Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

mnenja Opel Corsa 1.4

Napisal/-a berlonso Ne jan 10, 2010 11:52 pm

pozdravljeni!
prijateljica kupuje nov avto in ga misli v kratkem naročiti...
v ožji dilemi sta ji tako ostala Opel Corsa in Mazda 2, cena do 11.000eur striktno.
predvsem navija za Corso, saj dobi zelo dobro opremo colour edition s tempomatom, avtomatsko klimo, športnejši izgled, 16col itd...
zato dobrodošla vsa mnenja in izkušnje s tema avtomobiloma, predvsem Corso s 1.4 motorjem, kakšne so napake, okvare, itd...
lep pozdrav

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne jan 10, 2010 11:54 pm

Oba avta sta kar ok, Mazde 2 sicer še nisem vozil, Corso sem in mi je kar všeč. Bila je opremljena zelo dobro in je imela 1.3 CDTI dizelski motor z 75 KM, ki se mi zdi optimalen za tako vožnjo, druga je bila opremljena z 1.4 motorjem (bencin). 1.2 in 1.4 bencinska agregata se mi zdita močno podhranjena oziroma ju je za normalno vožnjo potrebno gnati visoko v vrtljaje. Sicer če je res umirjena voznica, ji bo 1.4 najbrž dovolj (čeprav sebe imam prav tako za umirjenega voznika, pa sem čutil resno pomanjkanje moči). Gnanje v višje vrtljaje prinese tudi kar precej visoko porabo, pri meni je ob normalni vožnji (40% mestne, 40% relacije ter ostalo avtocesta) imela porabo kar 7,8 litra na 100 kilometrov, medtem ko z 1.3 dizlom 5,4 ob enaki vožnji
Avto se mi drugače zdi kar OK, notranjost meni osebno ena boljših v razredu, zunaj mi je tudi najlepša.
O Mazdi naj pove več kdo drug Very Happy
Zadnjič spremenil Antiznačkar, dne Po jan 11, 2010 8:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Ne jan 10, 2010 11:57 pm

Corsica 1.4 zna kar požret, res da je lepa ampak glede motorja je pa kar porazna.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po jan 11, 2010 12:03 am

ravno poraba jo najbolj skrbi... res pa je da bo imela samo relacije, najbrž po enih 20 kilometrov v vsako smer na dan, vozi umirjeno, ponavadi na nizkih oziroma normalnih obratih, skoraj nikoli v visokih (razen prehitevanja)... s tako vožnjo upa priti na 7 litrou?
šla je na testno vožnjo z obema, oba sta ji bila všeč, majhen + je imala Corsa vendar je vozila dizelca s 75km, 1.4 bencinca takrat ni blo na voljo.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po jan 11, 2010 8:31 am

berlonso je napisal/-a:ravno poraba jo najbolj skrbi... res pa je da bo imela samo relacije, najbrž po enih 20 kilometrov v vsako smer na dan, vozi umirjeno, ponavadi na nizkih oziroma normalnih obratih, skoraj nikoli v visokih (razen prehitevanja)... s tako vožnjo upa priti na 7 litrou?
šla je na testno vožnjo z obema, oba sta ji bila všeč, majhen + je imala Corsa vendar je vozila dizelca s 75km, 1.4 bencinca takrat ni blo na voljo.

Poraba bo pri tem motorju kar velika in naj se na to pripravi ... po mojih ocenah in izkušnjah cca 2,5 litra več kot pri 75 konjskem dizlu. Pa še slabše gre kot dotičen dizel :? Naj razmisli, če bi resnično dodala še tisočaka in si omislila dizla ... če ji ej všeč, seveda :) Ta 2,5 litra na 100 kilometrov hitro pridejo v enega tisočaka. Če bo imela pri relaciji z 1.4 bencinskim agregatom 7,3 litra (po moji oceni), ji z dizlom ne bo problem priti na 4,8 litra.
Zagotovljeno, ta Fiatov dizelček je zelo varčen :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jan 11, 2010 9:41 am

čist možno je pridt na 7 litrov porabe, je pa res, da motor v tem avtu ni lih neki biser.
Slika

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po jan 11, 2010 10:56 am

kaj pa okvare? al bi bla edina slabost okvara?

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po jan 11, 2010 10:58 am

pardon, ne okvara, poraba... :jao:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po jan 11, 2010 11:32 am

berlonso je napisal/-a:pardon, ne okvara, poraba... :jao:

A si ti mogoče zatreskan v tole Pijatelico oops 8) :8 :clapclap . Saj za ta denar lahko kupi kaj večjega :idea: Cruza , Pro., saj veš kaj ;) 1.6 motorji so kar ugodni pri porabi ;)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po jan 11, 2010 11:50 am

hehe ne nism, napaka zaradi zaspanosti. odločitev je njena, šla je na kar nekaj testnih voženj, izbrala ta dva "finalista"... očitno pa nasplošno ni veliko lastnikov teh Cors.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jan 11, 2010 12:32 pm

Motor 1.4 v Corsi ima dovolj navora za lagodno križarjenje v koloni in dokaj majhno porabo. Pri tem je treba voziti skoraj kot z dizlom. Če želiš malce več živahnosti pa bo potrebno priganjati nad 4.000 RPM, kjer se motor zbudi, posledično pa naraste žeja. Pri Corsi me je zmotilo predvsem to, da je opaziti območje cca med 3 in 4.000 RPM kjer motor daje občutek da se ne želi več zavrteti (verjetno narava Twinporta) . Z Mazdo sem žal naredil le par km, vseeno pa motor deluje precej bolj živahno, vendar imam občutek da na račun dosti krajšega menjalnika, kar zna dvigniti porabo pri avtocestnih hitrostih. Mislim pa da z zmerno vožnjo zna biti pri obeh poraba med 6 in 7l. Osebno bi se odločil za Corso, saj je precej prostornejša od Mazde 3.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po jan 11, 2010 1:51 pm

Zdaj sem se še nekaj spomnil in bom dodal. 1.2 in 1.4 bencinska mlinčka imata verigo in temu posledično precej glasen in grd (vsaj meni) zvok. ;)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jan 11, 2010 7:40 pm

1.2. spada v nižji zavarovalni razred - če ji to seveda kaj pomeni.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 11, 2010 7:58 pm

simply je napisal/-a:1.2. spada v nižji zavarovalni razred - če ji to seveda kaj pomeni.

S tem 1.4 mlinckom sem prevozil cca 100000 km ( sicer v prejsn generaciji corse ampak motor je isti ). Motor zna bit zelo varčen ( skoraj dizelsko ), če ga voziš na nizkih vrtljajih, kjer da dovolj od sebe za turistično vožnjo, če hočeš kaj od njega moraš iti nad 5000 vrtljajev ( blokada je na 6700 ), samo takrat se dvigne tudi poraba. nekih okvar in večjih napak ni, servisi so sigurno cenejši kot pri mazdi, lega na cesti je čist ok, je pa notranjost ( vsaj v cosmo opremi ) bistveno boljša kot pri mazdi, ki ima za moj okus eno najslabših notranjosti v razredu.

Porabo 7 bo imela zlahka, tudi manj. S ta novo corso sem prevozil ene 1000 km ko sem jo imel za nadomestn avto pa sem imel porabo 6,2 litra, pa je blo to večino relacije 20 km, pa kar nekaj izletov v rdeče polje merilnika vrtljajev.

Skratka moj glas gre za opla.

Če te še kaj zanima pa vprašaj.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po jan 11, 2010 8:25 pm

mazda ma pa glih tak fajn motor, da pade pod mejo 1.4, ker je 1349 kubičnih cm

en je začel pisat o mazdi 3, medtem ko je govora o mazdi 2 :!:

mazda je ful ozek avtek, pri corsi sem pa vseeno razočaran nad malim prtljažnim prostorom

testna vožnja definitivno šoferju pove veliko

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po jan 11, 2010 8:31 pm

Antiznačkar je napisal/-a:Zdaj sem se še nekaj spomnil in bom dodal. 1.2 in 1.4 bencinska mlinčka imata verigo in temu posledično precej glasen in grd (vsaj meni) zvok. ;)

To je bila na začetku serijska napaka na 1.2 (ne twinport) motorjih. Ko se je ketna zamenjala je zvok "klenkanja" izginil. Je pa res, da če se zamenja z nekvalitetnim nadomestnim delom se zvok dokaj hitro vrne.
"this is so euro its asian" by Sam B.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 11, 2010 8:34 pm

LaMike je napisal/-a:
Antiznačkar je napisal/-a:Zdaj sem se še nekaj spomnil in bom dodal. 1.2 in 1.4 bencinska mlinčka imata verigo in temu posledično precej glasen in grd (vsaj meni) zvok. ;)

To je bila na začetku serijska napaka na 1.2 (ne twinport) motorjih. Ko se je ketna zamenjala je zvok "klenkanja" izginil. Je pa res, da če se zamenja z nekvalitetnim nadomestnim delom se zvok dokaj hitro vrne.

Mam 1.4 Tp kotor pa še vedn ma zvok k dizl skor v prostem teku, nad 5000 vrtljajev je zvok bistveno boljši :-P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po jan 11, 2010 9:03 pm

LaMike je napisal/-a:

Vsaka Corsa bencinar 1.2 in 1.4 ima obupen zvok ;)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr jan 13, 2010 6:54 pm

kaj pa pomeni briljantna barva? to je v ceni... ni kovinska, je briljantna.. nikoli nism še slišou :shock:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov