snoopy je napisal/-a:Za bolšo polovico kupujem cliota 1,2 5V. Me pa zanima kaj je bolše vzet navadno mašino 1,2 43KW ali 1,2 16V 55KW. Predvsem katere so bolj trpežne in pri katerih je manj problemov. Bo pa avto za po mestu in za vožnjo v službo 30 km na dan.
Hvala za odgovore.
WMB je napisal/-a:snoopy je napisal/-a:Za bolšo polovico kupujem cliota 1,2 5V. Me pa zanima kaj je bolše vzet navadno mašino 1,2 43KW ali 1,2 16V 55KW. Predvsem katere so bolj trpežne in pri katerih je manj problemov. Bo pa avto za po mestu in za vožnjo v službo 30 km na dan.
Hvala za odgovore.
Definitivno je 1.2 8V manj problematičen, oziroma sploh ni problematičen, ker praktično ne crkne nič. 16 V različica ima par variant okvar in sicer tuljave - cinšpule.
Razlike niti ne opaziš, morda je navaden 8V motor celo odzivnejši pri nižjih obratih...nad 4k obrati se tudi 16V -ju začne dogajat. Poraba je pri 8V manjša.
janceh je napisal/-a:Pred kartkim sem kupil cliota 1.2 letnik 2001 z 120000 prevoženih. Od 30 dni kolikor ga imam je bil 10 dni po delavnicah, stal me je dodatnih 600 evričev, pa še ni ok. V enem mesecu je crknil ABS, potenciometer gasa, motorček prostega teka, par žarnic, pol žarnic za osvetlitev armaturke, ...
Renault kvaliteta !!! NIKOLI VEČ FRANCOZA, razen če se francozi grejo na Japonsko učit avte izdelovat.
V življenju še nisem bil nad ničemer tako razočaran kot nad cliom (ne zasluži si velike začetnice v imenu).
WMB je napisal/-a:janceh je napisal/-a:Pred kartkim sem kupil cliota 1.2 letnik 2001 z 120000 prevoženih. Od 30 dni kolikor ga imam je bil 10 dni po delavnicah, stal me je dodatnih 600 evričev, pa še ni ok. V enem mesecu je crknil ABS, potenciometer gasa, motorček prostega teka, par žarnic, pol žarnic za osvetlitev armaturke, ...
Renault kvaliteta !!! NIKOLI VEČ FRANCOZA, razen če se francozi grejo na Japonsko učit avte izdelovat.
V življenju še nisem bil nad ničemer tako razočaran kot nad cliom (ne zasluži si velike začetnice v imenu).
Pa kdo ti je kriv, če si se pustil nategniti...Prodajalec je verjetno vedel za 80% zadev, ki jih ti zdej plačuješ, oziroma je avto od švercerja in ni niti vedel kaj je z njim, on ga je le opral in vzel svojih par 100€...
Ja...res.. pri japoncih ne crkujejo žarnice, ne v armaturi ne nikjer....dej farbat tle gor po forumu....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov