Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dri3r
Nov uporabnik

Nakup avtomobila do 2000€

Napisal/-a dri3r So jan 09, 2010 1:50 pm

Gledam za avti v vrednosti do 2000€. Želje so varnost in udobje; klima, airbag, abs, servo, centralno z., čim manj kilometrov oz. opravljen veliki servis in do 110 konjev. Vozim se na zelo kratke razdalje (5 km do službe), tako da poraba ni bistvenega pomena. Do sedaj sem že 4 leta lastnik Accenta 1.3 l.96, res hvaležen avtek z njim nisem imel poleg obveznih servisov in gum nobenih dodatnih stroškov. Ampak ker nima nobene opreme in vrednosti se mi zdi škoda vlagati vanj, ker mu kmalu poteče tehnični. Malo sem si pogledal avto.net in v ožji izbor "price/preformance" so prišlji naslednji:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3396589&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3341279&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3380195&show=1

Kaj menite o teh avtomobilih, predvsem me zanima Volvo?
Kje se najbolj splača kupit rabljeno vozilo? Na internetu, komisijski prodaji ali iz avtohiše?

Lp

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 So jan 09, 2010 1:56 pm

tako malo stroškov kot si imel z accentom, jih verjemi ne boš imel na nobenem avtu več, sploh te kot si prilepil. Najbolje bi zaupal xsari od teh treh.
Slika

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ So jan 09, 2010 3:18 pm

Avto lahko kupiš kjerkoli, če si sposoben dobro pregledat avto in ocenit stanje. Če pa nisi, bi se jaz usmeril proti fizičnim osebam in plačljivim pregledom na amzs.

Kakor so ljudje govorili tukaj gor AVTOSVET ni glih zaupanja vreden. Enkrat sem bil tudi jaz pri njih, pa sem hitro šel.
Sam ne se kregat :P

dri3r
Nov uporabnik

Napisal/-a dri3r So jan 09, 2010 3:41 pm

dnovak24 je napisal/-a:tako malo stroškov kot si imel z accentom, jih verjemi ne boš imel na nobenem avtu več

Tega se dobro zavedam 8) Res sem imel srečo z njim, ampak sedaj že kaže znake svojih let in bi bilo treba nekaj denarja vložit vanj. Kar se pa, po mojem mnenju, ne splača.

Zgornja izbira ni dokončna, ker se nočem zaletet v nekaj kar bi kasneje obžaloval. Odločam pa se nekako med Xsaro, Vectro in mogoče tudi Megane ali Scenic.
Vaša mnenja/priporočila/ponudbe so toplo dobrodošla, ker sem v tej stroki bolj laik. Lahko tudi na PM.

Lp

h4ck
Stalni uporabnik

Uporabniški avatar
odprema
Novinec

Kraj: Zbilje

Napisal/-a odprema So jan 09, 2010 4:46 pm

Svetujem ti, da pred nakupom preveriš se kakšen drugi forum, naprimer: če se nagibaš za Renaulta, obiščeš njihov forum, za Volvo njihov forum.... Vsak forum ima temo "prodam", malo pregledaš, mogoče ima lastnik odprto temo in si ogledaš zgodovino avta. Ponavadi se splača dati kakšen EUR več za ljubiteljsko vzdrževan avto. Tako sem jaz kupil pred tremi meseci en avto in sem z njim zadovoljen, preprodajalcem pa nekako ne zaupam. To je samo moje mnenje.
rock and TDI

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 09, 2010 5:00 pm

Jaz se tudi strinjam z zgornjim komentarjem.
Pojdi na vsak forum posebej in poglej pod prodajo.
Ponavadi so tudi podani linki npr. kakšne obnove ali pa kakšne okvare,
ki so bile deležne na vozilu in boš vedel kaj se je dogajalo z vozilom.

p.s. ko bom sam prodajal avto ga splon ne bom dal na avto.net
Sem že imel tako pa me je vse skupaj minilo, da bi spet dajal.

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer So jan 09, 2010 5:04 pm

odprema je napisal/-a:Svetujem ti, da pred nakupom preveriš se kakšen drugi forum, naprimer: če se nagibaš za Renaulta, obiščeš njihov forum, za Volvo njihov forum.... Vsak forum ima temo "prodam", malo pregledaš, mogoče ima lastnik odprto temo in si ogledaš zgodovino avta. Ponavadi se splača dati kakšen EUR več za ljubiteljsko vzdrževan avto. Tako sem jaz kupil pred tremi meseci en avto in sem z njim zadovoljen, preprodajalcem pa nekako ne zaupam. To je samo moje mnenje.

Se podpišem pod to! :D
Kaj pa o nakupu novejšega accenta ali pa lantre, elantre in podobno.
Recimo tale je za 2200€ s plinsko napeljavo(ampak kot si že omenil, to ni najbolj pomembno)http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3206725&show=1
ali pahttp://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3415683&show=1

Glede gornjih avtomobilov, ti pa še nekje najbolj svetujem za vectro :D

Uporabniški avatar
odprema
Novinec

Napisal/-a odprema So jan 09, 2010 5:11 pm

Še boljše. Pogledaš servisno, če je na pooblaščencu greš z lastnikom na servis pa sprintajo zgodovino. Čist simpl.
rock and TDI

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta So jan 09, 2010 5:57 pm

Uporabniški avatar
tommy31
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a tommy31 So jan 09, 2010 6:04 pm

odprema je napisal/-a:Še boljše. Pogledaš servisno, če je na pooblaščencu greš z lastnikom na servis pa sprintajo zgodovino. Čist simpl.

Da prideš ti k meni kupovat avto za npr 1K€ ali 1,5K€ bi te nekam posla, čist tko v vednost....ti bi pri avtu za 1,5k€ servisno poštemplano, izpiske iz servisov, klimo pa da je nafilana, nove gume, letne na alu feltnah itd....pa laufu bi z dvorišča da bi se kar kadilo za tabo. 8)
Jebenti pa sej ne morem verjet
Bawarian Murder Weapon

Uporabniški avatar
odprema
Novinec

Napisal/-a odprema So jan 09, 2010 6:47 pm

tommy31 je napisal/-a:
odprema je napisal/-a:Še boljše. Pogledaš servisno, če je na pooblaščencu greš z lastnikom na servis pa sprintajo zgodovino. Čist simpl.

Da prideš ti k meni kupovat avto za npr 1K€ ali 1,5K€ bi te nekam posla, čist tko v vednost....ti bi pri avtu za 1,5k€ servisno poštemplano, izpiske iz servisov, klimo pa da je nafilana, nove gume, letne na alu feltnah itd....pa laufu bi z dvorišča da bi se kar kadilo za tabo. 8)

Ni problema ga pač nebi kupil od tebe.
rock and TDI

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias So jan 09, 2010 6:55 pm

tommy31 je napisal/-a:

Ne glede na vrednost avta, ta mora imet poštempljano servisno. Servisno dobiš pri nakupu novega avta in to da v času lastništva nekoga drugega izgine, se mi zdi nesprejemljivo. Seveda sta razloga za to samo dva - ali avto ni bil kasneje več servisiran, ali pa so bile mučke s kilometri. Cena tukaj nima nobene veze, svoj avto sem kupil za 2k eur s poštempljano servisno in vsemi zadevami in takega ga bom tudi prodal. Če bi pa vrtel kilometre ali ga ne bi servisiral, bi me bilo pa sram prodajat tak avto, ker taki avti so ponavadi samo še za na odpad ali za dele.

Kar se tiče pa vozila za 2000eur, se pa strinjam s predlogom honda civic, bi pa na tvojem mestu pogledal še za meganom (obvezno facelift), ki imajo ponavadi za to ceno 100-150k km, klimo, 2x airbag in pa letnik je od 99 naprej. Moj ima motor 1.4 16V, mamin 1.6 16V, z nobenim od njiju ni bilo nikoli nobenih težav, seveda pa sta oba rednos servisirana. Edini strošek je bil pri maminem, ko ji je počilo vodilo za dvig voznikovega okna, pa še to je bila vrjetno posledica nizkih temperatur. Xsaro je imel bivši sošolec in jo odsvetujem, ker se vozi kot sekret in tudi počutje notri je tako. Vectra zna bit tudi dober nakup, ko je brat kupoval avto je bila v igri, vendar se je odločil za megana, ki po mojem mnenju ponuja še največ za ta denar. Do 1000eur je pa tudi moj favorit accent 8)

Par predlogov:

Civic
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3381238&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3406377&show=1

Megane

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3057915&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3296903&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3388014&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3327016&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3350331&show=1

Uporabniški avatar
tommy31

Napisal/-a tommy31 So jan 09, 2010 7:24 pm

odprema je napisal/-a:
tommy31 je napisal/-a:

Ali bi ti avto vreden 1500€ peljal na uradni servis, naprimer zamenjat jermene, šponarje itd...za 700€? Če ja potem si itiot....
Jaz osebno avtomobilov ki niso skorajda nič več vredni servisiram pri kolegu v garaži.
Tist k pa kupuje tak avto pa to razume.
Zadnjič sem prodajal CLiota 99 letnik, model 2000. Bordo rdeč, el. paket in to je vsa oprema. Vse je delalo, avto je bil v 1. barvi, brez rje...za 1400€, prevoženo 130.000km. ( od 1 lastnika je bil)....servisna pa do 2006 leta ko je imel 80.000km....in mi tip nabija da da je avto vreden manj ker nima servisne knjige, ima nerealne kilometre itd.....ga odpikam 8 po domače mu jeb...m...)
Nato si je tip ogledal še baje 5 -10 takih avtov za ta denar in čet 1 teden pride da bi kupil moj avto....Seveda se mu rekel, zate je cena 1500€...in brez besed odšteje denar....
Pri toliko starem avtu ne glej servisne itd ( ker so po večini prevrteni kilometri in servisne ponarejene - osebno dobim katerokoli češ za 50€) ampak ohranjenost...motorja, podvozja in če se le da da je v 1 barvi...pa še to se vidi a je bil razbit v karambolu ali je le brvan zaradi praske na parkirišču.
5 let se ukvarjam že s tem in prosim, ne odkrivajte tople vode...
Bawarian Murder Weapon

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 09, 2010 7:36 pm

tommy31 je napisal/-a:
Ali bi ti avto vreden 1500€ peljal na uradni servis, naprimer zamenjat jermene, šponarje itd...za 700€? Če ja potem si itiot....
Jaz osebno avtomobilov ki niso skorajda nič več vredni servisiram pri kolegu v garaži.
Zadnjič sem prodajal CLiota 99 letnik, model 2000. Bordo rdeč, el. paket in to je vsa oprema. Vse je delalo, avto je bil v 1. barvi, brez rje...za 1400€, prevoženo 130.000km. ( od 1 lastnika je bil)....servisna pa do 2006 leta ko je imel 80.000km....in mi tip nabija da da je avto vreden manj ker nima servisne knjige, ima nerealne kilometre itd.....ga odpikam 8 po domače mu jeb...m...)
Nato si je tip ogledal še baje 5 -10 takih avtov za ta denar in čet 1 teden pride da bi kupil moj avto....Seveda se mu rekel, zate je cena 1500€...in brez besed odšteje denar....
Pri toliko starem avtu ne glej servisne itd ( ker so po večini prevrteni kilometri in servisne ponarejene - osebno dobim katerokoli češ za 50€) ampak ohranjenost...motorja, podvozja in če se le da da je v 1 barvi...pa še to se vidi a je bil razbit v karambolu ali je le brvan zaradi praske na parkirišču.

Se podpišem pod tole, saj jaz sploh ne zastopim ljudi ki kupujejo star avtomobil, in potem (osli) pričakujejo da bo avtomobil 1A :jao:
Jaz sem tudi kupil Golfa ll, ki je bil kar dobro razbit, samo meni je važen samo motor in da ni gnil. Pa seveda, da se še pelje "naravnost", pa magari če je bil "zmeškan" do zadnjih sedežev.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias So jan 09, 2010 7:45 pm

tommy31 je napisal/-a:
odprema je napisal/-a:
tommy31 je napisal/-a:

Tudi če ga ne voziš na uraden servis dobiš štempelj in podpis v knjigo, ter obkljukano kaj se je delalo, ter kartonček. Vsaj moj mehanik mi to naredi. Bodo pa prej sumljivi kilometri brez servisne kot s servisno, se pa tudi ponarejene servisne za 50eur skuži. Kot sem jaz pri kolegu, ko je bila ista pisava za servise v razponu parih let ter različni podpisi in pa črnilo štempljev vedno enako (ne)intenzivno :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 09, 2010 8:11 pm

defasturias je napisal/-a:
Tudi če ga ne voziš na uraden servis dobiš štempelj in podpis v knjigo, ter obkljukano kaj se je delalo, ter kartonček. Vsaj moj mehanik mi to naredi. Bodo pa prej sumljivi kilometri brez servisne kot s servisno, se pa tudi ponarejene servisne za 50eur skuži. Kot sem jaz pri kolegu, ko je bila ista pisava za servise v razponu parih let ter različni podpisi in pa črnilo štempljev vedno enako (ne)intenzivno :roll:

Pa ti si zgleda prav odvisneš, od tega "skret papirja"
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tommy31

Napisal/-a tommy31 So jan 09, 2010 9:09 pm

Pri avtu za 1k€ oz2k€ ne moreš zahtevat servisno, če je ni, je ni, zakaj ne sprašuj, ker ti je lahko jasno zakaj je ni. Preveri na avtu vse kako in kaj in če je uredu ga kupi.
Ma jaz ti lahko zrihtam en napol podrt avto z servisno knjigo - potrjeno. Vse bo u kurcu, ampak servisna pa bo. A misliš, da boš šel servis potem tožit, da imaš ti ves avto napol podrt? Boš ja....veš da ti bodo dali €, samo da boš vesel. Briga njih, oni delajo kar je po spisku za narest, lastnik pa reče...ne mi menjat amortizerje, ker se vozim le po mestu, ne menjajte mi anifriza, ker je avto skoz v ogrevani garaži itd....
diske tudi ne ker bom avto prodal, lamda sonde tudi ne in katalizatorja tud ne rabim ker imam kolega na tehničnem pregledu in bo šlo skoz.....ja tko je dons...

Drugače pa kako ti bo dal privat serviser ki dela popoldan v garaži štempelj v servisno????? Nikakor....pa verjemi meni da naredi bolje kot kak neuradni brezvezni servis.
Bawarian Murder Weapon

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So jan 09, 2010 9:11 pm

tommy31 je napisal/-a:Pri avtu za 1k€ oz2k€ ne moreš zahtevat servisno, če je ni, je ni, zakaj ne sprašuj, ker ti je lahko jasno zakaj je ni. Preveri na avtu vse kako in kaj in če je uredu ga kupi.
Ma jaz ti lahko zrihtam en napol podrt avto z servisno knjigo - potrjeno. Vse bo u kurcu, ampak servisna pa bo. A misliš, da boš šel servis potem tožit, da imaš ti ves avto napol podrt? Boš ja....veš da ti bodo dali €, samo da boš vesel. Briga njih, oni delajo kar je po spisku za narest, lastnik pa reče...ne mi menjat amortizerje, ker se vozim le po mestu, ne menjajte mi anifriza, ker je avto skoz v ogrevani garaži itd....
diske tudi ne ker bom avto prodal, lamda sonde tudi ne in katalizatorja tud ne rabim ker imam kolega na tehničnem pregledu in bo šlo skoz.....ja tko je dons...

Drugače pa kako ti bo dal privat serviser ki dela popoldan v garaži štempelj v servisno????? Nikakor....pa verjemi meni da naredi bolje kot kak neuradni brezvezni servis.

x1

Pri avtomobilu, vrednemu dva tisočaka pa res ne moremo zahtevati servisne knjižice - no če jo ima, je super ;)

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So jan 09, 2010 9:34 pm

Kaj ne preberes tu , ce bi k meni priso pa bi mi zahtevo servisno knjigo bi te natiral ko pesa pa ti nebi prodal avta pa ce si zadnji kupec. Kaj te študirate vi vsi ?

Tak kot jih je več povedala , jaz tudi 10 let star avto servisiram privat pri popoldancu in mi ga zrihta kot je treba. A zdaj pa bi mi on moral štempalt knjizico ???

Sicer pa na bolhi prodajo servisne knjige po 70€. Bi se bolse takrat pocutli ?
Stempli so poceni dan danes ... :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov