BC je napisal/-a:poraba okrog 6l, ki jo imam zdaj v sciroccotu se mi počasi zdi prevelika
BBS je napisal/-a:Jao, jaz vozim avto, ki ima porabo 10 l pa se ne sekiram, ti se pa sekiraš, ker imaš porabo 6 l.
Rajši sem brez avta, kot pa da bi moral gledat na porabo. Res mi gredo na živce pogovori o porabi. Avto se more tankat in more it naprej. Ne pa da zaradi tega eni šaltajo na 1500 obratih, vozijo 60 na uro.
Ampak, ti voziš, ti plačaš.Že veš, kako je prav
BC je napisal/-a:poraba okrog 6l, ki jo imam zdaj v sciroccotu se mi počasi zdi prevelika, zato mi je vedno bolj všeč lupo 3l...
je še kak avto, ki ima porabo res okoli treh litrov?
ni pomembna znamka, velikost, oblika itd.
samo, da je poraba 3l ali manj (ne 4 ali 5l) in cena nekje do 5000 EVR.
LP
kolo že imam. zdaj iščem avto z majhno porabo.cky2k je napisal/-a:6l ti je velika poraba???boš mogo kolo nabavit pa bo
kul, zgleda da je lupo najugodnejši.kolesar je napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/die_sparsamsten_autos.html
tukaj imaš seznam najbol varčnih...
tud lupo ima porabo 3.7....
mal si preračunaj kolko € prišparaš med porabo 6l in 4l.....
se če vzameš 20.000km na leto prišparaš 200€, tako da je bolše da avto prodaš pa se začneš z kolesom, vlakom, busom vozt...
jaz pa ne verjamem v 5l. bili so tudi testi, kjer je bila poraba 3l in še celo malo manj.TOYOTA je napisal/-a:dvomim v 3 litre, mogoče pri določeni hitrosti ( mali) na AC, drugače je bil test na motorvisionu ( sedaj dsf motor ) in je avto pil 4,8 do 6....tko da..
kakšen liter? kje?Templar je napisal/-a:6l je čisto ugodna poraba in več kot kak liter realno ne boš sklestil. Tudi če bi ga se ti nebi tako hitro povrnil vložek v nekaj takega.
kolo že imam, samo težko več kot eno vrečko peljem iz trgovine z njim. zakaj ax? saj nima manjše porabe kot lupo?=ZiAn= je napisal/-a:A se ti zafrkavaš ali to resno, 3litre in manj? Kot rečeno, kupi kolo, očitno nimaš denarja za vzdrževanje avtomobilaali pa vsaj ax dizla, tam med 3-4L kuri kolkor se spomnim, če ti to ni preveč...
kurila? scirocco dela na ,,osvinčen" bencin. kolo že imam.abbe je napisal/-a:model voz sirokota pa mu je 6 litrou prevec.matr ej natankaj kurila notr bo po izracunih k ada porab 4 litre nafte.
pa clovek,daj res si kupi kolo
predelava ne pride v poštev.kolesar je napisal/-a:predeli ga na plin pa boš mel kao 4 l porabe
kater skuter ima več kot 6l porabe? a ni ponavadi okoli dveh litrov (4t, 50ccm)?michelin je napisal/-a:se podpišemcky2k je napisal/-a:6l ti je velika poraba???boš mogo kolo nabavit pa bo,saj tudi skuter spije več
a res? to je treba razlagat? da cena bencina mogoče ni ista, kot včasih in da se konstantno dviguje?MyWay! je napisal/-a:Se pravi, da se ti na začetku ni zdela prevelika? Šele sedaj? Kaj si pa včasih vozil, da ni bila prevelika poraba (pod 6l), če smem vprašat?
+ Zakaj te skrbi teh nekaj evrov sedaj, pri nakupu avtomobila te pa ni?
fino. ampak teme nisem odprl zato, ker bi me zanimalo kakšno porabo imaš ti, kaj bi raje imel ter kaj ti gre na živce? zakaj bereš in komentiraš temo, če ti gre vse to na živce?BBS je napisal/-a:Jao, jaz vozim avto, ki ima porabo 10 l pa se ne sekiram, ti se pa sekiraš, ker imaš porabo 6 l.
Rajši sem brez avta, kot pa da bi moral gledat na porabo. Res mi gredo na živce pogovori o porabi. Avto se more tankat in more it naprej. Ne pa da zaradi tega eni šaltajo na 1500 obratih, vozijo 60 na uro.
Ampak, ti voziš, ti plačaš.Že veš, kako je prav
pa saj ne iščem avta z enim litrom porabe. zanima me samo, če je še kak z enako ali pa zelo podobno porabo kot jo ima lupo 3l...Energetik81 je napisal/-a:Če se boš vozil enako kot sedaj, ti noben avto ne bo porabil manj kot 3L. Razen če razvijejo ICE, pri katerem se bodo toplotne izgube čudežno pretvarjale v kinetično energijo. Iz ICE mašine pač ne moreš dobiti več kot nekih 35% izkoristka.
Ratalo bi ti edino z motociklom, ki ima veliko manjši zračni upor in z bolj enakomerno vožnjo.
BC je napisal/-a:poraba okrog 6l, ki jo imam zdaj v sciroccotu se mi počasi zdi prevelika, zato mi je vedno bolj všeč lupo 3l...
je še kak avto, ki ima porabo res okoli treh litrov?
ni pomembna znamka, velikost, oblika itd.
samo, da je poraba 3l ali manj (ne 4 ali 5l) in cena nekje do 5000 EVR.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov