Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cayzi
Novinec

Octavia combi vs. Mazda 6 combi

Napisal/-a cayzi Ne jan 10, 2010 4:32 pm

Vem da je nekaj tisoč euro razlike med modeloma saj je mazda 6 v višjem razredu vendar me vseeno zanima vaše menenje.

Se mi zdi da TE plus pri mazdi vsebuje nekaj več opreme, kot pa Elegance vendar bi z dodatni opremo pri Elegance prišel blizu cene Mazde 6 combi.

No torej samo vaše menenje kaj bi izbrali in zakaj.

Hvala!

lp

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne jan 10, 2010 4:47 pm

Svetujem ti, da preizkusiš novo octavio rs. Jaz sem tudi izbiral med tema modeloma in sem se na koncu odločil za octavio rs 170KM cr diesel. Nad tem avtom sem navdušen in mi ni žal, da sem se odločil za škodo. :D
Matjaž

Uporabniški avatar
tommy31
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Kraj: LJ

Re: Octavia combi vs. Mazda 6 combi

Napisal/-a tommy31 Ne jan 10, 2010 4:57 pm

Definitvno bi izbral Mazdo.
Škoda in korejci so na zadnjem mestu katere bi kupil.

Mazda 6 je zelo lep avto ( nova oblika), napram Škodi sploh....verjamem, da so tudi materiali v notranjosti veliko bolj kakovostni.
Rabljen avto boš po 5 letih prodal za boljši denar, škodo pa za male pare, če sploh, kdor pač zaupa na nemce bo kupil VW ne pa škodo, ki velja za neki težek "fejk" VW-ja - edino motor je isti, vse ostalo pa :ppppp
Bawarian Murder Weapon

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne jan 10, 2010 5:04 pm

To mal tko na pamet ane?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 10, 2010 5:04 pm

tommy31 je napisal/-a:Definitvno bi izbral Mazdo.

Mazda 6 je zelo lep avto ( nova oblika), napram Škodi sploh....verjamem, da so tudi materiali v notranjosti veliko bolj kakovostni.
Rabljen avto boš po 5 letih prodal za boljši denar, škodo pa za male pare, če sploh, kdor pač zaupa na nemce bo kupil VW ne pa škodo, ki velja za neki težek "fejk" VW-ja - edino motor je isti, vse ostalo pa :ppppp

Če bi tole napisal 10 let nazaj, bi ti morda še verjel. A si sploh že kdaj sedel v novi Octavii ali pa Superbu ali pa peljal katerega? Ker nisi glih objektiven.

Sicer se pa pridružujem mnenju @maskota.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 10, 2010 5:05 pm

Mazda 6!
Octavaia pa še zdaleč ni avto za popljuvat, edino so predrage kot nove kaj se mene tiče.
lp.

Uporabniški avatar
tommy31

Napisal/-a tommy31 Ne jan 10, 2010 5:07 pm

Par let nazaj sem se vozil z Oktavijo dizel....karavan.
3 na zadnje sedeže ne gre, ker so koloteki preveč na notranji strani. Klima sploh ne pomaga, ker so sedeži iz tako gnilega-plastično-sintetičnega materiala, da skoz švicaš v hrbet in noge...kar se pač dotika sedeža. Trda armatura....
Ma tema od avta, v 5 vratnega CLiota se lažje spravi 5 ljudi kot v oktavijo.

PA tud skoz je imel neke probleme z motorjem...LMM, pa klučavnice itd....

Nove verjamem da so malo porihtali ampak zaostajajo za VW velikoooo.
Bawarian Murder Weapon

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Ne jan 10, 2010 5:11 pm

Kako pa RS kot družinski avto?

Bi si predstavljal da je podvozje trdo tako da... :roll:

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne jan 10, 2010 5:13 pm

Osebno sem bolj športne duše in bi izbral Octavio .. RS seveda ;) :P
Mazda je definitivno odličen avtomobil, vendar pa ... ne vem zakaj ... nekaj vleče k novi Škodi RS (2.0 TDi) ... mogoče tiste LED-ice ;)
Lar se tiče pa kvalitete materialov in nasploh v Škodi ... leto nazaj sem se peljal v Škodi Octaviji (mislim da letnik 2008) pa nimam pripomb.

LP
Matej

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Ne jan 10, 2010 5:18 pm

Imel sem tri favorite ... še Toyoto Avensis. Pa mi nekako ne potegne preveč čeprav bela zunaj je bomba...

:shock:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 10, 2010 5:19 pm

OFF

Zaradi takih postov smo uvedli oznake nekredibilnosti.
Lumpii, hvala za nazorne dokaze.

------------------------------

ON
Zakaj pa ne Mondeo, Insignia ali C5 karavan?

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Ne jan 10, 2010 5:22 pm

Matey_ je napisal/-a:Osebno sem bolj športne duše in bi izbral Octavio .. RS seveda ;) :P
Mazda je definitivno odličen avtomobil, vendar pa ... ne vem zakaj ... nekaj vleče k novi Škodi RS (2.0 TDi) ... mogoče tiste LED-ice ;)
Lar se tiče pa kvalitete materialov in nasploh v Škodi ... leto nazaj sem se peljal v Škodi Octaviji (mislim da letnik 2008) pa nimam pripomb.

LP
Matej

Tudi mene vleče k Octavii, pa ne vem zakaj. Prav lepa mi je tanova.
Glede kvalitete je pa isto kot pa vw. Sicer pa komu so že pokale glave na 2.0 tdi?? ....Vsem razen škodam.

Js bi pogledal še za Mondeom, tut super avto.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 10, 2010 5:24 pm

Jaz ne bi vzel mazde največ zaradi varnosti, ker ima 4 zvezdice pri NCAP, drugače mi je pa mazda bolj všeč kot pa octavia

Uporabniški avatar
tommy31

Napisal/-a tommy31 Ne jan 10, 2010 5:25 pm

esem je napisal/-a:OFF

Zaradi takih postov smo uvedli oznake nekredibilnosti.
Lumpii, hvala za nazorne dokaze.

------------------------------

ON
Zakaj pa ne Mondeo, Insignia ali C5 karavan?

Človek kupuje nov avto.
Moj predlog je bil Mazda 6.
Predlog je bil Mazdda in Škoda..
Pa odakle tebi Ford, Opel in Citroen... :lol:
Bawarian Murder Weapon

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne jan 10, 2010 5:26 pm

hp6715s je napisal/-a:Js bi pogledal še za Mondeom, tut super avto.

Hehe ... jaz pa sem ;) Definitivno priporočam, sam ker tukaj ni Mondeota v izbiri ;)
Zadnjič spremenil Matey_, dne Ne jan 10, 2010 5:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tommy31

Napisal/-a tommy31 Ne jan 10, 2010 5:27 pm

Ta kretten ki mi je dodal ravnokar dodatek k mojem avatarju naj mi napiše svoj naslov na Private....da mu J...m.... uno jebeno....
Bawarian Murder Weapon

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 10, 2010 5:27 pm

cayzi je napisal/-a:Kako pa RS kot družinski avto?

Bi si predstavljal da je podvozje trdo tako da... :roll:

Je sicer malo trša, vendar ni niti približno "lojtriški voz". Smo imeli doma Octavio 2 s športnim podvozjem in 17'' pa se da brez problema peljat 1000km (do Munchna in nazaj), brez da bi bil utrujen. Sem peljal RS-ko karavan bencinarja in dizla in nimam pripomb.

S prostornostjo (in samim prtljažnikom) Octavie combi se pa malo kakšen avto lahko kosa (tudi tisti v višjem razredu).

@tommy31: Octavia I je imela to slabost, da je bilo malo placa na zadnji klopi za višje ljudi. To so pri Octavii 2 popravili, tako, da je še viška placa. Glede okvar pa tko. Fotr je mel Octavio combi 1.8T, je naredu 120.000km z njo pa so se samo redni servisi delali.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Ne jan 10, 2010 5:36 pm

tommy31 je napisal/-a:Ta kretten ki mi je dodal ravnokar dodatek k mojem avatarju naj mi napiše svoj naslov na Private....da mu J...m.... uno jebeno....

že tvoj avto in način obnašanja kažejo na tvoj balkanski temperament...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jan 10, 2010 5:36 pm

Osebno se mi mazda dopade in bi tudi če bi jast kupoval tak rang vozila prišla med top pet pri izbiri.
A ker verjetno nikloi ne bo te možnosti :cry: :cry: me razum vedno vleče na škodino stran. Ne vem zakaj ampak vseeno misli, da je škoda zelo veliko avtomobila za svojo ceno. Sicer je z prihodom druge generacije tudi ta poskočila a vendar ne veliko proti prvi. Se pravi moj glas gre škodi.

Če pa še povem kaj bi če bi lahko pa bi v tej poplavi takih vozil sto procentno vzel novo škodo superb kombi. Toliko prostora za toliko denarja se danes na trgu ne dobi. ( pa ni vse v prostoru ampak tudi v izgledu, kvaliteti izdelave in neke moje simpatije do te znamke).
En primer: Če bi danes moral kupiti avto teke veličine in bi imel na izbiro recimo: bmw 5 karavan( prvi, ki sem se ga spomnil) in superb karavan vem, da nebi bilo dileme.

Uspešen nakup in varno vožnjo.

lp

4tuning_team
Novinec

Kraj: Podčetrtek

Napisal/-a 4tuning_team Ne jan 10, 2010 5:37 pm

...mazda je višji razred, malenkost več prostora od škode, octavia super avto, RS izvedba pa športni družinski avto...zanima me, katere motorje gledaš? Kaj imaš v ožjem izboru? Drugače dam glas Škodi...mene je prepričala.
Boštjan
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov