Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bider
Nov uporabnik

Napisal/-a bider Ne jan 03, 2010 4:27 pm

Pozdravljeni!

Kupujem drug avto - rabljen in sem na tem forumu izvedel, kar nekaj novih stvari, tako, da me mineva, da bi sploh kupil rabljen avto, glede vseh nategancij, ki se jih tipi poslužujejo.

Zanima me naslednji http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3389563&show=1

2.lastnik in malce nizka cena ...ali mogoče kdo kaj ve o njem.

Hvala.

[/list]

trio adio
Novinec

Napisal/-a trio adio Po jan 04, 2010 6:37 pm

lep avto sam poglej da ni bil že karamboliran ali pa da ni slučajno uvožen.LP

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 04, 2010 6:40 pm

Piše, da ima potrjeno servisno in da je slovenski.
Se pravi vse to preverit na pooblaščenem servisu in če se vse lepo ujema (kilometri, datumi,...) nimaš kaj zgrešit.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jan 04, 2010 7:17 pm

Pojdi ga pogledat. Na slikah se ne vidi dosti, pa še moker je slikan. Glede lastništva sem tudi sam skeptičen. V dobrih 2 letih se išče 3 lastnik vozila. Ali je uvožen ali pa kak nesrečen primerek z napako ali karamboliran. Sicer samo moje mnenje.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po jan 04, 2010 7:20 pm

Btw, meni osebno se zdijo vsi rabljeni avtomobili s popolnoma novimi registrskimi tablicami rahlo sumljivi..., avto je star šele dobri dve leti, po registrski sodeč ga je 2. lastnik kupil nedavno, zdaj pa ga že prodaja?? Zakaj le, če je avto brezhiben??
Ne vem, tako je moje razmišljanje. Mogoče pa gre za kakšnega preprodajalca? Sicer pa pejd pogledat avto, ga natančno preveri, testna vožnja, preveri še na servisu... in to je to.

Sicer pa, malo offtopic, zanimiva izbira za 2. avto. Kakšen mora šele biti 1. avto? ;)

bider
Nov uporabnik

Napisal/-a bider To jan 05, 2010 1:10 pm

Hvala za odgovore, ga grem pogledat in javim kako in kaj.

bider
Nov uporabnik

Napisal/-a bider Pe jan 08, 2010 9:43 am

No kot sem dejal, sem se odpravili pogledat tegale lepotca v Kranj http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3389563&show=1

Ford S-Max 2.0 Titanium 13.800 €
Letnik: 2007
Starost vozila: rabljeno
1.registracija: 9 / 2007
Tehnični pregled: 09/2010
Prevoženi km: 71000
Motor: 1999 ccm (bencinski motor)
Moč motorja: 107 kW / 146 KM
Menjalnik: ročni menjalnik(5 pr.)
Oblika: enoprostorec / van (5 vr.)
Barva vozila: beige metalik
Notranjost: črna / blago
Ohranjenost: dobro ohranjeno

Mob.: 041 / 616 - 095
Letnik: 2007
Starost vozila: rabljeno
1.registracija: 9 / 2007
Tehnični pregled: 09/2010
Prevoženi km: 71000
Motor: 1999 ccm (bencinski motor)
Moč motorja: 107 kW / 146 KM
Menjalnik: ročni menjalnik(5 pr.)
Oblika: enoprostorec / van (5 vr.)
Barva vozila: beige metalik
Notranjost: črna / blago
Ohranjenost: dobro ohranjeno

Ko sem prodajalca nekaj dni prej poklical, mi je zatdil, da je z avtom vse OK, da ga ima pol leta, ima potrjeno servisno knjigo, da je avto dobil od ene firme za kompenzacijo posla in da ga ne potrebuje itd. Ko sem prišel do avta sem seveda prvo opazil, da to ni oprema Titanium (kot je pravilno ugotovil že luks) ampak Trend. Ko sem prodajalca na to opozoril je le skomignil z rameni. Ko sem želel pregledati servisno knjigo mi je dejal, da je le ta pri serviserju, ker je ravnokar delal servis (no to je res, le zakaj ga je delal nekaj dni prej preden bo prodal avto, poštenjak pač). Ker sem prevozil pol Slovenije sem mu predlagal, da bom pač počakal teh nekaj minut in naj se pelje po njo. Nato je klical serviserja, se mu ni javil (normalno), vmes ko sem bil na probni vožnji, pa mu je javil, da je na izobraževanju v Nemčiji in da knjigo dobi jutri (seveda poštenjak pa tak, zakaj le ima knjigo na servisu).
Na probni vožnji sem bil sam, brez njega in mi je bilo res malo čudno, da ni šel zraven, pač poštenjak, ki mi zaupa avto na prvi pogled. Seveda je vse skupaj smrdelo kot hudič in sem doma vozilo še preveril, da olajšam delo drugim.
V google sem vtipkal gsm št, prodajalca, ki mi je postregel z zanimivim podatkom http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju. ... f9RFMXo%3d
Zanimivo trgovina z avtomobili, vozilo pa prodaja privat. V bazi emrlv pa se dobil še dokončno potrditev mojim sumom, da pri avtu (beri prodajalcu) nekaj smrdi in sicer naš poštenjak sploh ni lastnik vozila, ampak je to neko leasing podjetje iz Kopra, on je le uporabnik, vozilo pa je registrirano od 18.12.2009 do 31.12.2009. Torej mi je takoj postalo jasno zakaj poštenjak ni želel z mano na probno vožnjo, ker mi je dal v uporabo neregistriran avto.
Zaključka ne bom pisal, ustvarite si ga sami.
Priponke
3_small.jpg
3_small.jpg (2.42 KiB) Videno 5219 krat
1_530.jpg

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jan 12, 2010 7:52 pm

Kako pošteni so nekateri ....
Bravo za ves ta trud in pomembne podatke, za nekatere.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To jan 12, 2010 9:09 pm

Gosic je napisal/-a:Kako pošteni so nekateri ....
Bravo za ves ta trud in pomembne podatke, za nekatere.

x2

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr jan 13, 2010 8:12 am

Oglas je odstranjen. Ali se je nekdo nasral, ali pa prodajalec spremlja forum...
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov