Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mirko123
Nov uporabnik

Škoda Octavia 1.6 Business-NOV MODEL

Napisal/-a mirko123 Po jan 18, 2010 10:33 pm

Gledam tole škodico, ki je sedaj v akciji za 14.444 EUR + 4 leta garancije. Meni se zdi vredu nakup, toliko denarja za tak avto. Kaj menite?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2644781&show=1

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 18, 2010 10:42 pm

Ne boš zgrešil z nakupom :tomidelej:

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po jan 18, 2010 10:43 pm

jaz mislim da je dober nakup, bi pa obvezno doplačal za alu platišča-vsak 16 in avtomatsko klimo. to je pa to.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jan 18, 2010 10:45 pm

Absolutno ja! Res pa je, da je ta 1.6 prešvoh, ga moraš nonstop tiščat, sam za tak dnar. Sploh glede tega, da je zanesljiva, kakovostna in dobra v vožnji, pa še velika je.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Po jan 18, 2010 10:46 pm

ceni dodaj 380€ za kovinsko barvo ter okoli 100€ za prevoz in pripravo vozila, pa je nad 15€, kar je še vseeno malo, kar avto ponuja. Ali res?

Po besedah drugih naj bi bil zastarel motor, ki naj bi bil podhranjen in požrl vsaj 9litrov goriva na 100km. Pa vendar bratu takšna octavia 1.6MPI v dveh letih uporabe ter 70kkm prevoženih kilometrih, ne pokuri več kot 7 litrov. Pa upam da ne bo sedaj kregarija zaradi porabe. Motor je spodobno zmogljiv za umirjenega voznika, ki ne prehiteva veliko. Iz kakšne krizne situacije med prehitevanjem te prej reši močnejši motor. Oprema pri tem modelu je res bolj boga (ročna klima, zadnja stekla na "roštilj), pač resnično osnovna oprema. Lahko pa kupiš bratovega, ki ga bo sedaj začel prodajati.

Upam, da ne zameri avtor, če podam še vprašanje glede Škode. Ali kdo ve, pri katerem trgovcu in s kakšno taktiko dobiti čimvečji popust? Avto se ne kupuje do zadnjega € na računu, da ne bo pomote, ampak vsak ima rajši če se da kje kaj dobiti ceneje kot dugje.
Brat je bil do sedaj pri 2 trgovcih, ter jaz pri enem v bratovem imenu, kjer vsa oba dobila iste informacije. Za model, za katerega se zanima brat 2000€ popusta. Pri vseh prodajalcih isto.

Nasplošno pa priporočam Škodo!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 18, 2010 10:48 pm

mevden je napisal/-a:jaz mislim da je dober nakup, bi pa obvezno doplačal za alu platišča-vsak 16 in avtomatsko klimo. to je pa to.

Za dvoconsko klimo se strinjam, ampak 16'' pa business ima! Tale črna Octavia na zgornjem oglasu je malo zavajanje, saj nima opreme business (nima ALU platišč, nima meglenk).

Tole je Octavia business:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2788706&show=1

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 19, 2010 7:30 am

Za tak denar je to zelo dober nakup. Glede motorja in porabe pa, res je, da je motor star in da gre počasi iz prodaje, je pa zato zanesljiv in preverjen, praktično nepokvarljiv. Poraba je pa odvisna od načina vožnja in relacij, ki jih opravljaš. Recimo v mestu pri cjazenju ti lahko poraba naraste tudi na 10 litrov, na AC pri 130 km/h je okoli 7 litrov, na kakšni magistralki tja do 100 km/h pa okoli 6 litrov. Ampak taka poraba je povsem konkurenčna ostalim podobnim avtom s podobnimi motorji (megane, astra, mazda3...). Dobra lastnost motorja je tudi ta, da se ga lahko pelje tudi pri 2000 obratih, je pa res, da ko pohodiš gas avto ne skoči kot kak TDI ampak lepo zvezno vleče. Najboljše pa je, da greš na testno vožnjo in ga sam sprobašs tkaim mototjem, potem bo odločitev veliko lažja

jony
Novinec

Napisal/-a jony To jan 19, 2010 7:59 am

pr teh škodah me moti samo to da imajo vse serijsko samo 4 airbage, medtem ko jih imajo pri konkurenci vsaj 6. Drgač je pa dobr avto.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To jan 19, 2010 9:01 am

Pomojem je ta octavia kar soliden nakup, čeprav verjamem da se dobi pri konkurenci mogoče celo več opreme za podoben denar.

OFF:Počasi se bom začel spraševati v kredibilnost tega foruma, saj ne znate predlagati drugega kot dizel s 150+ konji, v nasprotnem primeru je avto nepremičnina, nevaren, požrešen in ne vem kaj vse še.

Sam mam avto s 100 konji pa se mi še ni zgodilo, da me kam nebi pripeljal. Aja pa celo bencinar je.

V hiši je tudi 177 konjski dizel, pa bi rekel da je bolj "nevaren" kot pa avto z manj konji.

Vedno nabijate nekaj o "varnem" prehitevanju z močnejšim avtom. Pa kje živite. Prehitevanje ni varno, ampak je nevarno! Kolikokrat na mesec pa sploh koga prehitite? Samo mogoče 2-3x pa še to res občutno počasnejše vozilo. Počasi se mi bo zazdelo da so na tem forumu zbrani vsi "cesti dirkači" po Sloveniji, ki so v veliki meri krivi za nesreče na cestah.
Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz To jan 19, 2010 9:08 am

aklan86 pa ti si še živ :lol:

no, da na hitro zaključimo debato močen:šibkejši avto, ker je bilo veliko o tem že napisanega, in nočem da nastane kregarija. Zakaj nekateri preferirajo močnejši motor: ne samo zaradi večje hitrosti, ki jo lahko razvije, ampak bolj zaradi mirnejše vožnje pri isti hitrosti kot s šibkejšo mašino. Če pa tudi prehitevaš 2x na mesec je tistih 2x bolje, da si čimhitreje mimo, kot pa da ti začne zmanjkovati ravnine, ker ponavadi še prehitevani pospeši, ko vidi koga da se mu pelje vzporedno :roll:

Se pa strinjam z vsemi, da je 1.6MPI za normalno vožnjo čisto normalen motor. Kot sem rekel ne govorim kar tako ampak 70.000km v dveh letih v družinskem krogu. Brez problemov!

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko To jan 19, 2010 10:17 am

S takim motorjem sem prevozil okoli 170.000 km. Motor je zanesljiv, jaz nisem imel niti ene napake. Poraba je bila okoli 7-7.5l. Pa imam kar "težko" nogo. Mislim, da je za povprečnega šoferja čisto dovolj moči.
Matjaž

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 20, 2010 12:11 am

aklan86 je napisal/-a:Pomojem je ta octavia kar soliden nakup, čeprav verjamem da se dobi pri konkurenci mogoče celo več opreme za podoben denar.

OFF:Počasi se bom začel spraševati v kredibilnost tega foruma, saj ne znate predlagati drugega kot dizel s 150+ konji, v nasprotnem primeru je avto nepremičnina, nevaren, požrešen in ne vem kaj vse še.

Sam mam avto s 100 konji pa se mi še ni zgodilo, da me kam nebi pripeljal. Aja pa celo bencinar je.

V hiši je tudi 177 konjski dizel, pa bi rekel da je bolj "nevaren" kot pa avto z manj konji.

Vedno nabijate nekaj o "varnem" prehitevanju z močnejšim avtom. Pa kje živite. Prehitevanje ni varno, ampak je nevarno! Kolikokrat na mesec pa sploh koga prehitite? Samo mogoče 2-3x pa še to res občutno počasnejše vozilo. Počasi se mi bo zazdelo da so na tem forumu zbrani vsi "cesti dirkači" po Sloveniji, ki so v veliki meri krivi za nesreče na cestah.

Če se vsak teden moraš zapeljat 120km do Ljubljane in nazaj večinoma po lokalnih cestah s precej naloženim avtom(3-4 študenti plus prtljaga) v času, ko vsi bosanci ipd. rinejo domov oz. nazaj v Slovenijo in se vozijo 70 v naselju ali pa izven njega, ko pa prehitevaš, se kar prvi konc dvigne v zrak kako pritisnejo po gasu, potem je definitivno 130 dizelskih konjev občutno bolj varno kot 90 oz. 100 in z vsemi tremi konjenicami v podobnih agregatih imam izkušnje. Pa s 130 konji dokaj lagodno prehitevaš, z 90/100 moraš pa včasih zalet vzet pa še v obrate pritisnit. Za moje pojme je vsekakor več konjev bolj varno, dosti bolj. Razen, če nimaš v glavi glih porihtano vse pa tiščiš do onemoglosti vse kar dobiš v roke...

Je pa res, da v primeru voznika, ki lahko potrpi v počasni koloni oz. se ne vozi redno na daljše relacije in tudi nima posebno obteženega avtomobila, je lahko tudi ta 1.6 v relativno težkem avtu čisto zadosti. Je tudi preveč različnih dejavnikov, da bi lahko na splošno določil koliko konjev je v katerem primeru dovolj/preveč!

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Sr jan 20, 2010 3:57 pm

Ne rečem da pri prehitevanju ne pride prav več konjev, ampak če pogledaš avtomobile s 150+ konji na avto.net, stare cca. 10 let jih je zelo malo, ki niso bili razbiti. Torej zakaj so bolj varni avtomobili z več konji? Ker lahko v nedogled prehitevaš in si skoz na levi in ti milijonkrat uspe brez problema prehitet? Enkrat pa ne. Kaj pa zdaj? Črna kronika...

To ko si pa napisal da prehitevaš kolono ti lahko pa samo :clapclap, res pa moje mnenje ne šteje ker "nimam vse pošlihtano v glavi".
Slika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr jan 20, 2010 4:30 pm

~toMmy~

Vaša študentska klapa ga pa goni, ko se prehitevate z bosanci, ki jim privzdiguje prednje konce, kar pomeni, da tudi oni niso med počasnimi in da prehitevanje niti ni potrebno.

Cena škode je zelo v redu in definitivno dober nakup.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Sr jan 20, 2010 5:11 pm

Vsekakor je tale akcijska Octavia dober nakup. Super je tudi, ker lahko nekaj opreme naročiš oz. jo opremiš po želji. Spodaj je cenik z možno dodatno opremo.

http://www.skoda.si/files/docs/price/67.pdf

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jan 20, 2010 9:27 pm

Pozdravljen,

Škoda ni slaba izbira. 1.6l bencinar je vstopni model in temu primerna naj bodo tudi pričakovanja. Glede na potrebe predlagam morda še ogled pri Oplu (poslavljajoči se model Astre), morda Ford Focus ali Fiat Bravo. Našteti avtomobili so nekoliko manjši kot Octavia, vseeno pa primerljivi. Predvsem Bravo bi znal biti zanimiv, saj za približno tako ceno ponujajo že 1.4Tjet s 120KM in lepim paketom opreme. Ford se s solidnim paketom opreme suče okrog 15.000 EUR, Astra pa zna biti opazno cenejša od Octavie. V primeru da je prostornost Octavie pogoj poglej še za Chevroletovin Cruzom (cena s podobnim paketom opreme bi morala biti skodaj identična Škodini.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz Sr jan 20, 2010 9:35 pm

Vendar prednost Octavie proti Cruzu so 5 vrat, torej veliko večja odprtina za nalaganje

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Sr jan 20, 2010 9:51 pm

Sem gledal tudi Cruza. Oblika je všečna, notranjost malo manj. Subjektivno dam več na škodo, ker je Cruz korejec.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr jan 20, 2010 10:10 pm

Če iščeš udobno zanesljivo limuzino za ugoden denar ... ne razmišljal :)
Mislim, da ne boš prav nič zgrešil s to Škodo :)

LP
Matej

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz Sr jan 20, 2010 10:13 pm

Ali kdo ve, ali bo imela Škoda v prihodnjih mesecih kakšne dodatne popuste ali akcije?
Ali avto kupiti sedaj, ali še bolje malo počakati (ni problema)? Trenutno je 2000€ popusta za ostale različice octavie
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: peterkukec in 12 gostov