Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

CRONO CAR d.o.o. Vipava

Napisal/-a hous3r So jan 23, 2010 1:17 pm

Pozdravljeni.
V nobeni temi nisem zasledil kakšnih informacij o tem prodajalcu rabljenih avtomobilov.
Zanima me ali je kdo že kupoval pri njemu, od kje dobiva avtomobile, kako je s kilometri in na splošno z avtomobili, ki jih prodaja? Gledam predvsem karavane do 10000EUR.
Kakršnakoli informacija bi bila dobrodošla.

http://www.avto.net/crono/

lp
It's never good enough.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So jan 23, 2010 2:00 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3027604&show=1 Po moje sodelujejo z to avto hiso,ker so tega bmw-ja isto casno prodajali tudi oni.
2x sem bil tam in nikoli ni bilo avtomobila z avto.net pri njih.
Prvic sem bil za tega bmw-ja in se za en avtomobil niti enega ni blo na njihovem placu.
Drugic sem bil za vectro rekel je da zakaj nismo poklicali,da je sel nekdo iz avtohise v ljubljano.
MENE so razocarali.
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 23, 2010 2:09 pm

Kakor imam jaz informacijo so vsi avti uvoženi... verjetno z Italije.
Za katero vozilo se gre?

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jan 23, 2010 2:55 pm

Kolikor sem slišal o njih, naj bi se jih veljalo na široko ogniti.

mte
Nov uporabnik

Napisal/-a mte So jan 23, 2010 3:41 pm

Izogni se jim. Ko sem prišel po avto (že po opravljenem tehničnem), so mi hoteli prodati komplet prve pomoči. Nisem ga vzel, ampak ko sem prišel domov sem se spomnil, da brez njega sploh ne bi mogel opraviti tehničnega. No, ko sem ga zahteval zastonj, so mi ga dali.
Kmalu mi je počil mehanizem odpiranja sprednje šipe, zamenjali so 2 vodili in vsa so po nekaj tednih spet počila, šele tretjič so se spomnili zamenjati komplet tudi z elektroniko (sicer so komplet vzeli iz enega drugega novejšega avta istega modela, ki so ga prodajali). Nad tem nisem bil navdušen, ampak ker smo se zmenili za 1 leto garancije na mehanizem in ker nisem več hotel izgubljati živcev, sem se nekako strinjal.
Podobno je bilo z zadnjo ključavnico - dvakrat so jo popravljali (čeprav je mehanik pri katerem popravljajo, že prvič pošteno povedal da jo bo verjetno treba menjati - ampak je prodajalec vztrajal s popravljanjem namesto zamenjave), šele tretjič so jo zamenjali.

Ker sem se dobro zavedal svojih pravic, smo vse rešili v sklopu enomesečne garancije, ampak so mi pa požrli ogromno živcev. Še malo, pa bi klical na inšpekcijo (kot sem to naredil pri eni drugi avtohiši). Če bi se mi zgodila še kakšna napaka v roku 6 mesecev od nakupa, bi sigurno uveljavljal tudi stvarno napako, ampak si prav predstavljam, koliko živcev bi spet šlo preden bi se kaj zgodilo.

Kolikor sem slišal od drugih, znajo včasih tudi "izgubiti" kakšno servisno knjižico, potem pa jo je kupec našel pod eno preprogo, kjer je bil zadnji servis narejen pri kar nekaj kilometrih več kot naj bi jih takrat imel.

Ker te finte poznam, se na števec kilometrov nisem kaj preveč oziral, ampak je vseeno izgledalo po ohranjenosti, da so kilometri pravi, tudi ugotovitve mojega mehanika so se ujemale s servisno knjižico, tako da hvalabogu ni bilo tudi tukaj problemov.
lp

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r So jan 23, 2010 6:00 pm

Enkrat ali dvakrat na mesec se peljem mimo CRONOta pa vidim, da ima precejšnjo zbirko rabljenih avtomobilov, vendar nimam nikoli časa da se bi ustavil in malo pogledal.
Potrebujem večji avto, zato se odločam za nakup karavana (do 10kEUR), ne vem niti še katerega, zato sem vprašal bolj na splošno o CRONO Car.
Zanimivi pri tem prodajalcu se mi zdijo recimo tile:

http://www.avto.net/crono/ad.asp?id=2912569
http://www.avto.net/crono/ad.asp?id=3150840
http://www.avto.net/crono/ad.asp?id=3169768

lp
It's never good enough.

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR So jan 23, 2010 6:44 pm

Jaz sem slišal pravit od zanesljivega vira, da uvažajo avte s kilometri po želji kupca.

Te želje uresničujejo z zamenjavo števca na željenem avtomobilu :!: :!: :!:

Jaz osebno bi se jih ognil. :evil:
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

svicar
Nov uporabnik

crono car...lažnivci da jim ni para

Napisal/-a svicar Ne maj 16, 2010 3:03 pm

Za vse, ki imate opravka z Crono car Vipava!

Bodite res previdni. Šef je tak lažnivec, da mu ni para. Najprej nekaj obljubi, potem pa ko je potrebno to izvest se ti v obraz laže da on tega ni obljubil, da sem jaz narobe razumel. Če bi lahko čas zavrtel nazaj, bi prišel kupovat avto s snemalnikom zvoka.
Vsako stvar, ki se jo dogovorite, zahtevajte da se jo napiše. Vse skupaj naj podpiše in požigosa, da ne boste imeli takih poblemov kot jaz.
Z njimi nočem več imeti nobenega opravka. Takih ljudi, ki se mi v obraz lažejo ne maram.

lp.

krtk
Nov uporabnik

Re: CRONO CAR d.o.o. Vipava

Napisal/-a krtk So mar 26, 2011 3:56 pm

Lep pozdrav!

Imam zelo slabe izkušnje, zato priporočam velik izogib. Avti so uvoz iz tujine! (gredo preko dilerjev v LJ ki jih mogoče malo popravijo) Če greste do njih, vzemite vsaj avtomehanika ali ličarja. Avto je lahko v oglasu napisan kot nepoškodovan oz. nekaramboliran (glede na izkušnje ne bi rekel)- prva in zadnja leva lita platišča bi moral dati na ravnanje, saj bila so tako poškodovana iz notranje strani (ni bilo vidno), da bi pri ravnanju lahko počila. Pri merjenju laka pa lahko kmalu najdete tudi večje debeline kita na bočnih straneh, garancija na kilometre je v pogodbi pri nakupu ( realnost kilometrov se ne da ugotavljati, saj tudi če jih prevrtijo nazaj, tako digitalne kot analogne, se tudi pri priklopu na računalnik ne prikažejo realni kilometri (obstajal naj bi sicer še en čip oz. nekaj kjer naj bi bili ti podatki)) no oni se zagovarjajo na garancijsko knjigo. Pa poglejmo tudi to - avto npr. je letnik 2005. garancijska knjiga pa ima datum 2007 (nekje so se toliko potrudili, da so pobarvali 7 v datumu z kulijem ampak je v knjigi datum pač natisnjen večkrat). Kako so v njej potem realni zapisi o kilometrih in servisih? Tega res ne razumem!
Servis naj bi npr. opravljali nekje v Milanu v Italiji, a o njem najverjetneje ni kontaktov. Avto naj bi bil iz Rima, servis pa v Milanu (HALO-preverjeno ta servis ne obstaja).
V glavnem mehanik je pri nakuou priporočljiv, če je mogoče, da se spozna tudi na lake in barve.
Poleg tega v avtu ni bilo ne prve pomoči, ne žarnic in ne trikotnika.

Izkušnja res ni bila dobra!

PS; Ne pravim, da so na splošno slaba avtohiša, govorim le o svoji izkušnji.

jankec 38
Nov uporabnik

Napisal/-a jankec 38 Po avg 08, 2011 3:06 pm

Ma ne vem no, jaz sem pri njih kupil že 2 avta in zdaj si ogledujem že tretjega, nikoli nobenega problema, vse je držalo kot smo se dogovorili in vse je bilo ok. Tako da glede na to koliko avtov prodajo, verjamem da včasih kdo tudi ni zadovoljen. Jaz sem res bil. SREČNO!!

nikita70
Nov uporabnik

Napisal/-a nikita70 Po okt 10, 2016 12:16 pm

Pred kratkim sem kupila testni avto v podjetju Crono Ajdovščina in moram jim izreči res veliko pohvalo.
Vse je bilo tako kot smo se dogovorili, držali so se vseh dogovorov, da ne omenjam njihove prijaznosti
in res korektnega odnosa. Velika pohvala zaposlenemu osebju.Naslednji avto bom 100% kupila v tem podjetju.
Mogoče je kdo imel res slabo izkušnjo, vendar pri mojem primeru res 100% odnos na nivoju. Lp in srečno vsem. ki se odločite za nakup. :D :D :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po okt 10, 2016 12:59 pm

Nov(a) član(ica), ki v prvem in ponavadi edinem postu hvali sumljivo hišo, je praktično vedno povezan s to hišo. Bomo morda verjeli šele, ko bo več postov in si bomo ustvarili vtis o kredibilnosti.

Do takrat je pa to ena nagravžna kontraproduktivna samoreklama.

vipe5s
Novinec

Napisal/-a vipe5s Po okt 10, 2016 1:42 pm

nikita70 je napisal/-a:Pred kratkim sem kupila testni avto v podjetju Crono Ajdovščina in moram jim izreči res veliko pohvalo.
Vse je bilo tako kot smo se dogovorili, držali so se vseh dogovorov, da ne omenjam njihove prijaznosti
in res korektnega odnosa. Velika pohvala zaposlenemu osebju.Naslednji avto bom 100% kupila v tem podjetju.
Mogoče je kdo imel res slabo izkušnjo, vendar pri mojem primeru res 100% odnos na nivoju. Lp in srečno vsem. ki se odločite za nakup. :D :D :D

Glede na pretekle poste sodelujočih, nekako ne bom upošteval tvojega mnenja. 100%.

Lp in srečno

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Po okt 10, 2016 2:27 pm

Dve leti nazaj sem tam gledal enega DS4 uvožen iz italije. Že v oglasu je pisalo vse odlično ohranjen itd. Dejansko stanje pa je bilo slabo, dva parkirna senzorja sta bila vdrta, platišča zelo podrsana, barva na sprednjem pokrovu na nekaterih mestih napihnjena, lak v splošno slabem stanju, notranjost na nekaterih mestih spraskana itd. Kilometri so mi bili tudi vprašljivi ne morem pa potrdit, ker se po testni vožnji in prodajalcu nisem odločil za podroben pregled. Prodajalec pa taki zagrenjen, na napake se ni obračal češ da so to malenkosti, avto je hvalil in na splošno zgledal sumljivo, da še kaj prikriva. To je samo moja edina izkušnja tam. Je pa res, da danes Crono pokriva tudi Peugeot in so po ukinitvi "Modrega centra" skupaj Crono avto. Glede njih, kjer sem potem kupil tudi nov avto in ga tam servisiram, pa nimam nobenih pripomb.
Don't worry, be happy ;)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če okt 13, 2016 6:31 am

Čestitke uporabnikoma @jankec 38 in @nikita70, ki sta se prijavila na forum, zato da bi pohvalila dotično avto hišo.
Pohvalno je, ko se nekdo prijavi samo zato, da nekoga pohvali in dvigne rejting alias kako nizko smo padli, da se morajo ustvarjati lažni profili, kjer se še preko tega laže in zavaja. Tema je stara 5 let :roll:
Če nič drugega to pomeni, da prodajalci dejansko celo prebirajo forum.
Esem, take objave bi jaz brisal, ker niso verodostojne, razen če nekdo dejansko pokaže kupoprodajno pogodbo in prometno, iz katere je razvidno da je avto dejansko prepisal in registriral. Zakaj se delajo verige pogodb sem pa že večkrat napisal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov