samo dobre besede je pa res da ce skripne motor verjetno noben nebo sel na pooblascen servis ker tukaj se govori o velikih denarjih , no ja vse setavne dele imam doma in ko jih pogledas se na odmicni vidi da verjetno ne odmika ker je dokaj okrogla namesto elipsata .

lp upam da je dovolj vejic in pik
love alfa

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr jan 06, 2010 8:48 pm

alfaromeo155 je napisal/-a:ce bi bil vseved kar seveda nisem bi vedel kaj sem kupil ampak na sreco sedaj poznam vse sklope motorja in avta je pa res da sem avto kupil dokaj nahitro in kupljen je bil z 180,000 km letnik 00 tdi in notranjost in zunanjost kot iz skatlce je pa model ford galaxy ki je sedaj temeljito obnovljen in upam da bom sedaj srecen lastnik kar se tice pogodbe nisem dal poudarka ker si nisem niti predstavljal da bo tak problem . kar se tice mehanika mi ga uzdrzuje mehanik ki ze dolga leta popravlja samo wv in ima dela cez glavo tud sam imam o njem samo dobre besede je pa res da ce skripne motor verjetno noben nebo sel na pooblascen servis ker tukaj se govori o velikih denarjih , no ja vse setavne dele imam doma in ko jih pogledas se na odmicni vidi da verjetno ne odmika ker je dokaj okrogla namesto elipsata .

@alfaromeo155: No vendarle smo po stirih tvoji objavah izvedeli, da gre za Forda
Galaxy-ja l.2000 s prevozenimi 180.000km na 300.000 podlage sepravi 480.000 km
okroglo pol milijona km. ...generalna?

Ce to razcelnimo v neko letno / mesecno pride to:
- letno: 48.000 km
- mesecno: 4000 km

Kar v splosnem pomeni za TDI-ja kar normalno, ampak pri 400.000 generalna? oz. ze
pri 300.000km ...obrabljenost materiala (niso vedno notranji deli pokazatelj) te stvari
se lahko tudi zamenja... tu ima prednost generalna... (na opisane dele).

Neglede na prevozene bos moral narediti generalno tu ni pardona - vrniti taksno vozilo
bo pa tezko.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr jan 06, 2010 9:02 pm

Vseved je napisal/-a:Pa če so dali garancijo, so ti verjetno tudi obrazložili oz. si vprašal kaj zajema?

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Ne jan 10, 2010 5:42 pm

vendar ko govorim z ljudmi ki kupujejo avete v asp mi ponavadi razlozijo da ko jim zacne avto neposlusno sluziti ga zamenjajo v asp ker z najmanj tezav dobijo kredit na poloznice in starega dobro oceni ter odpeljo novega za dva scenica vem iz prve roke ko je bil popravil predrag ga je enostavno zamenjav in so okvaro samo delno skrili da je ob prodaji delal

lp
love alfa

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Ne jan 10, 2010 8:42 pm

Malo več pismenosti oz. "razločne" pisave z ločili tudi ne bi škodilo. Ne zahtevam toliko kot Toporišič, ampak vsaj pisanje na nivoju osnovne šole.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne jan 10, 2010 8:50 pm

alfaromeo155 je napisal/-a:vendar ko govorim z ljudmi ki kupujejo avete v asp mi ponavadi razlozijo da ko jim zacne avto neposlusno sluziti ga zamenjajo v asp ker z najmanj tezav dobijo kredit na poloznice in starega dobro oceni ter odpeljo novega za dva scenica vem iz prve roke ko je bil popravil predrag ga je enostavno zamenjav in so okvaro samo delno skrili da je ob prodaji delal

lp

Uredu, potem se pa s temi ljudmi zmeni kako so oni spravili nazaj nedelujoce vozilo...
z odprtim motorjem (glavo, pregled odmicnih...) in na kaksen nacin so to odobrili pri
ASP-ju.

Ne vem, tole je lahko dvojna skoda, kajti, ce bos vrnil tako vozilo bo nekdo drug dobil
enak problem in po moznosti bo to videl na tem portalu (resevanje problema) potem bo
sele zanimivo... po drugi strani je pa skoda pri tebi, vendar v kolikor je mozna 5 kratna
beseda katero sem nalasc poudaril tolikokrat - generalna, potem naredi to in imej vozilo.

Vseekakor to vozilo MORA iti skozi ta poseg pri toliko kilometrih (zamolcanih).

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 10, 2010 10:25 pm

off:

alfaromeo155 je napisal/-a:ce bi bil vseved kar seveda nisem bi vedel kaj sem kupil ampak na sreco sedaj poznam vse sklope motorja in avta je pa res da sem avto kupil dokaj nahitro in kupljen je bil z 180,000 km letnik 00 tdi in notranjost in zunanjost kot iz skatlce je pa model ford galaxy ki je sedaj temeljito obnovljen in upam da bom sedaj srecen lastnik kar se tice pogodbe nisem dal poudarka ker si nisem niti predstavljal da bo tak problem . kar se tice mehanika mi ga uzdrzuje mehanik ki ze dolga leta popravlja samo wv in ima dela cez glavo tud sam imam o njem samo dobre besede je pa res da ce skripne motor verjetno noben nebo sel na pooblascen servis ker tukaj se govori o velikih denarjih , no ja vse setavne dele imam doma in ko jih pogledas se na odmicni vidi da verjetno ne odmika ker je dokaj okrogla namesto elipsata .

Žal jih je še zmeraj premalo.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jan 11, 2010 12:45 pm

alfaromeo155 je napisal/-a:vendar ko govorim z ljudmi ki kupujejo avete v asp mi ponavadi razlozijo da ko jim zacne avto neposlusno sluziti ga zamenjajo v asp ker z najmanj tezav dobijo kredit na poloznice in starega dobro oceni ter odpeljo novega za dva scenica vem iz prve roke ko je bil popravil predrag ga je enostavno zamenjav in so okvaro samo delno skrili da je ob prodaji delal

lp

Kolikor sem razumel si v ASP kupil uvožena j***a z neznano (prikrito zgodovino) in sedaj so natopile težave. Ugotavljaš da je trgovec prevarant, ki prodaja takšna vozila in namesto da bi zahteval da dobiš vozilo kot je bilo obljubljeno boš raje padel v začaran krog tega trgovca. Prodal ti je j***a na kredit, ti boš vozil in popravljal dokler se ti bo zdelo smiselno, potem pa boš ta še bolj uničen avtomobil prodal isti avtohiši za dobro ceno in se pustil ponovno nategnit. Ob tem pa ne pozabi omeniti da bo za tabo nategnjen še nekdo ki bo zopet kupil ta avtomobil. Ob vsem tem se človek zamisli. Ali res za vsako ceno (hiter kredit ki ga dobro preplačaš in ogromno dodatnih skrbi in stroškov z okvarami) potrebuješ ravno ta avtomobil?

Ko berem takšne poste prav privoščim tebi in ostalim kupcem avtohiš da jih jutri še enkrat nategnejo. Kar se tiče same avtohiše (in ostalih ki to počnejo) pa bi bil skrajni čas da se nekaj uredi in prirejanje podatkov o vozilu postane ne le kaznivo ampak celo kriminalno dejanje s primernimi posledicami.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Ne jan 17, 2010 11:56 am

to kar sem napisal za kredit sem samo opozoril ker sem razmisljal o njem in ko sem pregledal on preracunal sem videl da je nategancija in ga nisem vzel ampak sem ga kupil na gotovino avta pa nebom peljal nazaj ker sem ga uredil in veeeliko ulozil tako da ga bom vozil sem pa samo hotel opozoriti druge napazljivost da nebodo v istih tezavah kod sem se znasel sam to je moj prvi in zadnji nakup v asp sem pa navedel kaksne avte vozijo k njim ko sem se kasneje zanimal in so mi povedali kako se najlazje znebiti avta

lp
love alfa
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov