Naj prvo povem, da crafterja nisem vozil sem se pa z fanti na terenu veliko pogovarjal o njih. Vsi so zelo zadovoljni z njimi in praktično ni nekih težav razen nekateri so se pač pitoževali nad zadnjim pogonom (posebaj zdaj v začetku tega leta), ko je na veliko padal sneg. Poraba pri crafterju ( največjem in najdaljšim) je po pričevanju drugih okoli 10. do 14. odviisno seveda od vožnje.Govorim pa za ta dotični motor. Seveda sem tudi jast pogledoval po njem ampak mi zadnji pogon in cena ne dišita preveč. To je moje mnenje.
Kar pa se tiče ducata 2.3 multijet pa lahko povem veliko slabih stvari saj sem si ga lastil do nedavnega dokler ga nisem zamenjal za citroena.
V enem letu lastništva sem z njim naredil 70.000km in naj začnem naštevati napake:
Zamenjali so mi volansko letev( napokana), zamenjali so mi sklopko pri 100.000 km -jev. Ravno tu tišči zajec. Zakaj: Po pričevanju mehanikov in drugih poznavalcev (ne me držati za besedo ali so njihove izjave verodostojne ali ne) naj bi ta motor imel sklopko enako kot jo ima stilo jtd.

. Spet drugi trdijo, da naj bi bila sklopka od psa koncerna in so jo spojili z fiatovim motorjem 2.3 multijet. ( Spet ponavljam, kar sem slišal). Prosim, da me poznavalci ne držite za besedo, ker sam nisem mehanik ampak laik na tem področju. Sem pa na lastni koži občutil kako je ta zadeva potekala. Avto ko prestaviš v vzratno prestavo in spuščaš sklopko trese ko stara kanta. ( se opravičujem izrazu).
No da nadaljujem pri okvarah: Te motorji imajo nek boost ventil, ki ga fiat že v osnovi ni naredil dobrega in brezhibnega. ( So mi ga menjali trikrat a zlomka skoz v okvari, oz. ves čas brenči in ti skače po možganih). Na servisu so rekli, da pač tak je in da oni pri tem nič ne morejo.
Kot je že nekdo omenil nek " luft" sem ga tudi jast imel samo spet ne vem kje. Ko sem peljal vzratno in ustavil je vedno nekaj počilo spredaj pri kolesih.
Da nadaljujem pri kontrolnih lučkah, ki so se prižigale kot na novoletni jelki. Nimam besed. Potem je crknila klima, ker je bila neka cevka iz neznanih razlogov "pregrižena" in je spustil plin. Pri takorekoč novem kombiju.
Je pa res, da je ta motor za svoje tehnične podatke kar zmogljiv in predvsem ima veliko navora pri zelo nizkih obratih motorja. Poraba se je pri moji zelo lepi in umirjeni vožnji gibala med 9.4 in 9. 8. Izmerjeno po tankih in ne po računalniku.
Malo sem se razpisal ampak naj zaključim, stari dobri ducato to ni več in da me je novi razočaral na celi črti. Res škoda, da si tako blatijo svoje ime.
Pred božičem sem ga jast prodal in kupil citroena. Dobil največ za najmanj denarja.
Verjetno sklepaš, da bi osebno izmed teh dveh raje kupil vw-ja.
lep pozdrav in uspešen nakup ti želim.
P.s. če pa te še kaj zanima pa kar vprašaj.
king1