cruiser1 je napisal/-a:Tiptronic menjalnikov ne poznam dobro je pa glavna razlika, da imajo možnost ročnega prestavljanja + -. Sicer mi nikoli ne bo jasno zakaj ročno pretikat, če imaš automatica, ampak očitno si nekateri želijo na vsak način dokazati, da so pametnejši od menjalnika.
Jaz osebno sem prepričan, da je navaden klasičen menjalnik boljši in vzdržljivejši. kašni so "navadni" menjalniki v nemških avtomobilih, ki jih gledaš ne vem, velikokrat pa je slišati, da so tiptronici v audijih precej pokravljivi in nezaslišano dragi za popravit. Koliko je to res, nevem.
lisko je napisal/-a:Lepo ti pride prav če ga goniš čez ovinke.....lepo pred ovinkom ročno šaltaš nazaj in s polnim plinom odpelješ iz ovinka.....če pustiš elektroniki svoje butasto mišljenje ti pred ovinkom menja navzgor ( spustiš gas in zaviraš motor pa hoče se vrtet s čim nižjimi obrati..) sred ovinka pohodiš (kick down) pa sunkovito menja tudi do dve prestavi nazaj kar zna bit malo nelagodno....
Po klancu navzdol pa ročno pretakneš nižje in motor sam zavira....
Vsaj zame je to velika prednost.
supr je napisal/-a:Samo toliko, da vas popravim: pri Audiju se je za izogibat multitronic menjalnika in ne tiptronic. Tiptronic deluje odlično pri vseh znamkah.
Pri Audiju je pa težava z multitronic menjalniki tja do letnika 2005 (mogoče se motim glede letnika).
cruiser1 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Lepo ti pride prav če ga goniš čez ovinke.....lepo pred ovinkom ročno šaltaš nazaj in s polnim plinom odpelješ iz ovinka.....če pustiš elektroniki svoje butasto mišljenje ti pred ovinkom menja navzgor ( spustiš gas in zaviraš motor pa hoče se vrtet s čim nižjimi obrati..) sred ovinka pohodiš (kick down) pa sunkovito menja tudi do dve prestavi nazaj kar zna bit malo nelagodno....
Po klancu navzdol pa ročno pretakneš nižje in motor sam zavira....
Vsaj zame je to velika prednost.
Ja, če ga goniš čez ovinke ti lahko pride prav. Nič ne rečem. Ampak že z navadnim aut. menjalnikom brez pretikanja lahko goniš čez ovinke preko vseh prometnih omejitev. Ampak prav nekateri imajo lahko v tem veselje in vse lepo in prav. Motijo me pa ljudje, ki imajo tiptronic in potem stalno ročno pretikajo brez potrebe! Poznam in vem za take modele! Enostavno mu ni prav kako šalta menjalnik in na koliko obratov dela motor in potem celo na avtocesti stalno pretikajo ročno, da drži "zdrave" obrate![]()
Omenjaš butasto elektroniko. Navaden aut. menjalnik je nima. Imam pa jaz overdrive, ki ga lahko izklopim pred ovinkom in menjalnik takoj prestavi navzdol! To je zelo primerno za vožnjo v mestni gužvi in vožnjo v klanec, če rabiš obrate in po klancu navzdol, da motor zavira.
Ročno pretikanje ima neko prednost, ki pa se mi zdi, da jo v glavnem povprečen voznik niti ne potrebuje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vseved je napisal/-a:Zavedaj se dejstva, da če naletiš na nevzdrževan menjalnik, lahko kar na široko odpreš denarnico. Nov "tiptronic" stane nekje 3-4k €. Premisli še enkrat.
IcEm4n je napisal/-a:M: mišljeno je blo tadrugo. Slučajno sem omenil, ker criuser1 "jamra" o tem, da je ročno pretikanje nesmisel pri avtomatikih (no vsaj on ne vidi smisla v tem), v podpisu pa ima napisano to, v kar sm se jst "spotaknu" (P R N D 2 1)
roberto-82 je napisal/-a:js bi pa rad probo avtomatika oz tiptronika da bi vido kk ta stvar pretika kako vleče v koleoni ko se premikaš počasi kako se menjalnik ozove pa nimam te možnosti
ker spomladi bom kupo avto pa sem skeptičen glede avtomatika enkrat me je peljav eden z mercedezom 90l avtomatik pa je rabo 100m preden je prešalto pa neki cuko katastrofa.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov